6 tips for å øke konverteringer med Instagram-annonser

I denne tiden ser mange gründere og markedsførere på sosiale medier som et nødvendig onde. Du vet at du må være der, men sliter med å oppnå noen form for avkastning.

Det er en viss trøst: det er ikke bare deg. Der e-postmarkedsføring har en ROI på 36:1, og SEO returnerer 22:1, er sosiale medier bare i gjennomsnitt opptil 19:20 ROI.

Det er grove tall, men det betyr ikke at sosiale medier og Instagram ikke effektivt kan generere konverteringer. Du må gjøre det bedre enn gjennomsnittet.

Med den rette blandingen av strategi, kreativitet og plattformkunnskap kan du bruke Instagram til å øke salget.

Og vi snakker ikke bare om sporadiske innlegg med et produktbilde og en kupongkode. Vi snakker om å bruke Instagram til å bygge et engasjert fellesskap som vil bry seg om merkevaren din og øke konverteringsfrekvensen.

Denne artikkelen vil dykke ned i Instagram-annonseetiketten og fallgruvene du bør unngå når du lager annonser. Legg til de kreative tipsene vi har til deg, så sender du ekstra bestillinger på kort tid.

Klar?

Hvorfor Instagram?

Innen markedsføring på sosiale medier er det ingen hemmelighet at Instagram er en av de kraftigste plattformene hvis du leter etter en økning i konverteringsfrekvens. Men bare når det gjelder ROI, er det ikke den kraftigste.

Faktisk leder Facebook fortsatt an, med 40 % av markedsførerne som nevner det som den mest effektive kanalen for virksomhetene deres. Instagram følger tett med 30 %.

Så hvorfor fokuserer vi på Instagram?

Mange bedrifter fant ut Facebook, men sliter fortsatt med Instagram. Så vi er her for å hjelpe dem.

 • Instagram har en enorm brukerbase (mer enn 2 milliarder aktive brukere) og er også svært visuell, noe som gjør den perfekt for å markedsføre produkter og tjenester. Med 80 % av disse brukerne som følger minst én bedrift på Instagram, er det et flott markedsføringsverktøy – hvis det brukes riktig.
 • I gjennomsnitt handler 75 % av Instagram-brukere på minst én annonse, noe som betyr å klikke på den, samhandle med den – eller kjøpe noe.
 • Du kan forvente den oppførselen hovedsakelig fra personer i aldersgruppen 25-34, som er 32,3 % av alle Instagrammere.
 • Instagram tar kanskje ikke ledelsen når det gjelder ROI og direkte konverteringer, men det er bra for å bygge merkevarebevissthet i det lange løp, noe som uunngåelig vil øke konverteringene over tid også.

Nå som du forstår hvordan Instagram er en flott plattform for markedsføring på sosiale medier, her er noen teknikker for å øke sjansene dine for å få konverteringer med Instagram-annonser.

Å lese:  Kreativt webdesign AI-verktøy for å hjelpe deg med SEO...

1. Kjør Hashtag-kampanjer, #strategisk

Å bruke hashtags strategisk kan…

 • forbedre finnbarheten din drastisk
 • gjør det lettere for Instagram å vite hva du gjør og hvordan du er til de rette personene
 • til slutt øke konverteringen

For det er det å vise til de rette menneskene: det øker sjansene for at de kjøper produktene dine.

Hashtag-kampanjer kan spesielt gjøre underverker for nye produktlanseringer. Det er en fin måte å bygge spenning og mystikk på. I tillegg gir du publikum et verktøy for enkelt å snakke om det nye produktet ditt.

Et merke som vant hashtag-spillet fullstendig var Audi.

Riktignok kom de ikke opp med hashtaggen selv, men når en av kundene deres introduserte den, utnyttet de kraften til hashtaggen fullt ut.

ønsker nummer 8

Da deres skinnende nye R8 ble sluppet, fortalte en fan av merket, Joanne McCoy, til Audi hvordan hun ønsket å kjøre en R8 og kom opp med hashtaggen #WantAnR8 i tweeten hennes.

