Årsaker til at besøkende på nettstedet ikke konverterer

På samme måte som et veiskille tilbyr forskjellige veier til reisende, presenterer et nettsted flere ruter for besøkende å ta. Mens noen kan fortsette mot konvertering, kan andre ta en annen vending.

Det handler om å gi tydelige skilt og en jevn reise for å hjelpe besøkende med å nå destinasjonen, enten det er å foreta et kjøp, registrere seg for et nyhetsbrev eller utføre en annen ønsket handling uten unødvendige omveier eller veisperringer.

Så hvis du ikke får noen konverteringer, vil denne bloggen lære deg hvordan du konverterer besøkende til kunder når vi ser på:

Hvorfor nettstedbesøkende ikke konverterer
Gode ​​fremgangsmåter for konverteringstrakter
Vanlige spørsmål om konverteringsfrekvensoptimering

Hvorfor nettstedbesøkende ikke konverterer

La oss dykke ned i hver årsak nedenfor. Du finner også tips om konverteringsfrekvensoptimalisering i hvert punkt.

1. Du er ikke investert i SEO

Kanskje du ikke er engasjert i søkemotoroptimalisering (SEO) til å begynne med. SEO er vitenskapen bak et nettsteds synlighet og rangering på søkemotorresultatsider (SERP). Uten et søkemotoroptimalisert nettsted har du i hovedsak null synlighet og autoritet i SERP-ene – som til syvende og sist betyr null organisk trafikk og konverteringer.

De tre hovedtypene for SEO er:

1. SEO på siden fokuserer på alt innholdet på nettsidene dine, for eksempel metadata og innholdsstruktur.
2. Off-side SEO omhandler eksterne elementer som påvirker nettstedets ytelse, som tilbakekoblinger og tilstedeværelse på sosiale medier.
3. Teknisk SEO gjelder de tekniske faktorene til nettstedet ditt, som nettstedskart, respons og lastehastighet.

Noen markedsførere behandler SEO som en av måtene å fremtidssikre en bedrifts nettside eller generelle tilstedeværelse på nettet. Dette er fordi SEOs sluttmål er å stabilisere nettstedets organiske trafikk, uavhengig av betalt annonsering.

“Utover organisk trafikk sikrer SEO at du trekker inn brukere som aktivt søker etter det du tilbyr,” sa Elaine Geneston, Thrives bosatte CRO-spesialist.

Hvis du har dekket on-side og teknisk SEO på nettstedet ditt, kan du begynne å utforske off-side SEO gjennom HARO link-building for å få en bedre tilbakekoblingsprofil. HARO kan brukes gratis, eller du kan betale en premie for visse funksjoner.

Relatert lesning: Tips for å skrive en vellykket HARO-pitch

2. Du kjører irrelevant trafikk

Irrelevant trafikk er vanligvis besøkende som spretter. En “bounce” oppstår når en bruker ser på en side, men ikke klikker på noe element i den økten.

Hvis du ser en anstendig flyt av trafikk til nettstedet ditt, men har få til null konverteringer, kan det hende du tiltrekker deg feil publikum. Dette kan være et resultat av at de organiske eller betalte kampanjene dine kun retter seg mot populære søkeord med høyt trafikkpotensial.

I SEO er populære søkeord ofte korte søkeord som mange brukere søker etter uten noen spesifikk intensjon om å konvertere. På den annen side er søkeord med lang hale sannsynligvis søkeord som brukes av færre brukere med høy hensikt.

“Målretting mot mer presise søkeord resulterer i bedre engasjement og konverteringer,” sa Geneston.

For eksempel kan en nyåpnet kaffebrennerbutikk i Charleston, South Carolina, enten målrette mot et populært søkeord, «kaffebrennere» eller et mer spesifikt, «kaffebrennere charleston sc» for synlighet.

Ahrefs’ Keyword Explorer-verktøy viser at “coffee roasters” har et gjennomsnittlig månedlig søkevolum på 24 000 og en søkeordvanskelighet (KD) på 89. I mellomtiden har “coffee roasters charleston sc” et betydelig lavere søkevolum og KD.

KD er vurdert opp til 100; jo høyere poengsum, desto vanskeligere er det å rangere for begrepet på SERP-er.

