6 vanlige nettsteddesignfeil du bør unngå

bilde

Enten du er en nettsideproff eller nettopp har begynt i designverdenen, er det viktig å være oppmerksom på trender i nettsidedesign og være klar over vanlige feil som kan hindre brukerengasjement.

Med så mye konkurranse på nettet i dag, er det viktig å ha et estetisk tiltalende nettsted hvis du ønsker å forbli konkurransedyktig i din bransje.

Men selv med vakre design og funksjoner, er det fortsatt visse vanlige fallgruver du bør unngå for enhver pris.

Hvis du ikke tar vare på disse feilene på forhånd, kan de koste deg sidevisninger eller enda verre konverteringer.

Fra navigasjonsstruktur til farge- og skjemavalg, la oss utforske noen av de mest fremtredende nettsteddesignfeilene som kan skade publikumsengasjementet.

1.) Unnlatelse av å integrere Analytics

Sporing og måling av nettstedets ytelse er viktig. Analytics gir innsikt i nøkkelberegninger som sidevisninger, fluktfrekvens, tid på nettstedet og mer.

Disse dataene hjelper deg med å identifisere hvilke sider som fungerer bra for brukerne og hvilke som trenger forbedring.

Med en analytisk overvåkingsløsningvil du ha en måte å nøyaktig måle suksessen til nettstedet ditt.

Noen av de viktigste analysene å vurdere er:

  • Trafikkkilder: Hvor kommer trafikken til nettstedet ditt fra? Finner folk deg via søkemotorer, sosiale medieplattformer eller henvisninger?
  • Sidevisninger: Hvor mange sider ser besøkende i gjennomsnitt, og hvilke sider får dem til å komme tilbake for mer?
  • Bounce Rate: En indikator på brukerengasjement. Jo lavere fluktfrekvens, jo bedre.
  • Tid på nettstedet: Hvor lenge blir folk på nettstedet ditt? Hvis besøkende drar raskt, er det sannsynligvis noe galt med designet eller innholdet ditt.
Å lese:  5 nyttige PHP LMS-skript du bør kjenne til

Integrering av analyser på nettstedet ditt vil gi verdifull innsikt i brukeratferd og hjelpe deg med å ta mer informerte beslutninger angående forbedring av nettstedets generelle ytelse.

bærbar g35c3f2e07 1280

2.) Dårlig navigasjonsstruktur

Din nettsidens navigasjonsstruktur bør utformes med brukeren i tankene. Hvis det er enkelt nok, vil besøkende bare ta seg tid til å utforske nettstedet ditt og gå videre til noe annet.

Navigasjonen din må være intuitiv slik at besøkende enkelt kan finne det de leter etter.

Her er noen viktige ting du bør vurdere når du oppretter navigasjonsstrukturen:

  • Hold det enkelt: Ikke overveld besøkende med for mange alternativer eller forvirrende kategorisering. Hold deg til det grunnleggende og hold navigasjonen så enkel som mulig.
  • Utnytt brødsmuler: Brødsmuler er lenker som viser brukerens plassering på nettstedet og kan hjelpe dem raskt å finne tilbake til der de startet.
  • Inkluder søkefelt: Gi brukerne muligheten til å søke etter spesifikke termer på nettstedet ditt. Dette er spesielt nyttig når du arbeider med store mengder innhold eller produkter.

En god navigasjonsstruktur krever eksperimentering og testing for å sikre at den er på nivå.

Sørg for å ta deg tid til å finpusse og avgrense navigasjonen slik at brukerne enkelt kan finne det de trenger på nettstedet ditt.

Å lese:  OmgFlix: Alt du bør vite om det

3.) Design som ikke reagerer

I dagens mobile-first-verden er det viktig å ha en responsiv nettside. Med flere personer som har tilgang til nettet fra telefonene og nettbrettene sine, må du optimalisere nettstedet ditt for alle enheter.

Responsiv design betyr at nettstedet ditt vil tilpasse seg enhetens størrelse og vise innhold deretter.

Dette lar brukere se innholdet ditt på hvilken som helst enhet uten å zoome inn eller rulle for mye.