Merket belønnet dette ved å la henne kjøre bilen i en dag. De brukte senere samme hashtag for å promotere bilens lansering.

På Instagram er det over 34K innlegg med hashtaggen. Viktig å merke seg at de fleste av disse innleggene ikke er av merket, men av forbrukere. Snakk om å spre synlighet organisk!

Dette er et perfekt eksempel på hvordan du kan få innholdet ditt til å passe inn i en plattform som Instagram, øke rekkevidden, markedsføre merkevaren din og til slutt øke salget.

Med strategier som få Instagram automatiske likeskan du ytterligere forbedre din synlighet og engasjement og styrke din tilstedeværelse i det digitale landskapet.

2. Fokuser på det som fungerer. Slipp resten.

Som med enhver annen form for markedsføring, eksperimentering er nøkkelen til å bruke Instagram-annonser for å øke salget. Dette betyr å prøve ulike typer innhold – videoer, karuseller, bilder, historier osv. – til du finner det som fungerer best for bedriften din og publikummet ditt.

Det betyr også eksperimentere med ulike typer meldinger og meldinger. Den eneste måten å finne ut hva som fungerer best, er å prøve noen forskjellige alternativer og se hva som appellerer mest til publikum. Trenger du inspirasjon, så har vi deg.

Bak scenen

Produktet ditt kan være mye kulere enn du tror. Merker som ALOHAS har åpnet dørene for publikum og viser jevnlig produktene sine bak kulissene. Dette er perfekt for merker som hevder å være bærekraftige: åpenhet gjør påstanden desto sterkere.

wow

Fortelling

Vi snakker virkelige historier her, om ekte kunder eller ansatte. Du trenger ikke å være den neste Humans of New York-kontoen, men det er mye verdi i sårbarheten til ekte mennesker. Del historiene deres!

Bli profesjonell

Brukergenerert innhold

Vi kan ikke glemme innholdet brukerne dine lager med produktene dine. Hvis du vil kjøpe noe, vil du se det brukt eller slitt. Faktisk, UGC er 20 % mer innflytelsesrik i kjøpsbeslutninger enn noe annet medie.

Å lese:  Design bedre nettsteder raskere med rask prototyping for WordPress

Begynn å dele innhold som kundene dine tar med produktet ditt, og du vil oppmuntre dem til å lage mer av det. Tross alt elsker folk vanligvis å dele innholdet sitt og øke rekkevidden. Hei Harper gjør det virkelig riktig.

heyharpershop

Hei Harper legger ut et bilde av forbrukeren deres som bruker et av produktene deres.

Memes

Humor tar ledelsen på Instagram. Bedrifter kan dra nytte av dette ved å lage sine egne memer eller dele morsomt innhold som er relevant for merkevaren deres.

Ta motemerket Reformation, for eksempel hvis produkter fokuserer på bærekraft samtidig som de ser bra ut. Du tror kanskje de går for visuelt innhold som fokuserer på klærne, og selv om feeden deres ser mye ut som det, er det ikke disse bildene som gjør dem så enormt populære. Det er deres bildetekster.

Reformasjonen får det målgruppen deres kommer til Instagram for; underholdning. Å kombinere den med moteriktige klær er en vinnende kombinasjon.

Så de hyret inn noen virkelig fantastiske tekstforfattere som kommer opp med morsomme bildetekster som passer til klærne de legger ut. De kaster til og med inn noen memer regelmessig.

reformasjon

Reformasjonen er avhengig av interessante bildetekster som et bilde i stedet for et vanlig produkt.

Hvordan bidrar dette til konvertering?

Du tenker kanskje ikke: ‘ha, dumme reformistiske tekstforfatter, den bildeteksten vil få meg til å kjøpe en kjole.’ Men du vil følge dem og samhandle med innholdet deres fordi det er morsomt, noe som vil få deg til å se mer av det. Og etter å ha sett den kjolen Taylor hadde på seg fem ganger, kan du ikke få den ut av hodet og må kjøpe den.

instagram planlegging

Fordi kreativitet som dette kommer og går, planlegging på forhånd er viktig. Det kan bidra til å sikre at du aldri trenger å ty til grunnleggende “fyllende” innhold og holde deg på toppen av strategien din.

