6 KPI-er for innholdsmarkedsføring for å spore din online tilstedeværelse

Innholdsmarkedsføring ROI har vært en stigende trend de siste årene og 2022 var intet unntak. Hva betyr det for din bedrift i 2024?

Det er enkelt – optimaliser innholdsteknikkene dine for å akselerere forretningsveksten.

En kraftig innholdsmarkedsføringsstrategi kan være 3 ganger mer effektiv enn utgående markedsføring når det gjelder å generere potensielle kunder. Med slike lovende statistikker anses innholdsmarkedsføring som et verdifullt forretningsverktøy for å øke engasjementet.

Dette bringer oss til et viktig spørsmål. Hvordan kan du sjekke om innholdsstrategien din fungerer?

Kraften til KPIer for innholdsmarkedsføring

Svaret er nøkkelytelsesindikatorer for innholdsmarkedsføring (KPIer). Før vi dykker ned i hvordan du etablerer KPIer for virksomheten din, la oss utforske hvorfor du trenger dem i utgangspunktet.

Du bruker mye tid og krefter på å planlegge og lage innlegg eller blogger på sosiale medier for bedriften din. Men du får ikke den responsen fra publikum du ønsker.

Det kan være noen årsaker til dette, inkludert:

  • Innholdet er ikke spennende eller engasjerende nok for publikum
  • Du bruker ikke de riktige beregningene for å måle innholdsytelsen

Oppretting av innhold er en kritisk prosess som krever absolutt klarhet i forretningsmål. Når du vet hva du vil oppnå først da vil du være i stand til å designe relevant innhold. Med riktig innhold hjelper det faktisk å måle suksess gjennom beregninger. Hovedformålet med KPIer er å måle hvordan innhold mottas på nettet.

For en første analyse, du kan alltid henvise til Google Analytics. Men KPIer for innholdsmarkedsføring kan levere mye mer detaljer. Ved å bruke de riktige dataene kan bedrifter sette tilpassede KPIer som utvikler seg i henhold til forretningsbehov.

For å hjelpe deg med å komme i gang, her er en liste over brukbare KPIer for innholdsmarkedsføring som bedrifter kan spore for å forbedre avkastningen:

1. Organisk nettstedtrafikk

For enhver type innhold du lager, er det viktig å spore trafikken det genererer. Uten unike sidebesøkende har du ikke mye å bygge på. Når du har etablert et sterkt publikum, kan du gå videre og konvertere trafikk til inntekter.

Organisk sidetrafikk er en viktig innholdsmarkedsføringsberegning som kan brukes sammen med andre beregninger for å få en bedre forståelse av innholdsytelsen. En måte å tiltrekke besøkende og øke organisk sidetrafikk er å legge ut innhold som appellerer til publikummet ditt.

Å lese:  Innkjøpsveiledning for innholdsmarkedsføringsplattformen din

Start med en fengende overskrift og gå videre til kortfattet, men interessant innhold. La oss ta en titt på Neil Patels blogg som spesialiserer seg på søkemotor- og konverteringsoptimalisering.

et dypdykk

Overskriften er enkel og forteller publikum nøyaktig hva de skal lese om. Nøyaktige overskrifter i Google-søk har større sjanse for å tiltrekke seere og øke den totale sidetrafikken.

En annen fin måte å omdirigere trafikk til bloggen din på er å dele håndtaket på dine sosiale nettverk. Dette gjør underverker ettersom det kombinerer publikum fra ulike sosiale mediekanaler og øker unike sidevisninger for hovednettstedet ditt.

Sjekk ut dette Facebook-innlegget av Mashable med en spennende overskrift og en lenke til hovednettstedet. Dette innlegget er definitivt engasjerende og noe publikum kan være interessert i å lese mer om. Etter hvert som kommentarene og delingene strømmer inn, omdirigerer Mashable flere seere til hovedsiden for å øke trafikken.

tygges

2. Tid brukt på siden:

Registrering av tiden seerne bruker på siden din er en av de mest kritiske beregningene for innholdsmarkedsføring. Selv om du klarer å lede organisk trafikk til nettstedet ditt, hvordan kan du se om folk bruker innholdet du har lagt ut?

Ifølge eksperter er tid brukt på nettstedet en utmerket beregning for å måle ytelsen til innholdet ditt.

For å lage effektfullt innhold, finn ut hva som fanger publikums oppmerksomhet. Det aller første som fanger interessen er en pen nettside.