Nå, mellom de to søkeordene, hvilken tror du er mer sannsynlig å bli brukt av brukere i den aktuelle lokaliteten med en kjøpsintensjon?

Relatert lesning: Long-tail nøkkelord: Hva er de og hvordan du finner dem

Å lese:  8 grunner til å bygge nettstedet ditt med WordPress

3. Nettstedet ditt er tregt

«En forsinkelse i sideinnlastingstid kan drastisk redusere konverteringsfrekvensen» Geneston bemerket.

Tenk på det: Ville du vente et halvt minutt når du enkelt kan åpne et annet nettsted som kan gi deg det du leter etter?

Selv om du klarer å tiltrekke deg den rette målgruppen til nettstedet ditt, vil det derfor være nytteløst hvis siden din tar for lang tid å laste. Et nettsted med høy sideinnlastingstid tvinger brukere, inkludert de med høy intensjon, til å forlate uten å se noe innhold. Så det er et tap i engasjement, konverteringer og salg for deg.

Bortsett fra stor trafikk, her er noen årsaker til et tregt nettsted:

Uoptimaliserte bilder
Hosting av videoer internt
Unødvendige plug-ins og integrasjoner
Flere egendefinerte webfonter
Upålitelig webhotelltjeneste
Bruker ikke et innholdsleveringsnettverk (CDN)

Du kan se på faktorene ovenfor og identifisere hvor du kan forbedre nettstedets hastighet og begynne å redusere fluktfrekvensen. Optimal hastighet hindrer brukere i å forlate for tidlig, la Geneston til.

4. Webinnholdet ditt mangler avgjørende informasjon

Mer enn et funksjonelt og tiltalende webdesign, krever besøkende på nettstedet innhold som direkte svarer på spørsmålene deres. Innhold som ikke adresserer brukerens hensikt går glipp av å gi den nøyaktige informasjonen den besøkende søker for å hjelpe dem med å konvertere.

“En godt informert besøkende er mer sannsynlig å konvertere,” Geneston påpekte.

For å få en bedre tilnærming til innholdet ditt, her er de fire hovedtypene for brukerhensikter:

Brukerens hensikt
Eksempel på søk
Informasjonsmessig – Brukeren stiller et spesifikt spørsmål, og nevner ofte termer, hva, når, hvem og hvordan. Hva er fordelene med en e-leser?
Kommersiell – Brukeren er nesten klar til å kjøpe, og nevner ofte vilkår, best, anmeldelser eller versus (vs). Beste e-leser
Navigasjon – Brukeren søker etter en bestemt nettside, og nevner ofte et merkenavn. Kobo Libra 2-spesifikasjoner
Transaksjonsbasert – Brukeren er klar til å kjøpe, ofte med å nevne vilkår, kjøpe, gratis eller laste ned. Gratis klassiske e-bøker

På samme måte vil du ha merkevarens verdiforslag på landingssidene dine. På denne måten vil ikke potensielle kunder kunne skille tilbudene dine fra tilbudene til konkurrerende merker de kanskje også vurderer.

Igjen, for bedre destinasjonssidekonverteringer, må nettinnholdet ditt snakke med potensielle kunders spørsmål og tvil.

5. Nettstedets navigering er ikke intuitivt

Nettstedet ditt har alt det riktige innholdet, fra informative blogger til overbevisende sosiale bevis. Men problemet er at brukerne ikke vet hvordan de skal komme seg rundt på nettstedet ditt, eller at de går tapt mens de surfer. I dette tilfellet med dårlig nettsteddesign, kan brukere føle seg frustrerte og forlate nettstedet ditt uten å fullføre det tiltenkte målet – en tapt konvertering for deg.

En navigasjonsmeny gjør det enkelt for brukere å utforske nettstedet ditt. Enkle som de ser ut, må navigasjonsmenyer støttes av designprinsipper og testing.

“Enkel navigering fører til en friksjonsfri brukerreise som ender i konvertering,” Geneston bemerket.

Navigasjonsmenyer finnes vanligvis som horisontale linjer på toppen av nettsidene dine, men de kan være følgende:

Rullegardinmenyer for navigering brukes ofte til å organisere flere, forskjellige underkategorier eller kriterier.

Vertikale sidenavigasjonsmenyer er ofte sett i blogger, artikler eller annet langformat innhold for å skissere innholdsfortegnelsen (TOC).

