8 beste animasjonsplugins for WordPress: Ekspertvalg for 2024

Leter du etter de beste animasjonspluginene for WordPress?

Å legge til animasjoner på WordPress-nettstedet ditt kan gjøre det mer engasjerende og minneverdig for de besøkende. Det kan imidlertid være tidkrevende og dyrt å lage animasjoner fra bunnen av.

Det er der animasjonsplugins kan hjelpe, men med så mange tilgjengelige alternativer kan det være vanskelig å vite hvilke som er verdt tiden og pengene. Dette er grunnen til at vi har samlet de beste WordPress-animasjonspluginene, slik at du enkelt kan finne den perfekte for dine behov.

Enten du vil legge til subtile bildesveveeffekter eller rulle-animasjoner, vil disse pluginene ta nettstedet ditt til neste nivå.

La oss dykke inn!

Hvorfor legge til animasjoner på WordPress-nettstedet ditt?

Å legge til kule animasjoner på WordPress-siden din er en fantastisk måte å gjøre nettsidene dine mer interessante på. Her er noen andre fordeler med å legge til animasjoner i WordPress:

 • Fang besøkendes oppmerksomhet: Å legge til animasjoner på nettstedet ditt kan hjelpe til med å fange besøkendes oppmerksomhet og få innholdet ditt til å skille seg ut. Du kan bruke forskjellige animasjoner for å trekke oppmerksomhet til bestemte deler av nettstedet ditt, fremheve nøkkelinformasjon eller ganske enkelt gjøre nettstedet mer visuelt tiltalende.
 • Øk engasjementet: Animasjoner kan også bidra til å øke engasjementet på nettstedet ditt. Når de brukes effektivt, kan de gjøre innholdet ditt mer interaktivt og oppmuntre besøkende til å utforske mer av nettstedet ditt. Dette kan til slutt føre til lengre besøksvarigheter og flere konverteringer.
 • Forbedre søkemotoroptimalisering (SEO): Ved å bruke animasjoner for å engasjere publikum lenger, kan du redusere fluktfrekvensen og øke sidevisningene. Dette er viktige faktorer for å forbedre nettstedets SEO.
 • Øk brukeropplevelsen: Animasjoner er utmerket for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet ditt. For eksempel kan en innlastingsanimasjon få ventetiden til å virke kortere og mindre frustrerende. Alternativt kan en sveveeffekt vise besøkende at de samhandler med klikkbart innhold, slik at nettstedet ditt føles mer profesjonelt.
 • Formidle følelser og merkepersonlighet: Du kan også bruke animasjoner for å formidle følelser og merkepersonlighet. For eksempel kan en leken animasjon være passende for et nettsted for barn, mens en mer sofistikert animasjon kan være bedre for et nettsted for finanstjenester.
Å lese:  Topp 5 LMS i 2024: Velg riktig verktøy for å forbedre prosessen din

Til syvende og sist kan det å legge til animasjoner på WordPress-nettstedet ditt gjøre nettstedet ditt mer engasjerende, minneverdig og brukervennlig, noe som fører til bedre brukeropplevelse, SEO og konverteringsfrekvenser.

Med det sagt, la oss se på de beste animasjonspluginene for WordPress som du kan bruke til å lage vakre animasjoner og overgangseffekter enkelt.

1. Elementor – Beste animasjonsplugin for WordPress

Først er Elementor, den beste nettsted- og landingssidebyggeren for WordPress, med over 1 million brukere. Med denne kraftige WordPress-pluginen kan du lage et tilpasset WordPress-tema, bygge landingssider med høy konvertering og lage hele WordPress-nettsteder uten å skrive kode.

SeedProds dra-og-slipp-bygger og forhåndslagde WordPress-blokker gjør det enkelt å legge til animasjoner i webdesignet ditt. Du kan velge mellom blokker som animerte overskrifter, tekstanimasjoner, responsive menyer, bildekaruseller, rullende talltellere, kortkoder og videoer, og deretter dra og slippe dem hvor som helst på siden din.

I tillegg, i de avanserte innstillingene for enhver blokk, kan du velge mellom 18+ animasjonseffekter, inkludert:

 • Sprette
 • Blits
 • Puls
 • Gummistrikk
 • Riste
 • Svinge
 • Og mer

Du kan til og med transformere hvilken som helst sideseksjons bakgrunn med SeedProds partikkelbakgrunnsfunksjon. Dette lar deg legge til interaktiv particle.js-funksjonalitet med effekter som flytende snøflak, bilder, former og mer.

Elementor fungerer også sømløst med WooCommerce, slik at du kan animere ulike deler av nettbutikken din. Med produktgallerifunksjonen kan du for eksempel lage iøynefallende gallerier med zoom- og lysbokseffekter for å hjelpe kunder med å se flere produktdetaljer.

