11 Beste FAQ-sider: Eksempler og ideer du kan kopiere

Leter du etter de beste FAQ-sidene for å inspirere ditt neste design?

En FAQ-side er en landingsside som hjelper besøkende på nettstedet å se vanlige spørsmål og svar om produktet eller tjenesten din. Å lage en FAQ-seksjon forbedrer kundeopplevelsen og fjerner innvendinger som brukere kan ha om å foreta et kjøp.

Vi deler de beste FAQ-sidene og forklarer hva som får dem til å fungere i dette innlegget. Du kan deretter bruke dem som inspirasjon for å lage en FAQ-side for nettstedet ditt.

Innholdsfortegnelse

Hvorfor trenger du en FAQ-side?

En FAQ-side hjelper ikke bare med å finne svar på vanlige spørsmål; det er også en utmerket måte å styrke kundestøtten din på.

Her er noen populære grunner til å opprette en FAQ-side for nettstedet ditt:

 • Sparer tid: FAQ-sider sparer tid for potensielle kunder og kundestøtteteamet ditt. Kunder trenger ikke å sitte på en telefon og vente på svar, og kundeserviceteamet ditt trenger ikke å svare på individuelle spørsmål.
 • Øker tilliten: En FAQ-side viser potensielle kunder at du forstår smertepunktene deres og ønsker å tilby løsninger. Hvis kjøpere raskt kan få svarene de trenger, er det mer sannsynlig at de stoler på deg og fortsetter å handle på nettstedet ditt.
 • Reduserer negative anmeldelser: Du kan enkelt unngå de fleste negative anmeldelser, for eksempel forvirring rundt frakt, ved å gi en FAQ-seksjon med svarene. I stedet for å henvise brukerne til å sende en støttebillett, send dem til FAQ-siden din.
 • Forbedrer SEO: Mange kjøpere henvender seg til søkemotorer for å svare på presserende spørsmål. Med en SEO-optimalisert FAQ-side kan du vises i søkeresultater med løsningen. Du kan deretter lede brukere til produktsidene dine, og gjøre dem om til kunder.

Hva gjør en god FAQ-side?

Selv om dette innleggets mål er å dele noen misunnelsesverdige eksempler på FAQ-side, er det viktig å vite hvordan du kommer i gang med en ny FAQ-side eller forbedrer en eksisterende. Her er noen beste fremgangsmåter du bør vurdere når du oppretter en FAQ-side eller kunnskapsbase:

 • Gi FAQ-siden din en tydelig struktur som er enkel å navigere.
 • Gjør svarene dine klare og konsise. Hvis du trenger å gi flere detaljer, kan du lenke til en mer omfattende veiledning.
 • Oppdater regelmessig spørsmål og svar etter hvert som virksomheten din vokser, og legg til flere spørsmål og som når det er nødvendig.
 • Legg til de vanligste spørsmålene dine øverst på siden og bruk kategorier for å organisere resten.
 • Inkluder en søkefelt slik at brukerne raskt kan finne svar.
 • Koble til relevante og relaterte ressurser for å veilede brukere gjennom salgstrakten din.
Å lese:  15 beste AliDropship-markedsføringstjenester for dropshipping [2024]

FAQ-sider er også stadig viktigere for søkemotorer. Google viser vanlige spørsmål i et unikt format som skiller seg ut i søkeresultatene og kan bidra til å øke antallet klikk til nettstedet ditt, som dette:

Du må legge til FAQ-skjema-oppmerking på FAQ-siden for å vise denne typen fremhevet tekstutdrag i søkeresultatene. Her er en praktisk veiledning legge til FAQ-skjema til WordPress-nettstedet ditt.

Beste FAQ-sideeksempler og ideer

La oss nå se på noen utmerkede eksempler på FAQ-side hvor du kan lære og hente inspirasjon.

1. Dropbox

Dropbox har en fantastisk FAQ-side som setter en morsom snurr på et ellers tørt emne som skylagring.

De vanligste spørsmålene er øverst på siden, noe som gjør dem enkle å finne. Likevel har de også en søkefelt og kategorier for å holde siden brukervennlig.

Intern kobling til sider med flere detaljer hjelper brukeropplevelsen, og lys, iøynefallende grafikk er engasjerende og i tråd med merkevaren.

