6 trinn for å lage en sosial mediestrategi for småbedrifter

En effektiv strategi for sosiale medier kan gjøre underverker for en merkevare.

Så mye at nesten alle virksomheter nå dedikerer en del av inntektene sine til markedsføring på sosiale medier alene.

Og det er her små bedrifter som opererer med stramme budsjetter befinner seg i en oppoverbakke kamp mot sosiale mediegiganter.

Tross alt, med et stramt budsjett, kan en liten bedrift bare gå så langt i å finansiere en markedsføringskampanje for sosiale medier for alle mulige sosiale medieplattformer.

Men ikke bekymre deg!

I denne bloggen vil vi veilede deg om hvordan du lager en strategi for sosiale medier på et stramt budsjett.

Les videre.

Hva er en strategi for sosiale medier?

Før du i det hele tatt begynner å designe en strategi for sosiale medier, må du først forstå hva det er.

En strategi for sosiale medier er en godt skissert plan (helst på papir) som skisserer din mål for din sosiale medieplattform tekniker du ville brukt for å oppnå synlig suksess, og indikatorer du bør overvåke for å spore suksessen.

Din “under konstruksjon” markedsføringsstrategi for sosiale medier må inneholde en liste over alle dine allerede eksisterende og foreslått sosiale medier-kontoer også individuelle mål for hver plattform du ønsker å engasjere deg på.

Unødvendig å si, jo mer spesifikk strategi, jo mer vellykket vil den være.

Å holde det kort vil hjelpe deg å oppnå suksess raskere, spesielt hvis du nettopp har startet.

Og det siste du vil er å forlate det velkjente skipet i fortvilelse fordi markedsføringsstrategien din for sosiale medier var for stor for tallerkenen din.

Husk at du har et budsjett!

Hvordan lage en markedsføringsstrategi for sosiale medier?

Før du forplikter tid, arbeid og penger (også budsjettaspektet av strategien din som fikk deg hit) til markedsføringsstrategien for sosiale medier, må du kanskje først finne ut nøyaktig hvem den tiltenkte målgruppen for strategien din vil være.

Å lese:  Kundens søkelys: Reiseyogien

En av de enkleste (om ikke helt forenklede) metodene for å formulere markedsføringsstrategien for sosiale medier er å vurdere følgende spørsmål:

 1. Hva er det egentlig som motiverer merkevarens formål på sosiale medier?
 2. Hva er demografien til den tiltenkte målgruppen din?
 3. Hvilken verdi vil din tilstedeværelse på sosiale medier gi til publikum?
 4. Hva slags innhold vil du dele?
 5. Hvilken type innhold er det sannsynlig at målgruppen din vil like?
 6. Med hvilke tidsintervaller vil du dele innleggene dine?

Svarene dine på spørsmålene ovenfor vil tjene som et krystallisert referansepunkt for å formulere din strategi. Avhengig av innspillene fra forskningen din, kan du utvide listen ovenfor ytterligere for å utforme en strategi som er unik for virksomheten din.

Tross alt, hvordan kan du allokere og bruke budsjettet for sosiale medier hvis du ikke vet hva du skal bruke det på i utgangspunktet?

6 tips for en effektiv markedsføringsstrategi for sosiale medier

1. Velg din plattform med omhu

Spenningen ved å ha en omfattende kampanje i sosiale medier er fristende, men det er ikke økonomisk levedyktig for alle bedrifter.

Du lurer kanskje på at de fleste sosiale medieplattformer er gratis, så hvorfor ikke ha alt?

Vel, det er gratis og enkelt å opprette en konto. Men å vedlikeholde og dyrke den krever moolah.

Det er derfor vi foreslår at du undersøker og velger bare de plattformene der du målgruppen er mest aktiv.

Du kan starte med å utforske noen av de mest brukte sosiale medieplattformene, som Twitter, Snapchat, YouTube, LinkedIn, Pinterest og til og med Quora.

Lær om hver plattforms spesifikasjoner og kjennetegn for å lage en effektiv strategi.

Noen sosiale nettverksplattformer tilbyr for eksempel alternativer som live videostreaming, mens andre lar deg bruke private grupper og fellesskap på en utmerket måte.