Hvis parallaksebakgrunner er mer stilen din, har Elementor-teamet satt sammen denne praktiske videoopplæringen om hvordan du legger til parallakseeffekter til WordPress:

På toppen av dette kommer Elementor med hundrevis av forhåndslagde maler og er optimalisert for hastighet for å sikre at animasjonene dine lastes lynraskt.

Så hva venter du på?

Soliloquy er en kraftig og brukervennlig WordPress-skyveplugin som hjelper deg med å legge til fantastiske bilder og videoglidere på nettstedet ditt. Den kommer med et dra-og-slipp-grensesnitt som gjør det enkelt å lage og tilpasse glidebryterne uten kode.

Med dens brukervennlige funksjoner kan du lage avanserte skyveknapper, for eksempel skyveknapper for attester, skyveknapper for topptekstinnhold og PDF-glidebrytere. Den lar deg til og med lage dynamiske glidebrytere, som lar deg vise tilpasset innhold basert på brukeratferd eller andre kriterier.

Å lese:  WordPress multisite domene kartlegging guide

Soliloquy er også designet for å være lett og rask, slik at glidebryterne dine lastes raskt og vil ikke bremse nettstedet ditt. Og den responsive designen vil se bra ut på alle enheter, fra stasjonære datamaskiner til mobiltelefoner.

Smart Slider 3 er en annen nyttig WordPress-plugin som lar deg animere nettstedet ditt med engasjerende skyveknapper. Imidlertid lar dens unike lagfunksjon deg lage mer interessante skyveoppsett med dra-og-slipp.

I glidebryterinnstillingene kan du velge mellom forskjellige animasjonsstiler og effekter, inkludert bakgrunnsanimasjoner, karuseller og Ken Burns-effekten.

Sammen med glidebrytere kan du bruke denne plugin til å legge til animasjoner til blokker og landingssider. Den er også SEO-vennlig og støtter både bilder og video for å blåse liv i sideanimasjonene dine.

Når det er sagt, begrenser gratisversjonen av denne plugin deg til bare 6 lag. For mer, må du betale premium priser.

Animer det! Er en gratis WordPress-animasjonsplugin som lar deg enkelt legge til animasjonseffekter til nettstedets innhold, for eksempel tekst, bilder og knapper. I tillegg kan du med CSS3 legge til dine egne tilpassede CSS-animasjoner.

Plugin har et brukervennlig grensesnitt som lar deg tilpasse animasjoner. Du kan velge mellom over 50 forskjellige animasjonstyper, inkludert fades, zoomer og rotasjoner, og tilpasse animasjonshastigheten, forsinkelsen og retningen.

Med Animate Its fleksibilitet kan du bruke animasjoner på spesifikke nettstedselementer som individuelle bilder eller knapper eller hele blokker (Gutenberg-blokker) og seksjoner. Du kan også velge når og hvordan animasjonene skal utløses, for eksempel ved sideinnlasting eller når brukere ruller til et bestemt punkt.

Slider Revolution er en annen skyveeffektplugin som lar deg lage responsive skyveknapper, karuseller og helsidesanimasjoner for WordPress-nettstedet ditt. I stedet for bare å tillate lag inn/ut-animasjoner, gjør den visuelle editoren det enkelt å legge til flere animasjoner til hvert lag.

Den tilbyr også flere animasjons- og overgangseffekter, slik at du kan lage fengslende skyveknapper. Du kan kontrollere timingen, animasjonens varighet og lettelser for disse effektene for å oppnå blendende resultater for nettstedet ditt.

Slider Revolution er kompatibel med de fleste WordPress-temaer og sidebyggere som Elementor og Elementor, og sikrer sømløs integrasjon med ditt eksisterende nettstedoppsett. Den er også mobilresponsiv, slik at kreasjonene dine ser perfekte ut på smarttelefoner og mobile enheter.

Å lese:  WordPress-statistikk 2024: Markedsandel, bruk & Fakta om popularitet

Master Slider er en responsiv WordPress-animasjonsplugin som lar deg lage fantastiske, visuelt tiltalende skyveknapper og karuseller for nettstedet ditt med dra-og-slipp. Den kommer med dusinvis av forhåndslagde skyvemaler og flere interaktive glidebryterovergangseffekter med innstillinger for å kontrollere lysbildefremvisningens timing.

Master Slider er berøringsaktivert, og sikrer en sømløs brukeropplevelse på enheter med berøringsskjerm. Den tilbyr også jevne og maskinvareakselererte overganger for bedre ytelse.

Plugin-modulen støtter flere lag i hvert lysbilde, slik at du kan lage komplekse design og animasjoner. Du kan legge til elementer som tekst, bilder og knapper til hvert lag og animere dem uavhengig med parallakse og 3D-effekter.

