5 gode lytteverktøy for sosiale medier for merkevarebygging i 2024

Alt handler om resultater i dag. Du har kanskje lagt ned mye innsats, men hvis du ikke har noen resultater å vise til, kan du like gjerne ha gjort ingenting i det hele tatt.

Enten det er ROI eller likes og kommentarer for et innlegg på sosiale medier, vil folk se tallene for deres tid og ressurser.

Hvis du er en merkevare som prøver å få publikum til å legge merke til deg, er det avgjørende at du blir omtalt på sosiale medier. Du gjør kanskje mye for å bygge opp din tilstedeværelse på sosiale medier, men hvordan vet du om det fungerer eller ikke?

Sosiale lytteverktøy kan hjelpe deg. “Hva er sosiale lytteverktøy?” spør du kanskje.

Sosiale lytteverktøy er nøyaktig hva navnet antyder. De “lytter” til hva folk på sosiale nettverk sier om merkevarene dine. I tillegg til sporingsomtaler, lar de brukeren samhandle og delta direkte i samtalen.

Lytteverktøy for sosiale medier overvåker praktisk talt alt frem og tilbake fra en enkelt integrert plattform for en merkevaresjef eller markedsfører for sosiale medier. Det sparer mye tid og krefter.

Denne bloggen har listet opp noen av de mest omfattende og effektive lytteverktøyene for sosiale medier. Hva som ville være ditt valg er opp til debatt.

1. Nøkkelhull

Nøkkelhull

Tildele: $99/måned

Nøkkelhull er et sosialt overvåkingsverktøy som gir merkevare- og kampanjeovervåking, sporing av influencer-engasjement, hendelsesovervåking og markedsundersøkelser. Dette dekker stort sett alt det viktigste av et lytteverktøy.

De gir også hashtag-analyse, en praktisk funksjon for å spore publikumsengasjement. Som vi kan si, går folk til sosiale medier for å få mening om hva som helst. Og hashtags er måten de søker på. Derfor er det viktig å bruke de riktige.

Keyholes AI-teknologi hjelper oss å forutsi hvor effektive hashtaggene vil være. Noen funksjoner som er verdt å nevne er influencer-dashbordet, spore innhold på flere sosiale medier, sentimentanalyse og mer. Så ved å holde styr på alle disse engasjementmålene kan vi hjelpe oss å utnytte dem til vår fordel.

Fordeler

 1. Den har forståelige instrumentbord og genererer rapporter.
 2. Hashtag-sporingen er veldig innsiktsfull.
 3. Det passer for både byråer og større bedrifter.

Tasmy G

Jeg liker hvor enkelt det er å generere analyserapporten min for sosiale mediekanaler. Hashtag-trackeren er spesielt nyttig, og innsikten har vist seg å være til stor nytte for kampanjen vår. Jeg setter også stor pris på beskrivelsen av hver beregning og hvordan du måler den.

Ulemper

 1. Kundestøtte tar lengre tid å nå.
 2. Den integreres ikke med LinkedIn.
 3. Avanserte funksjoner som sentimentanalyse og tilleggsporing er tilgjengelig på planer med høyere kostnader.
Å lese:  Virkelig engasjement på sosiale medier

Lauren F

Det jeg synes er upraktisk er at chat-støtten noen ganger kan være forsinket/ikke like nyttig som konkurrentene.

2. Nevn

Nevne

Tildele: $199/måned

Nevne er et dedikert sosialt lytteverktøy som kan spore merkevaren din på millioner av plattformer over internett. Den kan gå gjennom sosiale plattformer og nettsteder på forskjellige språk for å plukke ut alle omtalene relatert til merkevaren din fra hvert hjørne på nettet.

Mention har en praktisk funksjon – varsler. Du kan tilpasse disse varslene i henhold til dine preferanser og angi søkeordene som ikke er relevante. Du kan begrense søket ytterligere konsentrere seg om spesifikke land og språk å fiske ut resultatene du ønsker å se.

Verktøyets dashbord har en veldig e-postinnboks type utseende og følelse. Du kan legge til koder i resultatene for raskt å sortere og gjennomgå dem når som helst. Brukere kan svare på kommentarer og meldinger gjennom “Engage”, kommunikasjonskomponenten i verktøyet.

