7 ting Google vil se på bloggen din


Bloggere har et kjærlighets-/hatforhold til Google – elsker trafikken, men vil alltid ha bedre rangeringer.

La oss innse det, uten Google ville vi egentlig ikke hatt mye av en virksomhet.

Og selv om jeg ofte snakker om å ikke stole for mye på Google, bør du også gjøre alt du kan for å sikre at du får så mye trafikk som mulig fra søkegiganten.

I dette innlegget skal jeg snakke om et par ting Google virkelig ønsker å se på bloggen din. Forhåpentligvis vil dette hjelpe deg med å få mer trafikk ved å tenke på SEO litt annerledes.

SEO har endret seg … liksom

Kunsten å søkemotoroptimalisering har endret seg mye siden jeg begynte å blogge. Hvert år blir Google bedre til å vurdere hvilket nettsted som er verdig forsideplasseringer.

Men det er også viktig å merke seg at Google også har endret seg typen innhold den ønsker å se på forsiden.

For fem år siden ble toppresultatene for eksempel ofte dominert av gamle nettsteder som hadde mye autoritet – noen av artiklene var 10+ år gamle. I disse dager er det imidlertid mer sannsynlig at du ser noe superferskt innhold fra noen minutter siden oppe på toppen.

Søkeresultater

Ta en titt på dette skjermbildet der ting blir enda mer forvirrende! Her kan du se søkeresultatene for en kaffeting jeg søkte opp der du har Wikipedia som ferskt resultat og deretter en gammel artikkel tilbake fra 1999! Du kan også se det andre resultatet der Google «låner» et utdrag fra en blogg og prøver å svare på spørsmålet på selve søkesiden.

Google-resultater

La oss nå se på et søkeresultat der en av Googles kunder (folk som søker) kanskje vil se en av mange ting. Du har den autoritative Wiki (hvis du ikke har det, kan du opprette den ved hjelp av HelpieWP det er en plugin for å lage kunnskapsbasesider), de ferske tweetene, Schema Markup som viser vurderinger, de lange anmeldelsene og deretter en haug med “på et øyeblikk”-innhold.

Å lese:  Hva kan du forvente av WooCommerce Custom Orde...

Alt dette er et bevis på at SEO har endret seg.

Google er ikke ute etter bare én ting lenger – de leter etter en rekke innhold som passer til utallige forskjellige mennesker.

Hva vil Google se på bloggen din?

For å prestere så godt som mulig i dette nye søkemiljøet må vi ta visse skritt for å sikre at innholdet vi produserer er på linje med det Google ønsker å se. Her er noen viktige ting vi kan prøve å gjøre:

1. Solid merkevarebygging basert på innhold

Dette virker som en ganske “luftig” ting å nevne i et innlegg om SEO, men det har virkelig blitt noe som Google ser etter siden det dødelige Panda-oppdatering. Og i alle de siste justeringene av denne algoritmen så vi et stort skifte mot etablerte merkevarer og nettsteder.

Det dette indikerer er at Google virkelig ønsker å sende kundene kun til pålitelige nettsteder. De ønsker tydeligvis ikke å sende folk til blogger med dårlig innhold, ingen synlig forfatter- eller firmainformasjon og massevis av duplikatinnhold!

Hovedtrekket med Panda-oppdateringen tilbake i 2011 (og de påfølgende justeringene) er at Google bare vil at nettsteder med innhold av høyeste kvalitet skal komme til toppen av søkeresultatene, selv om alle de andre signalene (som tilbakekoblinger) er Rått.

Dette setter scenen for de følgende punktene jeg skal diskutere.

2. Problemløsning

Den neste oppdateringen jeg vil nevne er Hummingbird endres fordi det spiller en stor rolle i hvordan bloggere bør tenke på søkeordene og målrettingen.

Denne spesielle oppdateringen endret måten Google så på søk slik at de ikke lenger legger vekt på søkeord, men i stedet ser på intensjon bak søket. For eksempel folk som søker etter “sure oppstøt“kan virkelig være ute etter”hvorfor har jeg sure oppstøt?“, “hvilke medisiner behandler sure oppstøt?“, etc.

Vi må huske på disse variasjonene når vi lager innhold.

Hovedkjernen i dette punktet er at Google ønsker å lede folk til nettsteder som løser problemer.

Jo mer omfattende du kan løse det problemet, jo bedre vil nettstedet ditt rangeres. Hvis du for eksempel tar en titt på nettstedets rangering øverst for “hvordan velge et kredittkort”, vil du se at resultatet har en enorm mengde innhold, men også denne kjekke funksjonen der du kan velge to kort og sammenligne dem side til side.

Å lese:  Slik legger du til musikk på Facebook-profilen din i 2024

kredittkortinnhold

Du bare krysser av i boksene for kortene du er interessert i, klikker på sammenlign-knappen, og så får du en fin popup som viser deg alle detaljene. Dette nettstedet ville tjene millioner på denne rangeringen, og det har sannsynligvis mye å gjøre med dette enkle verktøyet som kostet dem noen hundre eller tusen å bygge og deretter vedlikeholde.

Dette er en veldig unik måte å løse et problem for folk som ser på økonomi, og på samme måte må vi finne ut nye måter å løse problemer på med konteksten til våre egne blogger.

3. Mobilvennlig design og funksjoner

Tidligere i år lanserte Google mobilvennlig oppdatering. Dette var litt rart fordi de faktisk annonserte det på forhånd og ga alle nok tid til å komme med på de foreslåtte endringene.

