15+ nyttige PHP-verktøy for den daglige webutvikleren: Gjør utviklingen rask og morsom

Et av de mest kjente og mest brukte skriptspråkene i dag er PHP. Den brukes av mange utviklere, har utmerket støtte fra utviklingsfellesskapet, og er veldig rask og stabil. For eksempel er WordPress basert på PHP-skriptspråket.

Det er derfor det er så mange verktøy som PHP-utviklere bruker i sitt daglige arbeid, til og med nødgjenopprettingsverktøy, for utviklingstjenester for webapper.

Nedenfor vil vi beskrive noen av de mest populære PHP-verktøyene. Vi vil liste opp verktøyene som brukes som utviklingsmiljøer, deretter verktøyene for ytelse, kodeprofilering og logging, samt verktøyene for feilsøking.

Scriptcase

Scriptcase er et flott verktøy som lar utviklere utvikle nettsider og applikasjoner med en nettleserforhåndsvisning. Lenker til databaser og svært gode rapporter kan genereres. Dette utviklingsmiljøet er hovedsakelig beregnet på mellomstore og store bedrifter fordi det ikke er rimelig for alle.

Noen av hovedfunksjonene til dette verktøyet er muligheten til å koble til de fleste databasemotorer; det er muligheten til å lage selvforklarende diagrammer; muligheten til å eksportere data i XLS-format, og å lage svært detaljerte rapporter.

Du kan prøve Scriptcase gratis i en periode på 20 dager, og hvis du vil fortsette å bruke det, betaler du 279,20 USD per år for å bruke kun én database; Pro-versjonen koster 319,20 USD per år, og den dyreste versjonen heter Enterprise og koster 479,20 USD per år.

Sublim tekst

Dette er en av de beste tekstredigererne over en IDE. Den er høyt anmeldt og passer for mindre selskaper som ikke har et høyt budsjett eller servere som de kan lagre store datamengder på.

En av de beste funksjonene til dette verktøyet er at flere forekomster av kode eller tekst kan redigeres samtidig.

Som vi allerede har nevnt, er dette verktøyet beregnet på bedrifter som ikke har et høyt budsjett; for bruken betaler du kun 80 USD/levetid.

Eclipse PDT

Eclipse PDT er et flott verktøy som mest brukes av utviklere som skriver Java-kode. Selvfølgelig er det mulighet for å bruke det til andre programmeringsspråk som PHP. Selv om det er et åpen kildekodeverktøy, er det svært krevende og bruker mye ressurser, noe som kan være et problem for bedrifter med et mindre budsjett.

Noen av de beste alternativene til dette verktøyet er muligheten til å profilere kode i PHP samt formatere, bruke kodemaler, feilsøke og markere syntaks.

Å lese:  11 legitime måter å tjene penger hjemmefra

Siden verktøyet er helt gratis, anbefaler vi at du prøver det.

Zend

Zend er et av de mest kjente verktøyene i dag. Den har et veldig stort sett med funksjoner som kan brukes på enhver server, inkludert skyservere og tjenester. I motsetning til de tidligere nevnte verktøyene, kan Zend brukes av alle selskaper, fra små og nybegynnere til store selskaper.

Noen av de viktigste alternativene til dette verktøyet er muligheten for skyimplementering og støtte for MS Azure og AWS.

Hvis du vil ha dette verktøyet til personlig bruk, betaler du 89 USD. Grunnlisensen koster 189 USD. Hvis du vil prøve dette verktøyet gratis, er det en gratis prøveversjon.

XAMPP

XAMPP er et flott og avansert verktøy laget av Apache Friends-organisasjonen. Den er optimalisert for å fungere med MySQL-databaser.

Noen av de grunnleggende funksjonene til dette verktøyet er en veldig enkel installasjon med en veiviser, Perl og MySQL er en del av installasjonen, muligheten til å installere CMS-komponenter, og et veldig lett og oversiktlig grensesnitt for å administrere alle installerte komponenter.

XAMPP er en av de eldste utviklingsplattformene for PHP og er en del av Apache-produktgruppen.

Verktøyet er helt gratis å bruke, så vi anbefaler deg å prøve det ut.

Gå tilbake

Retrace er et flott verktøy for å spore utviklingsfeil, overvåke ytelse og forbedre kode. Innenfor dette verktøyet er det alle tilleggsverktøyene på ett sted som vil gjøre jobben enklere for utviklere.

Dette verktøyet er et av de beste for team som ønsker å øke hastigheten på en applikasjon, men også for å diagnostisere feil og øke hastigheten på serverytelsen.

