10 interaktive sosiale medier-innlegg for bedrifter i 2024

De sosiale medieaktivitetene til de generelle massene er hovedsakelig for moro og lek. Men det er ikke det samme for bedrifter. Løpet du konkurrerer med de andre merkene dine er en absolutt morder.

Så hvordan skiller du deg fra alle konkurrentene dine? Svaret er enkelt. Ved å fange så mye publikumsinteresse som mulig.

Spørsmålet som må hjemsøke alle er imidlertid hvordan du kan øke engasjementet og publikummet ditt i sosiale medier. Hvis et merke prøver utnytte fremtredende sosiale medieplattformer for sine forretningsmål gjøres hver bevegelse fra dens side strategisk.

Den beste måten å gjøre det smart på for enhver markedsfører er å lage interaktive innlegg på sosiale medier. Hovedmålet er å hengi publikums innfall og tiltrekke dem til å engasjere seg i våre morsomme sosiale medieinnlegg.

Denne bloggen vil fremheve noen interaktive sosiale medier-innleggsideer for bedrifter som vil gi deg likes, kommentarer og delinger.

Hva er interaktivt innhold?

Interaktivt innhold er typen som fremkaller en reaksjon fra publikum. Svaret kan være av hvilket som helst slag, en like, kommentar, deling eller en hvilken som helst spesifikk handling forespurt av dem i selve innlegget.

Å lage interaktivt innhold er ikke så lett som det ser ut til. Som markedsfører må du ha grundig kunnskap om disse to tingene:

 • Målgruppen din
 • Markedsføringsmål du ønsker å oppnå

Dette vil begrense perspektivet ditt og kampanjen din på sosiale medier vil være effektiv i størst mulig grad. Å utnytte fordelene med interaktivt innhold kan være til nytte for virksomheten din i alle aspekter, fra kundelojalitet til å nå disse salgsmålene.

La oss få noen av disse fordelene ved å ha riktig innhold på nettet.

5 fordeler med interaktive innlegg i sosiale medier

Enhver markedsfører av sosiale medier vil sikkert vite hvorfor alle løper etter disse tallene angående engasjementstiltak. Hele konseptet med synlighet hviler på engasjementet til interaktive sosiale medier-innlegg.

Her er fordelene med hvorfor vi nettbrukere går til alle disse anstrengelsene for å få inn disse publikumsengasjementene.

1. Inkluderende deltakelse

Enhver digital markedsfører vet at «innhold er konge», uavhengig av plattform. Så når innholdet ditt er bra, er publikum nødt til å samhandle med det. Det kan være en enkelt like eller kommentar. Men vit dette, hver enkelt teller for å øke synligheten din.

Inkluderende deltakelse

Jo flere folk samhandler med innholdet ditt, jo bedre er det, noe som gjelder for alle innholdsskapere. Du kan ta referanser fra noen inspirerende sosiale mediekampanjer for å bekrefte at godt innhold gir deg disse engasjementene.

2. Bruk publikums følelser

Kobling er nøkkelen. Brainstorming av kampanjeideer for sosiale medier vil være en bit av kaken når du vet hva slags innhold som fungerer på plattformen. Forstå hvordan det er ditt publikum forholder seg mest til.

Å lese:  Topp 6 nyttårsforsett for bedriften din

Lag deretter interaktive innleggsideer som engasjerer publikummet ditt.

Ta tak i publikums følelser

Det kan være morsomt, emosjonelt, inspirerende eller en meningsartikkel om et kontroversielt emne. Så lenge du får dem til å tikke, vet at du vil nå dem og gjøre et inntrykk.

3. Demografiske data via engasjement

Det er et poeng med hver bevegelse en markedsfører gjør. Når folk engasjerer seg i innholdet ditt, vet du hva de liker. Reaksjonene deres er viktig informasjon som vi markedsførere samler inn og bruker nøye.

I dag kan bedrifter ta hjelp av populære analyseverktøy for sosiale medier for å få grundig innsikt. Disse dataene hjelper oss med å tegne referansepunktet i vårt strategiske veikart. Jo mer engasjement, jo mer vet vi, og jo mer effektive vil våre spådommer være.

