5 inspirerende sosiale mediekampanjer gjennom tidene

Driver du en nettbedrift?

Ønsker du å øke merkevaren din, øke salget og øke kundebasen?

Da er det å engasjere seg med sosiale medier-påvirkere for markedsføringsformål en av de hotteste og mest effektive måtene du kan bruke for å skalere ting opp.

Influensermarkedsføringsindustrien er verdsatt til over 4,6 milliarder dollar og vil vokse med 25 % CAGR til 2025ifølge The Social Intelligence Lab-rapporter.

Men for å lage vellykkede sosiale mediekampanjer, må du gå gjennom ulike vellykkede markedsføringsideer for influencer for å lage en for bedriften din.

Vet du ikke hvor du skal lete etter inspirerende sosiale mediekampanjer av topp-influensere?

Vi har deg dekket. Teamet vårt har valgt noen av de unike, engasjerende og resultatorienterte sosiale mediekampanjene som kan hjelpe deg med å lage din vellykkede blanding.

Så, uten videre, la oss komme i gang.

1. Nike

Som en av de globale lederne innen fritidssport har Nike mange kjente sportsutøvere, skuespillere og ulike typer sosiale medier-påvirkere som merkeambassadører. Men når de lanserte Air Vapormax, bestemte de seg for å ta en annen vei med deres influencer-markedsføringsstrategi.

I stedet for å gå med all partnerpåvirkning over hele kloden, slo de seg sammen med en duo kjent for å dele ting i to.

Rart, ikke sant?

Nike

Far-sønn-duoen har en YouTube-kanal, Hva er inni, som er populært for å kutte gjenstander i to og finne ut hva som er inne i gjenstandene. Som en del av disse sosiale mediekampanjene opprettet de syv videoserier der de viste frem turen til Nike-hovedkvarteret og klippet de nye Nike Air Vapormax-skoene.

Å lese:  Hvordan sikre et større budsjett for sosiale medier ved å maksimere produktiviteten og bevise avkastningen i 2024

De viste også samspillet med Nike-tjenestemenn og inspirasjonen bak Nike Air Vapormax, som gir stor verdi for brukeren.

Den mest suksessrike videoen i serien tiltrakk seg mer enn 7 millioner visningersom ga stor verdi for det nylanserte produktet.

Du kan også bruke denne teknikken til å samarbeide med etablerte influencere for å vise frem det nylig lanserte produktet og øke salget ved å gi seerne enorm verdi. Hvis du ikke kan nå de beste influencerne, kontakt et influensbyrå for sosiale medier for å knekke avtalen.

2. Nescafé

I fjor, under lockdownen, ble sosiale medier oversvømmet av Dalgona kaffetrender.

Nescafe tok influencer-markedsføringskampanjen til neste nivå med #dalgonkaffe trend. Nescafe inneholdt sosiale medier-påvirkere på sine offisielle kontoer med #dalgonacoffeeechallenge #Homebarista #dalgonacoffe tagger.

Mange influencere deltok i kaffeutfordringen med denne unike tilnærmingen og ga Nescafe fantastiske bilder. Det oversvømmet Nescafe-feeden med noen fascinerende bilder.

Nescafé

Et eksempel på tilnærmingen er da Nescafe nevnte @amrhelmyfoodcritics utrolige skudd på feeden deres.

Det viste seg å være en stor visuell ressurs for merkevarens generelle image og hjalp Nescafe med å få anstendig engasjement i sosiale medier.

Kampanjen til influenseren til sosiale medier ble drevet av brukergenerert innhold, som representerte deres tilknytning til publikumsbasen.

Rekkevidden til kampanjen til Nescafe var enorm ettersom den var en blanding av trendutfordringen og påvirkere som deltok i kampanjen. Du kan også justere strategien for influenser på sosiale medier mens promotere brukergenerert innhold der du kan liste opp influencere på sosiale medier håndterer bruken av produktene eller tjenestene dine.

3. Daniel Wellington

Hvis vi snakker om sosiale medier influencer marketing, har Daniel Wellington gjort en god jobb på arenaen. I løpet av ti år har de gjort selskapet om til en multimillionbedrift, og en av nøkkelingrediensene i deres markedsføringstiltak er kraftig markedsføring på sosiale medier.

Å lese:  Hvordan bruke sosiale medier for å drive trafikk effektivt [Popular Way in 2024]

Med en tilnærming til giveaway gratis klokker til de beste influencerne over hele verden har Daniel Wellington blitt en av de mest fasjonable og ikoniske armbåndsurmakerne fra Nato.

Daniel Wellington har tiltrukket seg enestående suksess for markedsføring på sosiale medier ved å assosiere seg med topp-påvirkere og bruke forskjellige tilnærminger og typer sosiale mediekampanjer.

I løpet av den innledende perioden rettet Daniel seg mot mikro-påvirkere og byttet deretter til de populære. hashtaggen #danielwellington har tiltrukket seg over to millioner innlegg med noen års bruk.

Daniel Wellington

Et av eksemplene på tilnærmingen er når @canadianbros skrev for Daniel Wellington med samme hashtag. Innlegget tiltrakk seg de fleste av influencerens følgere og promoterte Daniel Wellington-produktet på den søteste måten.

Er ikke hunden søt?

4. Playstation X PewDiePie

Å tilby freebies til influencere på sosiale medier er en av de grunnleggende tilnærmingene som merkevarer bruker mens de styrker sin influencer-markedsføringsstrategi. Men Sony hadde andre planer med sine PR-gaver. De merkevaren overrasket Felix Kjellberg, også kjent som PewDiePie, en av de beste YouTube-influensernemed en unik gave på 26-årsdagen hans.

