2 gratis Akismet-alternativer for forebygging av spam

2 gratis Akismet-alternativer for forebygging av spamHvis du har brukt WordPress over lengre tid, vil du vite at kommentarspam er et veldig reelt problem.

Ikke bare reduserer det brukeropplevelsen din, men det kan også skade SEO-en din hvis innleggene dine blir hjemsted for hundrevis av søppelposter til skumle nettsteder.

Det trenger ikke å være tyngende å håndtere spam i kommentarer, men du må håndtere det. Å la det bygge seg opp er ikke et alternativ hvis du ønsker å drive et vellykket nettsted. Du kan moderere hver eneste kommentar du får, men hvis nettstedet ditt blir veldig populært, kan du forvente å bruke mye tid på å moderere. Heldigvis finnes det WordPress-plugins som kan hjelpe deg med det.

Hva er Akismet?

Akismet er utvilsomt den mest populære spam-forebyggende plugin for WordPress. Ikke overraskende gitt det er laget av selskapet bak WordPress, Automatisk. Med mer enn 13 millioner nedlastinger og en gjennomsnittlig vurdering på 4 stjerner vet du at det er bra.

Akismet er en intelligent måte å bekjempe kommentarspam på WordPress-bloggen din. Den overvåker hver sporing, pingback og kommentar nettstedet ditt mottar, og tester disse for å sikre at de ikke er spam. Hvis den mistenker at en kommentar er spam, må du godkjenne den før den publiseres på nettstedet ditt.

Å lese:  Hvordan få et gratis SSL-sertifikat (HTTPS) for bloggen din

Akismet er avhengig av innspill fra sine mange brukere, samt mer enn syv års arbeid for å gjøre spambeskyttelsen den beste som finnes. Dessuten blir det smartere ved å lære om de nye triksene og metodene som spammere bruker.

Plugin-en trenger en API-nøkkel for å fungere, som er tilgjengelig gratis for personlige blogger, men hvis du driver en bedriftsblogg eller kommersiell side på WordPress, trenger du et abonnement som starter på $5/mnd.

Akismet-alternativer er tilgjengelige

Nå er ikke $5 per måned per side et stort beløp, men det er noen gratis Akismet-alternativer som definitivt er verdt å se på…

Antispam Bee

Antispam Bee

Utviklet av Sergej Muller og med mer enn 368 000 nedlastinger til dags dato, Antispam Bee har vært i aktiv utvikling siden den ble lansert i 2009.

I likhet med Akismet bruker den sofistikerte teknikker for å analysere kommentarer, tilbakesporinger og pingbacks på nettstedet ditt, slik at du kan ha en spamfri blogg. I motsetning til Akismet lagrer den imidlertid ikke dine personlige data på stedet og alt er anonymt. Antispam Bee varsler også når ny spam kommer inn.

Dessuten er det gratis for alle.

Defensio

Defensio

Defensio, laget av Websense, Inc., følger stort sett hvordan Akismet gjør ting. Den sender nye kommentarer, trackbacks og pings til serveren deres, og disse blir analysert for spam-innhold. Men mer enn bare en spam-blokkering, oppdager den også skadelig innhold, filtrerer banning, oppdager skript og støtter detaljert statistikk og OpenID-autorisasjon.

Å lese:  WordPress 6.3: Optimalisering av LCP-ytelse for B...

Defensio er tilgjengelig gratis hvis du har mindre enn 25 000 serveranrop per måned. Mer enn det, og du har et valg mellom tre betalte planer som starter på $299 per år opp til $7,999 i året(!!)…25,000 gratis samtaler per måned er imidlertid et anstendig antall, så for de fleste små nettstedseiere er dette tilgjengelig.

Siste tanker

Disse er blant de høyest rangerte alternative pluginene til Akismet som går utover bare spamfiltrering og bruk av CAPTCHA-er. Som med alle plugin-valg, sørg for å velge en som passer budsjettet ditt, kanskje starte med et gratis alternativ og oppgradere til en betalt tjeneste når den tid kommer.

Hver av disse ville være et godt valg og vil generelt gi svært lave falske positiver og vil hjelpe deg med å håndtere kommentarspam på nettstedet ditt.

Nye publikasjoner:

Anbefaling