Hamburger-navigasjonsmenyer vises vanligvis som tre horisontale linjer og brukes i mobilsurfing.

Bilder: Slakk

Navigasjon finner du også i bunnteksten på nettsider. For å redusere fluktfrekvensen kan du teste nettstedets navigasjonsmeny gjennom testing av brukervennlighet, varmekart og undersøkelser.

Relatert lesning: 5 tegn på at det er på tide med et nytt design på nettstedet

6. Nettstedet ditt er ikke mobilvennlig

Over halvparten av den globale nettrafikken kommer fra mobile enheter, unntatt nettbrett, med registrerte nesten 59 % i første kvartal 2024 (Statista). Geneston sa at det å ha et mobiloptimalisert nettsted sikrer at dette segmentet av brukere får en sømløs opplevelse som fører til konvertering.

I tillegg avslørte tidligere data at hvis brukere har en dårlig mobilopplevelse på nettstedet ditt, synker sannsynligheten deres for fremtidige kjøp fra merkevaren din med 62 % (Google). Legg merke til at det står «fremtidige kjøp», så selv om de møter markedsføringskampanjene dine i etterkant, er sjansen for merkevaren din for å bli vurdert under halvparten.

Prøv å surfe på nettstedet ditt ved hjelp av telefonen. Noen ganger kan mobilnettstedet ditt virke fint på overflaten, men knappene eller registreringsskjemaene kan være problematiske. Sørg for å teste alle komponentene grundig, ta hensyn til ulike enheter, operativsystemer og skjermstørrelser.

Å lese:  Hvordan lage den perfekte innholdsoversikten [Free Template]

Husk at respons på nettstedet er grunnleggende for å redusere fluktfrekvensen.

7. Landingssidene dine er kontraproduktive

En landingsside er en uavhengig nettside som potensielle kunder “lander” på eller kommer til når de klikker på annonsen din, e-post eller en annen nettkilde.

“Hver destinasjonsside bør ha et enkelt fokus,” Geneston påpekte.

Hovedmålet med konverteringsoptimalisering av landingssider er å veilede brukere til å oppfylle en bestemt ønsket handling. Dette målet kan imidlertid undergraves når landingssider har uvedkommende elementer som navigasjonslenker eller et overveldende design.

Mens noen er skeptiske til å gjøre unna en navigasjonslinje eller koblinger på destinasjonssidene sine, avslørte en studie om virkningen av å fjerne navigering på landingssider en økning på 28 % i konverteringsfrekvensen for nettstedet (HubSpot).

Bilde: Shopify

Shopifys gratis prøvedestinasjonsside er antitesen til en kontraproduktiv side. Den har heller ikke navigasjonslenker, en solid illustrasjon av en enkel tilnærming. Det gir brukerne akkurat den rette mengden informasjon uten unødvendig rot.

Bildet viser bare sidens heltedel, men hvis du skulle besøke siden og rulle nedover, ville det fortsatt være tydelig hva sidens eneste mål er, som er å få besøkende til å registrere seg.

En strategisk landingsside fremmer effektiv generering av potensielle salg og konverteringsoptimalisering.

8. Du har ingen CTA

Å ha en handlingsfremmende oppfordring (CTA) handler om å møte folk der de er, enten det er på startsiden eller bloggsiden din. Du må ha en CTA på hver side på nettstedet ditt, ellers er det et tilfelle av dårlig nettsteddesign.

“Uten en CTA mangler brukerne retning,” Geneston bemerket.

Når du gjør de neste trinnene enkle og enkle for brukere, letter du deres bevegelse gjennom salgstrakten din. Noen vanlige eksempler på CTA er følgende:

Melde deg på
Kontakt oss
Les mer
Abonnere
Lære mer
Legg i handlekurv
Sjekk ut

Bilde: Min historietid

Din CTA kan også være så enkel som “Start.” Selv om noen kanskje synes det er litt vagt, tok My Storytime en minimal tilnærming. Ved å klikke på CTA, vil brukere bli bedt om å logge på med e-postadressen sin – en enkel måte å samle inn en brukers e-post på.

Men CTA-er er ikke bare transaksjonsverktøy for effektiv leadgenerering; de er medvirkende til å levere en tilfredsstillende brukeropplevelse. En opplevelse der besøkende på nettstedet ditt føler seg veiledet, så det er ikke behov for gjetninger fra deres side.