2. Pinterest

Pinterest tilbyr en mer enkel FAQ-sidedesign med en søkelinje som skiller seg ut øverst. Under søkefeltet er det forskjellige kategorier med flere lenker som leder brukerne til informasjonen de trenger.

Lenger ned på siden er et trekkspill som inneholder noen av Pinterests omtalte artikler. Ved å inkludere disse innleggene kan Pinterest lære brukere om hvordan de gjør noen av de vanligste Pinterest-handlingene, som å redigere profilen deres, etc.

Siden inneholder også tips, lenker for å logge på og måter å kontakte Pinterest for mer hjelp.

3. Twitter

Twitters hjelpesenter har en lignende design som Pinterest. De dedikerer toppen av siden til en fremtredende søkelinje, og oppmuntrer brukere til å søke først for å finne svar raskt.

Å lese:  6 beste TikTok-planleggingsverktøy i 2024

Etter den delen er det klare kategorier som linker til enkeltsider som svarer på spørsmål i detalj. Den generelle designen er ren og enhetlig, og unngår unødvendige distraksjoner.

Vi elsker «Hva er nytt»-delen som har en rullekarusell med nye Twitter-funksjoner. Det tar ikke for mye plass, men gir brukere tilgang til informasjon de ellers kan gå glipp av.

4. Nintendo Switch

Nintendo Switch tilbyr en av de beste FAQ-sidene på grunn av sin enkelhet. Fordi målgruppen inkluderer yngre brukere, har de gjort siden superenkel å navigere uten å overvelde besøkende med for mye informasjon.

Øverst på siden finner du visuelle signaler for de vanligste spørsmålene. Ved å klikke på hvert bilde hopper du automatisk til den relevante delen, og sparer tid på å bla gjennom siden.

Nintendo bruker også et trekkspill for å vise og skjule ulike spørsmål og svar. Det er en annen plassbesparende løsning som forbedrer brukeropplevelsen samtidig som den hjelper Nintendo å rangere i søkeresultatene for relevante søk.

5. Etsy

Etsys FAQ-side er enkel, pedagogisk og estetisk tiltalende. Den inkluderer en søkeboks øverst og omtalte artikler nedenfor for shopping eller salg.

Hver FAQ-artikkel inneholder emnenavnet, og når du klikker på hver artikkel, kan du se lenker til andre artikler i den emneklyngen.

Hvis brukere ikke finner det de trenger, kan de klikke på flere lenker for mer hjelp og oppfordringsknapper for å kontakte brukerstøtten.

6. McDonald’s Storbritannia

McDonald’s UKs FAQ-sidedesign er visuelt tiltalende og lett å navigere på mobile og stasjonære enheter. Den tilbyr flere måter å søke etter svar på, inkludert å skrive et søk i søkeboksen eller bla gjennom detaljerte artikler.

Du kan filtrere artiklene etter kategori, som er en utmerket måte å utelate irrelevant innhold. En “Load More”-knapp lar deg også fortsette å surfe uten å forlate siden.

Den kompakte designen er ideell for surfing på mobile enheter. I tillegg er elementene store nok til å trykke fra mobilskjermer, noe som gjør navigeringen enklere.

7. Lego VIP

Lego VIP tar en annen tilnærming til sin FAQ-side og brukerstøtte. Den tilbyr 2 alternativer: å fortsette til Lego-nettstedet eller gå til spillesonen for å spille spill.

De 2 alternativene viser tydelig at Lego forstår at publikum ønsker forskjellige ting, og at de kan inkludere barn som bare vil ha det gøy.

Å lese:  Lær hvordan du kjøper en Shopify-butikk i 10 enkle trinn

Ved å klikke deg videre til nettsiden vises en kunnskapsbase som ligner på andre eksempler på denne listen. Du kan søke gjennom hjelpeemner, velge et emne fra bestemte kategorier og bla gjennom populære artikler i den praktiske sidelinjen.

Mot slutten av siden er det forskjellige måter å kontakte kundestøtte på, inkludert e-post, live chat, telefon og post.

8. Ren app

Pure App har en minimalistisk tilnærming til sin FAQ-side. Den tilbyr en enkelt side med nummererte seksjoner som brukere kan bla gjennom for å finne svar på de mest presserende spørsmålene deres.

Emnene inkluderer informasjon om appen, registrering, hvordan den fungerer og mer. Brukere kan enten bla gjennom all informasjonen eller hoppe til en bestemt del ved å klikke på innholdsfortegnelsen.