Ja det er sant. Legg til attraktive bakgrunnsbilder som får nettstedet ditt til å skille seg ut. Creative Commons er et av de mest populære nettstedene som er oppført på Moz med en hjemmeside som er intet mindre enn et kunstverk.

den voksende offentligheten

Fokuser deretter på å skape interaktivt innhold. Dette kan være alt som vekker nysgjerrighetーpedagogisk eller humoristisk innhold. Buzzfeed er veldig populært for å legge ut sære og svært engasjerende spørrekonkurranser på nettsiden deres.

buzzfeed

Publikum elsker interaktivt innhold, og det er ett stor sjanse for at den blir delt på sosiale mediekanaler. Vet du hva dette betyr? Ja, det stemmer, mer tid brukes på nettstedet ditt!

Handlinger på stedet avslører meningsfull innsikt i kundens intensjoner. En smart måte å tolke tiden seerne bruker på siden din, er å bruke en varmekartleggingsverktøy.

Å lese:  Skal du godta gjesteinnlegg på bloggen din: En omfattende guide

Et varmekart er et dataanalyseprogram som bruker et varmt til kjølig fargespekter for å vise hvilke deler av en side som får mest oppmerksomhet. I tillegg er en varmekart kan også hjelpe deg med å bestemme hvilke deler av siden som skal ha den viktigste informasjonen.

3. Avslagsprosent

Som en forlengelse av tiden brukt på en side, fluktfrekvensen forteller deg om innholdet var i stand til å holde leserens oppmerksomhet ved å utløse flere klikk. En høy fluktfrekvens eksisterer når en bruker lukker nettstedet etter å ha sett på en enkelt side. I motsetning til andre KPIer for innholdsmarkedsføring, er fluktfrekvensen litt vanskelig å forstå.

Proff-tips: Ikke få panikk hvis du ser en høy fluktfrekvens for nettstedet ditt.

I følge en RocketFuel-studie vil flertallet av nettsteder oppleve en fluktfrekvens mellom 26%-70%.

avslagsprosent

Ved å se på gjennomsnittlig fluktfrekvensstatistikk, det er trygt å holde seg mellom 30%-60%. La oss ta en titt på hvordan du kan opprettholde en ganske gjennomsnittlig fluktfrekvens for innholdssidene dine:

Rett opp sider som laster sakte: Google viser nettstedhastighet i sin rangeringsalgoritme. Dette sikrer at brukerne får en positiv opplevelse når de surfer. Invester i noen sidehastighetsverktøy for å analysere nettstedets ytelse.

Forbedre innholdets lesbarhet: Den beste måten å formidle budskapet ditt til publikum – hold det enkelt og lett å lese. Du kan bruke Yoast Plugin for WordPress for å forbedre lesbarheten til innholdet før du legger det ut på nettet.

Bildet nedenfor viser forbedringene som kan gjøres ved å adressere bekymringene i de røde prikkene. Hvor behagelig er det?

lesbarhet

Lag søkemotoroptimalisert innhold: Selv om dette gjelder alle KPIer for innholdsmarkedsføring generelt, er SEO veldig viktig for å kontrollere fluktfrekvensen din.

Derfor er det viktig å:

  • Rett opp feil sidetitler og metabeskrivelser
  • Unngå ødelagte lenker eller enkeltlandingssider som begrenser brukeropplevelsen på nettstedet.
  • Opprett flere destinasjonssider for høyt rangerte søkeord og opprett interne lenker for å få brukerne til å lese videre

4. Leadgenerering

Hvis den brukes riktig, kan innholdsmarkedsføring bidra til å generere inntekter for virksomheten. Selv om det er vanskelig for organisk innhold å generere leads, er det ikke umulig.

De nøkkelen til en vellykket generering av potensielle kunder er å legge ut riktig innhold for den rette målgruppen. For dette må du tenke som en bruker. Hva ønsker publikummet mitt å se på nettstedet mitt, og hvordan vil de se det?

Å lese:  5 beste automatiseringsverktøy for sosiale medier 2024

Den samme typen innhold vil ikke være interessant for ulike typer seere. Segmenter målgruppen din i hovedkategorier og begynn å designe relevant innhold. Husk at hovedagendaen din er å gjøre en besøkende til en potensiell kundeemne.

For svært visuelle industrier som kosmetikk, en god leadgenereringsteknikk er å sette opp brukergenererte produktvideoer for å bygge tillit og etter hvert få flere kunder.

helt klart

I det kort video lagt ut på Sephoras Instagram-håndtak, kan seere se produktet som brukes, dets resultater og hvor de kan kjøpe det. Enkel, men effektiv.

Leadgenerering handler om hva folk ser når de åpner nettstedet ditt. Det betyr at du må designe flotte landingssider. Hubspot kompilerte en liste over de beste landingssidene designet i 2020 og Shopify toppet listen.

sell-online-with-shopify

Destinasjonssider for registrering bør være korte, informative og rett frem. Det er akkurat det Shopify har siktet mot. Med minimale designelementer fremhever Shopify sitt verditilbud og største styrke-kundelojalitet.

