3 viktige tips om hvordan du kan måle ROI på sosiale medier

Sosiale medier ROI på enkelt språk betyr – summen av alle sosiale mediehandlinger som skaper verdi. Vi vet at sosiale medier kan hjelpe bedrifter med å vokse og lykkes, men etter å ha investert all tid, penger og ressurser – hva er avkastningen?

Det er her markedsføringsfolk må ruste seg med ytelse markedsføringsberegningerslik at deres arbeid bidrar til selskapets overordnede mål.

Tips til hvordan du kan måle ROI på sosiale medier

Måling av ROI for sosiale medier støtter to mål:

Først kan du bruke ROI til måle resultatene dine i sanntid. Når du utfører strategien din, må du vite om en bestemt taktikk oppnår noe eller ikke. Når man metoden du bruker mislykkeskan du ha en sjanse til å enten justere eller erstatte den.

For det andre kan du bruke ROI til begrunn budsjettet ditt og om nødvendig å be om mer frihet. En positiv avkastning vil gi styrke til forslaget ditt og gi deg bedre finansiering og friheten du trenger til å gjøre mer.

Å utføre målingene kan selvfølgelig utfordre selv den mest erfarne markedsføringseksperten, men det betyr ikke at det er umulig å utføre. For å gjøre denne jobben kan du bruke følgende tips.

Hva er avkastningen til sosiale medier?

Det er ingen universell definisjon av ROI, så du må gjøre det vurdere konteksten til virksomheten din for å få en spesifikk betydning av begrepet. Mesteparten av tiden refererer begrepet ROI til den totale mengden verdi oppnådd fra aktiviteten din på sosiale medier.

Etter å ha bestemt avkastningen fra innsatsen din, bør du sammenligne den med den totale investeringen som er gjort for å generere avkastningen. Igjen, mengden ROI som trengs rettferdiggjøre en investering kan variere fra ett selskap til et annet.

Hvordan kan jeg beregne avkastning på sosiale medier?

Anta at du ønsket å måle ROI på sosiale medier basert på hvor mye nye inntekter dine sosiale medieaktiviteter ga selskapet. En enkel ROI prosentberegning kan hjelpe:

Å lese:  Instagram-hacks: Hva enhver markedsfører bør vite

(Ny fortjeneste)/(Investering i sosiale medier) = avkastning.

Ved å bruke formelen ovenfor vil en verdi større enn 100 bety at kampanjen din på sosiale medier var lønnsom.

En enkel online ROI-kalkulator for sosiale medier vil se omtrent slik ut:

Kalkulator for sosial ROI

Ting å tenke på:

 • Du kan støte på utfordringer mens du sporer profitskilden.
 • Noen organisasjoner kan beregne ROI i ikke-monetære forhold.

Hvorfor er sosial ROI viktig?

Du må evaluere alle deler av virksomheten din for å sikre effektiviteten og lønnsomheten til virksomheten. For å gjøre det, må du ha beregninger som du kan bruke til sammenligning. I ditt tilfelle kampanjer i sosiale medierROI er en viktig målestokk.

Likevel må du huske viktigheten av å vurdere ROI på sosiale medier på flere nivåer. Tross alt, en vellykket strategi for sosiale medier kan utvide publikummet ditt og øke antallet potensielle kunder som kommer inn i organisasjonen din. I slike tilfeller kan det ta lang tid å realisere gevinster i lønnsomhet.

Videre, hva om problemer i salgsavdelingen fører til at en slik økning i potensielle kunder går til spille? Fordi, du må analysere dataene fra et passende perspektiv. som til syvende og sist kan hjelpe deg med å bevise verdien av arbeidet ditt ved å etablere et effektivt system for å måle resultater.