4. Forbedret merkelojalitet

Innholdets relevans har betydning for markedsføreren og publikum. Hvis folk ser at du promoterer noe edelt eller leverer et sosialt budskap, vil intensjonene med det innholdet reflektere over merkevaren din.

Forbedret merkelojalitet

Du har kanskje sett Apples kuraterte brukergenererte innhold. Dette har bygget dem en identitet med overlegne kameraer som tar høykvalitets, men autentiske bilder. Stillingen ovenfor er fra en videoannonse laget av Apple som fremhever svarte fotografer i USA.

5. Topp i trafikk og salg

Hvis du er en nett- eller e-handelsbedrift, er markedsføring i sosiale medier avgjørende. De primære markedsføringsmålene, dvs. merkevarebevissthet og nettstedtrafikk, vil få et enormt løft hvis du optimaliserer markedsføringsstrategien for sosiale medier deretter.

Markedsførere ofte plassere CTAer strategisk integrert med deres interaktive innlegg på sosiale medier. Hvis publikum engasjerer seg i innholdet, er det mye mer sannsynlig at de klikker på handlingsfremmende knapp, som fører dem til selgerens nettsted.

Det er mange direkte og indirekte fordeler som å skape interaktive innlegg i sosiale medier vil gi bedriften din. Disse gjelder for alle sosiale plattformer, selv om strategien kanskje må justeres litt, er proffene like.

Men hvordan sikrer du at folk engasjerer seg i innholdet ditt?

10 typer interaktive sosiale medier-innleggsideer

Det er et stort utvalg av innhold som flyter rundt på internett. Her er noen overbevisende innleggstyper for engasjement i sosiale medier som vil fange publikums oppmerksomhet.

1. Test publikum med spørrekonkurranser

Hvis demografien stemmer, spørrekonkurranser kan være en av de beste måtene å tiltrekke folk til å samhandle. Enda bedre hvis det er en scorequiz!

Publikum med quiz

De kan være trivia spørsmålpersonlighet quiz, kunnskap eller underholdning basert sant eller usant, eller spill som spinn hjulet. Buzzfeed er mesteren i å bruke et hvilket som helst quiz-basert interaktivt innlegg for å drive engasjement mest effektivt.

Plattformen er mest kjent for sine quizer som vi alle har gjort på et eller annet tidspunkt, og forteller oss hvilken tegneseriefigur som er åndedyret vårt basert på hva slags kaffe vi liker. Vi tror dem ikke, men vi tar dem likevel fordi de er morsomme.

Å bruke spørrekonkurranser har gjort underverker for Buzzfeed. Mange andre merker bruker også denne interaktive ideen for innlegg på sosiale medier for å oppnå disse engasjementene. Det kan bare klikke med publikum og øke publikumsinteraksjonen.

2. Begeistre dem med konkurranser og giveaways

Nettbrukere elsker å prøve lykken. Så en god gammel konkurranse ser alltid ut til å fungere når det gjelder å få dem til å svare. Mange merker bruker denne strategien for å øke engasjementet i sosiale medier.

I følge opplysninger, 91 % av innleggene på Instagram med mer enn 1000 likes eller kommentarer er relatert til konkurranser. Og sider som kjører konkurranser på en jevnlig basis, har en tendens til å vokse 70 % raskere enn de som ikke gjør det. Dette beviser poenget.

En konkurranse i seg selv fungerer utmerket, men krydre den med en premie eller giveaway og den eksponentielle interessen vil overraske deg. Du kan også begeistre publikum på et offline-arrangement med disse giveawayene ved å vise en sosiale medier QR-kode. QR-koder vil gi dem enkel tilgang til giveawayen. Det vil også hjelpe deg å spre merkevarens rekkevidde og budskap.

Å lese:  Pinterest skjulte perler som selgere på nettet bør vite

Konkurranser og Giveaways

Som et eventyrmerke kjører GoPro konkurranser hele tiden. En av deres bemerkelsesverdige ville være #GoProMillionDollarChallenge. Merket hadde bedt publikum om å sende inn videoer av deres aktive liv, skutt med den nylig lanserte HERO 7 Black.