Hovedfunksjonene til dette verktøyet er muligheten til å spore ressursutnyttelse på serveren, spore nøkkelapplikasjonsberegninger og profilkode på en måte som gjør at du vet nøyaktig hva hver kodebit gjør.

Hvis du vil prøve dette verktøyet gratis, kan du gjøre det innen en periode på 14 dager.

Hvis du bruker dette verktøyet på servere som ikke er i produksjon, betaler du 10 USD per måned per server. For servere i produksjon er prisen fra 25 USD til 50 USD per måned.

Zephir

Zephir er en veldig kraftig programvare som anses å være et kodeforbedringsverktøy. I dette verktøyet kan du lage kompilerte funksjoner som kjører i PHP-motoren. Den brukes av alle, fra privatpersoner og små selskaper til store og seriøse selskaper.

Å lese:  Den komplette historien til e-handel

Hovedfunksjonene til dette verktøyet er å kompilere komponenter i vanlige biblioteker med det formål å raskere utførelse og lage funksjoner som ligner på C-programmeringsspråket. Men den viktigste funksjonen er prisen; dette produktet er helt gratis.

Ny relikvie

Når det kommer til APM-industrien, er New Relic det beste og mest kjente verktøyet. Den støtter et veldig stort antall utviklingsspråk som PHP, Java, Ruby og .NET. På det interaktive og rene grensesnittet kan du overvåke absolutt all ytelsen til applikasjonene dine så vel som oppførselen til mobilapplikasjoner.

Noen av de ledende funksjonene til dette verktøyet er nettleseren, fullstendig infrastrukturovervåking, ytelsesovervåking, kjøring i SQL-databaser og detaljert diagnostikk.

New Relic er ikke en billig løsning, så du betaler 75 USD til 600 USD per måned, avhengig av dine behov. Kjøper du en årslisens kan du få en bedre pris.

SonarSource

SonarSource er et verktøy laget for å forbedre sikkerheten i PHP-språket. Det ble opprettet i 2010 og er allerede anerkjent som et av de ledende verktøyene i bransjen. Inne i verktøyet er det en PHP-skanner som vil prøve å finne ut om koden din har noen sårbarheter.

Dette er et veldig kraftig verktøy som har et stort sett med alternativer og er robust å håndtere. Nøkkelfunksjoner inkluderer full PHP-støtte, kodekvalitetsanalyse, innebygde sårbarhetsdeteksjonsmekanismer, samsvar med industrisikkerhetsstandarder og muligheten til å eksportere alle data.

Du kan kun få prisen på produktet på forespørsel via den offisielle nettsiden.

Vagrant

Vagrant er et flott verktøy som kan brukes til å kontrollere ulike versjoner av miljøet, som PHP-utviklere kan finne svært nyttig. Virtuelle miljøer kan opprettes i dette verktøyet, så flere versjoner av PHP kan brukes.

Noen av de beste alternativene til dette verktøyet er muligheten til å lage et utviklingsmiljø med komponentene du trenger i det gjeldende prosjektet og slette disse miljøene når du ikke lenger trenger dem.

Verktøyet er helt gratis, så vi anbefaler deg å teste det.

Git

Git er et av de mest kjente og populære versjonskontrollverktøyene. Den kan brukes som en frittstående løsning. I tillegg brukes den av mange utviklere til personlige prosjekter og av små og store selskaper.

Dette verktøyet brukes veldig mye, og det er lett å finne hjelp i fellesskapet. Grensesnittet til dette verktøyet er veldig enkelt å lære seg, og det er også støtte for servere som er i skyen.

Å lese:  Hvor ofte bør jeg blogge?

Verktøyet er helt gratis, og du bør prøve det ut.

Debugbar

Debugbar er et flott verktøy for alle utviklere, ikke bare de som bruker PHP. Det er veldig bra for å finne feil i HTML og JS-kode.

Noen av de viktigste alternativene er en oversikt over CSS-elementer, muligheten til å evaluere JavaScript, muligheten til å gjøre endringer direkte i HTML-koden, muligheten til å se endringer live, og muligheten til å overvåke nettverkstrafikk.

Siden dette er et helt gratis verktøy, anbefaler vi deg å prøve det.

Xdebug

Når det gjelder å finne feil i PHP-kode, er Xdebug et uunnværlig verktøy. Den kan integreres i IDE, og de fleste IDE-er støtter den. De fleste verktøyene som brukes til å utvikle PHP-kode inkluderer Xdebug, så bruken er veldig utbredt.