Blokker animasjon er en gratis WordPress-animasjonsplugin som legger til CSS-baserte animasjoner til WordPress-blokkredigereren. Den tilbyr en rekke forhåndsbygde animasjoner, som fadeIn, slideIn, sprett og mer, som du kan bruke for å gjøre innholdet ditt mer engasjerende og visuelt tiltalende.

Programtillegget fungerer sømløst med blokkredigeringsprogrammet, slik at du kan legge til animasjoner uten koding. Du kan velge animasjonseffekter og tilpasse innstillingene deres i blokksidefeltet.

Selv om dette er en enkel WordPress-animasjonsplugin, har den flere tilpasningsalternativer, inkludert animasjonsvarighet, forsinkelse og repetisjon. Dette gjør det til en flott løsning for brukere som foretrekker blokkredigeringsprogrammet og ønsker enkle animasjoner for nettstedet deres.

Siste er OptinMonster, det beste verktøysettet for generering av potensielle salg og optimalisering. Selv om det ikke er en typisk animasjonsplugin for WordPress, er det et robust markedsføringsverktøy som lar deg animere WordPress-nettstedet ditt med popup-vinduer, kuponghjul, siderullingsbokser, widgets som kan skyves inn og mer.

OptinMonster har et brukervennlig dashbord som hjelper deg med å lage og administrere dine animerte markedsføringskampanjer. Med tonnevis av forhåndslagde maler og en enkel dra-og-slipp-kampanjeredigerer kan du lage animerte kampanjer som er perfekte for å generere potensielle kunder.

Dette kraftige verktøyet kommer også med smart målretting, slik at du kan velge hvem som skal se kampanjene dine og når. Med denne funksjonaliteten kan du målrette kampanjer etter rulledybde, avslutningsintensjon, geografisk plassering, mobilenhet og mer.

For mer informasjon, kan du se vår OptinMonster-anmeldelse.

Hvilken WordPress Animation Plugin er best?

Den beste animasjonspluginen for WordPress avhenger av nettstedets spesifikke behov.

Men hvis du vil ha en alt-i-ett-løsning for å lage tilpassede nettsteder, landingssider og legge til forskjellige animasjoner, er Elementor det beste valget. Den tilbyr en kraftig dra-og-slipp-bygger, et bredt spekter av animasjonseffekter og sømløs integrasjon med WooCommerce.

Å lese:  Velg den beste e-postleverandøren for bedriften din

Du kan også pare Elementor med OptinMonster for å legge til unike popup-kampanjer til WordPress-nettstedet ditt uten kode.

ofte stilte spørsmål

Er disse animasjonspluginene kompatible med alle WordPress-temaer?

De fleste av animasjonspluginene nevnt i denne guiden er kompatible med et bredt spekter av WordPress-temaer. Det er imidlertid alltid en god idé å sjekke dokumentasjonen eller plugin-beskrivelsen for kjente kompatibilitetsproblemer med spesifikke temaer.

Kan jeg bruke flere animasjonsplugins på samme nettsted?

Selv om det er teknisk mulig å bruke flere animasjonsplugins på nettstedet ditt, kan det føre til konflikter, økte lastetider eller andre ytelsesproblemer. Det er best å velge plugin som passer best for dine behov og bruke den utelukkende for å unngå potensielle problemer.

Kan disse animasjonspluginene senke nettstedet mitt?

Selv om det å legge til animasjoner på nettstedet ditt noen ganger kan påvirke ytelsen, er pluginene i denne artikkelen designet for å være lette og optimalisert for hastighet. Det er imidlertid fortsatt avgjørende å optimalisere bildene og videoene dine, bruke hurtigbufring og følge andre beste fremgangsmåter for hurtiglastende nettsteder for å minimere potensielle ytelsesproblemer.

Finnes det noen gratisversjoner av disse animasjonspluginene?

Ja, noen plugins i denne guiden tilbyr gratisversjoner, for eksempel Animate It!, Elementor og Blocks Animation. Andre plugins, som Smart Slider 3, gir en begrenset gratisversjon med flere funksjoner tilgjengelig i premiumversjonene deres.

Sørg for å sjekke plugin-nettstedet eller WordPress-plugin-lageret for detaljer om gratis- og premiumversjoner.

Der har du det.

Vi håper denne guiden har hjulpet deg med å finne de beste animasjonspluginene for WordPress. Du vil kanskje også like denne veiledningen om de beste forretningstelefonsystemene for å forbedre forretningskommunikasjonen.

Takk for at du leste! Vi vil gjerne høre dine tanker, så legg gjerne igjen en kommentar med spørsmål og tilbakemeldinger.

Du kan også følge oss på YouTube, X (tidligere Twitter)og Facebook for mer nyttig innhold for å utvide virksomheten din.

Stacey har skrevet om WordPress og digital markedsføring i over 10 år og om andre emner mye lenger. Ved siden av dette er hun fascinert av webdesign, brukeropplevelse og SEO.

Nye publikasjoner:

Anbefaling