6 statistikk for sosiale medier for å forbedre markedsføringsstrategiene dine

Sosiale medier har blitt fokuspunktet for digital markedsføringsstrategi. Har du prøvd å forbedre markedsføringsstrategiene dine gjennom aktuelle sosiale medier-trender og statistikker?

Giganter som Facebook og Twitter har overtatt alle andre former for online markedsføring og har levert ekstatiske resultater for bedrifter over hele verden.

Dette har i stor grad økt betydningen av sosiale medier for bedrifter av alle størrelser. Viktigheten kan bekreftes av den overveldende statistikken.

1. Generell statistikk på sosiale medier

Over 93 % av markedsførere bruker sosiale medier for virksomhetenmed noen få unntak som Apple, som så langt har latt være å bruke sosiale medier som markedsføringsverktøy.

Denne troen på sosiale medier skyldes det faktum at de fleste av forbrukerne av alle diversifiserte varer er aktive på nettet. Faktisk, 72 % av alle internettbrukere er aktive på sosiale medier!

Viktigheten har økt ytterligere med mobilrevolusjonen. Smarttelefonen har brakt kraften til internett til de mest avsidesliggende brukerne og skapt et helt nytt og utvidet marked for bedrifter å målrette mot.

77 % av markedsførerne mener at mobilmarkedsføring er kjernen i virksomheten deres, og det er med rette, siden folk bruker mer tid på smarttelefonen enn på bærbare eller stasjonære datamaskiner.

Indonesia har vært banebrytende for markedsføring på sosiale medier ved å bli det største markedet for det samme.

Det er det på en måte Sosiale medier, verdens hovedstad.

I følge en Slideshare-presentasjon, registrerer den Twitter-brukere sender 6000 tweets per sekund og har Den fjerde største Facebook-befolkningen i verden. Dette er bare ett land så; forestille seg hvor stort det globale scenariet ville være.

Å lese:  Hvilke hendelser bedrifter bør spore med Google Analytics

Som viktigheten av markedsføring i sosiale medier surges, presenterer jeg deg for 6 sosiale medier-statistikker som vil hjelpe deg med å lage en bedre og mer effektiv markedsføringsstrategi for sosiale medier for virksomheten din.

2. Facebook-statistikk

Facebook har blitt førstevalget for enhver bedrift til å engasjere seg med potensielle kunder. Mer enn 200 millioner selskaper bruke Facebooks applikasjoner og gratisverktøy. De fleste av dem finner enkelt sin målgruppe og lager kampanjer rettet mot å utløse potensielle salg på plattformen, ved hjelp av denne Facebook-markedsføringsstatistikken.

 • Facebook er verdens tredje mest nedlastede app gjør det til en app for digitale markedsførere å inkludere i deres månedlige sosiale mediestrategi.
 • 11 milliarder individer er potensielt tilgjengelige gjennom Facebook-annonsering. Mens en Facebook-bruker klikker på gjennomsnittlig 8 annonser i måneden.
 • Det er 250 millioner Facebook-butikker over hele verden, med mer enn en milliard månedlige aktive brukere. Hvis dette ikke er sjokkerende nok for deg, er det ikke det. Hele 44 % av brukerne innrømmer at deres kjøpsbeslutninger er påvirket av Facebook.
 • Engasjementsgrad for et videoinnlegg øker interaksjonen med 600 % på Facebook. I tillegg deler omtrent 81 % av bedriftene videoer på Facebook, noe som gjør det åpenbart hvor viktig Facebook-videoinnlegg er for Facebook-markedsføring.
 • Med 2,96 milliarder månedlige aktive brukere hvorav 98,5 % av brukerne får tilgang til Facebook fra mobile enheter.

Facebook-statistikk 2023

3. LinkedIn-brukerfakta

LinkedIn er den beste plattformen for bedriften din generere mer målrettede potensielle kunder og salg. Den har en lavere prosentandel av brukere enn Pinterest, Google+, Twitter eller Facebook med en nåværende base på litt over 900,2 millioner brukere. LinkedIn demografisk statistikk.

Å lese:  Sprout sosiale fordeler og ulemper: gjennomgang og alternativer 2024

Dette betyr at sannsynligheten for at ordet ditt når brukerne er mye høyere.

 • Statistisk sett 58 millioner selskaper har tilstedeværelse på LinkedIn på en eller annen måte. I tillegg opprettes 2 nye profesjonelle kontoer hvert sekund.
 • LinkedIn har kraftige verktøy som anbefalinger og grupper som kan hjelpe deg med å bygge et rykte eller troverdighet og kvalitet for virksomheten din. Foreløpig er det over 1 milliard LinkedIn-godkjenningersom viser den økende populariteten til plattformen som et benchmarkingverktøy.
 • LinkedIn lead generering skjemaer har opp til 3x konverteringsfrekvens sammenlignet med alle sosiale medieplattformer. Omtrent 62 % av B2B-markedsførere genererer potensielle kunder på LinkedIn.
 • 92 % av B2B-markedsførere har LinkedIn inkludert i sin digitale markedsføringsmiks. Mens 97 % av B2B-markedsførere bruker LinkedIn for å hjelpe til med å drive innholdsmarkedsføringsstrategien deres.

Hvis et selskap er seriøst med å øke salg, inntekter og forretningsforbindelser, basert på denne LinkedIn-statistikken, må de bruke mer tid på LinkedIn enn andre sosiale mediekanaler og jobbe med å bygge sine profesjonelle nettverk.

