Caching for WordPress

Hvis du har brukt en datamaskin, har du jobbet med cache.

Kanskje du har hørt at “tømme bufferen” kan hjelpe deg med å øke hastigheten på nettleseren din. Kanskje du da har følt det var selvmotsigende at cache skulle øke hastigheten på nettleseropplevelsen din.

Så hva er cache, og til hvilket formål bruker vi den?

I denne artikkelen vil du finne ut:

  • Hva er cache og hvorfor vi bruker den
  • Hva er server-side cache
  • Hva er cache på klientsiden
  • WordPress-spesifikke cache-plugins
  • Hvordan optimalisere nettstedet ditt for hastighet

Hva er cache?

Konseptet med cache er enkelt: det er en komponent i databehandling som lagrer midlertidige data slik at de kan gjenbrukes når det er nødvendig og dermed forbedre ytelseshastigheten.

For eksempel vil en nettleserbuffer lagre et nettsteds statiske innhold.

Siden lasting av innhold fra cache er raskere enn å laste det ned hver gang du besøker et nettsted, forbedres lastetiden din dramatisk.

Som WordPress-bruker bør du skille mellom to typer caching for nettstedet ditt: serverside og klientside.

Caching på serversiden

Caching på serversiden er akkurat hva du kanskje tror det er – caching som bruker serveren som lagring, i motsetning til å bruke din lokale maskin.

Det finnes flere typer caching på serversiden, hvorav noen er:

Å lese:  Hvordan lage leppepomade til å selge på nettet: Den komplette e-handelsguiden

Sidebufring

HTML står for Hypertext Markup Language og er også en filtype. En HTML-fil vil inneholde nettstedets kode og innebygd innhold, for eksempel tilpasset CSS.

Sidebufring lar HTML-filer lagres for å forbedre lastetiden for nettstedet.

Databasebufring

Databasebufring gir raskere spørringsbehandling, spesielt ved tilgang til store databaser. De fleste nettsteder har i disse dager en økende mengde data lagret, for eksempel nettsteder som inneholder butikker og derfor mye brukerinformasjon.

Store databaser kan være en ressurssvin, så det er spesielt nyttig å gi tilgang i minnet til databasens mest brukte spørringer.

Objektbufring

Det er flere objektbufringsløsninger tilgjengelig, noen av de mest populære er Redis (en åpen kildekode, in-memory database) og Memcached (en multithreaded in-memory cache). Databasebufring er et undersett av objektbufring – en spørring blir først gjort til en database som MySQL, hvoretter resultatet blir lagret i et mellomledd som Redis.
Neste gang spørringen gjøres, trenger den ikke lenger gjøres til databasen, og blir i stedet lastet ut av hurtigbufferen.

Opcode eller OPcache

En del av nettstedets kode er PHP-skriptet, som må kompileres under kjøring. I stedet for å kompilere det hver gang du besøker et nettsted, vil opcode-caching lagre det kompilerte skriptet til serverbufferen, og eliminere behovet for å kompilere koden hver gang og øke hastigheten på lasteprosessen betraktelig.

CDN-bufring

EN innholdsleveringsnettverk er et nettverk av proxy-servere som minimerer nettsidens lastetid ved å laste inn innhold fra en server som er fysisk nærmere brukeren.

Et CDN vil cache bilder, videoer eller hele nettsider for å gi maksimal hastighet og tilgjengelighet av innhold til den forespørrende brukeren.

Caching på klientsiden

I motsetning til caching på serversiden, betyr dets ekvivalent på klientsiden at dataene er lagret på datamaskinen din lokalt.

Å lese:  Hvordan få svar fra besøkende med demokratiavstemning i WordPress

Dette er sannsynligvis den typen cache du er mest kjent med – nettleserbufferen.

Også kjent som HTTP-cachen, lagrer den alt nedlastet nettstedinnhold direkte på din lokale maskin.

Neste gang du laster inn nettstedet, vil nettleseren din først få tilgang til cachen for å se om det finnes en lagret versjon av nettstedet.

Hvis den gjør det, trenger ingen ytterligere forespørsler sendes til serveren, noe som sparer både lastetid og båndbredde.

WordPress-plugins for Managed Cache

WP SUPER CACHE

Dette populære pluginet cacher HTML-filer for å omgå lasting fra PHP-kode.
Den tilbyr tre moduser; WP-Cache, ekspert og enkel slik at alle, fra en erfaren bruker til en ny, kan nyte hastighetsfordelene.

W3 TOTAL CCHE

Mens det ligner på WP Super Cache, legger W3 Total Cache-plugin vekt på å optimalisere SEO-rangeringer.

Ettersom de fleste nettsteder er rangert for hastighet når det kommer til SEO-anbefalinger, kan denne plugin-en skryte av en 10x forbedring i nettsidens lastetid som igjen fører til høyere rangering av nettstedet ditt ved nettsøk.