For enkelhets skyld har vi listet opp flere viktige takeaways for 2021 nedenfor:

 1. På grunn av deres høye inntekter brukerengasjement, Facebook og Youtube er begge ideelle steder å vise annonser.
 2. Millennials fortsetter mer eldre generasjoner på Facebook.
 3. Hoveddelen av Kryss av takk og Instagram brukere er Gen Z eller millennials, noe som nødvendiggjør behovet for lyse, iøynefallende innhold som utstråler personlighet.
 4. Kvinner på Pinterest mer menn, som har størst gjennomsnittlig ordreverdi blant sosiale forbrukere.
 5. LinkedIns brukerbase er svært profesjonell, noe som gjør den til et oppbevaringssted for dybde, markedsspesifikt innhold som kan være litt mer sofistikert for smaken til det typiske publikummet på de nevnte plattformene.
Å lese:  Slik legger du til Google Analytics i Magento 2: Den eneste guiden du noen gang trenger

Siden du har et stramt budsjett, kan det hende at Facebook ikke gir deg de beste resultatene. Det er mulig å markedsføre på Instagram kan gi deg en høyere ROI.

Den ultimate hemmeligheten er å finne fremtredende sosiale kontoer som ikke tjener direkte penger, men som er klare til å markedsføre virksomhetens tilbud for å få ordet.

Det kan virke for enkelt, men det involverer mer komplekse metoder som influencer-markedsføring og merkevareoppsøking som er relevante for oppførselsreglene for hver plattform.

2. Segmentér målgruppen din

Markedet har blitt stadig mer spesialisert, og det er ikke nok å bare kjenne sin målgruppe. Det er viktig å dissekere dem inn ulike segmenter basert på deres demografi, liker, misliker og oppretter grupper.

Når det gjelder målforbrukeren din, bør du være klar over følgende:

 • Gjennomsnittlig inntekt
 • Alder
 • Plass
 • Typiske interesser
 • Yrke/jobbroller
 • Industri

Å gjøre dette kan høres motintuitivt ut for å kjøre en kampanje på et stramt budsjett, men det viser seg å være ganske effektivt. Ved å segmentere målgruppen din kan du lage supermålrettede annonser med store sjanser transformasjon og engasjement.

Å prøve å forstå dine følgere, fans og besøkende som virkelige individer med faktiske ønsker og behov kan hjelpe deg med å imøtekomme og engasjere deg bedre på sosiale medier.

Et positivt brukerengasjement vil øke din merkevare synlighet og det generelle omdømmet på plattformen.

3. Overvåk statistikk for sosiale medier

Overfladiske beregninger som antall følgere og likes/reaksjoner er enkle å måle, men det er vanskelig å bevise deres sanne verdi for langsiktig suksess. Konsentrer deg i stedet om beregninger som klikkfrekvens, engasjement og konverteringsfrekvens.

Hver sosiale medieplattform har sine unike beregninger som du kan utforske. For Facebook kan du sjekke kontoanalysene ved å gå til Innsikt-fanen. For Twitter er det Twitter Analytics.

Og for å sjekke kanalytelsen din på Instagram og Pinterest, trenger du en bedriftskonto.

Beregninger viser hvor godt markedsføringsbudsjettet ditt gir resultater på alle fronter.

Hundrevis av dollar brukt på YouTube-sponsede annonser, men får du ikke en anstendig CTR? Det er et signal for deg om å se på annonsekostnadsstrategien din på nytt.

YouTube-sponsede annonser

Beregninger viser deg speilet og hjelper deg å tette unødvendige pengelekkasjer. Som en merkevare på et budsjett anbefales det sterkt å bruke statistikk for å optimalisere ressursforbruket ditt.

Hvis du nettopp har begynt med analyse av sosiale medier og har et begrenset budsjett, vil innebygde analyser, som f.eks Instagram Analytics, kan være et flott sted å starte. De er gratis og gir deg massevis av innsikt for å optimalisere markedsføringsstrategien din.

Å lese:  Nybegynnerveiledning til WordPress Bootstrap

4. Lær av konkurrentene dine

En grundig analyse av din nisje vil hjelpe deg å finne ut nøyaktig hvem konkurrentene dine er og hvor godt (eller ikke så bra) de presterer.

På denne måten vil du få noen kjøttfulle innsikter om hva som forventes av din nisje, noe som vil hjelpe deg definere og avgrense bedriftens mål for sosiale medier.

Konkurransedyktig forskning vil også hjelpe deg identifisere eventuelle latente muligheter og etterligne det som allerede fungerer i din nisje.

Du kan oppleve at en av konkurrentene dine er mer aktiv på Instagram, men ikke like mye på LinkedIn eller Facebook.

Hvis du tar noen ideer fra slik oppførsel, kan det være lurt å ta hensyn til plattformer hvor merkevarens følgere ikke blir tatt hensyn til, i motsetning til å takle konkurrentene dine på plattformen der de allerede har et sterkt fotfeste.

5. Bygg et sterkt team

En motivert arbeidsstyrke er avgjørende for vellykket gjennomføring av en markedsføringsstrategi for sosiale medier, uten tvil. Du kan kanskje håndtere markedsføringen på sosiale medier alene i et par uker, men ikke mer.

