7 måter å øke Facebook-gruppemarkedsføringen din på

Til tross for at de fikk betydelig anerkjennelse i et fremvoksende marked i 2004, kunne ingen ha forutsett den kolossale populariteten Facebook ville få gjennom årene.

Til i dag er det fortsatt den mest brukte sosiale medieplattformen i verden.

Statistikken viser det nesten tre milliarder mennesker per måned bruker Facebook aktivt, det samme gjør 69 % av amerikanske voksne og 93 % av alle bedrifter.

Bekvemmeligheten til plattformens funksjoner, måten den forbinder mennesker på og potensialet til å drive virksomhetsvekst gjør den til et uunnværlig verktøy for enhver virksomhet.

For bedrifter er Facebook-gruppemarkedsføring en av de beste måtene å øke merkevarebevisstheten ved å henvende seg til den rette målgruppen og få umiddelbar tilbakemelding.

På en måte har den også potensial til å skape et gjensidig avhengig fellesskap av likesinnede individer og eksisterende kunder eller utforske og tiltrekke nye publikum.

Imidlertid, i motsetning til andre Facebook-funksjoner, kan bedrifter utnytte betalt markedsføring for å nå et større publikum. Imidlertid krever grupper organisk og konsekvent handling.

Så hva gjør det verdt for bedrifter, og hva kan de gjøre for å maksimere fordelene med en Facebook-gruppe?

Hvorfor bør du øke Facebook Group Marketing?

Facebook-grupper er i stadig utvikling og forbedring.

På Facebook Community Summit 2021, Meta annonserte planen om å implementere mange nye gruppefunksjoner i 2022, inkludert undergrupper, live chat-arrangementer og medlemspriser.

Å oppgradere funksjonene og forbedre gruppeopplevelsen til det som allerede er et flott knutepunkt som forbinder folk gjennom innsiktsfullt innhold, er grunn nok for bedrifter til å vurdere å forbedre og investere i Facebook-grupper.

Det er også en god måte å omgå den stadig skiftende algoritmen som kan være til ulempe for bedrifter ved ikke å vise innholdet deres på nyhetsstrømmen.

Å lese:  Offentlig sky vs. privat sky: Viktige forskjeller og den du skal bruke for virksomheten din

Og selv om organisasjoner sjelden prioriterer en Facebook-gruppe i sine vekststrategier, med den rette tilnærmingen, kan de bidra betydelig til virksomhetens ekspansjon, spesielt gitt at 1,8 milliarder folk bruker dem hver måned.

Her er noen nyttige tips som kan øke markedsføringen på Facebook-gruppen din.

1. Bruk andre kanaler for å markedsføre det

Andre plattformer, sosiale mediekanaler eller et offisielt firmanettsted kan være en god måte å starte en Facebook-gruppe på. Det er spesielt nyttig når den nye gruppen trenger et lite løft.

Ved å legge til en lenke til disse nøkkelnettstedene og plattformene vil du spre ordet om fellesskapet på en subtil måte der folk kan koble til med en felles interesse og få innsiktsfull informasjon.

Andre nyttige og enkle måter å gjøre dette på er ved å:

 • Sender den på e-post
 • Kobler det til blogginnlegg
 • Lag en lett tilgjengelig “Bli med”-knapp på bedriftens nettside som leder til gruppen

Denne tilnærmingen vil tiltrekke seg medlemmer som allerede er kjent med merkevaren og interessert i dets produkter eller tjenester.

2. Bruk gruppefunksjoner

Økt gruppeengasjement får folk til å snakke utenfor det. Og noen ganger er den beste måten å lære hva kundene vil ha, å spørre dem.

Bruk

Dette er et godt eksempel på hvordan en Facebook-gruppeadministrator bør vurdere medlemspreferanser før de gjør store endringer i en gruppe. Det er også en god måte å bygge tillit og lojalitet overfor merkevaren.

Bruk gruppefunksjoner

En annen måte er å gi dem muligheten til å velge mellom flere alternativer og bidra med sine ideer og meninger.

Fra meningsmålinger og undersøkelser til gruppequizer, bruk av alle funksjonene en Facebook-gruppe tilbyr kan være en fin måte å øke engasjementet til medlemmene, spesielt inaktive brukere, og skape et hyggelig og engasjerende miljø for alle.

Det er også en fin måte å få førstehåndsinformasjon om merket og dets generelle målmarked direkte fra teammedlemmer.