Dette er et verktøy som oppsto tilbake i 2002, og dets hovedtrekk er at det fungerer med de fleste IDE-er, har muligheten til å raskt feilsøke kode og kan brukes i kombinasjon med andre feilsøkingsverktøy.

Xdebug er et gratis verktøy som du definitivt bør prøve.

SolarWinds AppOptics

AppOptics er et flott verktøy fra SolarWinds. Dette verktøyet støtter overvåking av applikasjonsytelse, ressursutnyttelse og hjelper bedrifter med å visualisere ytelsen til programvareløsningene deres.

Noen av de viktigste funksjonene til dette verktøyet er muligheten til å integrere med et veldig stort antall andre verktøy, muligheten til å overvåke hele infrastrukturen og servere, muligheten til å overvåke applikasjonskjøring, veldig gode alternativer for beregninger, detaljerte analyser og rask dataeksport.

Kostnaden for dette verktøyet er 20 USD per vert. Prisen inkluderer en infrastrukturovervåkingstjeneste og 400 beregninger per vert.

phpdesigner

phpDesigner er et av de beste verktøyene, og sannsynligvis den mest funksjonsrike IDE som noen gang er laget for PHP-utviklere. Dette verktøyet har absolutt alt du trenger for å feilsøke webapplikasjoner.

Gitt prisen er ikke dette verktøyet den beste løsningen for små bedrifter. Lisensavgiftene er ganske høye. Single Commercial-lisensen koster 69 EUR, og for andre kommersielle priser må du sende en forespørsel via den offisielle nettsiden.

phpDocumentor

phpDocumentor er et av de beste og mest kjente verktøyene for å lage PHP-dokumentasjon. Det er mulig å lage PHP-dokumentasjon direkte fra kildekoden. Dette er et åpen kildekodeverktøy som har et nettbasert grensesnitt.

Å lese:  Hvordan bli viralt med innholdet ditt - den ultimate guiden for 2024

Innenfor dette verktøyet er det et alternativ for automatisk å analysere PHP-kode og skrive ut dokumentasjon i noen av de populære formatene som PDF, HTML, CHM eller Docbook. Du kan koble ulike dokumenter sammen for å lage kryssreferanser og veiledninger. Inne i dette verktøyet er det veldig fine PHP-maler som du kan bruke i prosjektene dine.

Verktøyet er gratis, og du kan få en kopi av det på den offisielle nettsiden.

NetBeans

NetBeans er sannsynligvis den mest brukte IDE for å utvikle PHP-applikasjoner. Det opprinnelige formålet var utviklingen av programmeringsspråket Java, men over tid har det vokst til et godt verktøy som også støtter utviklingen av PHP-programvare.

Verktøyet er veldig bra og støtter utvidelser for andre programmeringsspråk som C, C ++ og HTML5. Det er tilgjengelig på flere verdensspråk, noe som gjør dette verktøyet tilgjengelig for et stort antall utviklere. Hovedfunksjonen til dette verktøyet er muligheten til å jobbe med alle populære rammeverk som Zend, CakePHP og til og med WordPress. Det er viktig å understreke at dette verktøyet har mulighet for smart kodefullføring samt en meget god syntaksuthever. Det er gratis, så sørg for å prøve det ut.

Codelobster

CodeLobster IDE skiller seg ut som et intelligent, gratis kryssplattform Integrated Development Environment (IDE) designet for dyktig redigering av PHP-, HTML-, CSS- og JavaScript-filer.

Det gir spesialisert støtte for ulike rammeverk og innholdsstyringssystemer, inkludert Drupal, WordPress, Joomla, Magento, CodeIgniter, CakePHP, Symfony, Vue, Yii, CodeIgniter, Angular, Laravel, React, Phalcon, Backbone, Bootstrap, jQuery, Twig, Python , Node.js.

Dens funksjonalitet på tvers av plattformer sikrer tilgjengelighet på ulike operativsystemer, noe som gjør CodeLobster IDE til et verdifullt verktøy for webutviklere som søker en omfattende og brukervennlig kodeopplevelse for forskjellige programmeringsspråk og webutviklingsplattformer.

Konklusjon

Siden PHP er et av de mest populære programmeringsspråkene i dag, er det mange verktøy som gjør det lettere å jobbe med. Vi har beskrevet noen av de beste og mest nyttige verktøyene som skal gjøre det enklere for deg å utvikle PHP-applikasjoner. Siden de fleste av disse verktøyene er gratis, anbefaler vi deg å prøve dem, og for best resultat kan du bruke flere verktøy i kombinasjon.

Nye publikasjoner:

Anbefaling