Fokuset ditt bør være på å lage et nettsted som ser bra ut og fungerer som det skal på alle enheter.

Dette betyr å teste designet ditt på forskjellige skjermstørrelser, nettlesere og operativsystemer for å sikre at det fungerer som det skal.

Sørg for at nettstedet ditt er responsivt og optimalisert for alle enheter for maksimal rekkevidde.

Dette vil sikre at besøkende får den best mulige opplevelsen uansett hvilken enhet de bruker for å få tilgang til nettstedet ditt.

Du kan jobbe med en webdesigntjeneste for det beste resultatet.

Bedrifter liker Bizango har et team med erfarne webdesignere som kan hjelpe deg med å lage en nettside som ser bra ut og fungerer bra på alle enheter.

De kan hjelpe deg med alt fra nettsidedesign til testing og optimalisering.

4.) Langsomme lastetider

Den menneskelige oppmerksomheten blir kortere og kortere. Folk forventer at sider lastes raskt, ellers går de videre til noe annet.

Å lese:  Hvor ofte bør virksomheten vår gjennomføre en teknologioppgradering?

Du må optimalisere nettstedet ditt for hastighet slik at besøkende kan holde seg energiske og gå før de utforsker innholdet ditt.

Å overvåke sidelastingstider og optimalisere dem når det er nødvendig er avgjørende for å holde besøkende på nettstedet ditt.

Optimaliser bilder, komprimer HTML- og JavaScript-filer, og bruk en god vertstjeneste for å sikre at sidene dine lastes raskt.

Vurder å implementere et innholdsleveringsnettverk (CDN) for å redusere lastetidene ved å lagre nettstedets innhold på flere servere over hele verden.

Langsomme lastetider kan ødelegge en ellers god nettsideopplevelse, så sørg for å ta deg tid til å optimalisere sidene dine for hastighet.

kontor gf22a87697 1280

5.) Dårlig SEO-implementering

Søkemotoroptimalisering (SEO) er avgjørende for å få nettstedet ditt funnet av potensielle kunder.

Hvis SEO-implementeringen din ikke er på nivå, vil nettstedet ditt ikke være synlig i søkeresultatene, og du går glipp av verdifull trafikk.

Det er viktig å lage innhold som henvender seg til både mennesker og søkemotorer.

Inkluder relevante søkeord på hele nettstedet ditt og bruk riktige HTML-koder for å strukturere innholdet.

Du bør også jobbe med å bygge lenker fra andre nettsteder tilbake til dine, da dette vil bidra til å forbedre rangeringene dine i søkeresultatene.

Du kan lage overbevisende innhold som andre nettsteder vil linke til, eller ved å kontakte direkte og be om en lenke.

Å lese:  Hvorfor du bør unngå WordPress piratkopierte plugins for enhver pris

Sørg for at du tar de nødvendige trinnene for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer slik at potensielle kunder kan finne deg.

6.) Skisseaktig handlingsfremmende uttrykk

En handlingsfremmende oppfordring (CTA) er en fin måte å oppmuntre besøkende til å ta neste steg og konvertere til kunder.

Men hvis CTAen din må formuleres riktig, kan den ha motsatt effekt og føre til at besøkende forlater nettstedet ditt i stedet for å konvertere.

Sørg for at du tar deg tid til å teste forskjellige CTAer for å finne ut hvilke som resonerer med publikummet ditt.

Hold språket enkelt slik at besøkende vet nøyaktig hva de skal gjøre videre. Det er også viktig å sørge for at din CTA er synlig og skiller seg ut fra resten av siden.

Til slutt bør du overvåke hver CTAs ytelse for å se hvilken som fungerer best for å konvertere besøkende til kunder.

Dette vil hjelpe deg med å optimalisere nettstedet ditt og få mest mulig ut av din CTA. Du kan enkelt unngå mange vanlige nettsidefeil.

Hvis du tar deg tid til å fikse disse problemene, sikrer du at nettstedet ditt fungerer problemfritt og gir besøkende en flott opplevelse.

Ved hjelp av en profesjonell webdesigntjeneste kan du sikre at nettstedet ditt ser bra ut og fungerer bra på alle enheter.

Nye publikasjoner:

Anbefaling