Facebook-annonser er et fantastisk verktøy når det gjelder genererer kundeemner gjennom betalt markedsføring på sosiale medier. Deres umiddelbare opplevelse reduserer behovet for å opprette en landingsside og hjelper astronomisk å redusere fluktfrekvensen.

5. Klikkfrekvenser:

Grunnen til å legge ut innhold på sosiale medier er å spore konverteringsfrekvenser. I utgangspunktet må du holde et øye med seerne for å utføre handlingene som kreves av dem. Også kjent som klikkfrekvens (CTR) på lenken som er delt i innleggene.

Mange selskaper dele hjertevarmende innhold for å få støtte fra publikum. Ta eksemplet med Microsofts kampanje for tilgjengelig teknologi på Twitter som mottok 95 % positive følelser fra publikum. Bildeteksten på innlegget ber publikum klikke på videolenken og omdirigere trafikk til hovedsiden.

Microsoft

For å oppnå en høy CTR bør innlegget ditt også skille seg ut i søkemotorresultatene.

Et attraktivt innlegg inneholder en velskrevet metabeskrivelse og en overbevisende annonsetekst. Bortsett fra det, arbeid med søkeordet ditt. Ikke velg et bredt søkeord. Sikt i stedet etter målrettede søkeord som kan vises i søkeresultatene.

Til slutt, legg til bilder i innlegget ditt ettersom de gjør innholdet mer attraktivt for leserne. Når du er ferdig, er det viktig å prøvekjøre innlegget ditt for å se hvordan det vil se ut for publikum.

WordPress-brukere kan bruke Yoast-forhåndsvisningen for en siste sjekk før de publiserer en lenke på nettet. Dette blogginnlegget av HackerEarth har en CTR på 28 %. Hvorfor? Kort fengende tittel.

Å lese:  Hvordan redigere en bunntekst i WordPress

Bruker sosiale bevis

6. Merkevareabonnenter

Den kanskje enkleste måten å bedømme om innholdet ditt fungerer på er å se på antall abonnenter du har. Det kan være fra hvilken som helst plattform, enten det er et nettsted, blogg eller til og med et webinar.

Så lenge abonnentene dine øker, har du ingenting å bekymre deg for. Men hvis du sitter fast med noen få abonnenter, er det på tide å bli kreativ.

En morder Oppfordring til handling (CTA) er spillplanen din for å få flere abonnenter. Avhengig av innholdsmarkedsføringskampanjen din, er det forskjellige CTAer som fungerer for å øke e-postabonnementene dine:

  • Melde deg på
  • Følg oss
  • Lik vår XYZ-side (sosiale medier).
  • Abonnere
  • Starter

En av de største nettstrømmesidene Netflix tilbyr sine kunder muligheten til å kansellere abonnementet når de vil, uten noen ulempe. Kundene elsker fleksibiliteten, og det er en av grunnene til at Netflix-abonnenter øker jevnt med årene.

Netflix

Å få flere abonnenter er en fin måte å generere potensielle kunder ved å tilby dem gode insentiver. The Dog Bakery tilbyr 10 USD rabatt på bursdagsbestillinger hvis eiere registrerer kjæledyrene sine med en e-postadresse. Attraktive tilbud for å få flere registreringer er et smart grep for å bygge en kundebase for fremtidig interaksjon.

fødselsdag

Juster forretningsmål med KPIer for innholdsmarkedsføring

For eksempel hvis et forretningsmål er å øke inntektene med 10 %. Tenk på hvordan du kan plassere innholdet ditt for å oppnå det. De relevante nøkkeltallene for salg vil inkludere generering av potensielle salg og konverteringsfrekvenser.

Når du jobber med innholds-KPIene dine, husk å være kreativ. Ikke alle indikatorer fungerer for alle bransjer. Du kan til og med komme opp med en egendefinert KPI hvis det er det virksomheten din trenger!

Ikke glem å revidere KPIer for innholdsmarkedsføring etter hvert som virksomheten vokser. Hvert stadium har forskjellige krav som må gjenspeiles i innholdsmarkedsføringskampanjen din.

Endelig kan riktig KPI bare gjøre så mye hvis du ikke tar affære. Hvis du merker en kraftig nedgang i antall abonnenter, gjør noe med det.

Ring inn en gruppekur og kom med en ny strategi for å plukke opp følgere. Innhold er et kraftig verktøy for å forme merkevaren din på nettet. Hvis du spiller kortene dine riktig, kan du spore merkevekst for å nå nye milepæler.

Nye publikasjoner:

Anbefaling