WP-OPTIMER

Bortsett fra å bufre dataene dine, siterer WP-Optimize også at det “renser databasen”.

I sammenheng med denne plugin-en, betyr rengjøring av databasen periodisk fjerning av filer som ikke lenger er nødvendige, for eksempel spam-kommentarer og andre foreldede data.

WP-Optimize tilbyr også et bredt spekter av alternativer for planlegging som kan appellere til brukere som liker å spesifisere antall oppryddinger som trengs.

LITESPEED CACHE

LiteSpeed ​​Cache presenterer seg som ikke bare en caching-plugin, men en allsidig akselerasjonstjeneste.

Bortsett fra caching, tar det også for seg å forminske kode (strømlinjeforme kode og strippe den for all unødvendig data) og lat lasting (viser bare én del av nettstedet ditt til brukeren for forbedret hastighet, spesielt nyttig for mobile enheter).

Å lese:  Retting av databasetilkoblingsfeil i WordPress

Den støtter objektbufringstjenester som Redis og tilbyr også støtte for flere CDN-er.

Optimalisering av nettstedet ditt

Som du kan se, er caching ekstremt viktig for å forbedre lastehastigheten til nettstedet.

Nettstedhastigheten optimaliseres imidlertid best ved å bruke flere strategier, hvorav noen er:

Bruke GZip til å komprimere filer

GZip er navnet på et program og dets tilhørende filformat. Den tiltenkte bruken er for filkomprimering og dekomprimering, og det er den mest brukte metoden for å komprimere nettstedfiler.

GZip komprimerer nettstedets HTML-fil og eventuelle stilark eller skript du måtte ha til en enkelt strømlinjeformet fil som deretter kan leveres til klientens nettleser.

Alle moderne nettlesere støtter GZip-komprimering.

Forminskende kode

Som tidligere nevnt ovenfor, er forminskelse av kode handlingen for å fjerne all data som er unødvendig for at koden skal bli riktig utført.

Dette inkluderer eventuelle tomme mellomrom, nye linjetegn og kommentarer som kan være en del av koden din.

Som navnet antyder, vil forminskelse av CSS- og JS-koden gjøre den mindre og derfor lettere å overføre.

Bortsett fra å spare båndbredde, forbedrer den generelle ytelsen til nettstedet ditt ved å gjøre koden mer effektiv.

Bruke et innholdsleveringsnettverk

Å bruke et innholdsleveringsnettverk eller CDN er en populær løsning for å forbedre leveringshastigheten.

CDN lagrer statisk innhold på en server som er fysisk nærmest klienten som ber om, noe som minimerer lasting og leveringstid.

Det er mange CDN-løsninger tilgjengelig, inkludert de svært populære CloudFlare.

Forbedre sidehastigheten med Hostinger Edge CDN drevet av Cloudflare, vårt spesialbygde innholdsleveringsnettverk. Den er integrert i plattformene våre for enkel bruk uten massevis av konfigurasjonskompleksitet.

Å lese:  Er dropshipping lønnsomt?

Optimalisering av bilder ved hjelp av Lazyload

Siden de fleste bilder i disse dager er av høy kvalitet og derfor store i størrelse, kan det være nyttig å bruke en bildeoptimaliseringsløsning. For eksempel Smush plugin komprimerer bilder med mål om å redusere størrelsen, men holde kvaliteten høy.

Den tilbyr også muligheten til å “late” nettstedet ditt, som er en tjeneste som bare laster inn den delen av nettstedet brukeren ser på for øyeblikket.

Dette forbedrer hastigheten betraktelig på mobile enheter. Siden skjermene ikke kan vise hele nettsiden samtidig, gir det større leveringshastighet ved innlasting av innhold etter hvert som brukeren får tilgang.

Holder seg oppdatert

Det sier seg selv at det er viktig å holde seg oppdatert. Plugins og temaer utvikles alltid aktivt, så det er best å holde dem oppdatert til enhver tid for å sikre kompatibilitet og optimal ytelse.

Få innebygd caching med Hostinger

I kombinasjon med andre metoder kan bruk av en caching-løsning som en plugin i stor grad forbedre nettstedets ytelse og dermed kundetilfredsheten.

Caching kommer i forskjellige former og størrelser og er en integrert del av ikke bare databehandling, men også moderne hosting.

Fullt administrert WordPress-hosting av Hostinger kommer med innebygd caching for ultrarask lasting, pluss en CDN drevet av Cloudflare med over 280 lokasjoner. Alle vertsplaner inkluderer også:

  • Premiumverktøy som Visual Compare, Solid Security Proog mer.
  • Bildekomprimering for å redusere nettleserens lastetider.
  • Alltid på sikkerhetsovervåking og støtte fra WordPress-eksperter 24/7/365.
  • Ingen overskuddsgebyrer, trafikkgrenser eller målte sidevisninger.

Ta en titt på administrert WordPress-hosting fra Hostinger for å komme i gang i dag.

Nye publikasjoner:

Anbefaling