4 velprøvde strategier for kundeanskaffelse for digitale startups

virksomhet gddccf7a55 1280

I det mange kaller den digitale tidsalderen, kan man anta at det er relativt enkelt å åpne en vellykket bedrift. Det er imidlertid sjelden tilfelle – mange digitale selskaper sliter med å komme i gang, som ni av ti startups ender opp som kanonføde for de resterende ti prosentene.

En av de viktigste hindringene bedrifter møter på veien til suksess er kundeanskaffelse. Paradoksalt nok, det som gjør dette aspektet ved å drive en oppstart utfordrende, er det høye antallet teknologiske fremskritt. Alle disse nye klokkene og fløyter løfter kundenes forventninger til astronomiske nivåer. Og å møte disse forventningene er en lang rekke å hakke.

Hva skal man gjøre i denne situasjonen? Foruten å ansette en resilience manager og skissere en forretningskontinuitetsplan, en av de mest brukte løsningene for å klare stormen, er å søke etter utprøvde strategier for kundeanskaffelse.

Nedenfor viser vi noen av de beste måtene å tiltrekke seg nye kunder og beholde eksisterende, alt fra å engasjere seg i digital kundereisekartlegging til å produsere mer videoinnhold og kjøre morsomme konkurranser med verdifulle premier. La oss hoppe rett inn i det!

Engasjer deg i digital kundereisekartlegging

Før du prøver å finne den hellige gral for kundeanskaffelse, er det avgjørende å ha en klar forståelse av målgruppen din. Når du vet hvem din ideelle kunde er og hva slags reise de går gjennom, er det mye lettere å identifisere potensielle kilder til nye kunder.

Å lese:  9 beste Squarespace-alternativer i 2024 og hvorfor...
pexels mikael blomkvist 6476582

For eksempel, hvis dine potensielle kunder er mennesker fra generasjon Z, må du se etter muligheter for å få kontakt med dem på sosiale medier. Du trenger ikke å være en aktiv bruker på Instagram eller Tumblr selv, men det er viktig å huske på at disse sidene er de beste kanalene for å nå ut til zoomere.

Når du har en ide om hvor du skal finne målgruppen din, er det på tide å finne ut hva som fikk dem til å kjøpe produktet eller tjenesten din i utgangspunktet. Ved å lage et digitalt kundereisekart vil du kunne finne ut hva som trigger beslutningsprosessen, hvorfor kundene dine vanligvis velger å kjøpe fra deg, og hvor lojale de er.

Hva er digital kundereisekartlegging? Enkelt sagt er det prosessen med å forstå hvordan kunder samhandler med virksomheten din. Det er viktig for enhver digital oppstart, siden det hjelper dem å oppdage hva kundene deres trenger og forventer av produktene eller tjenestene deres.

Den beste måten å gå frem på denne strategien er å bruke et digitalt kartleggingsverktøy for kundereiser, for eksempel Google Analytics, som lar deg spore veiene kundene tar og visualisere dem på nettstedet ditt. Å gjøre det vil hjelpe deg å forstå hvor kundene dine kommer fra og hvilke skritt de tar før de foretar et kjøp.

Så snart du vet svarene på disse spørsmålene, kan du begynne å tenke på å engasjere deg med eksisterende kunder og tiltrekke deg nye.

Å lese:  Envira Gallery: En anmeldelse av The Leading WordPre...

Øk synligheten din med SEO og betalte annonser

SEO og betalte annonser er brød og smør for kundeanskaffelse. Som sådan er det avgjørende å finne den riktige kombinasjonen av de to for å gjøre din bedrift synlig på de riktige stedene og til rett tid.

Betalte søkemotorannonser, også kjent som PPC, refererer til kjøp av sponsede resultater på Google, Yahoo, Bing eller en annen søkemotor. Tanken bak disse annonsene er å øke synligheten på nettet i løpet av en bestemt tidsperiode.

Siden PPC er en av de kraftigste strategiene for kundeanskaffelse, kan du regne med å betale opptil $100 for hvert klikk i nisjer med høy konkurranse som juss eller eiendom.