LinkedIn-statistikk 2023

4. Twitter-aktivitet

Twitter-bruksstatistikk viser at Twitters merkevarevekst i 2022 er 85 %, med en månedlig brukertotal på 363 millioner. Twitter er mye brukt av profesjonelle markedsførere som prøver å engasjere seg med kjøpere, ifølge tidlig 2023-statistikk for sosiale medier.

 • 49 % av amerikanske voksne Twitter-brukere legger ut mindre enn 5 ganger om en måned, men fortsatt er virkningen av Twitter på markedsføring på sosiale medier enorm fordi det er det største nettsamfunnet.
 • De Twitter-brukere bruker 5,1 timer en måned på Twitter. Hvis vi bryter det ned, betyr det at en gjennomsnittlig Twitter-bruker bruker 10 minutter på plattformen daglig.
 • Hashtags kan være både en velsignelse og en bane for Twitter-brukere, avhengig av hvordan de bruker dem. Ved å bruke 1-2 hashtags kan du få 21 % mer Twitter-engasjement. Tweets med mer enn 2 hashtags kan ha 17 % mindre engasjement.
 • En av Twitter-statistikkene viser at en online markedsfører kan dra nytte av er det 67 % av B2B-markedsførere bruker Twitter som et digitalt markedsføringsverktøy.
 • Bedrifter som bruker Twitter for kundeservice se en 19% økning i kundetilfredshet.
Å lese:  Slik bruker du LinkedIn for bedriften din - Pro tips og triks

Twitter tilbyr også en kraftig modul der selskaper kan analysere hver tweets engasjement og inntrykksforhold kalt Twitter Analytics.

Twitter har enorme muligheter for merkevarer og enkeltpersoner til raskt å kommunisere med sitt publikum. Vi håper du får mest mulig ut av disse Twitter-fakta for å utvide virksomheten din.

Twitter-statistikk 2023

5. Annonsestatistikk for sosiale medier

Sosiale mediekanaler som Facebook, Twitter og LinkedIn og YouTube tillate bedrifter å markedsføre sine merkevarer gjennom ulike former for annonsering. For å gjøre det enkelt for deg har vi satt sammen noen annonser i sosiale medier som vil hjelpe deg med å planlegge markedsføringsstrategiene dine på en informert måte.

annonsestatistikk for sosiale medier

Denne prosessen har hatt enorm suksess fordi bedrifter kan basere annonsekampanjene sine på omfattende undersøkelser gjort ved å benytte brukernes individuelle interesser og tilbøyeligheter.

Disse markedsføringsstatistikkene for sosiale medier brukes av markedsførere over hele verden for å komme så nært som mulig til å nå sine markedsføringsmål.

 • Facebook har over 10 millioner aktive annonsører per 2023. Mens et gjennomsnitt på én Facebook-brukere klikker på 12 annonser hver måned.
 • En undersøkelse utført for reklame- og mediebyråer fant at 44 % av respondentene fant bildeannonser og korte videoannonser på Facebook som de mest vellykkede.
 • Instagram-markedsfører bruke 69 % av budsjettet sitt på influencer marketing på Instagram. Dette hjelper hele 83 % av forbrukerne å oppdage nye produkter eller tjenester ved hjelp av Instagram.
 • Rundt 164 millioner annonser vises på Twitter daglig, med den laveste kostnaden per mil (CPM) for alle større sosiale mediekanaler.
 • Sponset InMail har en åpningsrate på 52 % på LinkedIn. LinkedIn Message Ads har en konverteringsfrekvens på 40 %.
Å lese:  Hvordan bygge ditt drømmeteam for sosiale medier (veiledning + tips)

beste sosiale plattform å annonsere i 2023

6. Nye og voksende sosiale medieplattformer

De siste årene har mange nye sosiale mediekanaler dukket opp og hatt stor suksess med markedsføring og annonsering i sosiale medier.

Dette har vært mulig fordi disse sidene har gitt den moderne internettbrukeren flere nisjer og spesialiserte sosiale alternativer som har gjort dem populære.

Digitalinsights.in gjennomførte en detaljert undersøkelse og kom ut med interessant statistikk om sosiale medier. Instagram er ganske ungt – 69,1 % av registrerte brukere er under 35 år. Shopping er en toppprioritet for 48 % av Pinterest-brukere, og bruker opptil dobbelt så mye som andre sosiale shoppere.

Mobiloptimalisering er også en ny og voksende kraft innen markedsføring på sosiale medier. YouTube har nærmere 90 % av besøkene fra mobil brukere for den totale trafikken. Dette viser den kraftige økningen i mobilpenetrasjon i sosiale medier.

Google+ ser også flere og flere positive anmeldelser når det kommer til interaksjoner mellom en merkevare og en bruker. 53 % av slike interaksjoner ble funnet å være positive.

Bloggmarkedsføring har sett en kraftig økning i å finne potensielle kunder. I følge undersøkelsen genererte bloggmarkedsføring 80 % av alle potensielle kunder for B2B-markedsførere.

Disse markedsføringsstatistikkene for sosiale medier indikerer at nye og voksende plattformer, bruk av de beste sosiale medieverktøyene er et klokt investeringsalternativ hvis du velger riktig plattform for kampanjene dine.

Nye publikasjoner:

Anbefaling