Følgende fordeler vil hjelpe deg å forstå viktigheten av ROI på sosiale medier:

 • Du kan avgjøre om du bruker tilgjengelige ressurser effektivt.
 • Du får en sjanse til å løse problemer før de blir store hindringer.
 • ROI beviser relevansen til sosiale medier for hele virksomheten.
 • Det rammer inn sosiale mediekanaler som avgjørende for din kollektive suksess.

Nå som du vet hvorfor ROI på sosiale medier er viktig, vil du sannsynligvis komme i gang.

Men du lurer kanskje på:

Hvordan får jeg ROI til sosiale medier til å fungere for meg?

Følgende tips vil gi deg velfortjente svar.

1. Bestem dine sosiale medier-mål

Selvfølgelig er veldefinerte mål grunnleggende for avkastning. Kan du tenke deg å måle suksess når du ikke vet hva du prøver å oppnå?

Å lese:  Bør jeg bytte fra Squarespace til WordPress? 9 Hensyn

Sett deg mål før du forplikter deg

Sett deg mål på forhånd engasjere folk i sosiale medier og bestem deg for hva du vil oppnå.. Prøver du å spre merkekjennskap? Vil du bygge autoriteten til merkevaren din? Andre mål kan være å administrere omdømmet ditt eller skape en enestående kundeopplevelse.

Uansett hvilke mål du velger, sørg for at de er realistiske og i samsvar med forretningsmodellen din. Tross alt kan det å prøve å gjøre feil eller for mye av det gode forringe virksomheten din i stedet for å støtte den.

Målene dine vil bidra til å bestemme antall ressurser du bør bruke på sosiale medier. De vil også veilede innholdsvalget ditt så vel som tonen du bruker for merkevarebyggingen din.

Når du formulerer målene dine, prøv å bruke SMART-metoden. Målene dine bør være:

 • Spesifikk: Et smalt omfang hjelper deg å holde fokus.
 • Målbare: Når du vet hvilke resultater du får, kan du bestemme verdien av arbeidet ditt.
 • oppnåelig: Mål som virker umulig å nå kan drepe motivasjonen din.
 • Aktuell: Selv spesifikke, målbare og oppnåelige mål kan ikke ha noe å gjøre med bedriftens oppdrag.
 • Tidssensitiv: Mål satt for langt i fremtiden inviterer til utsettelse. Samtidig kan mål som er satt for nært nåtiden forårsake panikk.

2. Velg de riktige beregningene

Hvis du fulgte rådene ovenfor, har du definert målbare mål. Med dette i tankene har du nå i oppgave velge hvilke beregninger du vil bruke. Noen eksempler på beregninger du kan bruke inkluderer antall nye potensielle salg, abonnenter på nyhetsbrev eller salg.

Når du foretar valg, sørg for at du velger beregningene som er relevante for målene dine. For eksempel vil du sannsynligvis føle deg utfordret når du prøver å bruke generert fortjeneste som en beregning hvis målet ditt er å utvide rekkevidden til merkevaren din.

Tenk på dette:

Hva hjelper en beregning hvis den måler noe som ikke er relatert til målene dine?

For å unngå å bli sittende fast i én beregning, still noen viktige spørsmål før du bruker den.

 • Hvordan henger dette sammen med mine mål?
 • Støtter dette god beslutningstaking?
Å lese:  Hvordan slå av kalkulatoren?

Når du finner et tilfredsstillende tiltak, se etter andre som utfyller det. For å demonstrere dette, anta at du målte klikk på en bestemt lenke. Tenk deg nå at du har sporet klikk så vel som fluktfrekvensen deres. Utseende? Ved å legge til en tilleggsberegning kan du få et bedre bilde av ytelsen.

Avslagsprosent

Fluktfrekvens indikerer relevansen av en kobling til destinasjonen. Hvis en bruker raskt forlater nettstedet ditt etter å ha klikket på en lenke, kan du anta at innholdet enten var uinteressant eller irrelevant. Så positiv avkastning kan bety en lav avslagsprosent for trafikk som kommer fra sosiale medier-profiler.