På den annen side er SEO en mer passiv måte å få trekkraft på. Ved å gjøre nettstedets innhold mer relevant og verdifullt, vil virksomheten din naturlig få synlighet i de organiske søkeresultatene. Du kan oppnå dette ved å forbedre kvaliteten på nettstedet ditt, legge til nye sider og innhold, eller publisere regelmessige oppdateringer på sosiale medier.

Uansett hvilken strategi du velger, er det sterkt anbefalt å kjøre en SEO-revisjon for å evaluere nettstedets nåværende posisjon. Mens du kjører denne revisjonen, sørg for å fokusere på tekniske aspekter som nettstedshastighet, lastetid, URL-struktur og gjennomsøkbarhet. Hovedmålet er å gjøre nettstedet ditt raskere og enklere for søkemotorer å gjennomgå.

Å lese:  11 beste nettsteder for å kjøpe Twitter-visninger i 2024

Produser mer videoinnhold

Hvis du ser etter en strategi for kundeanskaffelse som både er effektiv og relativt enkel å implementere, er det et smart grep å produsere mer videoinnhold. Faktisk har videoinnhold blitt et av de kraftigste verktøyene for kundeanskaffelse de siste årene.

Forskning har funnet det videoer er mer effektive til å skape engasjement enn andre typer innhold, for eksempel tekst eller bilder. I tillegg har videoer vist seg å være svært delbare på tvers av sosiale medieplattformer, noe som kan hjelpe deg å nå et bredere publikum og drive mer organisk trafikk til nettstedet ditt.

Så hvis du ønsker å drive virksomheten din fremover, er å inkludere mer videoinnhold i markedsføringsstrategien et skritt i riktig retning.

Kjør morsomme konkurranser med verdifulle premier

Hvis du føler deg utfordret når det kommer til å tiltrekke deg nye leads, er du langt fra alene. Det er et problem mange bedriftseiere står overfor. Løsningen på dette problemet kan ligge i konseptet “moro”. Moro er et kraftig ord som kan begeistre og fremkalle positive følelser. Når kundene har det bra, har de en tendens til å dele opplevelsen med andre.

pexels keira burton 6147078

I tillegg oppmuntrer moro folk til å samhandle med hverandre. Det fører til økt kundetilknytning. Og som selv de mest fremtredende merkene har lært over tid, kundebinding er en av de kritiske aspektene ved kundeanskaffelse.

Derfor, hvis du er usikker på hvordan du kan tiltrekke deg nye kunder, kan du prøve å kjøre noen konkurranser med verdifulle premier. Deltakere kan konkurrere i ulike nettspill og vinne attraktive premier. For eksempel kan du organisere en virtuell skattejakt.

Å lese:  Ny kundespørreskjemamal for digitale byråer (med PDF)

Selvfølgelig er det mange andre måter å gjøre konkurransen morsom på. Du kan for eksempel arrangere en bildetekstkonkurranse eller en Instagram-relatert konkurranse.

Å kjøre konkurranser med verdifulle premier kan hjelpe deg med å generere interesse for merkevaren din og tiltrekke deg nye kunder samtidig som du belønner de som deltar i konkurransen. Dessuten kan konkurranser oppmuntre folk til å dele merkevaren din med vennene sine, noe som kan bidra til å spre bevissthet om virksomheten din og drive mer trafikk til nettstedet ditt.

Bunnlinjen

Å holde kundene engasjerte og entusiastiske for virksomheten din – eller noe, for den saks skyld – er intet mindre enn et prosjekt. Et prosjekt du trenger å investere tid og ressurser i.

Selv om det unektelig er sant at kundeanskaffelse er stort sett i sentrum av alt som foregår i en oppstart, bør det ikke bare sees på som en hindring. Å finne innovative måter å navigere i dette problemet vil tillate deg å utnytte potensialet.

Etter å ha lest guiden vår, er du nå utstyrt med kunnskap om hvordan du kan nærme deg dette emnet fra flere vinkler for å øke din digitale kundeanskaffelsesrate. Å følge de ovennevnte retningslinjene vil hjelpe deg å unngå fallgruvene som rammer mange bedrifter.

Så fortsett og implementer dem i virksomheten din og se deg selv stige!

Nye publikasjoner:

Anbefaling