Bortsett fra dette tilbyr verktøyet mange flere premiumfunksjoner som sentimentanalyse, influencer-data, konkurranseanalyse, generering av tilpassede rapporter, eksport og mye mer.

Mention er et av de gratis sosiale lytteverktøyene. Gratisplanen deres er designet for å hjelpe enkeltpersoner med å komme i gang med markedsføring på sosiale medier. Men denne planen har minimale funksjoner og er ikke nok for flere brukere.

Fordeler

 1. Den kan oppdage og overvåke omtaler hvor som helst på internett.
 2. Den har et enkelt, men intuitivt grensesnitt.
 3. “Omtale”-varslene gir brukere sanntidsoppdateringer.

Deb B

Mention.com kan hjelpe deg med å spore alle merkeomtaler på sosiale medier, bloggsider, fora osv. Verktøyet kan spore alle merkede/ikke-merkede søkeord som er lagt til sporingen. Vi klarte å løse noen av kundeproblemene veldig raskt ved å bruke verktøyet.

Ulemper

 1. Den har begrensede funksjoner med lavere planer.
 2. Kundestøtte kan forbedres.
 3. Mangel på nøyaktighet rapportert av brukere.

Verifisert bruker

Nøyaktigheten i rapportene er ikke alltid en hit. Måten mention.com “leser” innholdet på inneholder andre søkeord som trekker ned rapporten.

3. SocialPilot

SocialPilot

Priser: $150/måned

SocialPilot er et av de mest omfattende automatiseringsverktøyene for sosiale medier med sosial lytting som et av aspektene. Det er et komplett verktøy, fra innholdspublisering og planlegging, publikumsengasjement og sosial lytting til analyse og rapportering.

Den støtter alle større plattformer, inkludert Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google My Business, Tumblr, TikTok og VK.

Innboksfunksjon på strømlinjeformet dashbord lar deg få tilgang til og overvåke alle samtaler på Facebook- og Instagram-sidene dine. Du kan se diskusjonene og delta i dem for å svare på målgruppen din eller svare på spørsmålene deres. Dette reduserer gapet mellom merkevaren din og menneskene.

Annet enn publikumsengasjement, kan brukere også holde øye med innsikten fra publikum vekst, innholdsanalyse, influencer-analyse, demografi, etc., gjennom SocialPilot-verktøyet.

Selv om sosial lytting ikke er hovedtrekket til SocialPilot, er hele buffeen av attributter den tilbyr et veldig praktisk verktøy for å administrere forskjellige profiler fra en enkelt plass.

Å lese:  7 Prokutivitetstips for spesialister på sosiale medier

SocialPilot er et av de mest brukervennlige og omfattende verktøyene, med et rent brukergrensesnitt som ikke tar mer enn et par timer å lære. Dette er grunnen til at soloprenører og byråer foretrekker det. Det er en fin måte å kutte ned på tiden og kreftene brukt på å administrere merkevarens markedsføring på sosiale medier.

Fordeler

 1. Det brukervennlige grensesnittet gjør verktøyet attraktivt for brukere.
 2. Sosiale lyttefunksjoner gir en interaktiv plattform.
 3. Meningsfull innholdspublisering og planlegging er enkel og strømlinjeformet.
 4. Innholdskalenderen er en praktisk måte å visualisere hele månedens planlagte innlegg på et øyeblikk.
 5. Bulk Scheduling-attributtet lar deg planlegge sosiale medier på forhånd.
 6. Innsiktsfulle analyser hjelper til med å overvåke forretningsfremdriften.
 7. Det er enkelt å generere merkevarerapporter og eksportere dem til kunder.
 8. RSS-automatiserings- og innholdskuratorverktøy gir jevnlig nytt og relevant innhold
 9. Influenceranalyse gir brukerne informasjon om hvem av dem som kan øke engasjementet.
 10. Den er tilgjengelig til svært rimelige priser.
 11. Den har utmerket kundeservice.

Cora C

SocialPilot har et enkelt, men effektivt brukergrensesnitt, som gjør det enkelt å lære og føle seg som en proff med en gang. Jeg elsker at de har en Google My Business-funksjon, som er unik for et planleggingsverktøy for sosiale medier. Imidlertid er jeg mest imponert over deres fantastiske kundestøtte. Først av alt er en knapp fremtredende på hver skjerm for å sende inn en funksjonsforespørsel. Dette får meg til å føle at de er interessert i ikke bare å utvikle, men å lytte til kundene sine direkte når de bygger nye funksjoner.