9. Du har en uklar CTA

Likevel er det ikke nok å sette opp en CTA for å slappe av og se konverteringene komme inn. Hvis du legger penger i annonser for å tiltrekke besøkende til nettstedet ditt, men CTAen din ikke er optimalisert for appell eller synlighet, er du bare sløse bort markedsføringsbudsjettet ditt ettersom besøkende ikke vil iverksette tiltak.

“CTAer bør være spesifikke, overbevisende og enkle å finne,” Geneston rådet.

Ellers kan din CTA forårsake forvirring og nøling for brukeren, sa Geneston.

Her er noen vanlige CTA-feil du bør være oppmerksom på:

Uklar synlighet – CTAer må ikke blande seg med resten av innholdet ditt; dette gjelder både fargene og plasseringen av din CTA.
CTA-overbelastning – Ideelt sett vil du bare ha én CTA per side, ellers kan brukere oppleve analyselammelse.
Uklart språk – kopien må være tydelig på hva den besøkende gjør. Det bør også være en tilleggskopi ved siden av CTAen din.

Bilde: Evernote

Ovenfor ser du heltedelen av Evernotes nettside. Mens den har to CTAer, en i midten og den andre øverst til høyre, er det tydelig hvilken som er den viktigste.

På samme måte er dette tilnærmingen du vil gå for. CTA, “Registrer deg gratis,” er direkte, og det er umulig å gå glipp av knappen.

Du kan teste ut forskjellige CTAer og utføre en analyse av nettstedets konverteringsfrekvens for å se hva som fungerer best.

10. Registreringsskjemaene dine er for lange

Kanskje du finner brukere som kommer inn i registreringsskjemaet ditt, men de fyller det ikke ut. I så fall kan det være lurt å gå tilbake til skjemaene dine og se etter problemer med nettstedets brukervennlighet. Husk at når brukere står overfor et langt registreringsskjema, vil de sannsynligvis føle seg avskrekket.

“Sannsynligheten for en vellykket konvertering har en tendens til å avta for hvert ekstra felt som legges til et skjema,” Geneston avslørte.

Å lese:  Gjøre og ikke gjøre for WordPress Multis...

Folk søker bekvemmelighet online og offline. Så, for å appellere til brukerne, anbefalte Geneston å implementere en strategi kalt progressiv profilering. Det er en tilnærming der du, i stedet for å be om fullstendig profilinformasjon på forhånd, gradvis samler inn flere detaljer om en bruker over tid.

Bilde: Google

Du kan for eksempel begrense dataene du ber om i skjemaet til kun e-postadressen, akkurat som Googles nyhetsbrevabonnement.

11. Du utførte ikke A/B-testing

“A/B-testing avslører hva som resonerer best med publikum,” sa Geneston.

Dessverre omgår mange nettstedeiere og utviklere A/B-testing. Så de går glipp av verdifull innsikt som ellers kan være grunnlaget for strategien deres for å konvertere brukere.

A/B-testing er en forskningsteknikk som innebærer å kjøre to eller flere varianter av et nettsted eller dets funksjoner for å identifisere hvilken som gir overlegen ytelse. Det er et av grunnlaget for optimalisering av konverteringsfrekvens som lar deg samle både kvalitativ og kvantitativ tilbakemelding fra brukere.

I en slik test kan du lage og vurdere variabler som to helt forskjellige nettinnhold og layout. Eller det kan være så små som endringer i overskrifter, CTAer, knappefarger eller tekstfelt i registreringsskjemaet.

For landingssiden din kan du for eksempel gjøre en A/B-test av to forskjellige CTAer.

Husk at A/B-testing kan virke som ekstraarbeid, men det er hvordan du bestemmer hvilket element eller layout som gir deg den beste konverteringen. Som sådan slutter du å gjette og lar brukerne bestemme.

12. Du har en inaktiv tilstedeværelse på sosiale medier

Utenfor nettstedet ditt har din tilstedeværelse på sosiale medier en direkte innvirkning på om besøkende konverterer.

“Aktive forretningsprofiler etablerer merkevaretroverdighet og er potensielle veier for relevant trafikk,” sa Geneston.

