38 beste dropshipping-produkter i 2024

WordPress åpner mange dører, en av dem går inn i den mangfoldige verdenen av e-handel. Kanskje du har vurdert å sette opp WooCommerce-butikken din, men du er ikke sikker på hvor du skal begynne. Har du vurdert å gjøre e-handelsbutikken din til en dropshipping-bedrift?

Dropshipping gjør e-handel ekstremt tilgjengelig og rimeligere, ettersom e-handelsbutikkeiere bare trenger å finne en pålitelig oppfyllelsespartner. Med fullt administrert WooCommerce-hosting fra Hostinger kan du få en dropshipping-virksomhet i gang på kort tid. Men før du begynner å ta bestillinger, må du finne en nisje. Med andre ord, hva slags produkter vil du selge fra butikken din?

Dette er et viktig spørsmål fordi ikke alle produkter er dropshipping-produkter. Faktisk er noen av de beste dropshipping-produktene du kanskje ikke forventer.

Siden det å velge de beste dropshipping-produktene er avgjørende for å bygge en vellykket dropshipping-virksomhet, skal vi veilede deg gjennom prosessen med å oppdage din nisje.

Bare følg disse enkle trinnene for å velge de beste dropshipping-produktene for e-handelsbutikken din. Fortsett å lese for å lære de beste dropshipping-produktene og hvordan du kommer i gang med salg på nettet, eller hopp videre med lenkene nedenfor.

Innholdsfortegnelse

Fordelene med Dropshipping-produkter

Selv om det startet som en undergruppe av detaljhandel, har e-handel vokst til en spirende industri i seg selv, og (så stor som den er nå), vil e-handel bare fortsette å vokse. Faktisk forventes e-handel å overta fysisk detaljhandel en gang i de neste årene.

Selv om e-handel ikke alltid har vært lett å komme inn i – hovedsakelig på grunn av den betydelige startkapitalen som trengs for å etablere en beholdning og bygge infrastruktur – som på sikt, dukket dropshipping opp, og tilbød en praktisk snarvei til e-handelsuksess.

Dropshipping lar deg fokusere på de kundevendte aspektene ved nettbutikkopplevelsen ved å utsette de vanskeligere aspektene – som lagerstyring og ordreoppfyllelse – til partnerne dine.

Så hvorfor bruke WooCommerce til dropship? Fordi det kreves lite forhåndsinvesteringer, har dropshipping blitt veldig konkurransedyktig. Faktisk har mange blitt motet fra dropshipping av frykten for å bli overskygget av så mange konkurrenter. Når det er så mange dropshipping-selskaper, hvordan kan du være mer konkurransedyktig?

Å velge en nisje, som innebærer å velge de riktige produktene til dropshipping og topp dropshipping-produkter, er nøkkelen til å være konkurransedyktig. Slik gjør du det.

Hvordan finne en produktnisje for bedriften din

Når du starter din egen dropshipping-virksomhet og WooCommerce-butikk, bør du ikke bare velge produktene du liker best. For at dropshipping-virksomheten din skal lykkes, må du være strategisk når det gjelder produktvalg.

Å finne de beste dropshipping-produktene for din nye e-handelsbutikk kan deles inn i tre brede trinn: vurdere alternativene dine, lage en strategi og velge de riktige produktene.

Vurder alternativene

Produkter er ryggraden i enhver nettbutikk og er avgjørende for suksessen til dropshipping-butikken din. Av den grunn bør du vurdere alternativene dine nøye. Bruk tid på å undersøke produktene du kanskje vil tilby, hvilke produktnisjer som er ideelle for dropshipping, hvordan du kan være mer konkurransedyktig, og hva identiteten til butikken din bør være.

Finn ideer og inspirasjon

Den beste måten å se hva som er populært, er å ta på deg markedsforskerhatten og se hva som selger akkurat nå. Undersøk trendende dropshipping-produkter.