Alexandra K

Planleggerfunksjonen lar meg organisere og legge ut innhold en hel måned i forveien. Jeg kan være sikker på at innholdet vil bli lagt ut i tide og i alle forskjellige medieformater. Jeg kan også redigere innlegg etter at de er planlagt å gå ut, innlegg kan deles videre og tidspunkt endres/redigeres. Plattformen er enkel å navigere og enkel å bruke. Funksjonene fungerer raskt på alle våre sosiale plattformer. Den sosiale analytiske komponenten er veldig nyttig og fungerer som en god guide for å forstå hvordan innholdet ditt presterer og hvem akkurat ditt publikum er.

Sam D

Jeg tror de mangler noen funksjoner/funksjoner som andre sosiale planleggere har, men de andre sosiale planleggerne er også mye dyrere, så jeg forstår avveiningen.

4. Varemerke24

Merke 24

Tildele: $249/måned

Grunnlagt i 2011 i Polen, Merke 24 er et av de beste lytteverktøyene for sosiale medier. Det var en tidlig inntreden i markedet og har over tid tiltrukket seg noen store kunder.

For en førstegangsbruker kan oppsettet være litt forvirrende. Til hjelp har nettstedet en 20 minutters instruksjonsvideo som vil rense luften for deg. Brand24 tilbyr en av de mest intuitive AI-drevne skjermene blant alle sosiale lytteverktøy.

Å lese:  Topp 10 e-handelssider i USA

Spesifikasjonene for sporing av søkeord er ganske detaljerte, så du kan spesifisere hvilke du skal se etter og hvilke du skal ignorere. Brand24 sporer søkeord på tvers av plattformer, inkludert Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Youtube og Twitch.

Merkesporingsalternativene og filtrene er også ganske detaljerte og lar deg begrense fokuset ditt. Filtre inkluderer influencerscore, sentimentscreening, interaksjoner, besøk, domener, grupper, lokasjoner, etc.

Brukere kan overvåke ett eller flere merker og deres omtale samtidig som @omnämnanden, hashtags og ren tekst. Disse sammenligningene kan konverteres til tilpassede rapporter for eksport til kunder.

Pro

 1. Den har sanntidsovervåking.
 2. Konkurrentovervåking er også tilgjengelig.
 3. Det er en enkel å bruke plattform.
 4. Flere filtre er tilgjengelige for å begrense søkeresultatene.

Verifisert bruker

Det gir sanntidsovervåking av sosiale medier og innsikt i hvordan merkevaren din presterer og hvem publikummet ditt er. Du kan søke etter hvilket som helst merke, inkludert ditt eget, og sjekke folks anmeldelser. I tillegg er den enkel å bruke og rask.

Ulemper

 1. Oppsettet kan være litt komplisert å forstå.
 2. Påliteligheten til historiske data er tvilsom.
 3. Brukergrensesnittet er utfordrende å bruke for nye brukere.

Michele H

Grupperingsverktøyet er nyttig her, men installasjonsprosessen er litt utfordrende. Datanedlasting er ikke så stor, og et annet stort problem er påliteligheten til historiske data. Jeg håper også at jeg i fremtiden kan legge til sentimentanalyse for flere språk.

5. Digimind

Digimind

Tildele: N/A

Digimind er et annet stort navn blant de beste sosiale lytteverktøyene. Siden oppstarten i 1998 har det tatt noen av de mest fremtredende selskapene som brukere.

Det er ikke bare et av de sosiale lytteverktøyene, men også et verktøy for markedsføringsintelligens. Det hjelper med å bygge opp virksomheten din og skanne det omkringliggende konkurransemiljøet med sine kraftig AI-integrasjon.

Noen av nøkkelfunksjonene inkluderer sosiale medier og nettdekning, sentimentanalyse gjennom positive og negative omtalerog sorter resultatene etter relevans eller dato. Automatisk stedsdeteksjon, automatisk oversettelse, finn ut de beste influencerne, velg trendemner, tilpassede maler og mye mer. Du kan også generere daglige/ukentlige og månedlige rapporter med Digimind. Disse praktiske funksjonene setter Digimind i gang med å være et av de beste sosiale lytteverktøyene.

