9 tips for å forvandle passive målgrupper til engasjerte kjøpere online

Omtrent 70 % av brukerne er passive målgrupper, bare 20 % engasjerer seg og 10 % lager innhold. Dette betyr at et betydelig antall brukere leser innhold, men ikke gjør noe.

Konvertering av passive nettlesere til aktive brukere er avgjørende for å utvide virksomheten din. Det er en vanskelig oppgave, men det kan gjøres – og strategien din for konverteringsoptimalisering (CRO) er et utmerket sted å starte.

I denne bloggen lærer vi:

Hva er en god konverteringsfrekvens å målrette mot?
Hva hindrer folk i å konvertere?
Slik gjør du passive målgrupper til aktive brukere

Men først, hva er en god konverteringsfrekvens å målrette mot?

Konverteringsfrekvensen din angir hvor godt det offentlige innholdet ditt gir resultater.

Ifølge Mailchimp faller en god konverteringsrate mellom 2% og 5% på tvers av alle bransjer. Så hvis 6 % av de besøkende klikker på en handlingsfremmende oppfordring (CTA), er du på et godt sted.

Vær oppmerksom på at hver bransje er forskjellig. For eksempel har mat- og drikkevarebedrifter en høyere konverteringsrate enn elektronikkforhandlere (Statista, 2024).

For å øke nettstedkonverteringene, start med å bli kjent med brukerne dine. Forstå hva som motiverer dem til å besøke nettstedet ditt, hindringene de møter og hva som overtaler dem til å handle. Bruk deretter CRO-beste praksis for å oppmuntre besøkende til å fullføre det ønskede sluttmålet.

Hva hindrer folk i å konvertere?

Før vi dykker dypt inn i dette emnet, må vi slå fast det vindu shoppere og passive nettlesere er interesserte prospekter. De kan være på nippet til å konvertere, men noe holder dem tilbake.

Å lese:  Hvordan legge til grammatikk i Word (Windows og Mac)

Som bedriftseier er det din jobb å identifisere blip i kundereisen og justere CRO-strategiutviklingen deretter. Her er noen områder du bør se nærmere på:

Obligatorisk kontooppretting
Forvirrende betalingsprosess
Uklare retningslinjer for retur og bytte
Svak produkt-, butikk- eller merkeinformasjon
Begrensede betalingsmuligheter
Dårlig navigering på nettsiden
Ingen rabatter eller kampanjekode

Neste: Lær hvordan du takler disse veisperringene med kamptestede beste praksiser for CRO.

Slik gjør du passive målgrupper til aktive brukere

Hver e-handelsbedrift vil treffe et vekstplatå på et tidspunkt i livet – med mindre du virkelig forstår hvordan du holder kundene engasjert. Styr bedriften din i riktig retning med disse beste fremgangsmåtene for optimalisering av konverteringsfrekvens:

1. Identifiser smertepunkter og fremhev løsninger

Av alle tipsene om konverteringsfrekvensoptimalisering du får – prioriter dette. Smertepunkter er kritiske øyeblikk i kjøperens reise der kundene møter en prosess, funksjon eller funksjonsfeil som hindrer dem i å fullføre kjøpet. Å adressere disse smertepunktene kan hjelpe deg med å forbedre kundeengasjement og -tilfredshet.

Når du har identifisert vanlige blokkere, gi kundene en følelse av lettelse ved å vise at produktet eller tjenesten din løser problemet deres. Fremhev funksjonene som best møter disse smertepunktene og forklar hvordan de fungerer.

2. Bruk lokkende oppfordringer til handling

Bruk dynamisk språk for å tvinge besøkende til å handle. Erstatt overbrukte “Registrer deg”-knapper med mer engasjerende setninger som “Ja, registrer meg!”. Aktive verb som disse skaper en følelse av at det haster og spenning som er mer sannsynlig å resultere i konverteringer.