  • Hva gjør andre?
  • Hvilke konsepter har de for butikkene sine?

Ta inspirasjon fra det som allerede er gjort for å utvikle ditt eget unike spinn på de beste dropshipping-produktene.

Kanskje din forskning fører til en idé om et tema for e-handelsbutikken din. Eller kanskje du oppdager et spennende konsept og innser at det er en enda bedre måte å gjøre det på. Du ønsker å få en ide om hva butikkfronten din vil være for å veilede resten av forskningen din.

Å lese:  WordPress-priser: Hvilken plan passer for deg? (2024)

Bra for Dropshipping vs. Dårlig for Dropshipping

Ikke alle produkter er riktige for en dropshipping-butikk. Faktisk er det visse typer produkter som er ganske dårlige for dropshipping. Eksempler på produkter inkluderer:

  • Produkter som er farlige er dårlige for dropshipping (f.eks. bestikk, kjøkkenkniver, produkter som er brannfarlige eller brennbare).
  • Produkter som er skjøre er ikke gode dropshipping-produkter. Du har ingen kontroll over hvordan de pakkes eller håndteres under transport, og skjøre produkter kan bli ødelagt ved levering.
  • Produkter med opphavsrettsbeskyttede bilder (f.eks. merkeklær, enheter med produsentens navn på). I tillegg varemerke bekymringer, merkevarer bygger lojalitet for merkene i stedet for butikken din.
  • Produkter som er ekstremt tunge. Tunge produkter er dyrere å sende, spesielt for internasjonale forsendelser.
  • Produkter som er elektroniske eller har bevegelige deler (f.eks. droner, smarttelefoner, spillkonsoller). Du kan ikke personlig bekrefte deres funksjonstilstand før levering, og du kan heller ikke gi støtte hvis de ikke er funksjonelle ved levering.
  • Visse typer klær (f.eks. tilpassede klær, couture-plagg, high-end mote). Når det er en økt sjanse for at en vare ikke passer, vil du sannsynligvis se flere returer.

Det kan virke som om vi har utelukket mange alternativer, men det er fortsatt mange produkter som er levedyktige for dropshipping.

Selv om du bør unngå høymoteklær, er de fleste andre klær ideelle for dropshipping. Fokuser på unike varer som ikke har varemerkebeskyttet merkevarebygging eller logoer. For eksempel, hvis du gjør et raskt Google-bildesøk etter «unik genser», vil de fleste resultatene bli flotte dropshipping-produkter.

De beste produktene for dropshipping er de som kan leveres raskt uten ekstra kostnader. Med andre ord, masseproduserte produkter som er rimelige å sende med WooCommerce er de beste tingene å dropshippe.

Det er et faktum: raskere butikker selger mer

Opplev bransjens raskeste WooCommerce-hosting fra Hostinger

Hvilke Dropshipping-produkter selger?

Hvis du fortsatt er usikker på hva du skal selge, bør du vurdere de beste dropshipping-produktene for å generere ideer. La oss se på en nylig fremtredende dropshipping: PopSockets.

PopSockets stammet fra en Kickstarter-kampanje fra 2012, men det var ikke før rundt 2018 at de ble populære. Plutselig var de en sensasjon. Disse sammenleggbare plastkjeglene ga et grep eller støtte for mobilenheten din og ble solgt i nesten alle fysiske og digitale butikker. Omtrent alle som startet en dropshipping-virksomhet i 2018 vurderte å selge PopSockets.

PopSockets er et godt eksempel fordi de er enkle og rimelige å produsere, har en lav utsalgspris som er flott for impulskjøp, og den lille størrelsen betyr at fraktkostnadene er lave. PopSockets er med andre ord i utgangspunktet det perfekte produktet for dropshipping.

Hvis du vil finne ut hva folk kjøper, Google Trender og Skulle ønske er gode steder å starte. Spesielt viser Google Trender produkter som folk søker etter og Wish viser produkter som folk faktisk kjøper eller legger til handlelister.

