De 5 beste grunnene til å bruke en VPN og proxy

smartenhet g5ae590eee 1280

Bruken av en VPN og proxy-server sammen er et smart trekk for å forbedre din online sikkerhet, få mer frihet og tilgang til internett samt mange flere fordeler.

Disse alternativene kan gi brukeren en forbedret opplevelse på internett, men de fungerer begge på forskjellige måter og kan gi deg flere fordeler i seg selv.

I USA, Statista fant at VPN-bruken fra voksne vokste fra 15 % i 2019 til 72 % for øyeblikket i 2022.

Bransjen blomstrer helt siden COVID-19-nedstengingene der verden hovedsakelig gikk over til nett, og folk så både en økning i nettkriminalitet der folk ble stjålet data og finansiell informasjon, men også forbrukere følte seg begrenset av sensur i mange land.

Det kan variere fra noen i USA som ønsker å se japansk anime-innhold, men deres Netflix har dem geografisk begrenset til bare vestlige TV-serier.

Det kan også være noen i Kina som ønsker å lese nyhetene som ikke blir sensurert eller påstått av et statlig nyhetsutsalg, så en VPN gir en viktig tjeneste for dem.

Både proxyer og VPN-er vil skjule din virkelige IP-adresse og pare den med proxy-serveren eller VPN-leverandørens IP-adresse. Dette gir deg sterk anonymitet for hvert nettsted eller nettleseropplevelse.

En proxy er imidlertid mye mer begrenset i sin personvernfordel og har en tendens til å være mer fordelaktig for en stor gruppe mennesker, som et selskap som jobber eksternt.

Det er godt forstått at når du sammenligner en VPN og proxy-server, er førstnevnte det beste alternativet for en forbruker, for eksempel et verktøy som Urban gratis VPNsom er både kostnadseffektiv, enkel å bruke og dekker alle fordelene du kan forvente av en VPN.

Å lese:  Pixel 6A kommer til India: Pris, spesifikasjoner og mer

Her er de 5 beste grunnene til å begynne å bruke en VPN og proxy-server:

Holder IP-adressen din skjult

Både en VPN og en proxy-server kan skjule IP-adressen din, noe som betyr at du er fullstendig beskyttet mot å få den virkelige IP-adressen din avslørt for cyberkriminelle som ønsker å hacke seg inn i dataene dine eller ondsinnede tredjeparter som prøver å gruve dataene dine for å tjene penger eller målrettede annonser.

pexels kevin paster 1923286

All Internett-trafikk, online-forespørsler og nettleserinformasjon ser ut som om den kommer fra et helt annet sted enn ditt virkelige. Denne anonymitetens kappe kan holde deg trygg fordi alt noen kan få er VPN-en eller proxyens serverdata og IP-adresse, ikke din. Ved å bruke en VPN holder du deg trygg og sikker.

Sikkerhet på offentlige nettverk og utover

I dagens fjernarbeidsverden vil du ofte finne deg selv å jobbe for arbeidsgiveren din fra en rekke steder – det kan være hjemme, på din lokale kaffebar, hos slektninger eller til og med i et annet land.

Uansett er behovet for å bruke et offentlig eller usikret nettverk obligatorisk nå og da. Disse nettverkene, spesielt offentlige, er ikke på langt nær beskyttet nok og kan bli hovedkandidater for hackere og andre nettkriminelle til å målrette sitt neste offer.

Å lese:  8 beste event-plugins for WordPress å bruke i 2024

De kan bruke falske hotspots, plante skadelig programvare, spore dataene dine som en “man-in-the-midten” eller mer. En VPN kan gi kritisk beskyttelse mot dette da alle dine data, fra din PC til nettstedet du besøker og tilbake er kryptert.

Det skaper i hovedsak en privat tunnel som fungerer som en ekstra kryptering til tilkoblingen din, noe som betyr at alle sensitive data er nesten umulige å få tak i av hackerne. Selv om de på en eller annen måte fikk tilgang til det, ville det være uleselig og ubrukelig for dem.

