7 verktøy for e-handelsanalyse du kanskje ikke bruker

Selv om det er mange tilgjengelige verktøy for e-handelsanalyse, fortsetter de fleste å knytte verktøy for e-handel til Google Analytics. Selv om det er standardvalget, betyr det ikke at det alltid er det beste valget for e-handelsdataanalyse.

Mange av de kraftigste analyseverktøyene for e-handel er skreddersydd for en spesifikk fasett av e-handel, inkludert merkevareadministrasjon, kundedata eller noe i mellom.

Hvis du ønsker å supplere Google Analytics eller erstatte den med en annen plattform, kan vår liste over effektive analyseverktøy for netthandel hjelpe.

Fortsett å lese for våre syv beste anbefalinger for e-handelsanalyseprogramvare.

Analyseverktøy for netthandel for potensielle kunder og kundedata

Kundeanskaffelse og oppbevaring styrer til syvende og sist de fleste forretningsbeslutninger om netthandel. Flere kunder betyr mer salg som igjen betyr mer inntekt. Av denne grunn kan e-handelsanalyseprogramvare som fokuserer på potensielle salg og kundedata (som Kissmetrics og Leadfeeder) være sentral i teknologistabelen din for e-handelsvirksomheten din.

1. Blymater

Til å begynne med virker funksjonene smale eller begrensede i omfang, men Blymater er et ideelt og omfattende verktøy for mange bedrifter. Mens andre verktøy sporer sidevisninger og kundedata, sporer Leadfeeder faktisk de som handler i en nettbutikk. Dette gjør det til et ideelt analyseverktøy for e-handelsbedrifter i B2B-området.

Leadfeeder har dyp integrasjon med Google Analytics – og kan potensielt legge til en ny dimensjon til Google Analytics-data. Men Leadfeeder jobber også med populære CRM-verktøy (Customer Relationship Management), inkludert WebCRM, Pipedrive og Salesforce.

I tillegg til å spore selskapene som besøker e-handelssiden din, har Leadfeeder andre overbevisende funksjoner. Du kan for eksempel velge spesifikke selskaper eller organisasjoner som du spesielt ønsker å konvertere og få Leadfeeder til å varsle deg på e-post hver gang noen fra et av disse selskapene besøker nettstedet ditt. Dette gir deg sjansen til å følge opp og varme et lead ytterligere, noe som gjør Leadfeeder til et effektivt salgsverktøy.

Kostnad: Variabel. Lite-versjon (opptil 100 potensielle kunder og 7-dagers historie) er gratis. Premium-versjonen starter på $53 per måned.

E-handelsanalyseverktøy for nettanalyse og SEO

En kjerneverdi for nettanalyse er sporing av bevegelser. For eksempel hvem som besøker nettstedet ditt, hvordan de samhandler med nettstedet ditt, og hva som førte dem dit i utgangspunktet. Disse datapunktene og e-handels-KPIene gir viktig retning for e-handelsvirksomheten din. Dataene vil vise deg hvilke søkeord som genererer mest trafikk og verdien av tilbakekoblingsstrategien din for konvertering.

Å lese:  Slik bruker du GoHighLevel for trenere: (+Gratis mal)

2. Målere

Målere er et kommende verktøy for nettdataanalyse som er mest kjent for å gi sanntidsinnsikt i trafikken som e-handelsbutikken din får. Plattformen er også hyllet for sitt rene, brukervennlige grensesnitt som setter den mest relevante informasjonen i sentrum.

Målere ble designet for å være fleksible og svært skalerbare. Bedrifter i alle størrelser kan dra nytte av funksjonene for live datasporing. Bedriftseiere som bruker målere, setter pris på at det ikke er noen forsinkelse mellom en sidevisning eller annen engasjementshendelse og dataene som gjenspeiles i plattformen. I tillegg tilbyr Gauges deg et “fugleperspektiv” slik at du kan se hva noen som er på nettstedet ditt ser.

Foruten live data, tilbyr Gauges andre funksjoner som er vanlige blant e-handelsanalyseprogramvare for nettdata. Disse inkluderer søkeordsporing, sporing av konverteringsfrekvens for netthandel, henvisningssporing og kampanjeadministrasjon.

Den største ulempen med Gauges er den tynne integreringsstøtten. Men selv uten offisiell integrasjon, er Gauges et veldig kompakt, ikke-invasivt verktøy. Den spiller godt sammen med de fleste andre verktøy som du kanskje bruker samtidig. Når du har et Gauges-abonnement, lar plattformen deg installere verktøyet på et ubegrenset antall nettsteder som det fanebaserte grensesnittet holder veldig organisert og tilgjengelig.

Kostnad: Variabel. Starter på $6 per måned for 100 000 sidevisninger. Tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode.

3. SEMrush

SEMrush er et veldig allsidig analyseverktøy. Faktisk har evnen til å dekke nesten hele e-handelsteknologistabelen din gjort det til et av de beste dataanalyseverktøyene utenfor Google Analytics.