Google Trends er spesielt verdifull for å sammenligne interesse for ulike produkter blant allmennheten. Ved å bruke Google Trender kan du sammenligne søkevolum for opptil fem forskjellige søk. Dette gir deg en indikasjon på om interessen for et produkt vokser eller avtar. Det er en fin måte å finne trendende dropshipping-produkter.

Google Trends-data indikerer om interessen for et produkt vokser eller avtar. I eksemplet ovenfor var det tider da flere søkte etter støvler (oransje) enn etter sko (røde). Dette kan trolig tilskrives sesongmessige svingninger. Hvis nisjen din skulle være fottøy, tyder disse dataene på at å tilby en rekke sko ville gi mer konsistent salg selv om salget av støvler kan øke betydelig med korte intervaller.

La oss nå ta en titt på de beste dropshipping-produktene i 2024. Hvilke vil toppe listene i år? Fortsett å lese for vår liste over de beste dropshipping-produktene.

Populære Dropshipping-produkter

Ansiktsmasker

COVID-19-protokoller fortsetter å øke populariteten deres, og mange vil velge å bruke ansiktsmasker i årene som kommer.

Oppbevaring av hånddesinfeksjon

Fra nøkkelringholdere til stående dispensere, virksomheten blomstrer for hånddesinfeksjonstilbehør.

RFID-lommebøker

Svindlere blir kunnskapsrike med taktikken sin. RFID-lommebøker beskytter forbrukere mot å få kortinformasjonen stjålet.

Blått lysblokkerende briller

Flere bruker tid foran skjermer, og mange av dem lager opp briller for å hjelpe.

Vannflasker

Isolerte flasker, filtreringsflasker, resirkulerte materialer og mer. Vannflasker er noen av de beste produktene for dropshipping.

Slim

Slim? Ja, Slime. Det gjør comeback blant barna. Kompakt, mye variasjon og lave kostnader er like bra for dropshipping.

Melatoningummier

Søvnhjelpemidler kommer i forskjellige former, men gummier har vært metoden som har sett en nylig eksplosjon i popularitet.

Ring lys

TikTok, Instagram og fremveksten av influencer-kultur har gjort plass for ringlys til å bli et av de hotteste produktene i 2024.

Beste nisje Dropshipping-produkter

Viskerblader

Viskerblader er et godt eksempel på noe som fyller en nisje, har et konsistent marked og er lett å sende.

Å lese:  9 reelle forskjeller mellom billig hosting og god hosting

Deksler til telefon og nettbrett

Kanskje et litt mettet marked, men beskyttelsesdeksler gir mange muligheter for iøynefallende produktvariasjon og kreativitet.

Kjæledyrleker

Knirkende leker, bein, kattestaver og mer. Kjæledyrleker og tilbehør er enkle å få tak i, lette og morsomme å markedsføre.

Telt og fort

Appell til de voksne eventyrerne eller barna med fantasi. Markedet for campingtelt og lekefort går ingen vei.

Massasjeapparater

Hodebunnsmassasjeapparater, ryggriper og andre avslapningsverktøy vil fortsette å være noen av de beste dropshipping-produktene i 2024.

Ørepropper

Enten de er engangs- eller gjenbrukbare, er ørepropper et godt eksempel på et nisjeprodukt som alltid vil være etterspurt.

Tannbørster

Den perfekte blandingen av trendy og nisje. Tannbørstemarkedet er en konsekvent trendsetter med varianter som elektrisk, bambus og reiser som blir populære.

Smarte plugger og adaptere

Praktiske gavegivere og profesjonelle jetsettere har alltid behov for uttaksadaptere i alle former og størrelser.

Topp Dropshipping-produkter innen klær og tilbehør

Sokker med tema

Langbette sokker tilbyr morsomme markedsføringsopplevelser og en sjanse til å bøye din kreative side. Skriv ut katter, familiebilder, tegneserier og mye mer.

