6 strategier for å slutte å miste kunder fra e-handelen din

bilde 2

E-handelsbedriftseiere står overfor ulike utfordringer, og lav kundebevaring er et av problemene.

De gjør sitt beste og implementerer ulike markedsføringsstrategier, men kundene kjøper ikke.

Oppbevaring betyr mye ettersom det oppmuntrer folk til å bli med virksomheten din. I denne artikkelen vil vi utforske effektive strategier som vil hjelpe deg å skille deg ut og oppnå suksess med din nettvirksomhet.

Nå vil ikke kunder bare besøke nettstedet ditt for å se på produkter: de vil svare på handlingsoppfordringene dine og kjøpe.

Hvordan forbedre kundeoppbevaring

Når du utvikler en e-handelsside, er det mange aspekter å vurdere, og du kan gå glipp av noen viktige ting.

I fremtiden kan det føre til lave oppbevaringsgrader og en reduksjon i fortjeneste. Her har vi samlet de mest effektive tipsene om hvordan du kan engasjere kunder og oppmuntre dem til å ta kjøpsbeslutninger.

Analyser kundeadferd

Det første trinnet for å slutte å miste kunder er å analysere hvorfor de dropper. Når du finner ut på hvilket stadium de forlater butikken din, vil du få fremtidige kunder til å kjøpe fra butikken din.

Å lese:  Nye responsive premium-temaer for august

Du bør være oppmerksom på viktige beregninger som churn rate, kundebevaringsrate, kundens levetidsverdi, refusjon og returrate, abonnementsrate, etc.

Du kan samle tilbakemeldinger fra kunder eller bruke analyseverktøy. Analysen av disse dataene samt kundeinnsikt vil hjelpe deg med å løse problemer.

Optimaliser nettstedet ditt

En annen viktig strategi er å sikre at nettstedet ditt ikke er tregt. Hvis nettbutikken din ikke laster ordentlig, vil kundene ganske enkelt forlate nettstedet.

handle g197987575 1280

Folk liker å få innhold umiddelbart, og hvis siden laster i fem sekunder eller mer, vil de heller velge et mer optimalisert alternativ.

Det finnes spesialverktøy som sjekker nettstedets ytelse. Problemet kan være knyttet til de flotte bilde- og videostørrelsene.

Du kan optimalisere visuelt innhold ved å bruke en cache-plugin eller komprimering. Et komplekst visuelt utseende og navigasjon forringer brukeropplevelsen og fraråder dem å kjøpe i butikken din. Så sørg for at nettsidenavigasjonen er rask og intuitiv.

Sjekk produktkort

Nettbutikkeiere bør være forsiktige med produktkortene sine. Det bør være bilder og videoer av høy kvalitet, detaljerte beskrivelser og rimelige priser uten skjulte avgifter.

Vis frem fordelene med produktet ditt, og vær ærlig og overbevisende. Mange kunder forlater også nettstedet på bestillingsstadiet.

Det er kjent som den forlatte handlekurven, og eiere av e-handelsbutikker bør ekskludere alle årsaker som avbrudd, uventede avgifter eller fraktkostnader, komplekse betalingsprosesser osv.

Å lese:  Utforsk verden av digitale medier: Fra video til lyd og utover

Lag engasjerende innhold

Du kan miste kunder på grunn av mangel på kreativt innhold på nettstedet ditt. Folk vil velge merkevaren din hvis du tilbyr noe verdifullt for dem.

Markedsføring, opplæring, veiledningsvideoer, intervjuer og attester vil tiltrekke seg kunder.

Du kan lage slike videoer på egen hånd ved å bruke en online videoredigerer eller laster ned programvare for videoredigering.

Blogginnlegg med grafikk og infografikk av høy kvalitet gjør innholdet på nettstedet ditt mer underholdende.

Start e-postmarkedsføring

Du kan markedsføre ditt engasjerende innhold og produkter via e-post. E-postmarkedsføring er en god måte å få kontakt med kundene dine og få dem til å komme tilbake.

Be om kundenes e-poster etter at de har foretatt sitt første kjøp, eller gi rabatt via e-post for å lage en solid e-postmarkedsføringsliste.

Finn kundenes bursdager eller send e-poster på helligdager. Tilpassede e-poster vil oppmuntre folk til å utforske de nye produktene og tjenestene dine og stole mer på deg.

e-handel g8723b115a 1280

Tilby en personlig opplevelse

E-postmarkedsføring er et av alternativene for å gi en personlig kundeopplevelse.

Kundeoppbevaringsraten vil øke hvis du tilbyr personlige anbefalinger til de besøkende på nettbutikken.

CRM-verktøy hjelper deg med å lage lister over kunder basert på deres demografi, alder og interesser. Det lar markedsførere målrette mot bestemte grupper av kunder med tilpassede budskap og tilbud.

Å lese:  Gjøre lojale kunder til advokater: 5 tips å følge

Gi støtte hele døgnet

Når folk ikke forstår noe eller trenger hjelp med noen spørsmål, er 24/7 kundestøtte en fin måte å hindre kunder i å forlate nettstedet ditt.

Rask og hjelpsom kundestøtte oppfordrer kunder til å foreta gjentatte kjøp.

Å ha tydelig navigasjon, vanlige spørsmål og relevant innhold gir folk støtte før de innser at de trenger det.

Siste tanker

Du vet at e-handelsverdenen er svært konkurransedyktig, og folk som besøker nettstedet ditt kan ofte forlate det uten å kjøpe produkter.

Problemet ligger i lave oppbevaringsgrader, og kundene lar seg ikke overbevise om at tilbudet ditt er det beste for dem (kanskje tilby en kupong fra Bountii i dette tilfellet!).

Vi håper disse strategiene vil hjelpe deg med å optimalisere nettbutikken din og få flere kunder. Disse forskjellige løsningene fungerer for alle typer virksomhet. Du kan finne den riktige avgjørelsen for å øke klientellet og salget.

Nye publikasjoner:

Anbefaling