3. Bruk Facebook Insights

I likhet med nettstedsanalyse, Facebook-innsikt er en funksjon som samler inn og analyserer brukerdata, og hjelper bedrifter med å få brukbar forbrukerintelligens.

Det lar moderatorer forstå gruppetrender, hva medlemmene liker og engasjerer seg mest i, og hvilke typer innhold som gir dårlige resultater.

Å lese:  Hvordan lage en SEO-strategi med resultater på 90 dager eller mindre

Funksjonen kan ytterligere forbedre markedsføringsinnsatsen din på Facebook-gruppe ved å:

Gir daglig og månedlig statistikk

Statistikken gir informasjon om hvordan konsernet presterer. Den viser hvor mange som besøker gruppen, deres demografi og innholdet de samhandler mest med.

Identifiser det mest optimale tidspunktet å legge ut basert på aktive brukere

Kvaliteten på innholdet er én ting. Men å vite når du skal legge ut kan forsinke engasjementet i gruppen. Siden det ikke finnes en løsning som passer alle, er Facebook Insights-funksjonen en fin måte for administratorer å finne de beste timene og dagene i uken for innlegg basert på aktive brukere som engasjerer seg i innholdet.

Hjelper bedrifter med å spore markedsføringstiltak og innovere strategier

Dataene kan hjelpe administratorer med å spore Facebook-gruppemarkedsføringskampanjer, måle resultatene deres og oppdage tilbakevendende trender. Med nok data kan de forstå hvilke kampanjer som gir best resultater og hvorfor, det være seg giveaways, interaktive innlegg, gamified-kampanjer osv.

4. Organiser Giveaways

Statistikk viser at bedrifter får et gjennomsnitt på 34 % av nye kunder gjennom konkurranser.

I den forbindelse giveaway-markedsføring er en rask og billig måte å øke medlemskapet i en Facebook-gruppe på, men også forbedre det generelle kjøperperspektivet.

Gruppemoderatorene kan enten organisere det for eksisterende medlemmer for å skape interesse og holde fellesskapet involvert eller for å tiltrekke seg nye folk utenfor gruppen.

Organiser Giveaways

Klesforhandleren Joules arrangerte en Facebook-gave ved å bruke en enkel “lik og kommenter”-metode og genererte mer enn 8000 reaksjoner og over 10.000 kommentarer.

Det som er imponerende er at giveaway-innlegget også hadde mange delinger, noe som betyr at merkevaren klarte å generere organisk interesse og nå ut til et enda større publikum.

En annen case-studie publisert av Vyper, et spesialisert verktøy for å kjøre giveaways, illustrerer rekkevidden til en sosiale mediekonkurranse. Topaz Labs, et AI-drevet bilderedigeringsverktøy, brukte nemlig en konkurranse til å generere over 44 000 nye e-poster, 14 206 nye sosiale følgere og over 13 000 delinger på Facebook og Twitter.

Selv om det var en kampanje med flere plattformer, viser resultatene hvor kraftig den riktige tilnærmingen kan være, og hvorfor merkevarer bør bruke den som en del av sin Facebook-gruppemarkedsføring.

5. Samarbeid med andre grupper og påvirkere

Å bruke samarbeidsmarkedsføring gjennom merkevarepartnerskap eller influencere kan styrke en Facebook-gruppe betydelig, spesielt når denne innsatsen er organisk.

Å lese:  Slik sletter du et arrangement på Facebook i 2024

Dette betyr at en bedrift ikke nødvendigvis trenger å bruke betalt annonsering for å få merkevareoppmerksomhet for tjenesten eller produktet eller nå et mye større publikum.

I stedet, det kan generere nok interesse ved å tiltrekke offentlige personer og påvirkere eller la andre merkevarer markedsføre seg selv i gruppen og motta den samme “gunsten” i retur.

Samarbeidet kan være økologisk eller betalt.

En annen måte ville være å bruke sponsing med Facebooks Brand Collabs Manager (BCM). Faktisk plattformen i oktober 2020 utvidet sin BCM å inkludere offentlige grupper. Det gratisverktøyet lar administratorer kontakte andre grupper, koble til merkevarer og markedsføre produktene eller tjenestene deres.

Samarbeid med andre grupper og påvirkere

6. Innlegg kvalitetsinnhold

I følge a Rapporteretoppområdene for investering i innholdsmarkedsføring i 2022 var sosiale medier og samfunnsbygging, med 39 %.

Til syvende og sist er det kun mulig å bygge et eksepsjonelt rykte på nettet og et sterkt fellesskap gjennom kvalitetsinnhold og en god strategi.