Tote Bags

Ettersom flere og flere dagligvarebutikker bytter til BYO-Bag, er stilige vesker etterspurt og gir noen av de beste varene til dropshipping.

Stretch leggings

Stretchklær kan være mindre risikabelt enn tilpassede klær. Trenings- og loungeleggings gir et blankt lerret for utallige design.

Natttøy

Silkepysjamas, skjorter og andre alternativer for soveklær vil holde butikken din koselig og morsom. Lett og etterspurt.

Ryggsekker

Barn, voksne og alle i mellom går gjennom ryggsekker. En flott mulighet til å se et sesongmessig løft rundt tilbake til skolen.

Lysbilder

Eldre generasjoner kan le, men disse fotballsandalene med synlige tåer opplever et comeback i “athleisure” motetrender.

Scrunchies

Nok en gjenstand i back-in-stil er scrunchien. 90-tallsbarn gleder seg! Scrunchies tilbyr små lette tilbehørsalternativer for butikken din.

Skjerf og strikk

Skriv ut design eller hold det enkelt. Skjerf og strikket hodeplagg gir de perfekte klæralternativene i én størrelse.

Topp Dropshipping-produkter i hjem og kjøkken

Bedding

Dyner, lakensett og tepper gir variasjon, nytte og fornøyde kunder. Tilby en rekke trådantall og farger.

Gardiner

Enten de er mørklagte eller dekorative, er gardiner et enkelt, tidløst produkt å inkludere i butikken din for hjemmekunder.

Memory Foam Puter

Ortopedisk støtte, som minneskum, fortsetter å trende. Hode-, nakke- og kneputer er raskt i ferd med å bli gode drop-shipping-produkter.

Bærbare blendere

Håndholdte blendere kommer ikke med for mange deler. Kjøkkenjunkies og helsenøtter vil elske å se disse varene i butikken din.

Riskokere

Du vil sannsynligvis ikke selge de mer komplekse modellene, men det er mange små, enkle riskokere som fortsatt er etterspurt og som er enkle å levere.

Air Fryers

Airfryers er et av årets hotteste kjøkkenredskaper. Markedet har eksplodert, og det er fortsatt mange muligheter til å nå nye kunder.

Vannfiltre

Filtre for drikkevann, dusjhoder, kraner og mer fortsetter å trives. De er små, bærbare og har store marginer.

Vannkoker

Elektriske vannkokere er et annet eksempel på et kjøkkenapparat som har enkel mekanikk og er konsekvent pålitelig.

Beste ting å Dropship i helse og velvære

Fitness Wearables

Trackere som overvåker hjertefrekvens, skritt og søvn endrer landskapet i velværebransjen, og de gir noen av de beste dropshipping-produktene.

Luftrensere

Med luftveisbekymringer økende, ser forbrukere etter luftrensere i alle former og størrelser for å forhindre helseutfordringer.

Grooming produkter

Herrepleieprodukter har spesielt sett en økning i salget. Barberhøvler, barberbalsamer og skjønnhetsverktøy for mennene i livet ditt.

Yogamatter

Yogamatter er konsekvent rangert som topp dropshipping-produkter, og er lette, perfekte for tilpasset design og har lav overhead.

Essensielle oljer

Oljer som tea tree, peppermynte og eukalyptus er noen av de mest populære. Aromaterapi fortsetter å vokse i popularitet.

Ansiktspleie

Ansiktsskrubb, lakenmasker og aknestrimler er alle en del av et voksende ansiktspleiemarked.

Lag en strategi

Nå som du har en grunnleggende idé om hva slags produkter du vil selge, kan du begynne å legge strategier. Vi går dypere inn i prosessen med å fylle butikken din, og gjør vage ideer til kalkulerte avgjørelser.