Et verktøy som SocialPilot hjelper deg med å holde deg på sporet, gjør det enkelt å lage den typen innlegg publikum liker å se, og sørger for at de publiseres ved behov. Det gir deg mer tid til å undersøke hva som fungerer og utføre det.

3. Samarbeid med nøye kontrollerte influencere

Folk liker å se folk de kjenner igjen på sosiale medier – selv om de ikke er venner. Det er derfor influencere er så populære enn kjendiser: det er lettere å få kontakt med dem.

Du kan jobbe med influencere i Instagram-annonsene dine for å øke konverteringen.

Det er noen få alternativer.

Du kan få influenceren til å vises i annonsen din og dra nytte av at de deler annonsen. Du kan også be influencers om å samarbeide i opprettelsen av annonsen. Tross alt vet de veldig godt hva deres og din målgruppe liker å se, og de mestrer den sosiale mediesfæren.

Når du jobber med influencere, ikke bare velg den første du tenker på – og ikke nødvendigvis den billigste, for å velge feil kan gjøre mye skade.

Å lese:  Hvordan sette opp Magento 2 med flere butikker & domener

Finn en influencer som passer til merkevaren din. Dette er noen som deler lignende verdier så vel som en målgruppe.

GFDA selger sterkt formulerte varer. Etter å ha utvidet fra plakater til t-skjorter, trengte de en ny strategi.

Hvordan selger du noe så enkelt og ærlig talt kjedelig som en t-skjorte? Du setter den på rett influencer i riktig kontekst og lar dem lage skarpt innhold.

Bland deres motiverende og ambisiøse sitater med noen som elsker å ta selfies i et utfordrende miljø, og du lander på en fitness-influencer.

GFDA samarbeidet med Shayen influencer med 106K følgere, og satte t-skjortene sine på henne.

gfda

Denne perfekt utførte formen for subtil influencer-markedsføring som passer til hennes virkelige liv (hun trenger ikke å anbefale t-skjorter, bare vise dem), fungerer bra.

GFDA får gode reaksjoner på de nye produktene deres, samtidig som de forblir tro mot hvem de er som merkevare og når et større publikum utover designere.

Det er imidlertid viktig at du sørger for at influenceren blir grundig undersøkt.

Gå tilbake på siden deres langt nok til å sikre at det ikke er noe innhold som ikke samsvarer med merkevaren din. Også, sjekk deres engasjement med følgerne deres, deres type følgere og hvor relevante de er for merkevaren din.

4. Bruk Facebook Ads Manager for lasermålrettede annonser

Hvis du vil få mest mulig ut av Instagram-annonseringsbudsjettet ditt, må du bruke Facebook Ad Manager.

Dette lar deg målrette mot bestemte personer og vise annonsene dine til de rette personene. Du kan bruke Ad Manager til å målrette mot folk basert på plassering, alder, kjønn, interesser og mer.

Å koble sammen Instagram og Facebook er enkelt hvis du ikke allerede har gjort det.

 • Først oppretter du en ny kampanje i annonsebehandleren og velger «Rekkevidde» som mål.
 • Velg deretter “Instagram” som plassering for annonsen din.
 • Du må koble Instagram-kontoen din til Facebook-bedriftssiden din. Ikke bekymre deg; det er enkelt å gjøre! Bare gå til Facebook-innstillinger og legg til Instagram-kontoen din.
 • Når du har koblet sammen kontoene dine, er det på tide å målrette målgruppen din. Du kan målrette etter interesser, demografi eller atferd.

Hvis du for eksempel selger dameklær, kan det være lurt å målrette mot kvinner i alderen 18–35 år som bor i USA og er interessert i mote. Eller, hvis du selger hudpleieprodukter, vil du kanskje målrette mot kvinner i alderen 25-55 som bor i USA og har uttrykt interesse for hudpleie på Instagram.

