Alt om MP4 og GIF du bør vite – hvilken er best

pexels ron lach 8102676

MP4 er et videoformat som ikke er ukjent for oss. GIF er et dynamisk bilde sammensatt av bilder, som er vanlig i sosial programvare. Du bruker vanligvis en GIF for å uttrykke følelsene dine for øyeblikket i chat-programvare. Men hva er forskjellen mellom MP4 og GIF, og hvilken er bedre? I dag vil denne artikkelen gi deg en grundig forståelse av MP4 og GIF. Les videre for å finne ut!

Guideliste:

Del 1: Hva er MP4

Del 2: Hva er GIF

Del 3. MP4 vs GIF

Del 4: Kan MP4 gjøres om til GIF?

Del 5: Hvor er de populære GIF-nedlastingsnettstedene?

Del 6. Vanlige spørsmål

Del 1: Hva er MP4

Du tror kanskje ofte at MP4 er et videoformat, men det er et digitalt multimediebeholderformat. Du kan ikke bare bruke MP4 til å lagre videoer (MPEG-H del 2 (H.265/HEVC), MPEG-4 del 10 (H.264/AVC) og MPEG-4 del 2), men også lydfiler (avansert lyd Koding (AAC)), bilder, undertekster (MPEG-4 tidsbestemt tekst) og andre data.

Å lese:  Hvordan tjene penger på Instagram i 2024

Den største fordelen er dens høye kompatibilitet. Du kan spille MP4-filer på nesten hvilken som helst plattform, som Windows, Mac og Linux. Dessuten brukes MP4 ofte til å lagre HD-video på grunn av sin høye komprimeringskapasitet og mindre filstørrelse.

Videokvaliteten kan garanteres i størst grad. Hvis videoen må konverteres til andre formater, er MP4 det første valget for de fleste.

hva er mp4

Del 2: Hva er GIF

Det fulle navnet på GIF er Graphics Interchange Format. Den kan støtte ikke bare statiske bilder, men også animerte bilder. GIF er vanlig blant sosiale medier, som WeChat, Facebook og Twitter. Når du chatter med venner, vil du bruke noen GIF-ord eller humøret ditt for øyeblikket.

GIF-er kan også brukes til forretninger. Noen selskaper vil bruke GIF-er for å vise varer eller bruke logoen som GIF for å tiltrekke seg kunder. Dessuten er det generelt delt inn i tre typer, videobasert GIF, animasjonsbasert GIF og klistremerke GIF.

hva er gif

Del 3. MP4 vs GIF

Nå som du kjenner MP4 og GIF, la oss snakke om forskjellene deres. Først av alt, for selve filen, er MP4 en mediebeholder som kan lagre flere typer filer, inkludert video, lyd og statiske bilder, mens GIF bare støtter bilder som statiske og dynamiske.

Den åpenbare forskjellen er lengden på de to filene. GIF varer vanligvis bare i 20 sekunder, men MP4 kan vare fra flere sekunder til flere timer. Dette betyr også at GIF er mye mindre enn MP4.

Å lese:  Hvordan tjene penger med e-postmarkedsføring i 2024 (9 eksperttips)

Hvis du vil ha høy kvalitet, må MP4 være bedre enn GIF. Men GIF-er vil gi bedre resultater hvis du vil uttrykke følelsene dine og begrense lengden.

Del 4: Kan MP4 gjøres om til GIF?

Er det mulig å konvertere en MP4-fil til GIF? Et spørsmål fra Quora. Svaret er selvfølgelig ja! Du kan konvertere MP4 til GIF med noen verktøy. Her er tre programvareanbefalinger og deres fordeler og ulemper. Du kan velge den beste i henhold til dine behov.

