5 effektive bilderedigeringstips å lære i dag

Uansett hvor godt e-handelsbutikken din fungerer eller hvor etterspurt produktet ditt er, vil uprofesjonelle produktbilder utvilsomt undergrave din troverdighet.

Mennesker er visuelle vesener. Faktisk er flertallet av informasjonen vi beholder strengt tatt visuell, noe som betyr at når kundene dine tar beslutningen om å kjøpe (eller ikke kjøpe) fra deg, er det sannsynligvis mer basert på produktfotograferingen din enn du tror.

Bilder som er litt uskarpe, har merkbare mangler, eller som viser merkelige farger, kan få nettbutikken din til å virke amatør og produktene dine til å virke billige. På baksiden hjelper produktbilder som er konsekvent høy kvalitet deg med å oppnå en standard for profesjonalitet på hele nettstedet som vil skille butikken din fra resten.

Så hvis du ikke er en profesjonell fotograf, hvordan kan du sikre at produktbildene dine alltid er førsteklasses? Gjennom grunnleggende postproduksjonsredigering ved hjelp av Adobe Photoshop.

I dette innlegget vil vi lede deg gjennom fem bilderedigeringstips for hvordan du får bilder til å se profesjonelle ut i Photoshop.

Hvordan retusjere bilder i Photoshop

Å kjenne det grunnleggende om hvordan du retusjerer bilder er nøkkelen for feilfri produktfotografering, spesielt hvis du bruker modeller. Retusjering kan jevne ut hudtonen og eliminere urenheter.

Det er mange forskjellige måter å retusjere på i Photoshop. Her er en teknikk som er ideell for nybegynnere, og som inkluderer hvordan du bruker spot healing børsten for touch-ups. Bare husk at bilder må tas i Camera Raw (ikke JPEG). Råfiler kan konverteres til JPEG-er etter redigering, men du kan ikke konvertere en JPEG-fil til en ekte råfil.

 1. Åpne bildet ditt i Camera Raw. Camera raw er en plug-in for Adobe Photoshop som lar deg redigere det rå, ukomprimerte bildet. Når bildet ditt er i Camera Raw, reduser kontrasten for å få bildet til å virke litt “flatere” og lettere å retusjere.
 2. Nå åpner du det redigerte bildet i Photoshop ved å klikke på “Åpne objekt”-knappen nederst på skjermen.
 3. Velg “Spot Healing Brush Tool” fra menyen til venstre og bruk den til å børste over små flekker og misfarginger på modellens ansikt eller kropp.
 4. For å jevne ut hudtonen ytterligere, klikk “Velg” og velg “Hudtoner”. Merk av for “Oppdag ansikt”-boksen og øk bildets “uklarhet”. Dette gjør ansiktet uskarpt for et jevnere utseende.
 5. Velg “Brush Tool” i fargen svart og kjør den over de områdene av ansiktet som ikke skal være uskarpe som lepper, øyne og øyenbryn. På denne måten ser bildet ditt fortsatt naturlig ut.
 6. Til slutt justerer du metningen på bildet for å invitere mer farge og kontrast tilbake i bildet.
Å lese:  6 mest effektive typer digitale reklametjenester

Hvordan fargekorrigere i Photoshop

Fargekorrigering, eller justering av hvitbalansen, i et bilde betyr at du endrer fargene i et bilde for å best representere hvordan motivet og miljøet så ut i det virkelige liv.

Slik fargekorrigerer du i Photoshop:

Klikk på “Curves Adjustment Layer” nederst på skjermen og velg “Curves” fra hurtigmenyen.

Du bør se tre små pipetter, en i hvit, en i grå og en i svart. I teorien brukes disse pipettene til å gjøre hvite farger hvitere, gråfarger gråere og svarte farger svartere. Det er enklest å fargekorrigere hele bildet ved å bare bruke den grå pipetten (i midten).

Bruk den grå pipetten til å prøve hvor som helst i bildet der fargen er grå. Dette bør justere fargen for hele bildet, og bringe det nærmere den virkelige fargen.

Det finnes mer avanserte teknikker for å oppnå optimal farge i bildene dine. Hvis du vil lære mer om dette emnet, tilbyr Tutvid en videoopplæring.

Hvordan fjerne en bakgrunn i Photoshop for en gjennomsiktig eller ren hvit bakgrunn

Å forstå hvordan du redigerer bildene dine slik at de har en ren hvit bakgrunn er avgjørende for produktfotografering. Det er fordi du sannsynligvis vil plassere bildene dine på en hvit nettside.

Selv om du tar bilder med produktene dine mot et hvitt bakteppe, vil du fortsatt redigere for å sikre at det er rent hvitt. Mesteparten av tiden er ikke hvite stoffbakgrunner det samme rene hvite som en hvit nettside. Den lette misfargingen vil vises som en snusket, off-white rektangulær kant rundt bildet ditt.

Å lese:  Redusere serverresponstid (TTFB) i WordPress

Den beste måten å oppnå en sømløs flyt mellom bildet ditt og butikkens hvite bakgrunn på er å bytte bildebakgrunnen med en gjennomsiktig bakgrunn eller, om ønskelig, erstatte den med en ren hvit bakgrunn.