På dette tidspunktet er målet å finne ut hvilke kunder du målretter mot, om du skal fokusere på trend- eller nisjeprodukter, hvordan konkurrentene dine lykkes, og hvilke dropshipping-produkter som vil gi deg de beste marginene.

Hvem er din kunde?

Mange forhandlere og e-handelsbutikker lager kjøpers personas å veilede deres produktvalg. Hver kjøperpersona gjenspeiler bestemte kjøpsvaner, -tendenser og -preferanser. Når du identifiserer kjøperens persona(er), får du en bedre forståelse av hva kundene dine tenker, føler, håper, forventer, tror, ​​planlegger og til og med hva deres bekymringer er. Deretter utnytter du denne informasjonen til å tilby produkter som er perfekt tilpasset hvem som handler i butikken din.

De mest suksessrike forhandlerne imøtekommer sine detaljhandelsopplevelser til sine kjøpere. Hvis du ennå ikke har en nettbutikk, gir det deg nesten en fordel. Tross alt kan du bestemme på forhånd hvilke kunder du skal målrette mot, og bygge nettbutikken din deretter.

Å lese:  De beste AI-markedsføringsverktøyene for 2024

For en dropshipping-butikk er de beste kundene de som gjør hyppige kjøp. Så spørsmålet er: Hvilke kunder er mer sannsynlig å gjøre gjentatte kjøp?

Hobbyister er en type kunder som er mer sannsynlig å komme tilbake for kjøp. I tillegg må de fleste amatører fortsette å bruke ressurser til fritids- og rekreasjonsaktiviteter. Av denne grunn kan målretting mot hobbyfolk informere om hvilke produkter du bør fokusere på for dropshipping-virksomheten din.

En annen type kunder som er mer sannsynlig å gjøre gjentatte kjøp, er bedriftskunder. Å etablere tillit hos eiere av små bedrifter, for eksempel, vil oppmuntre til lojalitet. På sin side vil lojale bedriftskunder fortsette å kjøpe fra deg, ofte i store mengder.

Populære produkter vs. nisjeprodukter

Trendende produkter kan ha stor appell, men du møter mer konkurranse for disse transaksjonene. Mange forhandlere følger produkttrender tett og gjør sitt ytterste for å utnytte disse trendene. Av denne grunn er det vanskeligere å tiltrekke seg kjøp for populære produkter. Men hvis du har en nisje, er gruppen av kunder mindre, men du møter mindre konkurranse om disse kundene. Av denne grunn er det å finne en nisje den sikreste ruten for dropshipping-bedrifter.

Med litt kreativitet er det måter å få det beste fra begge verdener på. Kanskje din nisje faktisk dreier seg om tidligere eller nåværende produkttrender. Nisjen vil indikere målgruppen, og om det er folk som er nostalgiske etter tidligere trender eller trendjagere på jakt etter den neste store tingen.

Google Trends-data indikerer at støvler er trendy, joggesko er nisje.

Hvis vi går tilbake til fottøyeksemplet, kan støvler betraktes som trendproduktet.

I mellomtiden representerer joggesko – angitt med den blå linjen på grafen – en nisje. Selv om interessen for joggesko var mindre enn både støvler og sko, var interessen for joggesko konsekvent. Antallet sneakersinteresserte forblir med andre ord det samme.

Du kan også forvente at joggesko-elskende kunder blir undertjent av butikker som kun fokuserer på aktuelle fottøytrender. Dette vil gjøre joggesko til en potensielt verdifull nisje.

Ideelt sett lander de beste dropshipping-produktene et sted mellom trending og nisje, i en “trending nisje.” Dette refererer til en produktkategori som opplever en økning i popularitet samtidig som den har en sterk base av kjernekunder.

Eksempler på trendende nisjer inkluderer ting som smarttelefondeksler og tilbehør, kjæledyrprodukter, hår- og hudpleieprodukter, nye smykker, hatter og skjerf og motetilbehør.

Hva selger dine konkurrenter?

