6 viktige sosiale medier-trender å se opp for i 2024

2024 er overlevelsesåret, men det er også året for «alt digitalt».

Fra netthandel til Augmented Reality (AR), merker er seriøse med å ta tilbudene sine – og samtalene – på nettet.

Her er hvorfor:

 • Facebook tiltrakk seg over 2,6 milliarder månedlige aktive brukere i første kvartal 2024 og genererte over 17,65 milliarder dollar i total inntekt i
  tredje kvartal 2020.
 • Instagram har samlet over 1 milliard månedlige aktive brukere – med 90 % av dem som følger et selskap på plattformen.» Det er ikke alt. Plattformen har et medianengasjement på 1,60 % på tvers av alle bransjer:
  instagram engasjement
 • Pinterest har 300 millioner globale månedlige aktive brukere – med brukere som sparer 200 milliarder pins totalt!

Hva betyr dette?

Det er tydelig at kundene ikke viker unna å bruke sosiale medier for å underholde seg selv og engasjere seg med merkevarer på samme måte.

Så la oss se på de seks beste sosiale medier-trendene merkevaren din må passe på i 2023.

«Nano-Influencer Marketing» vil vokse med stormskritt

påvirker

“Instagram fortsetter å være den mest populære influencer-markedsføringen, ifølge 89% av markedsførerne.” Mediakix-undersøkelse

Vi vedder på at hver gang noen nevner ‘Influencer markedsføring,’ tankene dine går umiddelbart til Jenner- og Kardashian-familiens klaner. Selvfølgelig slik.

Mens hovedformålet med å engasjere seg med en “influencer” er å selge produkter/tjenester, er det ikke det eneste formålet.

Det er bare den ene siden av historien…

Dagens selvbevisste kunder ønsker å engasjere seg med merkevarer og i forlengelsen med Influencers som tilfører substans, autentisitet og tillit til markedsføringsmiksen.

I tillegg må merkevarer holde “falske påvirkere” i sjakk og sikre at deres sosiale mediestrategi ikke blir til et meningsløst “liker”-spill.

Her er det lange og korte av det: Merkevarer bør følge en mer “samfunnsledet” tilnærming og engasjere seg med nano-influencers (1000-5000 følgere) som bringer verdi til bordet og legemliggjør merkevarens tone, stemme og verdier; i stedet for å velge det mer “populære” valget (som lenge har vært normen, men kanskje eller kanskje ikke har vært effektivt)

Å lese:  Hvordan gjøre sosiale medier til en del av SEO-strategien din: Del II

Ta disse bildene som et eksempel:

påvirker

Nano-influencers (som de vist ovenfor) vil ofte bli sett aktivt kommunisere med kunder, svare på hvert innlegg, tilby mer tilpasset og unikt innhold, blant annet. Dette ruller kundene inn i den mest økologiske og bærekraftige formen.

Så hva får du ut av det?

Nøkkel takeaway: I motsetning til hva mange tror, ​​skaper arbeid med mikro-influencers bedre kundeengasjement og har større innvirkning på publikum:

Gjennomsnittlig engasjement på instagram

Selv om det er fristende å engasjere seg med Influencers for å få flere «likes», vil noen få likes her og der egentlig ikke utgjøre noe fra et merkes markedsførings- eller økonomiske perspektiv.

Tenk på det.

Trikset her er å gå for kvalitet fremfor kvantitet.

Augmented Reality (AR) vil bli mer mainstream

Vanlig

Spør en hvilken som helst ekspert på sosiale medier, og de vil fortelle deg hvordan teknologiadopsjon med sosiale medieplattformer er på et rekordhøyt nivå.

Enten det er Virtual Reality eller Augmented Reality, lengter brukere etter en engasjerende og helt ny opplevelse nå og da. Faktisk er det Virtual Reality eller Augmented Reality utviklingsselskaper som hjelper deg med dette. For eksempel, megler har brukt virtuell virkelighet for å ta det visuelle innholdet til neste nivå ved å lage virtuelle omvisninger for å vise oppføringseiendommene til potensielle kjøpere.