Få Internetts frihet

Et vanlig problem for mange forbrukere som bruker strømmeplattformer er at de ikke får tilgang til TV-programmene de ønsker. Vanligvis vil de betale for bare regionen de er i, og vil ikke ha tilgang til andre.

Heldigvis betyr en VPN og den lokaliserte anonymiteten den gir at du kan bruke strømmeplattformen din gjennom denne og få tilgang til innhold fra hvor som helst over hele kloden.

Enten du vil se Amazon Prime-innhold som bare er tilgjengelig i Asia, eller du vil se hvordan Netflix er for en amerikaner som brite, kan en VPN løse dette begrensningsproblemet.

I andre tilfeller av begrensning og hindringer for en internettbrukers frihet, kan det komme i form av sensur. Det er et økende antall land som aktivt begrenser en brukers mulighet til å surfe og få tilgang til innhold og informasjon på internett.

Å lese:  Hvordan blokkjeden kan hjelpe leverandørkjedeselskapet ditt med å øke kundelojaliteten

Sensur kan operere fra et nasjonalt nivå, der et land forbyr visse medier eller typer nyheter, eller det kan komme i form av en organisasjon der din arbeidsplass, utdanningssted eller mer kan blokkere visse nettsteder når du er koblet til deres Nettverk.

Uansett kan en VPN omgå dette sensurproblemet og la deg, bokstavelig talt, få tilgang til innhold fra hele verden.

Datavern

Hvis én ting er sikkert, så er det at du får null personvern på internett i dag. Enten det er cyberkriminelle og hackere som har som mål å utnytte din personlige eller økonomiske informasjon for deres ondsinnede gevinster, eller nysgjerrige tredjeparter som ønsker å tjene penger på dataene dine de kan hente, er personvernet ditt minimalt på nettet.

Et eksempel på noen som sporer Internett-trafikk og nettsurfing kan bli funnet hos din Internett-leverandør (ISP), ettersom de sporer dataene dine og gjerne kan dele dem med selskaper, annonsører, myndighetene og andre ondskapsfulle tredjeparter uten å trenge din godkjenning eller til og med gi deg beskjed.

De gjør dette vanligvis av en rekke årsaker, ikke alle nødvendigvis onde, men personvernet ditt blir fortsatt angrepet uten ditt samtykke. Noen myndigheter krever at en ISP logger internettaktiviteten din, mens noen til og med lar dem selge den for profitt til annonsører, som USA.

Å lese:  FitCoach-reisen: Fra nedlasting til en sunnere deg

En VPN kan heldigvis blokkere Internett-leverandøren fra å spore aktiviteten din på nettet, og et viktig notat å gjøre er at disse nettdataene de deler inkluderer din sanntidsposisjon, aktivitet på sosiale medier og til og med påloggings- og passordinformasjon.

vpn gb91bcb9d0 1280

De sparer deg penger

Det er en ting som kalles “prisdiskriminering” der plasseringen din aktivt endrer prisen på et produkt eller en løsning, så vel som statusen din (førstegangskjøper eller gjentakende kunde), dine kjøpspreferanser på nettet og mer.

Disse algoritmene eksisterer for å skape dynamiske priser som er endret til dine online data og personlige opplysninger, det er noe som har skjedd i den virkelige verden, men som har gått over til online nå også.

En VPN kan spare deg massevis av penger og betale tilbake den rimelige kostnaden ved å beskytte deg mot å bli eksponert av disse selgerne. Det kan skjule surfevanene dine, din sosiale og økonomiske status, og selvfølgelig IP-en din, noe som betyr at selgeren ikke kan sette prisen høyere for deg.

En annen måte en VPN kan spare penger på er gjennom sikkerheten og beskyttelsen den gir når du handler på nett eller banker. Den private tunnelen og datakrypteringen betyr at du kan bruke disse nettstedene og deres fasiliteter uten å bekymre deg for at dataene dine blir snoket på av hackere, noe som kan føre til store økonomiske kostnader.

Nye publikasjoner:

Anbefaling