Omtaler

Omtaler på sosiale medier er en annen potensiell målestokk. Denne beregningen sporer hvor ofte og hvor mange som snakker om merkevaren din. En slik måling blir spesielt nyttig når du bruker den til å sammenligne omtalene dine med konkurrentene dine.

Hvis du sammenligner omtale av merkevarene dine med mange andre i bransjen din, skapes en ekstra beregning kalt «sosial andel av stemmen». Ettersom merkevaren din stiger og faller basert på prosentandelen av totale omtaler, bestiller du når som helst. Tredjepartsapplikasjoner kan utstyre deg med overvåke dette tiltaket.

Sosiale medier omtaler

Ledende

Bedrifter ønsker ofte å spore potensielle kunder fordi de har en nærmere korrelasjon til fortjeneste enn andre beregninger. Innsamling av kundeemner kan involvere en eller flere av flere aktiviteter som krever at brukere registrerer seg:

 • Gir førsteklasses materialer.
 • Sponsorinnhold.
 • Vert for direktesendinger.

Markedsføringsautomatiseringsprogramvare kan hjelpe deg med å spore innsamling av kundeemner. For å få det til å fungere bedre, må du vanligvis legge til en kode i URL-en til lenkene dine. Basert på koden kan du bevise hvilke registrerte brukere som kommer fra sosiale medier.

3. Rapporter resultatene dine

Etter å ha satt mål og valgt beregninger, er det på tide å lage rapporter. Målet her er å lage et standardisert format som lar deg samle inn og lagre data over tid. Du må med andre ord sørge for at du kan sammenligne historiske data.

Å lese:  Hvordan fikser jeg raskt at Microsoft PowerPoint ikke spiller av videoer?

I tillegg til riktig formaterte rapporter, må du også etablere en rapporteringsplan. Generelt fungerer datasammenligninger best når data samles inn med like intervaller, og disse ser bra ut på din forslag også.

Slik er det:

Du kan vanligvis velge å rapportere basert på et år, kvartal, måned eller uke. Når det gjelder kampanjer i sosiale medier, vil du sannsynligvis bruke et relativt kort intervall. Du må også sørge for at hver del av data forblir identifisert med kilden.

Du kan bruke tredjepartsverktøy for å hjelpe deg med å kompilere, transformere og presentere dataene dine. Disse verktøyene kan strømlinjeforme hele rapporteringsprosessen samtidig som du forbedrer din evne til å analysere og tolke resultatene dine.

Rapporteringsverktøy kan også automatisere genereringen eller rapportene slik at du alltid har informasjon tilgjengelig med jevne mellomrom. Programvaren din kan også hjelpe deg med å overvåke dataene dine nøye ved å sende deg daglige rapporter på e-post. Når du konfigurerer det alternativet, gir du deg selv en sjanse til å rette feil før de forårsaker betydelige problemer.

Hva er konklusjonen?

Til syvende og sist har du et mål på to nivåer. For det første vil du demonstrere at innsatsen din på sosiale medier skaper verdi for selskapet. For det andre, etter hvert som tiden går, ønsker du å øke verdien av kampanjene dine på sosiale medier.

Når du identifiserer en mislykket kampanje, må du raskt enten rette opp eller forlate den. På samme måte kan rapportene identifisere hull i målene eller beregningene dine. I så fall kan du også ta korrigerende tiltak.

Viktige takeaways

Sosiale medier kan levere utrolig verdi til virksomheten din. Men, som tilfellet er med alle forretningsprosesser, må du rettferdiggjøre investeringen av tid og menneskelige ressurser. Det er da måling av ROI på sosiale medier blir viktig.

Til syvende og sist vil ditt valg av verktøy for å samle inn data og utarbeide rapporter spille en viktig rolle. Til syvende og sist kan måling av ROI på sosiale medier sikre at du får mest mulig ut av det sosiale medier i din bedrift.

Nye publikasjoner:

Anbefaling