Dette er sannsynligvis grunnen til at Facebook rullet ut – Horizon – sin helt egen sosiale virtuelle virkelighetsverden der folk kan spille spill og utforske produkter/tjenester.

Horisont

En annen funksjon som krever spesiell oppmerksomhet er bruk av AR-filtre som f.eks Facebooks Spark AR Studio.

Den lar hvem som helst lage utvidede virkelighetsfiltre og effekter for Instagram Stories. Dette forbedrer visuelt innhold og engasjerer brukere (som vi har sett i overflod):

Rytter

Her er et annet eksempel på et AR-filter for merket, “Dove”:

Instagram-filtre

Til og med IKEA lar kundene se hvordan produktene vil se ut hjemme hos brukeren, takket være den AR-appen.

Å lese:  7 markedsføringsmyter for sosiale medier å legge igjen i 2024

Nøkkel takeaway: Å finne innovative og engasjerende måter å få kontakt med brukere på kan vise seg å være et vendepunkt for store og små bedrifter. Forskning tyder på at “Instagram sannsynligvis vil generere 33,71 milliarder dollar i annonseinntekter i 2023.” Hvis det noen gang har vært en tid for å forsterke AR- og VR-tilstedeværelsen din, er det nå.

Personlig markedsføring vil komme sterkere frem

“42 % av sosiale markedsførere har utviklet en strategi for Facebook Live.”

Viralt innhold er passé; det er en tid preget av personlig kommunikasjon. Faktisk ifølge data,“56 % av folk opplevde økt engasjement på grunn av personlig markedsføring.”

Det er rimelig å anta at kunder i dag forventer at merkevarer tilbyr relevant, kontekstbevisst kommunikasjon. Det kan være i form av annonser i sosiale medier eller enkle informative innlegg; tilpasning er imidlertid nøkkelen.

Og en av de største driverne for tilpasning på punkt er riktig analyse av forbrukerdata merkevarer kan utnytte.

La oss se på hvordan Expedia lager målrettede meldinger for sine Facebook-brukere.

Merket bruker nøkkeltall som sentimentanalyse, demografi, preferanser, handleadferd etc. for å segmentere sitt publikum, styrke kundelojalitet og styrke merkevaretilhørighet.

Si at en bruker klikket på følgende hotellannonse på Expedia:

expedia

De vil senere bli målrettet med følgende annonse på Facebook for å prøve å fullføre kjøpet:

liker siden

Selskapet retter seg effektivt mot brukere basert på personlig tilpassede annonser via sosiale medier.

Som et resultat vil ikke brukerne dine bli overveldet av store mengder informasjon og vil være genuint interessert i å engasjere seg med merkevaren en-til-en.

Chatbots vil “live opp” samtaler

En stor del av å levere effektiv kundeservice er å lytte til kundene, forstå deres smertepunkter og levere umiddelbare og enkle løsninger.

Gå inn i chatbots.

Chatbots kan hjelpe merkevarer å nå et mye mer globalt publikum, 24x7x365. I tillegg er det et fantastisk verktøy som lar deg plassere publikum i sentrum av merkevarens kundeopplevelse.

Ta Sephoras Facebook Messenger-roboter, for eksempel, som inkluderer følgende:

sephora reservasjon

Brukere kan planlegge en makeover i butikken, prøve sminke virtuelt, få tilgang til sminketips, fremgangsmåtevideoer og anmeldelser osv., og bli omdirigert til nettstedet/appen hvis de ønsker å foreta et kjøp.

Å lese:  Beste responsive sosiale delingsplugins for WordPress

Er ikke det fantastisk!

Chatbots blir stadig mer intelligente slik at de kan multitaske og håndtere kundespørsmål; mens dine sosiale medier-agenter kan fokusere på mer komplekse oppgaver. Tiden for intuitiv chatbot markedsføring på sosiale medier er over oss.

Kundeservice vil være ekstraordinær

Integrert knyttet til forrige punkt er kundeservice et av de mest brukte begrepene i markedsføringsverdenen, men det er også veldig misforstått.

Det er ikke nok å bare “ta opp” vanlige spørsmål. Merkevarer i dag må revurdere sin CX-strategi fra et kundeforholdsperspektiv.

Hva kan du gjøre annerledes?