Å se hva konkurrentene dine gjør er et godt utgangspunkt for å sette opp din egen e-handelsbutikk. Selvfølgelig godtar vi ikke kopiering og innliming av en konkurrents katalog. Det er imidlertid verdi i å finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer for konkurrentene. Start med å se på deres bestselgende produkter og kundeanmeldelser. Det er til og med en god idé å se hva kundene sier på sosiale medier.

Priser og muligheter for markeringer

Når du begrenser potensielle nisjer, ikke glem priser. Med dropshipping vil marginene dine vanligvis være lavere enn med en vanlig e-handelsbutikk; prissetting er noe å huske på fordi det endelige målet er å tjene penger.

Hold øynene åpne for produkter der produksjonskostnadene er betydelig lavere enn utsalgsprisene knyttet til dem. Disse produktene tilbyr de beste mulighetene for markeringer, som er kilden til praktisk talt all din fortjeneste.

På den annen side er det en smart strategi å inkludere noen få gjenkjennelige produkter med lavere marginer i butikken din. Tanken er at produkter med lave marginer trekker folk inn mens tilleggsprodukter med høyere marginer øker fortjenesten. Dette er grunnen til at elektronikkbutikker oppfordrer deg til å kjøpe tilbehør til enhetene du kjøper. De tjener mest på tilbehøret i stedet for de faktiske enhetene.

Velg de beste produktene til Dropship

Klapp deg selv på skulderen: Du har gjort leksene dine og er nå klar til å plukke produktene til butikken din.

Disse siste trinnene handler om å velge det beste av det beste fra alternativene du har samlet. Antagelig vil noen av alternativene være levedyktige utfordrere, men denne siste fasen vil hjelpe deg med å fokusere på dropshipping-produkter som vil selge og oppmuntre til gjentakende forretninger.

Utnytt sosiale shoppingnettsteder

Amerikanerne bruker i gjennomsnitt på 145 minutter, eller rett over 2,4 timer, på sosiale medier hver eneste dag. I mellomtiden har forhandlere begynt å utnytte sosiale medier for data som kan styrke virksomheten deres. Faktisk lar sosiale shoppingsider forhandlere holde fingrene på pulsen til gjeldende kundeinteresser.

Bruk sosiale shoppingsider som referanse mens du oppdager din nisje og bygger en katalog for butikken din. Nettsteder som Pinterest, Waneloog Etsy vise produkter som gjør folk begeistret. Mer spesifikt viser de produktene som kundene ønsker å dele med andre, som er den typen produkter du ønsker for butikken din.

Å lese:  Automatiseringer for WooCommerce-butikker

Overvåk nettbutikkfellesskap

Netthandelsfellesskap er en annen måte å få en lesning på målgruppen din. Bare på Facebook er det hundrevis av handlesamfunn. Vanligvis dreier disse samfunnene seg rundt visse demografiske forhold (f.eks. kvinnelige veteraner) eller rundt visse nettsteder eller merker (f.eks. Amazon og LuLaRoe). Disse shoppingsamfunnene kan vise hvilke produkter som faller i smak hos kunder som er interessert i din nisje.

På en sidenotat begynner vi å se mindre nettbutikker som lager sine egne sosiale medier. Dette lar disse virksomhetene tilby en mer personlig, interaktiv handleopplevelse. Hvis du ønsker å skille deg ut, kan det være verdt å vurdere å opprette en Facebook-gruppe for kundene dine.

Vurder kundeopplevelsen

Kundeopplevelse har stor innflytelse på kundelojalitet. Med WooCommerce har du nesten full kontroll over opplevelsen kundene dine får mens de handler i nettbutikken din.

Ting som nettsteddesign og kundestøtte bidrar til en kundes generelle opplevelse, og du kan sikre en positiv opplevelse ganske enkelt ved å velge de riktige dropshipping-produktene.