Du kan også tilby insentiver som rabatter eller spesialtilbud. Sørg for å bruke fremtredende plassering og fremhev at tilbudet er tidssensitivt. Noe sånt som “Få 25 % rabatt kun i dag!” vil oppfordre folk til umiddelbart å benytte seg av tilbudet.

Å lese:  Hvordan lage fantastiske SEO-rapporter for kunder

3. Vis kundeanmeldelser og anmeldelser

Kundeuttalelser og anmeldelser fungerer som sosialt bevis, en viktig faktor i kjøpsbeslutninger. Forskning viser at 49 % av forbrukerne stoler like mye på nettanmeldelser som personlige anbefalinger (BrightLocal).

Her er CRO beste fremgangsmåter for å presentere kundeanmeldelser:

Vis anmeldelseswidgeter på sider med høy trafikk på nettstedet ditt, for eksempel startsiden
Vis kunder som deler positive produktopplevelser i videoanmeldelser
Inkluder kundeanmeldelser på produktsider og andre viktige landingssider
Fremhev kundehistorier i blogginnleggene dine
Del kundeanmeldelser på sosiale mediekanaler
Inkluder kundeanmeldelser som en del av e-postkampanjer

4. Del kasusstudier

Noen ganger kan til og med kundeanmeldelser ikke rettferdiggjøre effektiviteten til et produkt eller en tjeneste. Kasusstudier kan være det siste push-nettstedet som lurer på for å bli aktive brukere.

En effektiv casestudie tilbyr en detaljert løsning, implementeringsstrategi og resultater. Inkluder kundesitater, bilder av produktet eller tjenesten i aksjon, infografikk og andre nøkkeltall som viser verdien av tilbudene dine.

Neil Patel bruker denne taktikken i sin strategi for optimalisering av konverteringsfrekvensen for e-post, noe som resulterer i en økning på 70 % i avtalesluttforholdet. Han testet også tre casestudier på nettstedet sitt, og økte salget deres med 185 %.

Vurder å investere i tjenester for konverteringsoptimalisering og samarbeid med et CRO-byrå for å lage casestudier som forbedrer kundeengasjementet.

5. Gjennomfør A/B-testing for landingsside

Optimalisering av konverteringsfrekvens for e-handel bør alltid involvere A/B-testing. Prosessen innebærer å sammenligne to landingssideversjoner for å finne ut hvilken som gir best resultater. Du kan eksperimentere med forskjellige sideelementer, som kopi, bilder, farger og CTA-plassering, for å se hvilke som har størst innvirkning.

A/B-testing kan også brukes i andre områder av din e-handelsstrategi for konverteringsfrekvensoptimalisering, for eksempel e-postmarkedsføring, registreringsskjemaer og bannerannonser. Dette vil hjelpe deg med å lage et mer effektivt nettsted og forbedre konverteringer.

6. Forenkle betalingsprosesser

En langvarig betalingsprosess er en av de viktigste årsakene til at handlekurven forlates. Forbedre konverteringsfrekvensoptimalisering for e-handel med en enkel betalingsprosess. Minimer antall sider og tilby alternativer som gjestekasser, lagrede betalingsmåter og husk meg-funksjoner.

Å lese:  Den ultimate guiden til frilans digital markedsføring

Plasser et bestillingssammendrag øverst og tilby sanntidsoppdateringer slik at kundene kan se bestillingene deres som pågår. Legg til tillitsindikatorer som kundeanmeldelser og sikkerhetsmerker for å forsikre kundene om at dataene deres er trygge.

Til slutt, sørg for at prosessen er mobilvennlig ettersom flere kjøpere bruker telefonene sine til å kjøpe. Inkluder alternativer for autofyll, en tydelig handlingsfremmende oppfordring og store klikkbare knapper for enkel navigering på mobile enheter.

7. Distribuer GRATIS tilbud med høy verdi

Målet til enhver bedrift er å tjene penger, og det kan virke motintuitivt å gi bort gratis innhold. Tilbud av høy verdi fungerer imidlertid som kraftige blymagneter.