Når du har valgt målgruppen din, er det på tide å lage annonsen din!

målgruppedefinisjon

5. Få mest mulig ut av retargeting

Det er kraft i repetisjon på Instagram også – spesielt hvis du har laget vakre, engasjerende eller morsomme annonser.

Retargeting er et kraftig verktøy som lar deg holde merkevaren din foran folk som allerede har vist interesse for det du tilbyr. Med Instagram og Facebook Ads Manager er det nå enklere enn noen gang.

Å lese:  Hva du trenger å vite om MarTech (med 29 toppverktøy)

Hvis du vil målrette besøkende på nettstedet ditt på Instagram, er en av de beste måtene å gjøre det på ved å bruke tilpassede målgrupper. Dette lar deg opprette en målgruppe med personer som allerede har besøkt nettstedet ditt og målrette dem med annonsene dine på Instagram.

For å opprette en tilpasset målgruppe trenger du bare én piksel fra Facebook Ads Manager. Når du har fått pikselen din, kan du begynne å lage din egendefinerte målgruppe.

Du kan også velge engasjementsbasert retargeting. Dette er en fin måte å nå folk som allerede har engasjert seg i innholdet ditt på Instagram.

For å gjøre dette kan du bruke engasjementsdata fra Innsikt-fanen for å lage et tilpasset publikum med personer som har engasjert seg i innholdet ditt. Derfra kan du målrette mot disse personene med annonser designet spesielt for dem.

6. Målrett en lookalike-publikum

Målgruppe med Lookalike

Sist men ikke minst er lookalikes! Dette er ikke retargeting fordi du når nye mennesker. Men det er ikke de du valgte direkte.

Du går kanskje glipp av interessante målgrupper som er vanskelige å definere.

Det er her Lookalike-publikum kommer inn. Dette lar deg finne flere personer på Instagram som ligner på dine beste kunder.

For å lage et Lookalike-publikum trenger du bare en tilpasset målgruppe. Når din egendefinerte målgruppe er konfigurert, kan du begynne å lage din lookalike-publikum.

Og det er skalerbart! Du kan lage ikke mindre enn 500 Lookalike-målgrupper fra én enkelt kildepublikum. Hvis du begynner å teste disse mot hverandre, har du funnet et kraftig verktøy for å øke konverteringen.

Lookalike publikum

Klar til å lansere din første Instagram-annonse?

Husk at Instagram ble født som en kreativ plattform som lar folk koble sammen, så ha det gøy med det!

Med disse seks tipsene nevnt ovenfor kan du lykkes med å øke konverteringer med Instagram-annonsene dine.

Men ikke stopp der. Se på Instagram-annonsene som har fungert for deg, snakk med andre reklamer, og du kommer garantert til å lage en flott annonse.

vanlige spørsmål

🌟 Hvordan får jeg flere Instagram-annonsekonverteringer?

Det er flere brikker i puslespillet: sørg for at du retter deg mot de rette personene, bruk visuelt innhold av høy kvalitet som er skreddersydd for publikum, og at kopien er overbevisende. Legg til influencere i blandingen for høyere konverteringer.

🌟 Hva er en god konverteringsfrekvens for Instagram-annonser?

🌟 Hvorfor konverterer ikke Instagram-annonsene mine?

Et av de vanligste problemene med dårlig konvertering av Instagram-annonser er at målgruppen ikke er riktig. Sørg for at du har valgt de riktige personene og at annonsen din er skreddersydd for deres behov.

🌟 Hvilken type innhold fungerer bra for Instagram-annonser?

Dette avhenger helt av merkevaren din og dens verdier. Svaret ligger innenfor din målgruppe. Finn ut om de reagerer best på historier, humor, bak kulissene, opplæringsprogrammer eller UGC, og bland favoritttypene deres inn i innholdsstrategien din.

Nye publikasjoner:

Anbefaling