Pass for eksempel på at du ikke tilbyr mange produkter med lang leveringstid. Når en kunde må vente for lenge på levering, er det mye mindre sannsynlig at han eller hun kjøper fra butikken din igjen. Fokuser på produkter i din nisje som er lett tilgjengelige og kan sendes raskt.

Selg produkter som oppmuntrer til gjentatt virksomhet

Sørg for at nisjeproduktene du selger er de kundene dine må kjøpe igjen i fremtiden. Forbruksvarer som hudpleieprodukter er ideelle for gjenganger fordi de må etterfylles over tid. Det ligner på hvorfor hobbyister er en ideell kundetype. Hvis du gir kundene en kilde for å møte deres behov og hobbyer, vil de fortsette å returnere til butikken din igjen og igjen.

Siste tips for å selge de beste dropshipping-produktene

Når du fyller din digitale butikk med produkter, tilbyr vi noen siste råd. Spesifikt er det tre ting du vil huske på, spesielt når det gjelder prising og verdi.

Tilby de laveste prisene

Hvis du er fristet til å prøve å maksimere marginene dine for hvert produkt, motstå den trangen.

Netthandel har gjort alle til en kuppjeger. Så hvis markeringene dine er for høye, vil kundene se etter en billigere kilde for produktet, noe som ikke er vanskelig å finne. Men når du tilbyr lavere priser, tjener du kundelojalitet, og lojalitet fører til flere kjøp i fremtiden.

Til syvende og sist er det et spørsmål om man skal presse litt mer fra en enkelt transaksjon eller tjene mye mer fortjeneste på mange transaksjoner. Det siste er åpenbart det beste scenarioet.

Legg til unik verdi

Dropshipping er konkurransedyktig fordi det er lettere å komme i gang enn vanlig netthandel. Men det har resultert i at de samme produktene selges av mange dropshipping-bedrifter. Til og med produktene du selger (eller skal selge) vil helt sikkert bli tilbudt av en rekke andre dropshipping-butikker. Så hvordan oppmuntrer du en kunde til å velge en butikk fremfor en annen?

Du må gi unik verdi. Du trenger med andre ord en unikt verdiforslag. Dette betyr at du tilbyr noe som bedre møter kundenes behov og gir deg et forsprang på konkurrentene dine. Det er mange måter å tilby unik verdi, så ikke vær redd for å være kreativ. Kom opp med merverdi som er original og unik for butikken din.

Mange forhandlere bruker utfyllende innhold for å tilby ekstra verdi. Du kan for eksempel tilby oppsettsveiledninger, oversikter over nøkkelfunksjoner, veiledninger og videoer for produktene dine. Tanken er å hjelpe kundene dine med å få mest mulig utbytte av produktene de kjøper.

På samme måte kan du samle lister over produkter (f.eks. “10 produkter for å hjelpe deg å få mest mulig ut av din nye X”) som utfyller det de allerede har kjøpt. Dette utvider funksjonaliteten til en kundes tidligere kjøp og kan også gi deg mersalg.

Gi en minneverdig shoppingopplevelse

Til slutt, gi kundene dine en god handleopplevelse, spesielt når det kommer til utformingen av nettbutikken din. Kunder skal ikke ha problemer med å navigere i butikken din, søke og filtrere produkter, legge til ting i handlekurven eller sjekke ut. Hvis kundene opplever selv en liten frustrasjon med noen av disse tingene, koster det deg salg.

Når du legger tid og krefter på butikkfronten din, vil kundene få positive opplevelser. De vil huske de positive opplevelsene – og du kan satse på at de vil komme tilbake igjen og igjen.

Bygg en WooCommerce-butikk med høy ytelse

Lag en butikk som konverterer trafikk med fullt administrert WooCommerce-hosting av Hostinger. Plattformen reduserer søkebelastningen med 95 %, noe som fører til en raskere butikk og flere konverteringer.

Sjekk ut planene våre for å komme i gang i dag.

Nye publikasjoner:

Anbefaling