1. Adobe PhotoShop

Hvis du er en fotograf, må du kjenne til Adobe PhotoShop, et kraftig bilderedigeringsprogram. Dette elektroverktøyet gir et stort antall fotokorrigerings- og betjeningsverktøy, inkludert sletting, fargekorrigering, klipping, tilføying av filtre, etc. Dessuten kan du også bruke det til å konvertere MP4 til GIF.

adobe photoshop-grensesnitt

Fordeler:

 1. Gir en rekke redigeringsverktøy.
 2. Denne programvaren oppdateres ofte for å berike redigeringsfunksjonene.

Ulemper:

 1. Prisen på den fullt funksjonelle versjonen er i overkanten.
 2. Den har et komplekst grensesnitt som er vanskelig for nybegynnere å betjene.

2. Adobe Express

Du kan konvertere MP4 til GIF uten å laste ned programvaren med Adobe Express. Du kan velge størrelsen på GIF-en, inkludert Large, Medium og Small. Dette verktøyet lar deg også endre sideforholdet til GIF-filen. Dessuten gir den grunnleggende redigeringsverktøy for å trimme lengden. Konvertering av MP4 til GIF krever bare tre enkle trinn!

Å lese:  Wix vs Shopify – Hvilken passer din øko...
adobe express-grensesnitt

Fordeler:

 1. Tre enkle trinn for å konvertere MP4 til GIF.
 2. Gratis og enkel å bruke uten å laste ned programvaren.

Ulemper:

 1. Færre redigeringsverktøy for å justere GIF-filene dine.
 2. Konverteringshastigheten er treg og det kan oppstå feil ved bruk.

3. Konvertering

Convertio er også en online videokonverterer som kan konvertere MP4 til GIF. Dette verktøyet støtter konvertering av flere videofiler i en batch. Du må importere filen til programvaren og klikke på Konverter-knappen for å konvertere MP4 til GIF.

konverteringsgrensesnitt

Fordeler:

 1. Den har et enkelt grensesnitt og er vennlig for nybegynnere.
 2. Støtt batchkonvertering og lagre filer direkte til Dropbox og Google Drive.

Ulemper:

 1. Maksimal filstørrelse er bare 100 MB.
 2. Ingen redigeringsfunksjoner og egendefinerte innstillinger for å justere filen.

Del 5: Hvor er de populære GIF-nedlastingsnettstedene?

Hvis du vil direkte laste ned noen interessante GIF-er for å dele med venner eller lagre dem som uttrykksikoner, kan du gå til følgende ti nettsteder. Du kan velge hvilket som helst nettsted fra de anbefalte nettstedene for å laste ned GIF-er.

 1. AnimaterImages.org
 2. Imgflip
 3. MotionElements
 4. Gifer
 5. Giphy
 6. GIFbin
 7. Gfycat
 8. Reaksjons-GIF-er
 9. Reddit
 10. Tubmlr

Del 6. Vanlige spørsmål

1. Hvordan konvertere MP4 til GIF gratis?

Du kan bruke et gratis online verktøy for å konvertere MP4 til GIF enkelt. I tillegg til online programvaren anbefalt ovenfor, kan du også bruke Zamzar, FreeConvert og CloudConvert.

Å lese:  Hva er PSA Software & Everthig du trenger å vite om PSA

2. MP4 og GIF, hvilken er best?

Du kan bruke en MP4-fil hvis du trenger lange dokumenter av høy kvalitet. Ellers kan du bruke GIF-er til å uttrykke følelser eller vise produktene dine.

3. Hvordan konvertere MP4 til GIF med Adobe PhotoShop?

Klikk på Fil-knappen for å importere MP4-filen til PhotoShop. Du bør klikke på Vindu-knappen for å velge alternativet Tidslinje. Klikk deretter på knappen Opprett videotid for å velge knappen Lag rammeanimasjon.

Konklusjon

Vel, du har lest denne artikkelen og lært om MP4 og GIF-er. Du vet også forskjellen mellom MP4 og GIF. Konvertere MP4 til GIF for å lage interessante GIF-er, du kan bruke en av de anbefalte programvarene ovenfor. Dessuten kan du laste ned GIF-er fra nettstedet direkte for moro skyld!

Nye publikasjoner:

Anbefaling