I kjernen er SEMrush en robust SEO-plattform som også er et dyktig webanalyseverktøy. For små og mellomstore e-handelsbedrifter er SEMrush et populært valg for e-handel SEO søkeordsporing, søkeovervåking og innsamling av viktige beregninger som sidevisninger, henvisninger og ytelsen til betalte reklamekampanjer. Plattformen har også noen unike funksjoner, inkludert muligheten til å overvåke konkurrentene dine, analysere innholdet på nettstedet ditt, revidere tilbakekoblingene dine og spore hva folk sier om merkevaren din på sosiale medier.

SEMrush har en rekke datavisualiseringsalternativer, samt muligheten til å tilpasse rapportene dine. For eksempel kan du ha grafene og diagrammene på hoveddashbordet som viser ytelsen til en håndfull søkeord du prøver å rangere. Så i stedet for å tvinge deg inn i et bestemt syn, tilbyr SEMrush en rekke verktøy som du kan bruke på den måten som er best for din e-handelsvirksomhet.

Ulempen med SEMrush er at det kan være litt av en læringskurve, spesielt med det noe kompliserte brukergrensesnittet. Imidlertid integrerer SEMrush med alle de store sosiale nettverkene så vel som WordPress, Trello og praktisk talt alle skytjenester Google tilbyr. Det er ingen overraskelse at selskaper som eBay, PayPal, Forbes og Wells Fargo er blant SEMrushs abonnenter.

Å lese:  Grunnleggende om WordPress: Hva brukes tilpassede innleggstyper til?

Kostnad: Variabel. Starter på $99 per måned. Tilbyr 7-dagers pengene-tilbake-garanti i stedet for en gratis prøveperiode.

Merkevarestyring og analyseverktøy for sosiale medier

For en e-handelsbedrift er sosiale medier en utrolig viktig markedsføringskanal. I fravær av fysisk detaljhandel er sosiale medier ofte den mest effektive måten for e-handelsbedrifter å styrke relasjoner med kunder. Som et resultat er analyseverktøy for sosiale medier kjernen for å rulle ut en vellykket salgs- og markedsføringsstrategi.

4. Nøkkelhull

Mens mange analyseverktøy for sosiale medier sporer merkevaren din, Nøkkelhull er et av de mest fullverdige verktøyene på markedet i dag. Faktisk veier det i stor grad opp for det begrensede omfanget ved å tilby effektive funksjoner som hashtag-analyse og dyptgående datasporing av dine sosiale mediekontoer.

Som et merkevarestyringsverktøy gir Keyhole et fullstendig bilde av hvordan publikum ser på merkevaren din. Du kan til og med spore spesifikke søkeord eller fraser. Dette er spesielt nyttig når brukere ikke merker eller nevner sosiale mediekontoer i innleggene sine. Keyhole sporer også dine influencer-markedsføringskampanjer og sosial lytting.

Du får full tilgang til relevante engasjement- og konverteringsberegninger for influencer-innhold, inkludert estimater for avkastningen på investeringen. Det er også allsidighet i rapportering. Du kan filtrere og sortere påvirkere basert på spesifikke attributter som publikumsstørrelse og innholdsengasjement.

Du kan også planlegge og publisere innleggene dine på sosiale medier for å spare markedsførere mer enn 5 timer hver uke på å samle inn og rapportere data, noe som kan oversettes til over $7 000 spart hvert år. Bedrifter av alle størrelser kan dra nytte av dette effektive analyseverktøyet for sosiale medier. I stedet for å velge fra analyseverktøyene for Twitter eller Facebook, integreres Keyhole med alle store sosiale nettverk, inkludert YouTube, og samler omtalene dine på tvers av alle disse populære plattformene i ett sentralt dashbord.

Kostnad: Variabel. Starter på $26 per måned (faktureres årlig). Tilbyr en 7-dagers gratis prøveperiode.

5. BrandMentions

BrandMentions er unik sammenlignet med andre analyseverktøy for sosiale medier på grunn av sin helhetlige tilnærming. Mens tjenesten tilbyr dyptgående datasporing, er fokuset til BrandMentions å spore den emosjonelle responsen publikum har på merkevaren din.

Dette er kanskje mest tydelig med “sentimentmåleren” som er en kortfattet visuell representasjon av hvordan publikum ser på merkevaren din. Hvert inntrykk fra kundene dine påvirker denne måleren, og du kan angi varsler for når det er et innlegg på sosiale medier som faller under et visst nivå på sentimentmåleren. Dette lar deg ha en mer proaktiv hånd i å styrke et positivt omdømme for e-handelsvirksomheten din.

Å lese:  Slik bruker du Kadence Blocks Editor

BrandMentions lar deg også utføre “konkurrentspionasje.” Kort sagt betyr dette at du kan spore konkurrentene dine på sosiale medier – nesten som konkurrentenes sosiale kontoer var dine egne. Ved å spore tilstedeværelsen på sosiale medier til konkurrentene dine kan du se hva de gjør og viktigst av alt, finne måter å gjøre det bedre på. Tanken er å hjelpe virksomheten din til å bli mer synlig og få sterkere og mer positive tilbakemeldinger.