Ideene er enkle: Hvis bloggen din ikke er mobilvennlig, er det mindre sjanse for at den vises i søk når folk bruker mobilenhetene sine. Og greit nok. Å surfe på en ikke-vennlig nettside på mobilen din kan være en virkelig famlende og treg opplevelse.

Det beste du kan gjøre her er å sørge for at du har en blogg som er vert for deg selv med et responsivt tema som automatisk justerer størrelsen på bloggens layout når den oppdager et nettbrett- eller mobildesign. Dette er enkelt å gjøre med WordPress, og de fleste temaer i disse dager er bygget for å være responsive ut av boksen. Du kan teste din her.

Når det er sagt, er det så mye mer du trenger å tenke på enn bare et responsivt tema. Carson Ward legger frem noen veldig interessante ideer denne posten som jeg anbefaler deg å lese.

4. En blanding av tilbake lenker

Hvis du er en blogger som prøver å vokse en virksomhet på nettet, har du sannsynligvis tenkt på tilbakekoblinger en stund nå. Dette er litt mer “back end” enn de andre tipsene, men jeg vil fortsatt nevne det.

Å lese:  Viktigheten av nettanalyse

Et godt nettsted vil tiltrekke seg linker fra en rekke kilder. Du kan for eksempel bli nevnt på andre blogger, nye nettsteder, YouTube-videoer, Twitter og så videre. Disse omtalene skaper alle et bilde av en veldig sunn, organisk nettside i Googles øyne.

Dette går også et skritt videre – ankerteksten som brukes er veldig viktig. I gamle dager ville du bare bygge tilbake lenker med ankerteksten “bloggingstips” hvis du ønsket å rangere for det aktuelle søkeordet. I dag er det litt av et advarselssignal til Google fordi det ser ut som om du med vilje prøver å spille systemet.

Når du lager gjesteinnlegg, foruminnlegg osv. sørg for at du alltid lenker til bloggen din på en organisk og autentisk måte og ikke går over bord med ankerteksten. Sørg for at koblingene dine kommer fra relevante nettsteder, men prøv også å sørge for at det er et bredt utvalg av kilder.

5. Flere medieformater som legger vekt på det visuelle

Hvis du gjør et raskt søk på forsiden etter nesten hvilket som helst søkeord, vil du legge merke til at de øverste postene generelt har én ting til felles: visuelt innhold. Nettsteder som BuzzFeed er nesten utelukkende videoer, gif-er og memer med bare litt forklarende tekst.

Det er en grunn til dette. Ettersom flere og flere får mobiler og flere og flere mobiler får 4G og 5G billig data, ser vi enorme økninger i visningen av innhold som tidligere var treg å laste. Folk elsker og deler det mye. Flere aksjer tilsvarer vanligvis bedre rangeringer over tid.

markløft

En av mine favoritt treningssider, Strong Lifts, rangerer som nummer én på Google for nesten alle grunnleggende (og høy trafikk!) søkeord som har med kroppsbygging å gjøre. I denne artikkelen om hvordan markløft du vil se hvor mye av det er bilder, videoer og små sammenligningstabeller over riktige og feil teknikker.

pikk

Illustrasjon av Lucy Fahey.

Australian ABC News kommer jevnlig med utmerket visuelt innhold som fungerer veldig bra. Ta en titt på denne fantastiske quizen som de gjorde for en stund siden om Tony Abbotts valgløfter. På en sidenotat, jeg bygger for tiden noe som vil aktivere denne typen quiz for WordPress-blogger. 😉

Å lese:  The Future of Digital Web Agencies: Trender å se på

6. Geografisk målrettede elementer

Da Google lanserte sin Dueoppdatering det signaliserte en stor endring mot mer lokale resultater. Søkegiganten ønsket å bruke GPS-en på telefonen og WiFi-posisjonen hjemme for å hjelpe deg med å få mer lokalt relevante resultater når du ser etter tjenester.

new york søkeresultater

Som eksemplet ovenfor viser, vil søk etter “pizza” i New York gi deg helt andre resultater enn å søke etter “pizza” når du og telefonen din er i Los Angeles eller New Jersey.

Så hva gjør vi?

Vel, hvis bloggen din er ment å tiltrekke kunder i et bestemt område, må du sørge for at du virkelig er pyntet for å passe det området. Legg til adressen din på nettstedet, ha bedriftsinformasjon, vær aktiv på Google Maps ved å gjøre krav på oppføringen din, og sørg for at du begynner å svare på anmeldelser på Yelp og andre vurderingstjenester. Du kan til og med bruke Googles verktøy for nettredaktører til å nominere et sted for bloggen eller bedriften din.

7. Jeg glemte denne …

Jeg glemte faktisk å ta med det syvende punktet mitt første gang jeg publiserte dette innlegget. Ironisk nok så det ut til at bare én person la merke til det! Som straff for denne forferdelige blogging-indiskresjonen har jeg bestemt meg for ikke å legge til det syvende punktet, men faktisk legge igjen dette lille pinlige notatet for å minne meg på ikke å gjøre det igjen.

Hvordan holder bloggen din seg?

Hvor mange av disse elementene inkluderer ditt gjennomsnittlige blogginnlegg? Synes du har det bra. Enda viktigere, tror du jeg har gått glipp av noe i dette innlegget som kan være veldig viktig for folk som ser på å få bedre Google-rangeringer og trafikk i 2015 og utover?

Legg igjen en kommentar nedenfor og del gjerne om du likte lesingen.

Les også bloggen min om hvordan du kan rangere høyere på Google.

Toppbilde: © Fotograf: Ojogabonitoo | Byrå: Dreamstime.com

Nye publikasjoner:

Anbefaling