Når brukere kommer over merkevaren din på nettet, er nettstedet ditt og sidene på sosiale medier de beste stedene de kommer til for å lære mer om virksomheten din. Brukere vil danne seg en oppfatning av merkevaren din basert på hva de ser på dine sosiale medier.

Hvis de ikke ser noe innlegg på flere dager, vil brukerne sannsynligvis se merkevaren din som upålitelig og kan bestemme seg for ikke å gjøre forretninger med deg. Geneston rådet til ikke bare å opprettholde aktivitet gjennom regelmessige innlegg, men også respons via meldingsforespørsler og kommentarer.

Bilde: CZI

Som bildet ovenfor, bør nettstedet ditt også ha sosiale knapper slik at besøkende vet hvilke plattformer de kan følge.

Relatert lesning: Slik bruker du sosiale mediekanaler som verktøy for generering av potensielle kunder

I de neste avsnittene vil vi fokusere på hvorfor e-handelsnettsteder ikke klarer å konvertere kunder.

13. Du har dårlig kvalitet på produktbilder

Nettkunder er usedvanlig visuelt orienterte. Siden produkter er immaterielle i en virtuell markedsplass, lener de seg på produktbilder.

Selv om du er trygg på den førsteklasses kvaliteten på produktene dine, husk at brukere ikke kan kommunisere fysisk med dem. Nettkundenes oppfatning av produktets kvalitet avhenger av bildene de ser mens de surfer. Produktbeskrivelser gir tilleggsinformasjon i denne sammenhengen.

For å øke kjøpers tillit og redusere avkastningen, anbefalte Geneston å tilby mer klarhet gjennom høyoppløselige produktbilder i flere vinkler med zoom. På denne måten setter du bedre forventninger til nettkjøpere.

14. Du har ikke fleksible betalingsmåter

Brukere forlater ofte handlekurvene sine når de ikke kan bruke det foretrukne betalingsalternativet. For en skam det er å miste potensielle kunder i sluttfasen av konverteringsprosessen.

Så ta det fra verdens største nettforhandler. La oss se på de aksepterte betalingsmåtene til Amazon:

American Express
Diner’s Club (kun amerikanske faktureringsadresser)
STJERNE
NYCE
JCB
China UnionPay (kun kredittkort)
Visa (inkludert Amazon Rewards Visa Signature Card)

MasterCard, Visa eller American Express forhåndsbetalte kreditt- eller gavekort
Amazon Store-kort
Amazon Secured Card
MasterCard/EuroCard
Oppdag nettverk
Amazon gavekort

Og det er ikke så komplisert som det ser ut. Du kan integrere betalingsgatewayer som PayPal eller Stripe for å optimalisere e-handelsnettstedet ditt. Denne integrasjonen lar kundene foreta sikre og praktiske betalinger, noe som forbedrer den generelle handleopplevelsen.

15. Du mangler sosialt bevis

Du har produktbilder av høy kvalitet og fleksible betalingsalternativer. Nå, hva annet kan potensielle kunder ønske seg for å fullføre et kjøp?

Svar: anmeldelser på nett.

Mellom et overbevisende markedsføringsbudskap og en autentisk produktanmeldelse kan du satse på sistnevnte som den mer effektive selgeren. Potensielle kunder ser på produktanmeldelser som objektive. De er som peer-valideringer, la Geneston til.

Å lese:  Hvordan fikser jeg raskt CLOCK WATCHDOG TIMEOUT på Windows?

Hvis brukere ikke finner sosiale bevis på nettstedet ditt, er de mer enn villige til å lete på internett for å ta en informert kjøpsbeslutning. Men etter å ha lest anmeldelser, kan de gå tilbake til nettstedet ditt eller ikke. Det er stor sannsynlighet for at brukerinteressen skifter til et annet merke når de forlater nettstedet ditt.

Derfor vil du at nettstedet ditt skal være utstyrt med sosial bevis, slik at kjøpere ikke trenger å lete andre steder.

Gode ​​fremgangsmåter for konverteringstrakter

En konverteringstrakt er et strukturert syn på kundereisen. Det er mange gode fremgangsmåter for konverteringstrakter, men her er tre overordnede tips om hvordan du kan konvertere besøkende til kunder.

Kartlegg det med en kundereiseanalyse

En kundereiseanalyse er den detaljerte undersøkelsen av trinnene og berøringspunktene en kunde går gjennom, fra deres første interaksjon med merkevaren din til den endelige konverteringen. Du kartlegger hele reisen steg for steg.