YouTuberen laget en unboxing-video for merket der han viste frem den tilpassede kaken Greatness Awaits Insidesom hadde en egendefinert fjernkontroll for YouTuberen.

PewDiePie

Det viste seg å være en vellykket kampanje for Sony PlayStation ettersom YouTuberen har over 100 millioner abonnenter på YouTube; du kan forestille deg engasjementet til videoen. For en idé, det videoen fikk over 3,2 millioner visninger på en enkelt dag.

YouTuberen twitret til og med om det samme, og det hjalp PlayStation med å fange øynene til brukere og mediehus globalt.

Du kan også bruke denne strategien til å overraske og overraske topp influencers for å få brukerens oppmerksomhet og merkebevissthet tilbake.

5. Google Pixel

#TeamPixel influencer-markedsføringskampanje fra Google Pixel er en av de balanserte tilnærmingene til markedsføring på makro- og mikronivå.

Å lese:  Hvordan lage en sosiale mediekampanje som skiller seg ut

Google opprettet en liste over influencere for sine sosiale mediekampanjer for Pixel-lanseringen. Listen er inkludert 51 beste Instagram-influencers, med 14 for målretting på makronivå og 35 for målretting på mikronivå.

Influensermarkedsføringskampanjen inneholdt totalt 61 innlegg som fremhevet fotograferingspotensialet til Googles nye telefon. De hashtag tiltrakk seg over to millioner innlegg globaltsom gjorde influencer-markedsføringskampanjen til en suksess.

Google Pixel

Teamet deler fortsatt UGC-innlegg med de samme hashtaggene til nå. Her er et eksempel på hvordan @SleepingPlanes, promoterte merkevarens produkt for å tiltrekke seg stort engasjement. Den ble videre delt på Google Pixels offisielle side.

De gjennomsnittlig engasjement for hele Googles sosiale mediekampanje er 7,8 %beviser at hvis du tar en balansert tilnærming til målretting på makro- og mikronivå med et lite fokus på mikrosiden, får du en overraskelse.

Siste ord

Du kan hente inspirasjon fra alle disse topp innovative influencer-markedsføringskampanjene for å hjelpe deg med å nå dine forretningsmål. Det finnes utvilsomt noen andre ledende og engasjementsdrevne kampanjer, men vi har også valgt ut disse kampanjene på grunnlag av egenart og innovasjon for å få et bredt perspektiv.

Under implementeringen trenger du det riktige settet med verktøy for å håndtere alle de overflødige og tidkrevende prosessene som å legge ut og vedlikeholde en innholdskalender. Du kan bruke SocialPilot som din hjelpende hånd for å ta litt press fra skuldrene.

Hvis du fortsatt er ubesluttsom, gjør vi det enkelt for deg.

Med SocialPilotdu kan planlegge, planlegge og publisere innholdet ditt på Facebook-bedriftssiden uten problemer og gjøre mye mer.

Et av de ledende verktøyene for optimalisering og administrasjon av sosiale medier, det har flotte funksjoner som innholdsplanlegging, innholdsoppretting og innholdskalender for å unngå problemer mens du administrerer din influencer-markedsføringskampanje.

Så hva får deg til å vente? Kom i gang med din neste sosiale mediekampanje.

Å lese:  Effektive oppfordringer til handling kan gjøre WordPress-nettstedet ditt til en konverteringsmaskin

vanlige spørsmål

🌟 Kan en markedsføringskampanje for influencer på sosiale medier garantere suksess?

Det avhenger av din strategi, tilnærming, mål og hvilken influencer du har samarbeidet med. Alle beregninger er viktige hvis du vil måle suksessen til din influencer-markedsføringskampanje. Får du alle disse aspektene rett og skreddersyr en resultatorientert kampanje, er det større sjanse for at markedsføringskampanjen din vil lykkes.

🌟 Kan påvirkere på sosiale medier jobbe gratis?

Det avhenger av kvaliteten på influenceren du henvender deg til; hvis du vil målrette mot påvirkere på mikronivå, kan du tilby noen freebies og andre tilbud i stedet for flytende penger for å hjelpe deg med markedsføringskampanjen din. Men med det skiftende landskapet i bransjen, har nå alle andre influencere satt sine basispriser for spesifikke handlinger på sosiale medieplattformer.

🌟 Hva slags influencere bør jeg henge med?

Hvis du vurderer å shortliste dine influencers, bør du assosiere deg med influencerne som er knyttet til din bransje og legge ut innhold som målgruppen din kan relatere seg til. Det hjelper deg å nå et publikum som enkelt kan relatere til merkevaren din.

🌟 Kan influensbyråer på sosiale medier hjelpe oss med vår influencer-rekkevidde?

Ja de kan. Det eneste formålet med et influencer-byrå er å gjøre influencere tilgjengelig for virksomheter og danne en bro mellom de to partene. Hvis du ønsker å omgås sosiale medier-påvirkere, kan sosiale medier-byråer hjelpe deg å assosiere med den som passer best.

🌟 Er det lovlig å ansette en influencer for å nå forretningsmål?

Ja, det er helt lovlig å omgås påvirkere for å oppnå forretningsresultatene dine. Du kan skreddersy en komplett kampanje med influenceren og diskutere alle detaljene for å trekke ut forretningsmålene dine ved å nå ut til publikumsbasen deres uten å komme inn i juridiske komplikasjoner.

Nye publikasjoner:

Anbefaling