Beste skylagringstjenester for 2024 som vil holde dataene dine trygge til enhver tid

Hvis du jobber hjemmefra og ikke bruker skylagring, bør du seriøst vurdere det. Det gjør alles jobb så mye enklere ettersom du ikke lenger trenger å være på arbeidsplassen din for å få tilgang til nødvendige filer. Det gjør også deling av filer og samarbeid om prosjekter enklere enn noen gang.

Det er mange tjenester som tilbyr skylagring, og de fokuserer alle på litt forskjellige ting. Noen av dem kan du få gratis, men i så fall er lagringen vanligvis minimal, og det er ikke mange funksjoner å jobbe med.

Med tanke på at det er så mange tjenester å velge mellom, har vi satt sammen en liste over de beste. Noen av dem fokuserer på sikkerhet, noen om å gjøre teamarbeid enklere, og noen er rett og slett rimelige. Så fortsett å lese og finn den som passer best for deg.

Beste skylagringstjenester

1. Google Disk

Google Disk

På samme måte som alle andre tjenester som tilbys av Google, Google Disk er umåtelig populær og allment elsket. Siden den første utgivelsen i 2012 har den forbedret seg mye, så hvis du tilfeldigvis er en av dem som ikke likte den den gang, gi den en ny sjanse. Generelt sett har Google Drive en god balanse mellom enkelhet og funksjonalitet. Grensesnittet er intuitivt og fullt responsivt. Alle filer som er lagret på den, for eksempel dokumentene dine, arklysbilder osv. kan også redigeres rett fra grensesnittet, noe som er et stort pluss da det sparer mye tid i det lange løp.

Google Disk kommer også med noen nyttige funksjoner som avansert søk, frakoblet tilgang og synkronisering på tvers av alle Google-plattformer.

Det er et alternativ for å sikkerhetskopiere alle filene dine for å sikre at du aldri mister noe viktig. Google Drive lar brukeren lagre opptil 15 GB data med gratisplanen når det kommer til selve lagringen. For forretningsbruk er det en oppgradering til Google One (inkluderer en håndfull av Googles verktøy og tjenester) som starter på $1,99 per måned og går opp til $299 per måned.

Fordeler:

 • Enkelt å synkronisere alt
 • Gratis for personlig bruk
 • Enkel å bruke
Å lese:  Nyttige måter som vil hjelpe deg med å administrere virksomheten din og dine ansatte bedre

Ulemper:

 • Veldig tett sammensveiset med Googles økosystem
 • Ingen alternativer for ende-til-ende-kryptering

2. pCloud

pCloud

En av tingene som virkelig gjør pCloud skiller seg ut er at den tilbyr livslang tilgang til produktet etter et kjøp, noe som er svært vanskelig å få tak i i disse dager. Den kommer med en 30-dagers papirkurvhistorikk, så det er et alternativ for å gjenopprette filer. Når det gjelder opplasting av filer, kan det gjøres eksternt hvis du har en URL; pluss, det ser ikke ut til å være noen størrelsesgrense for opplastingene dine. Enhver filstørrelse kan lagres trygt på pCloud.

En ny funksjon introdusert i 2020 er muligheten til å velge hvor filene skal lagres. Enhver bruker kan velge mellom Amerika og Europa.

I motsetning til Google Drive, som mangler sikkerhetsfunksjoner, kan du med pCloud sørge for at hver enkelt fil er under maksimal beskyttelse. Dette vil imidlertid koste ytterligere $4,99 per måned, men det gir deg muligheten til å sikre alt med et passord.

Premium-planen koster € 175 og kommer med 500 GB lagringsplass, mens Premium Plus tilbyr to ekstra TB til en pris av € 350. Dette kan virke som mye penger i begynnelsen, men med tanke på at det er et engangskjøp for livstidstilgang, er det faktisk en ganske god deal.

Fordeler:

 • Gratisnivået har 10 GB lagringsplass
 • Det er rimelig, alt tatt i betraktning
 • Har ekstra sikkerhet og beskyttelsesmuligheter

Ulemper:

 • Det finnes ingen samarbeidsverktøy
 • Prisen er en stor sum penger å betale på en gang

3. Icedrive

Icedrive

Denne tjenesten er litt ny på markedet og har bare vært i bransjen i noen år nå. Likevel krever det en litt annen og frisk tilnærming til hele skylagringshistorien. Icedrive kan fungere nesten som en faktisk standardstasjon på PC-en din, noe som betyr at du kan flytte, få tilgang til og oppdatere filene dine som om de faktisk var lagret på datamaskinen din, men uten å ta opp plass. Dette er imidlertid kun en Windows-funksjon. Hvis du tilfeldigvis eier en Mac eller en Linux-maskin, er ikke dette en funksjon du har tilgang til. Men det er noen andre løsninger for disse operativsystemene, og Icedrive kan fortsatt fungere på lignende måte sammen med dem.