For eksempel lokker e-bøker folk til å registrere seg for abonnementsbaserte tjenester, produktprøver øker merkevarens eksponering og gratis demoer viser et produkts potensial før folk kjøper det.

Tenk på dem som en sniktitt på bedriftens eksepsjonelle produkter og tjenester. Disse små investeringene fører ofte til større avkastning ettersom potensielle kunder blir kunder.

Markedsfør disse gratistilbudene subtilt som en handlingsfremmende oppfordring i blogger, send dem via e-post eller distribuer dem som en gratis bonus ved kjøp. På denne måten kan du bygge relasjoner selv når du ikke selger aktivt.

8. Diversifiser innholdet ditt

Hvis innlegget ditt liker, delinger og kommentarer har blitt stillestående, kan det være på tide å begi seg inn i ukjent territorium. Inkluder ulike innholdstyper i strategien din for konverteringsoptimalisering og se hvilke tilbakemeldinger du får!

Disse CRO-tipsene vil bidra til å krydre innholdet ditt:

Brukergenerert innhold (UGC): Oppmuntre fansen til å legge ut sitt eget innhold med produktet eller tjenesten din, og del deretter det beste med følgerne dine på sosiale medier.

Å lese:  Samsung bringer Galaxy Tab A8 til India

Interaktive meningsmålinger og undersøkelser: Instagram, for eksempel, tilbyr en spørsmålsfunksjon der du kan stille følgere spørsmål, og de kan svare med tekst eller bilder. Denne typen innhold oppmuntrer til samtale og gir meningsfulle brukerdata.

Direktesendinger: Delta i sanntidssamtaler med følgere og skap en følelse av fellesskap mens du viser frem produktene eller tjenestene dine.

Bak scenen: Gi følgere et eksklusivt innblikk i bedriftens dag-til-dag, del kommende produktlanseringer og tilby eksklusive scoops.

9. Sørg for tilgjengelighet

I følge Verdens helseorganisasjon (WHO) er over 2,5 milliarder mennesker med nedsatt funksjonsevne berørt av mangelen på hjelpeteknologier og ikke-tilpassede kommunikasjonsmidler. Du kan tilby lik tilgang til nettinnhold for alle sidebesøkende med et nettsted som er kompatibelt med Americans with Disabilities Act (ADA).

Sørg for at nettstedet ditt overholder retningslinjer for tilgjengelighet for nettinnhold (WCAG) satt av World Wide Web Consortium (W3C). WCAG følger fire kriterier for vurdering av nettsteder: oppfattelig, operativ, forståelig og robust.

Vurder å ansette en ekspert på konverteringsfrekvensoptimalisering for e-handel for å holde nettstedet ditt ADA-kompatibelt.

Overlat strategien for optimalisering av konverteringsfrekvensen til proffene

Noen passive publikummere kan være tøffe å knekke. Hvis du allerede har prøvd forskjellige beste praksiser for optimalisering av konverteringsfrekvens og CRO-tips på internett, men ingenting ser ut til å fungere, er det sannsynligvis på tide å ringe e-handelseksperter for optimalisering av konverteringsfrekvens.

Attentive, et fullservice-CRO-byrå, kan hjelpe deg med å identifisere hikke i konverteringstrakten og forbedre kundeengasjementet. Våre tjenester for optimalisering av konverteringsfrekvens bruker avanserte verktøy for å identifisere nettstedsproblemer, lage CRO-strategiutviklingsplaner og spore ytelse for å måle suksess.

Få tips om konverteringsoptimalisering fra eksperter som har vært i bransjen i over 10 år. Utover optimalisering av konverteringsfrekvens for netthandel, tilbyr vårt CRO-byrå andre digitale markedsføringsløsninger, som søkemotoroptimalisering (SEO), innholdsskriving og webutvikling.

Kontakt Attentive i dag for å se hvordan bransjeledende tjenester for konverteringsoptimalisering kan gjøre passive til hengivne kunder.

Nye publikasjoner:

Anbefaling