I en slik prosess identifiserer du også avgjørende øyeblikk eller potensielle veisperringer der brukere kan falle av midt på reisen. Til syvende og sist bruker du innsikten i din kundereiseanalyse for å bedre tilfredsstille brukernes behov og forventninger i hver fase.

Kvantifiser faktorer med analyse av nettstedets konverteringsfrekvens

Analyse av konverteringsfrekvens er mer fokusert på den spesifikke beregningen – hastigheten som besøkende eller potensielle kunder konverterer til kunder med – og alle faktorer som påvirker den. Når du utfører en analyse av nettstedkonverteringsfrekvens, evaluerer du i hovedsak effektiviteten til CTAene dine på forskjellige stadier.

Bortsett fra å spore hvor mange besøkende som utfører ønsket handling, for eksempel å fullføre et kjøp eller registrere deg for en gratis prøveperiode, kan du også se på profilen eller segmentet av brukere som konverterer. Deretter, for konverteringsoptimalisering av landingsside, kan du opprette eller teste en mer skreddersydd CTA basert på funnene.

Se på referanser for konverteringsfrekvens

Med referanser for konverteringsfrekvens kan du se hvordan konverteringsfrekvensene dine holder seg opp mot bransjestandarder eller mot konkurrenter. Benchmarking lar deg forstå hvor virksomheten din står og veilede beslutningene dine.

Vær imidlertid oppmerksom på at hver virksomhet er unik, med sitt eget sett med mål, kundemasse og bransjenyanser. Det som kan betraktes som en høy konverteringsrate for en, har kanskje ikke samme vekt for en annen.

Ofte stilte spørsmål (FAQs) for CRO

I denne delen formidler Thrives interne CRO-ekspert, Elaine Geneston, sin kunnskap ytterligere ved å svare på CRO FAQs.

Vanlige spørsmål om CRO
Q. Hva er konverteringsfrekvensoptimalisering (CRO)?
EN. CRO er praksisen med å øke prosentandelen av besøkende som konverterertil kunder eller ta en ønsket handling på en nettside.

Det innebærer å forstå brukeratferd, teste ulike nettsteder
elementer, og avgrense brukeropplevelsen for å maksimere konverteringer.

Q. Hvordan beregner du konverteringsfrekvens?
EN. Antall konverteringer / Antall besøkende X 100 = Konverteringsfrekvens

Del antall konverteringer (som kjøp, innsending av skjemaer,
registreringer eller andre ønskede handlinger) med det totale antallet besøkende, multipliser deretter resultatet med
100. Dette bør gi deg en prosentandel som representerer hvor mange av det totale antallet besøkende
konverterer.

Q. Hva er en god konverteringsrate?
EN. Du kan svare begge veier siden hver har sine egne fordeler.

Mellom 2% og 5% regnes ofte som gjennomsnittlig i mange online
næringer.

Q. Hvor ofte bør jeg gjøre CRO?
EN. Kontinuerlig. Selv om det ikke er noen streng regel, anbefaler jeg å kjøre vanlige tester og
gjør iterative forbedringer.

Analyser alltid ytelse, og når du ser områder med potensial
forbedring, ta grep. Husk at brukeratferd og teknologi endres, så vanlig CRO
sikrer at du alltid tilbyr den beste opplevelsen.

Q. Hva er de beste verktøyene for konverteringssporing?
EN. Google Analytics, Optimizely, Hotjar, Crazy Egg og Convert.com

Dette er mine fem beste anbefalinger. Men den beste konverteringen
sporingsverktøy avhenger ofte av de spesifikke behovene og målene til et nettsted.

For flere spørsmål om hvordan du konverterer besøkende på nettstedet til kunder, kan du spørre våre CRO-eksperter.

Få mer enn nettstedtrafikk: En besøkende-til-kunde-løsning

Synes du noen av årsakene vi nevnte ovenfor er for kjente?

Ikke bekymre deg – Attentive er her for å få ting til å skje. Vårt team av CRO-eksperter, forfattere og designere kan strategisk redusere friksjonen i alle trinn av konverteringstrakten din.

Snakk med teamet vårt og få flere konverteringer.

Nye publikasjoner:

Anbefaling