 1. Med bildet klart til bruk i Photoshop, åpne “Layers Palette.” Hele originalbildet ditt er ditt første lag, men til syvende og sist er den eneste delen som forblir synlig motivet til bildet. Det kan være nyttig å gi nytt navn til dette laget etter motivet (produktnavnet) på bildet.
 2. Lag et andre lag og dra det under det første laget. Fyll den med en lys farge for å gjøre det enkelt å se hvor den opprinnelige bakgrunnen er fjernet.
 3. Klikk tilbake til det første laget ditt og velg “Background Eraser Tool” fra menyen til venstre.
 4. Hvis bakgrunnen er ensfarget, merk av for «Once»-eksempelboksen øverst i vinduet. Dette forteller verktøyet at det bare er én spesifikk farge det bør ta sikte på å fjerne mens du lar fargene og tonene til produktet ditt være urørt.
 5. Eksperimenter med “Toleranse”-innstillingene for å finne en balanse som fungerer for bildet ditt. Toleransen bestemmer hvor bredt viskelærverktøyet er når du fjerner bakgrunn.
 6. Venstreklikk på bakgrunnen og hold og dra verktøyet rundt bakgrunnen, inkludert de som grenser mot motivet til bildet. Bakgrunnen til originalbildet ditt skal forvandles til den lyse fargen på det andre laget.
 7. Når mesteparten av bakgrunnen er slettet, velg “Viskelær”-verktøyet fra venstre sidemeny og bruk det til å rydde opp i eventuelle små savnede flekker. Det er nyttig å zoome inn for å se nærmere på dette stadiet.
 8. Til slutt kan du enten endre fargen på det andre laget til hvit (eller fargen på e-handelsbutikkbakgrunnen din hvis den ikke er hvit), eller helt fjerne merket for det andre laget som gir deg en gjennomsiktig bakgrunn.
Å lese:  Jasper vs WordTune: Mest effektive copywriting-verktøyet?

Hvordan endre størrelse på bilder for nettbruk

Bildene du tar med kameraet må endres for nettbruk og gjøres vanligvis betydelig mindre.

Kundene dine ønsker ikke å bla gjennom et stort bilde som tar opp hele skjermen. I tillegg kan store bilder redusere lastehastigheten til butikken din. Det er dårlige nyheter for salg, fordi 40 % av folk vil forlate et nettsted hvis det tar mer enn bare tre sekunder å laste.

Slik endrer du størrelsen på bilder for nettbruk:

 1. Velg “Bilde”-fanen øverst i Photoshop-vinduet. Deretter velger du “Bildestørrelse” fra rullegardinmenyen.
 2. Sjekk “Bicubic Sharper”-boksen helt nederst i popup-vinduet. Dette sikrer at bildet forblir skarpt selv når du reduserer størrelsen.
 3. Se etter “Pixel Dimensions”-boksen. En god tommelfingerregel er å endre pikslene på enten høyden eller bredden på bildet til 700, og den andre dimensjonen justeres automatisk for å opprettholde samme forhold. Dette gjør bildet ditt til en passende størrelse for nettvisning, men for produktsider kan det til og med være lurt å gå mindre.

Hvordan skarpere bilder ved å bruke “Unsharp Mask”-verktøyet i Photoshop

Å gjøre bildet skarpere er det aller siste du bør gjøre i redigeringsprosessen.

 1. Zoom inn på bildet ditt til 100 % og velg “Filter”-fanen øverst på skjermen.
 2. Velg “Sharpen” og deretter “Unsharp Mask.”
 3. Du bør se tre alternativer for å justere: “Beløp”, “Radius” og “Terskel.” “Mengden” påvirker hvor mye av bildet du vil gjøre skarpere. “Radius” påvirker hvor skarpt du vil ha bildet ditt. “Terskel” påvirker hvor mange individuelle piksler som blir skarpere. Du kan eksperimentere med å justere alle tre for å se hvordan de ser ut på bildet ditt.
 4. Test hvordan det endelige resultatet ser ut ved å zoome ut igjen til 50 %.
Å lese:  Kundeoppbevaringsråd: 4 beste WooCommerce-plugins for å beholde kunder

God redigering øker profesjonaliteten til e-handelsbutikken din

Selv de mest erfarne fotografene redigerer bildene sine for å få dem til å se enda bedre ut. Forskjellen mellom et amatørbilde og et profesjonelt bilde ligger ofte i redigeringsprosessen. Forhåpentligvis vil disse fem bilderedigeringstipsene være alt du trenger for å lære hvordan du redigerer produktfotograferingsbildene dine effektivt, fra og med i dag.

Host butikken din på Hostinger Fullt administrert WooCommerce

Hvis du har en nettbutikk, bør du vurdere å være vert for den med Hostinger. Prøv administrert WooCommerce-hosting for å holde dataene dine sikre og nettstedet ditt på topphastighet. Sjekk ut planene våre for å komme i gang i dag.

Nye publikasjoner:

Anbefaling