Tanken er å bygge dypere og mer meningsfulle relasjoner med brukere basert på gjensidig tillit og lojalitet.

Kort sagt, god CX duger ikke lenger; det må være ekstraordinært.

Her er noen merker som bruker sin CX-strategi ved hvert berøringspunkt på en kundes reise:

 • Dominos har alltid vært litt av en trendsetter når det kommer til å levere eksepsjonelle CX – fra deres “Tweet på bestilling“strategi for fremveksten av”DOM The Pizza Bot,Merket har aktivt søkt måter å gjøre livet til kundene deres enklere:
  Uansett

Har du lagt merke til hvor mange kanaler og plattformer brukere kan bruke for å legge inn en bestilling med merkevaren?

Når sant skal sies, er dette merket kundevennlighet på sitt beste!

Praktisk tips: Ifølge forskning, “79% av Twitter-brukere liker å oppdage hva som er nytt, noe som gjør det til den beste plattformen for oppdagelse.” Så hvis du ønsker å forgrene deg og nå et bredere, mer universelt publikum, er det på tide å begynne å tweete!

Netthandel skal integreres i sosiale plattformer

Sømløs netthandel og sosiale annonser vil være på topp. Og hvorfor ikke? De er praktiske, raske og lønnsomme.

Forvirret? La meg forklare.

La oss si at du legger ut en direkteannonse på en av sosiale medieplattformer for å snakke om en bestemt funksjon. Nå kan du kommunisere direkte med kunden – uten å forlate plattformen – og skape virksomhet på et øyeblikk.

Å lese:  Er et WordPress-nettsted med passiv inntekt et realistisk mål?

Hvordan det?

Ved å utnytte sosiale annonser. Så hvis du ønsker å nå flere kunder på rett sted og til rett tid, er sosiale annonser veien å gå.

Her er noen interessante eksempler å merke seg:

 • Facebooks personlige annonseopplevelse: Facebook Marketplace brukes av 800 millioner mennesker i 70 forskjellige land hver måned. Hvis du ønsker å få tilgang til en stadig økende pool av kvalitetskjøpere og målrette mot de riktige brukerne, er Facebook Marketplace stedet å være. I tillegg kan du dra nytte av brukervennlig produktkategorisering og selge produkter relativt enkelt. Når det gjelder annonsering av produktene, kan du dynamisk endre formatet på annonsene dine (tenk: karusell, samling osv.) og integrere relevante handlingsfremmende knapper avhengig av hvilken type målgruppe du vil henvende deg til:
  Facebook
 • Så er det selvfølgelig Instagrams «Checkout with Instagram»-funksjon, som lar brukere kjøpe produkter fra shoppinginnlegg uten å forlate appen. I hovedsak vil Instagram tillate merker å merke sine produktrelaterte innlegg/historier med “Checkout Tags” og gi brukerne mulighet til å delta i en sømløs kjøpsopplevelse med ett klikk:
  kassen med instagram
 • Du kan også vurdere Snapchat for din bedrift. Plattformen har flere annonseformater, inkludert historieannonser, snap-annonser. AR-objektiver og filtre. Snap-annonser hjelper deg med å gi kundene dine tilgang til de nye funksjonene dine, giveaways og andre kule aktiviteter som er en del av virksomheten din.

Praktisk tips: Når du brainstormer hvilken type annonser du bør plassere på sosiale nettverksplattformer, er her den gylne regel: Annonsene dine skal være målrettede, dynamiske, direkte og overbevisende.

Endelig….

“Når det gjelder markedsføringsannonser på sosiale medier, vil markedsførere bruke 102 milliarder dollar innen 2023.”

Det er spennende!

Flere og flere merker tar i bruk en brukervennlig avatar og kommuniserer med hjerte og ærlighet for å ha mer intime samtaler sentrert rundt brukernes kjerneproblemer og behov. Så prøv disse nye sosiale medier-trendene og omfavn en ny virtuell virkelighet. Alternativet er å outsource digital markedsføring til et passende parti, men sørg for å utdanne deg selv ordentlig før du starter reisen din med å finne andre som vil gjøre markedsføringen for deg.

Nye publikasjoner:

Anbefaling