En nøkkelfaktor du bør vurdere når du ansetter fagfolk til ditt begrensede markedsføringsteam, er deres erfaring med å jobbe med markedsføringskampanjer for unge merkevarer.

Slike erfaringer viser seg å være verdifulle fordi de vet hvor kostnadene kan kuttes, verktøy som gir valuta for pengene og forstår hva det vil si å drive en stram markedsføringskampanje.

6. Ha klare og målbare innholdsforventninger

Dette er uten tvil den viktigste strategien blant alle diskuterte så langt. Innhold er kjernen i enhver markedsføringskampanje. Innholdskvalitet dikterer suksessen til enhver kampanje. Gå derfor aldri på akkord med det.

Til bygge innholdsstrategien dindu kan velge å ansette et internt innholdsteam eller sette det ut til et byrå.

Begge er levedyktige alternativer. Så hvordan sparer du penger her?

Sørg for at du setter klare parametere for hvordan innholdet ditt skal være.

Vil du ha SEO-sentrisk innhold? Nevn det i innholdsfortegnelsen.

Ønsker du spesialisert innhold? Fremhev din målgruppe og målkunde.

Vil du ha “X” CTR fra et annonseinnlegg? Navngi det.

Poenget vi prøver å gjøre er at du bør gjøre innholdet ditt så kortfattet og tydelig at det blir minimalt med etterarbeid på grunn av manglende tekniske detaljer.

Å revidere innhold på grunn av unødvendige forglemmelser i å gi instruksjoner er ikke bare tidkrevende, men medfører også ekstra kostnader som ellers er absolutt unngåelige.

Å lese:  Er det noen grunn til å bruke WWW på domenet ditt?

Lukking

Betydningen av din sosiale mediestrategi for veksten av virksomheten din kan ikke overvurderes.

Selv om du kanskje vil gjøre det riktig på ditt aller første forsøk, gitt begrensningene i budsjettet ditt, kan resultatene få deg til å lære mer.

Når du begynner å bruke strategien din og analysere resultatene dine, kan du oppdage at noen taktikker ikke fungerer så godt som du hadde håpet, mens andre kanskje presterer bedre enn du forventet.

Det kan være vanskelig å planlegge og implementere en strategi for sosiale medier, men du er ikke alene.

SocialPilot har hjulpet flere markedsførere i deres markedsføringstiltak på sosiale medier og fortsetter å gjøre det. Med sine planleggings- og analysefunksjoner er SocialPilot virkelig en one-stop-løsning for markedsførere som ønsker å få mest mulig ut av markedsføringsbudsjettet for sosiale medier.

Prøv den gratis prøveversjonen for å finne ut hvordan verktøyet kan være til nytte for deg.

vanlige spørsmål

🌟 Hva er det typiske anslaget for en markedsføringskampanje på sosiale medier?

Selv om en sammenflod av faktorer dikterer budsjettet for en kampanje for sosiale medier, for eksempel antall forespurte markedsføringstjenester for sosiale medier, størrelsen på selskapet, har det blitt anslått at det typiske budsjettet for markedsføring i sosiale medier kan være innenfor $1000 til $20.000.

🌟 Hvor mye av selskapets inntekter bør allokeres til markedsføring i sosiale medier?

I følge a sette pris påde fleste bedrifter bruker nesten 5-15 % av sine årlige inntekter på samlet markedsføringstiltak, hvorav 15-25 % brukes på markedsføring i sosiale medier av det digitale markedsføringsbudsjettet.

🌟 Hva er Small Business Social Media Marketing Budget?

Bransjegjennomsnittet på én dag er innenfor intervallet $200 til $350. Dette gjennomsnittet er basert på en studie av kostnadene ved å outsource markedsføringstjenester for sosiale medier utført av The Content Factory. De fant at bransjegjennomsnittet var $4000-$7000 for en måned, som rundet opp til de daglige utgiftene nevnt ovenfor.

🌟 Hvor viktig er markedsføring i sosiale medier?

Mer eller mindre. Markedsføring på sosiale medier lar bedrifter samhandle med eksisterende forbrukere og tiltrekke seg nye samtidig som de promoterer merkevaren deres.

🌟 Hva er den ultimate fordelen med markedsføring på sosiale medier?

Forbedret merkekjennskap. Sosiale nettverk er en av de mest kostnadseffektive digitale markedsføringsstrategiene for å syndikere informasjon og øke eksponeringen av merkevaren din. Å ta i bruk en markedsføringsplan for sosiale medier vil i stor grad forbedre merkevarebevisstheten ettersom du vil få kontakt med et større antall kunder enn gjennom tradisjonelle markedsføringsmetoder.

Nye publikasjoner:

Anbefaling