Merket hadde tilbudt én million dollar til vinneren. Men gitt det enorme antallet bidrag og GoPros verdier, valgte de flere vinnere. De endte alle opp med å dele prisen likt og ble omtalt på merkets Instagram-profil.

3. Knus noen tall med tiltalende infografikk

Tiltalende infografikk

Visuelt innhold er alltid bedre på å tiltrekke folks oppmerksomhet enn noen grunntekst, spesielt i sosiale medier. De data avslører det folk beholder 80 % av det de ser og bare 20 % av det de leser.

Infografikk er en fin måte å engasjere publikum og hjelpe dem å beholde innholdet vårt. Å bruke dem gjør innleggene dine mer fordøyelige. Se for deg dataene nedenfor som enkle setninger. Det ville neppe sett så interessant ut som denne illustrasjonen gjør.

Hvis du presenterer noen form for data i infografisk format, vil sannsynligheten for at de er interessert eller samhandle med innlegget øke automatisk. Du kan for eksempel bruke Instagram rullestatistikk på infografikken din hvis du legger ut om Instagram-vekst.

Interaktive sosiale medier-innlegg inkluderer infografikk i form av klikk til andre landingssider, popup-vinduer, informativt innhold osv. Selv quizer og konkurranser kan bruke interaktiv infografikk å lage en haug med morsomme interaktive innlegg.

4. Periodiske serier for å få disse gjentatte besøkene

Du har kanskje sett skapere gjøre sitt innhold i serier med felles tema. Dette kan være på ukentlig eller månedlig basis. Hvis konseptet til serien appellerer til publikum, vil de komme tilbake for å sjekke ut neste oppføring og fortsette å komme tilbake.

Gjentakende besøk

Innlegget ovenfor er fra skjønnhetsmerket Clinique som legger ut sminkeopplæringsinnlegg hver mandag. Dette er en fin måte å øke brukerengasjementet med innlegget ditt. Trikset er å rulle dem inn, og å sette opp innholdet ditt vil bli en vane for dem!

For å holde styr på det vanlige innlegget kan du bruke kalenderverktøy for sosiale medier. Planlegg seksjonene på forhånd slik at du ikke går glipp av innlegg den dagen publikum venter på det.

5. Søk publikums mening med meningsmålinger og undersøkelser

Nettbrukere føler seg mer involvert i ideene dine på sosiale medier hvis du kan få dem til å tro at det de sier gjør en forskjelle. Og denne følelsen av engasjement vil oppmuntre til engasjement og interesse fra deres side.

Avstemninger og undersøkelser

Undersøkelser og meningsmålinger kan involvere alle emner.

Du kan spørre dem hva slags utseende som kan passe til kontoret ditt, eller det kan være noe så viktig som en endring som trengs for produktet ditt eller aktuelle hendelser i bransjen eller til og med verden.

Avstemninger og undersøkelser er effektive som interaktive innlegg i sosiale medier, og avhengig av spørsmålet eller konteksten kan du få viktig innsikt i opinionen. Du kan til og med vise frem resultatene dine spørreundersøkelser via Google Forms for å hjelpe publikum.

6. La dem kjenne deg bedre med spørsmål og svar

I tillegg til å kjenne publikum, må du gi dem litt informasjon om deg og din bedrift. Denne interaktive innleggsideen vil gjøre deg kjent med folket og øke interessene deres.

Bedre med spørsmål og svar-økter

Du kan la dem stille deg spørsmål og selektivt svare på noen av dem offentlig. Hvis du blir oversvømmet med spørsmål, vet at du har blitt lagt merke til og vekket offentlig nysgjerrighet.

Å lese:  5 beste automatiseringsverktøy for sosiale medier 2024

7. Sniktitt med teasere og kunngjøringer

Teasere og sniktitt gjør underverker for å øke publikumsinteressen. Det kan være mindre tips eller nedtellingsklokker.

Teasere og kunngjøringer

Vurder hva innkommende interaktive sosiale medier-innlegg vil bringe, men opprettholde litt mystikk rundt kampanjen.

Slipp biter av informasjon, avslør så lite som mulig, men fortsett å minne dem på. Så når selve innlegget eller innholdet faller, vil engasjementet skyte gjennom taket.