Som et analyseverktøy for sosiale medier er BrandMentions effektivt for bedrifter av alle størrelser. Den største svakheten til BrandMentions er de minimale integreringsalternativene. Faktisk trenger du et verktøy som Zapier for å aktivere noe så enkelt som sanntidsvarsler.

Kostnad: Variabel. Starter på $49 per måned med bruker- og søkeordbegrensninger. Tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode.

Analyseverktøy for netthandel

Analyseverktøy for netthandel hjelper deg med å spore og øke salget på nettet og utvide virksomheten din. De gir deg innsikt i kundeadferd, fra sporing av produkter som ofte ligger forlatt i handlekurvene, til å finne de mest relevante produktene å selge opp.

6. Crazy Egg

Galt egg er blant de mest populære dataanalyseverktøyene for e-handel. Det er fordi den har funksjoner som er nyttige for nettbutikker av alle størrelser.

Uten tvil den mest bemerkelsesverdige av Crazy Eggs funksjoner er varmekartet. Det er et usynlig lag plassert over nettbutikken din, og tilbyr en termisk visualisering av de “varmere” delene av en side som får mest aktivitet. Et varmekart er en nyttig oversikt over hvordan kundene dine samhandler med nettbutikken din. Du kan for eksempel bruke et varmekart for å finne ut om kundene dine ser og reagerer på handlingsfremmende uttrykk.

Bortsett fra varmekartet, tilbyr Crazy Egg robust A/B-testing for nettbutikken din. Dette gjør det veldig enkelt å teste varianter av landings- eller produktoppføringer, slik at du kan finne ut hvilke som genererer mest salg. Det er til og med en brukeropptaksfunksjon som gjør akkurat det det høres ut som. Den lager “opptak” av hver brukers opplevelse som du kan spille av som en video.

Crazy Egg er et ideelt valg hvis du leter etter et verktøy for å bedre forstå hvordan kunder samhandler med e-handelsbutikken din. Når det gjelder integrasjon, støtter Crazy Egg WordPress, samt Google Cloud-tjenester.

Kostnad: Variabel. Starter på $24 per måned (faktureres årlig) for 30 000 sidevisninger og 100 brukeropptak. Tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode.

Å lese:  De beste pluginene for å lage WordPress-kurs

7. Glew.io

Enten du er en multi-kanal forhandler eller en ydmyk nettbutikk, Glew.io er et av de beste analyseverktøyene for e-handel som finnes. Plattformen har nesten alt du kan ønske deg: et kjent, WordPress-lignende grensesnitt med tonnevis av rapporteringsalternativer, dybdegående kundesporing, ordreadministrasjon og til og med økonomiske data for å fullføre bildet.

Som et analyseverktøy for e-handel sporer Glew.io mange nøkkelproduktberegninger og lar deg raskt skille toppselgende produkter fra de som genererer minst fortjeneste, eller produkter med høyest overhead fra de med lavest margin.

Kort sagt, Glew.io gir tonnevis av nyttig, handlingskraftig innsikt for å styrke e-handelsvirksomheten din. I tillegg er den designet for multi-kanal detaljhandel, noe som betyr at Glew.io sporer salg fra hver plattform du bruker. Den kan også hente data fra dine Facebook-annonser, Instagram-annonser og Google AdWords-kampanjer for å gi deg et fullstendig bilde av e-handelsbutikkens ytelse.

Med mer enn 30 integrasjoner for WooCommerce og andre toppplattformer – inkludert markedsføringsautomatisering, salgssted, fraktadministrasjon og verktøy for planlegging av bedriftsressurser – er Glew.io nyttig for e-handelsbedrifter av alle størrelser og inntekter. I tillegg er det flere integrasjoner som legges til regelmessig.

Kostnad: Variabel. Starter på $169 per måned med en 36-måneders avtale. Tilbyr en 10-dagers gratis prøveperiode.

Bruk verktøy for e-handelsanalyse som hjelper deg med å ta smartere valg

Det er massevis av forskjellige alternativer for e-handelsanalyseprogramvare. Og selv om Google Analytics er et flott sted å komme i gang, vil du ikke være i stand til å svare på alle spørsmålene din bedrift vil ha ved å bruke det verktøyet alene.

Vi tror den mest robuste løsningen er en der du bruker flere dataanalyseverktøy samtidig. Dette er en av mange grunner til at vi inkluderer Glew.io i vår Managed WooCommerce-hosting.

Konklusjon

Til syvende og sist bør du bruke tjenester som hjelper deg å bedre forstå kundene dine, måle suksessen til annonsekampanjene dine og generelt ta smartere valg for virksomheten din.

Hvis du leter etter en enkel måte å starte en e-handelsbedrift på, lar StoreBuilder by Hostinger deg høste all fordelen av vår administrerte WordPress og WooCommerce uten kompleksiteten.

Ingen erfaring med koding? Ikke noe problem.

Det er ingen grunn til å starte fra bunnen av eller føle seg overveldet av en tom skjerm. Bare svar på noen få spørsmål, og i løpet av minutter vil du ha din egen nettbutikk med en intuitiv, lett-å-navigerbar hjemmeside som er optimalisert for å konvertere dine besøkende til kunder. Sjekk det ut!

Nye publikasjoner:

Anbefaling