Men først må bedrifter forstå hva målgruppen deres trenger for å utvide Facebook-gruppen og få nye medlemmer. Da bør de strategisk lage og publisere merkevareinnhold, høykvalitetsmedier og annen relevant informasjon.

7. Hold deg konsekvent

Et konsistent merkevareimage øker inntektene med opptil 20 %. Men å være konsistent betyr å sikre at merkevarens verdier, mål og innhold, blant annet, forblir de samme på tvers av alle markedsføringskanaler.

I sammensveisede samfunn som Facebook-grupper er det enda viktigere å gjenkjenne og følge den samme merkevaremeldingen og tonen.

Dermed, å sikre at innholdet i Facebook-gruppen ikke bare er høy kvalitet og engasjerende, men også regelmessig er et must.

Å være konsekvent for bedrifter og merkevarer som prøver å øke sin sosiale tilstedeværelse på tvers av kanaler, kan ta tid og krefter. Det krever en forsiktig tilnærming og en gjennomtenkt strategi for hva du skal legge ut, når du skal legge ut eller hvordan du skal følge med på nyheter, oppdateringer eller trender.

Ved å bruke et markedsføringsverktøy som SocialPilot kan hjelpe bedrifter og enkeltpersoner med å administrere gruppene sine ved å la dem administrere alle innlegg fra én plattform når som helst. Det er også en stor fordel ved samtidig å lage og planlegge innlegg og markedsføringsinnhold på tvers av flere kontoer og grupper.

Å lese:  Hvordan skrive en pressemelding i 2024: Tips for nybegynnere

Konklusjon

En god vekststrategi utforsker alle ressurser for å maksimere merkevarens online tilstedeværelse og tiltrekke seg riktig publikum ved å bruke de riktige verktøyene.

Til slutt, i stedet for å prøve å nå ut til mange mennesker, er det noen ganger mer nødvendig å finne og imøtekomme den rette målgruppen.

Facebook-grupper ble opprettet med det oppdraget i tankene.

Det er en god idé å bruke dem som et praktisk verktøy for å vokse en virksomhet og skape et autentisk fellesskap basert på tillit til merkevaren.

Så prøv disse Facebook-gruppemarkedsføringstipsene i gruppen din og se hvor godt markedsføringstiltakene dine blomstrer!

vanlige spørsmål

🌟 Hva er en Facebook-gruppe?

En Facebook-gruppe er en plattform som samler mennesker med felles interesser eller et felles mål. Det lar enkeltpersoner, organisasjoner eller for-profit-bedrifter lage fellesskap der medlemmene kan samhandle med hverandre og innholdet på plattformen.

🌟 Hvordan fungerer Facebook-grupper?

Facebook-grupper skaper et miljø der folk kan koble seg til og samhandle på nettet. Administratoren, ofte personen som opprettet gruppen, kan gjøre endringer, sette retningslinjer for medlemskap, godkjenne medlemmer og innlegg, eller utnevne andre til å moderere. Facebook-gruppen kan være offentlig eller privat, avhengig av skaperens preferanser.

🌟 Hva er forskjellen mellom en Facebook-gruppe og en side?

Hovedforskjellen mellom en Facebook-gruppe og en side er at sidene er offentlige, støtter annonser, og har ingen begrensning på hvem som kan følge eller like siden. En gruppe kan imidlertid være privat, med en moderator som velger hvem som har tilgang til den, og den har ingen annonser.

🌟 Hva er fordelene med Facebook-grupper?

En Facebook-gruppe har mange fordeler, spesielt for bedrifter som bruker den som et markedsføringsverktøy, inkludert:

 • Bygg kontakter og engasjer deg i målgruppen
 • Hold deg oppdatert med de siste nyhetene, trendene og brukerpreferansene
 • Få verdifull innsikt gjennom aktivitetsstatistikk
 • Øk merkeverdi og autoritet

🌟 Hvordan øke en Facebook-gruppeside?

Facebook-grupper støtter ikke betalte kampanjer. I stedet krever de et organisk løft, inkludert:

 • Annonsering for gruppen utenfor Facebook
 • Bruk gruppefunksjoner for å engasjere publikum og åpne diskusjoner
 • Finn det beste og det verste innholdet med Facebook Insights
 • Bruke samarbeidsmarkedsføring og influencere for markedsføring
 • Post kvalitetsinnhold

Nye publikasjoner:

Anbefaling