De fleste filmer markedsføres på denne måten, skape en buzz før noen faktisk tilhenger slippes.

8. Spre et stort smil med vitser og memer

Humoristisk og morsomme innlegg på sosiale medier er også ideelle for å tiltrekke oppmerksomheten til nettbrukere. Memes er et av det vanligste innholdet på sosiale medier.

Vitser og memer

Du kan supplere innholdet ditt med morsomme vitser og memer, men husk at det må samsvare med temaet for din allerede eksisterende merkeidentitet. Dette vil også hjelpe deg bygge merkevarebevissthet effektivt. McDonald’s har alltid markedsført seg selv med det nettbaserte bildet av humor og moro. Her er deres siste meme angående smaken og styrken til deres Sprite. Dette går i perfekt harmoni med atmosfæren deres.

9. Gå Live for On Spot Engagement

Direktesendinger er den mest direkte måten å engasjere seg på gjennom interaktive innlegg for sosiale medieplattformer. Denne funksjonen er tilgjengelig på nesten alle sosiale plattformer.

Spot Engasjement

Kjent influencere på sosiale medier og til og med kjendiser livestreamer ofte og millioner av seere blir med på økten for å chatte live og legge inn kommentarer på strømmen. Og det er ikke bare å sitte og prate. Folk strømmer direkte mens de gjør visse aktiviteter som å reise, pakke ut et produkt og til og med lage mat.

For eksempel hvis du leter etter markedsføre restauranten dinLive-streaming mens du lager mat er et godt alternativ, og du kan henvise til Live-cooks-kanalen på YouTube for det samme.

Direktestrømmer er også vert for produktive økter som webinarer og diskusjoner ved å samarbeide med andre personligheter der. Dette er så direkte som nettsamtaler med massene går.

Skjønnhetsmerker som Sephora bruker Instagram live-økter som en god markedsføringstaktikk. De snakker om produktene sine, chatter med publikum og inviterer ofte kjendiser til å promotere merkevaren.

10. Lær dem med instruksjoner

Gjør-det-selv og opplæringsinnhold er populært blant publikum i disse dager. Trenden med selvlæring ved hjelp av nettvideoer er et kjent konsept nå. Folk spør ikke andre om enkle oppgaver. De ser rett og slett på opplæringsprogrammer og gjør det selv.

Disse klippene kan variere fra “Hvordan koke vann” eller “Hvordan bli en vellykket digital markedsfører” og mye mer. Vi vet alle hvor populære sminkeopplæringer er blant den unge kvinnelige mengden.

Veiledninger brukes som innhold i kort format, en serie eller lang video. Det avhenger av merkene og deres krav.

Gjør dette

Som merke kan du produsere videoer og blogginnlegg relatert til din bransje og produktrelaterte ting, som viser folk hvordan de kan bruke dem.

Markedsføring på sosiale medier for en merkevare er en vanskelig forretning. Hvis stilen og temaet til merkevaren din er forskjellig på tvers av alle sosiale kanaler, vil du ikke være i stand til å skape en solid merkeidentitet, og markedsføringsinnsatsen din og all den forpliktelsen vil gå til spille.

Vi kan ikke definere noen sikker oversikt for hver type bransje eller til og med bedrift. Innholdstypen vi har listet opp ovenfor vil gi deg trafikk, men du må holde hele strategien din på hver plattform i harmoni.

For å hjelpe deg med å effektivisere markedsføringen på sosiale medier, kan det hende du trenger litt hjelp. Slik får du det.

Å lese:  Du trenger ikke være designer for å designe butikkens hjemmeside

Topp 6 verktøy for å publisere interaktive sosiale medier-innlegg

Verktøy for automatisering av markedsføring i sosiale medier er svarene dine på alle markedsføringsutfordringene du møter som profesjonell markedsfører. En allsidig verktøy vil ta seg av alle aspekter av sosiale mediekampanjer, som f.eks innlegg, innholdskurering, sosial lytting, analyseretc.