Hvis det du leter etter er sterk sikkerhet og kryptering for skylagringen din, kan denne tjenesten være for deg. Icedrive implementerer Twofish-kryptering på alle sine servere, og sørger for at alle filene og dataene dine er kryptert og sikre både på din side og når de når potensielle kunder.

Å lese:  14 beste arkitekturtemaer for WordPress i 2024

Gratisplanen tilbyr 10 GB lagringsplass som er ganske standard for tjenester som disse. Med de betalte planene kan du få opptil 5 TB lagringsplass, avhengig av hvilken plan du velger (fra 150 GB lagringsplass i Lite-planen priset til $20 i året til 5TB lagringsplass i PRO +-planen priset til $15 per måned) . Det finnes også levetidsplaner som kan gjøre avtaler enda billigere.

Fordeler:

 • På den rimelige siden
 • Sterke sikkerhetsfunksjoner

Ulemper:

 • Som med pCloud, er det egentlig ingen samarbeidsfunksjoner
 • Noen funksjoner er bare tilgjengelige for Windows

4. Dropbox

Dropbox

På mange måter, Dropbox var pioneren innen skylagring, men det betyr ikke at den er utdatert. Nye funksjoner blir stadig lagt til, og tjenesten forbedres kontinuerlig. En av de beste tingene med Dropbox er overfloden av samarbeidsverktøy den støtter og alle mulige integrasjoner. De fleste av dem er for verktøy du sannsynligvis bruker allerede og har brukt i lang tid. Vi snakker om verktøy som Google Docs eller Microsoft Office.

Dropbox gir også enkel tilgang til dataene som er lagret på den og gjør teamarbeid veldig enkelt. Alt man trenger å gjøre er å tillate redigering av et dokument eller en fil, og jobben er gjort. Opplasting er også relativt enkelt, og stort sett alle filer kan lagres uten problemer.

Deres originale “smartsync”-funksjon er veldig nyttig hvis du ønsker å spare tid på å synkronisere alt. Den enkle tilgangen reiser imidlertid spørsmålet om sikkerhet. Sikkerhet er på en måte mangelfull når det kommer til Dropbox.

Gratisversjonen av Dropbox tilbyr 2 GB lagringsplass som er på den lave siden, og noen av planene er ganske dyre sammenlignet med planene til de andre oppføringene på listen. Plus-planen kommer til en pris på €9,99/måned for 2TB lagringsplass, og Familieplanen tilbyr 2TB lagringsplass for opptil 6 brukere til en pris på €16,99/måned.

Fordeler:

 • Flotte integrasjoner
 • Smartsync-funksjon
 • Gjør teamarbeid enkelt

Ulemper:

 • Gratisversjonen tilbyr kun 2 GB lagringsplass
 • De betalte planene er på den dyrere siden
 • På den nedre enden, når det gjelder sikkerhet

5. IDrive

IDrive

IDrive må rett og slett få en plass på denne listen fordi den er så billig. Det er det rimeligste alternativet vi var i stand til å finne som fortsatt hadde gode funksjoner og totalt sett var en skylagringstjeneste av god kvalitet. Foruten den gode prisen, gir denne skylagringstjenesten deg også muligheten til å synkronisere alle filene dine; i tillegg kan du dele alt som er lagret på IDrive via Facebook, Twitter eller e-post.

Å lese:  WP-vedlikehold

Det er en ganske anstendig slettet historie; opptil 30 tidligere versjoner av en enkelt fil kan gjenopprettes. En fin ting med IDrive er at den har ansiktsgjenkjenning for bilder. Så når du laster opp et bilde, kan du automatisk organisere det i riktig mappe og synkronisere det med alt annet.

Når det gjelder sikkerhetskopiering, tilbyr IDrive et alternativ for å få tilsendt en legedisk i tilfelle tap av data. Så du kan fortsatt få alt tilbake selv om det verste skjer.