Fordeler

 1. Det er kraftig for å informere om strategi.
 2. Digimind analyserer forretningsmiljøet ved å overvåke millioner av tilgjengelige kilder.
 3. Det er blant de svært intuitive sosiale lytteverktøyene.
 4. Det hjelper selskapets omdømme med sine detaljerte omtaler og sentimentanalysefunksjoner.

Freddy A

Det er en vennlig og helt intuitiv software.t er et veldig effektivt verktøy for å samle informasjon om spesifikke emner og lar deg også ha en fullstendig visjon om bedriftens digitale omdømme fordi du kan kjenne informasjon fra sosiale nettverk og digitale medier.

Ulemper

 1. Det er vanskelig å få støtte for dette verktøyet.
 2. Analysen er svært kompleks, og dataene er ikke alltid klart forståelige.
 3. Så mye informasjon er ikke alltid nødvendig, noe som er levert av verktøyet.
Å lese:  Hvorfor ser ikke WordPress-temaet mitt ut som demo-temaet?

Sophie B

Verktøyet tilfører så mye at du vil bruke mye tid på å konfigurere og deretter oppdage informasjon som ikke er relevant for din organisasjon. Også, blant annet jeg ikke liker med plattformen er vanskeligheten med å se tilbake etter informasjon, det begrensede antallet spørsmål. Fra tid til annen har jeg problemer med omtaler.

Konklusjon

Å holde øye med publikums meninger er alltid nyttig for å opprettholde merkevarens rykte, og det vil gjøre det mye lettere for deg å kartlegge neste handlingsmåte. Sosiale lytteverktøy vil være en perfekt måte å hjelpe deg med det.

Ovenfor har vi listet opp noen av de beste lytteverktøyene for sosiale medier. Dette er verktøy som passer bedre for byråer og mindre virksomheter. De er utelukkende dedikert til sosial lytting og engasjementsanalyse. Men SocialPilot fungerer litt annerledes.

Det er en komplett pakke som gir alle elementene som trengs for fullstendig administrasjon av sosiale medier. Med postplanlegging, innholdskurering, analyse, rapportering og sosial lyttefunksjon, er det en one-stop shop for alle kravene til en markedsfører på sosiale medier. Og alt dette til svært rimelige priser sammenlignet med konkurrentene.

Hvis du vil sjekke ut SocialPilot, prøv det 14 dagers gratis prøveperiode. Den lar deg oppleve alle premium-funksjonene.

Nå er det opp til deg hvilke av disse beste lytteverktøyene for sosiale medier som er ditt valg.

vanlige spørsmål

🌟 Hva er sosiale lytteverktøy?

Sosiale lytteverktøy overvåker sosiale medier og andre nettsteder for å gi deg informasjon om merkevaren din og relevante samtaleemner rundt dem. Noen av de beste lytteverktøyene for sosiale medier sporer også ønskede søkeord over internett, og hjelper brukere med å holde oversikt over trender og konkurrerende merkevarer.

🌟 Hva er det beste sosiale lytteverktøyet?

Noen av de beste lytteverktøyene for sosiale medier er:

 • Nøkkelhull
 • Nevne
 • SocialPilot
 • Merke 24
 • Digimind

🌟 Hva er sosial lytting i digital markedsføring?

Sosial lytting i digital markedsføring omfatter ikke bare kvaliteten på merkevareengasjementet ditt og omtalen, men også sporing av bransjeomfattende og konkurrenttrender. Dette hjelper en digital markedsfører med å bedre strategier og holde seg i forkant av spillet.

🌟 Hvordan overvåker du sosiale medier?

Det finnes dedikerte verktøy som kan brukes til å overvåke og lytte til sosiale medier og andre nettsteder. Disse kalles sosiale lytteverktøy. De holder styr på alle omtaler av merkevaren din og andre relevante emner og søkeord du ønsker.

🌟 Hvordan brukes sosial lytting i influencer-markedsføring?

Influencers selv er en merkevare. Derfor har det utviklet seg mye markedsføring rundt dem. Sporing av influencer-engasjement og omtaler kan være svært effektivt når det gjelder å bruke influencer-markedsføring for deres merkevarer. Disse dataene kan hentes fra sosiale lytteverktøy. De kan gi deg den komplette analysen som trengs for å hjelpe deg med influencer-markedsføring.

Nye publikasjoner:

Anbefaling