Her er de 5 beste verktøyene for en problemfri markedsføringsopplevelse på sosiale medier:

 1. SocialPilot: administrasjonsverktøy for sosiale medier
 2. Canva: Grafisk designverktøy
 3. Nøkkelhull: Sosialt lytteverktøy
 4. Google Analytics: Analyseverktøy
 5. Kampanje: Videoredigeringsverktøy
 6. Omskriver: Verktøy for innholdsoptimalisering

Poenget å merke seg her er at alle disse verktøyene har spesifikk ekspertise og ikke er rimelige for mindre bedrifter eller soloprenører. Hvis ja, gå med en allrounder som tar seg av alle aspekter av markedsføringen på sosiale medier. SocialPilot er et utmerket verktøy som tilbyr utmerkede funksjoner til mer økonomiske priser, så det er et godt alternativ å begynne med.

Konklusjon

Hvis du ønsker å få litt oppmerksomhet fra nettbrukere, er interaktive sosiale medier-innlegg veien å gå. Men som markedsfører på sosiale medier må du huske at ikke alt engasjement er godt engasjement.

Identifiser måldemografien din så nøyaktig som mulig. Det gjør det enkelt å generere handlingsrettede ideer for innlegg på sosiale medier. Dette vil gi den mest relevante trafikken og oppnå markedsføringsmålene dine.

Vi håper dette blogginnlegget hjalp deg med å forstå konseptet med interaktive innlegg i sosiale medier for å øke engasjementet og hvilken type innhold som fungerer best for dette formålet. For mer innsiktsfullt innhold, hold øye med denne plassen. Og hvis du har egen innsikt å dele, kan du vurdere å skrive til oss.

vanlige spørsmål

🌟 Hvordan gjør jeg innlegg på sosiale medier interaktive?

For å gjøre innlegg på sosiale medier interaktive, må du først identifisere målgruppen din. Å forstå deres preferanser er veldig viktig. Deretter lager du innhold som er relevant for ditt merkevarebilde på nettet. Her er noen typer innhold som har vist seg å være effektive for å engasjere folk:

 • Quiz og meningsmålinger
 • Tagg venner
 • Konkurranser og giveaways
 • Infografikk
 • Ukentlig eller månedlig innholdsserie
 • Undersøkelser
 • Åpne spørsmål og svar
 • Teasere og sniktitt
 • Vitser og memer
 • Direktesendinger
 • DIYs

🌟 Hvilket er det mest interaktive sosiale mediet?

Facebook er til dags dato fortsatt den mest populære sosiale mediekanalen. Den har 2,9 milliarder månedlige aktive brukere. Det har fordelen av å være en tidlig deltaker i sosiale medier og er vert for den største demografien av befolkningen. Mer enn 200 millioner bedrifter bruker FB-verktøy for å markedsføre virksomhetene sine. Et stort engasjement på Facebook kommer fra interaksjonsinnlegg.

🌟 Hva er interaktive innlegg?

Interaktive innlegg er innhold som er lagt ut på nettet som vekker en reaksjon fra publikum som møter det. De kan være et hvilket som helst innlegg som mottar en eller annen form for engasjement, for eksempel likes, kommentarer, visninger, delinger eller svar hvis innlegget stiller et spørsmål.

🌟 Hva er de mest engasjerende Facebook-innleggene?

Facebook er ledende blant sosiale medieplattformer med en betydelig andel månedlige brukere. Når det kommer til engasjement, er interaktive sosiale medier-innlegg veien å gå. Interaktive innlegg på Facebook inkluderer:

 • Bilder, morsomt og interessant
 • Relaterte sitater
 • Infografikk
 • En følelsesladet historie
 • videoklipp
 • Del trending innhold
 • Direktesendinger

🌟 Hvordan kan jeg være interaktiv på sosiale medier?

For å være interaktiv på sosiale medier må du først forstå landskapet, hva slags innhold som fungerer i målgruppen din. Du kan deretter begynne å legge ut engasjerende innlegg. Husk å være regelmessig med innlegget ditt. Nettbrukere har veldig korte oppmerksomhetsspenn. Du bør også dele brukergenerert innhold for å høste fordelene deres også. Delta i utfordringer og populære trender.

Nye publikasjoner:

Anbefaling