Gratisplanen tilbyr 5 GB lagringsplass, mens de betalte planene tilbyr fra 250 GB til 10 TB. Den personlige planen koster $52,12 per år og tilbyr 5TB lagringsplass. Hvis du trenger å oppgradere til 10TB, vil du se på en pris på $76,60. Teamet og forretningsplanen varierer fra $74,62 for 250 GB lagringsplass og fem brukere til $599,62 for 50 brukere og 2,5 TB lagringsplass.

Fordeler:

 • Gir god sikkerhet
 • Planene er virkelig billige

Ulemper:

 • Forretningsplaner er dyrere
 • Planene er kun billige det første året

6. Bakgrunn

Bakgrunn

Som navnet antyder, fokuserer denne tjenesten hovedsakelig på sikkerhetskopiering. Bakgrunn er en gigant i bransjen og har planer for både personlig bruk og store bedrifter. Med Backblaze blir prosessen med å lage sikkerhetskopier enkel, og det er veldig lite for deg å gjøre. Bare installer den, aktiver den og len deg tilbake og slapp av, vel vitende om at hver enkelt del av dataene dine er bevisst sikkerhetskopiert.

Prosessen er rask, og alt er kryptert. I tillegg, hvis du ønsker det, kan du også motta en fysisk harddisk med alle dataene dine trygt lagret på den.

Hvis det du trenger er noe enkelt, uten alle integrasjonene og samarbeidsverktøyene, kan denne tjenesten være det du bør gå for. Det er praktisk, raskt og pålitelig.

Når det gjelder priser, er det ingen gratis plan. Men alle de betalte tilbyr ubegrenset lagring, som er en funksjon ingen av de andre oppføringene gir. Du kan velge å abonnere enten på månedlig, årlig eller toårsbasis. Det månedlige abonnementet koster $6, det årlige kommer rundt $60, og det toårige abonnementet sparer deg en ti ved å bli priset til $110.

Å lese:  Beste måter å kreve inaktiv Instagram-brukernavnkonto

Fordeler:

 • Ubegrenset lagringsplass
 • Flott backup
 • Superenkel å bruke

Ulemper:

 • Ingen andre funksjoner enn de oppførte
 • Du kan kun bruke én PC per konto

Hederlig omtale – NordLocker

NordLocker

NordLocker er ganske enkel, og hvis det høres kjent ut, er det fordi det ble laget av NordVPN, en av de mest kjente VPN tilbydere i verden. NordLocker er gratis når det gjelder bruk begrenset til din egen lokale maskin, men lagringen er i så fall ganske begrenset – 3 GB. Med denne tjenesten kan du enkelt synkronisere alle filene dine, og den er veldig enkel å bruke.

Bare dra og slipp alt du vil lagre, og filene dine vil snart bli lastet opp og kryptert.

Når det gjelder fildeling er det mulig, men siden denne tjenesten er supersikkerhetsorientert, må den du ønsker å dele en fil med ha en NordLocker-konto. Som vi nevnte er grunnversjonen gratis, men har minimal lagringsplass; den betalte versjonen kommer med 500 GB lagringsplass og koster kun $3,99/md.

Fordeler:

 • Virkelig enkel å bruke
 • Høy sikkerhet

Ulemper:

Hvilken å gå for?

Vel, det kommer an på hva du leter etter. Selvfølgelig vil alle tjenestene gi deg rikelig med lagringsplass, men det er andre faktorer å ta i betraktning. Derfor deler vi tjenestene opp etter vinnerkategorier. På den måten står du fritt til å kryssreferanser og se hvilken som fungerer best for deg.

 • Sikkerhet: NordLocker, IDrive, Icedrive
 • Samarbeid og teamarbeid: Dropbox, Google Disk
 • Best for prisen: Backblaze, pCloud, IDrive
 • Beste egenskaper: Google Disk

Siste tanker

Skytjenester er generelt ekstremt nyttige, spesielt nå når alle må jobbe hjemmefra. De gjør arbeidet enklere, men lar deg også skille arbeidsmaterialet fra dine personlige filer – ikke alle har råd til to PC-er.

Forhåpentligvis hjalp listen vår deg med å finne ut dine skylagringsbehov, og du er nå ett skritt nærmere å gjøre jobben din enklere.

Alle bidragene våre er flotte og oppfyller formålet. Valget du vil ta til slutt koker ned til din preferanse og arbeidsstil.

Nye publikasjoner:

Anbefaling