Pure App lenker ofte til relevante artikler, og gir mer informasjon der det er nødvendig. De inkluderer også skjermbilder på hele siden for å demonstrere hvordan appen fungerer.

Vi tror denne siden kan ha nytte av et trekkspill for å gjøre siden kortere og mer oversiktlig for mobilbrukere å navigere.

9. Trylledrikk

Potion har en nydelig FAQ-side som er enkel å navigere, perfekt for mobilbrukere og morsom å bla. Den lille lilla markøren følger deg rundt når du surfer på siden, og legger til et spennende element.

Nøkkelfunksjonen er en utvidende FAQ-seksjon som bruker et trekkspill for å vise og skjule svar. Den har også større fonter, noe som gjør det enkelt å lese på mobilskjermer.

Hele layouten på denne siden er mobilvennlig, enkel å bruke, og forblir relevant for selskapets merkevarebygging.

10. Første direkte

De beste FAQ-sidene trenger ikke alltid bjeller og plystre for å få jobben gjort godt. Det kan du se med dette designet fra First Direct.

Populære spørsmål er øverst på siden med et ekspanderende trekkspill for å spare plass. Hver del lenker til relevante artikler som utvider emnet eller leder brukerne til mer informasjon.

Nedenfor er flere lenker som brukere kan søke etter kategorier som bankkontoer, svindel og sikkerhet og andre emner. Ved å klikke på hver lenke kommer du til én enkelt side som ofte inneholder en video som forklarer ting.

First Direct inneholder også mange interne lenker til andre sider på nettstedet, og flytter brukere gjennom salgstrakten deres.

Å lese:  Tre av de beste datavisualiseringsverktøyene for WordPress

11. Headspace

Sist men ikke minst er denne fargerike FAQ-siden fra Headspace. Siden er levende og er perfekt på linje med Headpaces merkevarebygging, noe som øker tilliten og troverdigheten hos brukerne.

Det er en brukervennlig søkelinje øverst, med et morsomt bakgrunnsbilde for å tiltrekke oppmerksomhet. Nedenfor er klare bokser som brukere kan klikke for å se informasjon om forskjellige Headspace-emner.

Du går til en egen side med lenker for hvert underemne når du klikker på en lenke. Du kan da finne mer spesifikke svar som går mer i detalj.

Denne logiske tilnærmingen til å organisere en kunnskapsbase gir brukerne en direkte og enkel opplevelse.

Hvordan lage en FAQ-side i WordPress?

Nå som du vet mer om FAQ-sider, vil du sannsynligvis hoppe inn og lage en for nettstedet ditt. Mens du kan bruke en WordPress FAQ-plugin, er den enkleste måten å legge til en FAQ-side på WordPress-siden din med en dra-og-slipp-sidebygger-plugin, som Elementor.

Elementor er den beste nettstedbyggeren for WordPress. Den lar deg lage WordPress-temaer, landingssider og fleksible oppsett for WordPress-nettstedet ditt uten kode.

Elementor inkluderer alt du trenger for å lage en optimal FAQ-sidedesign, for eksempel:

 • Forhåndsdefinerte maler for landingsside
 • Klar til bruk FAQ-seksjoner
 • Trekkspill for å utvide og skjule svar
 • Innebygde søkefelt for å finne svar raskt
 • Ankerlenker for å hoppe til relevante vanlige spørsmål

Du kan også tilpasse hvilken som helst del av siden din i den visuelle editoren, slik at du sparer tid og penger på en utvikler.

Her er en trinn-for-trinn guide for å lage en FAQ-side med Elementor. Eller, hvis du vil hoppe rett inn, klikker du på knappen nedenfor.

Der har du det!

Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å finne de beste FAQ-sidene, eksemplene og ideene. Du kan også like disse andre nyttige veiledningene:

Takk for at du leste! Vi vil gjerne høre dine tanker, så legg gjerne igjen en kommentar med spørsmål og tilbakemeldinger.

Du kan også følge oss på YouTube, X (tidligere Twitter)og Facebook for mer nyttig innhold for å utvide virksomheten din.

Stacey har skrevet om WordPress og digital markedsføring i over 10 år og om andre emner mye lenger. Ved siden av dette er hun fascinert av webdesign, brukeropplevelse og SEO.

Nye publikasjoner:

Anbefaling