Å kunne få tilgang til en plattform hvor dere kan jobbe sammen med et helt team er kritisk, spesielt når det kommer til et nytt prosjekt. Dette er spesielt tilfelle for programvareutviklingsteam som jobber med stramme tidsfrister, utallige variabler og betingelser som må oppfylles. I hovedsak er nettsamarbeid håndverket for å effektivt kommunisere med teamet ditt mens jobber med et prosjekt.
Utviklingsteam må forstå alle aspekter av produktet de lager, og til slutt sikte på å ha et ferdig produkt som er så brukbart og så hyggelig for sluttkunden som det kan bli. Men som vi allerede vet, kan hvert prosjekt bare være like vellykket som planlegging, organisering og teamarbeid. Det er praktisk talt umulig å oppnå alt dette uten et slags samarbeidsverktøy, siden det gir mange fordeler som gjør alle trinn i prosessen enklere.
Her er hva et samarbeidsverktøy kan tilby deg:
Men selv om du kjenner hovedfordelene ved å velge riktig samarbeidsverktøy, må vi likevel erkjenne at ulike verktøy tilbyr ulike funksjoner og løser ulike problemer. Så, i samsvar med det, er det første du må gjøre å identifisere problemene teamet ditt står overfor og gå derfra. Når du innser problemområdene, vil du ha mye lettere for å velge riktig verktøy for deg og teamet ditt.
I ånden av det har vi utarbeidet en liste over de beste online samarbeidsverktøyene for utviklere. Alle har forskjellige funksjoner, så det er garantert en her som passer teamet ditt og arbeidsstilen din. Disse er i ingen spesiell rekkefølge, og det beste valget avhenger utelukkende av arbeidsstilen din og hva teamet krever.
1. Trello
Det er praktisk talt ingen lag i live som ikke har hørt om dette verktøyet. Trello er et av de mest, om ikke det mest, kjente samarbeidsverktøyene i hele verden, og vi kan trygt si at det fikk sin plass rettferdig. Trello kan fungere ganske enkelt som din ultimate gjøremålsliste, men hvor kraften virkelig ligger er dens enorme tilpasningsmuligheter. Det kan fungere godt for både store team og mindre; alt avhenger av hvordan du setter opp og organiserer arbeidsmengden.
Hele plattformen består av et grunnleggende hovedtavle hvor du kan ha oversikt over alt som skal gjøres og tildele oppgaver til hver ansatt eller et team. Det er også her du finner produktivitetsmålinger, tidslinjer, kalendere osv. Trellos grunnleggende organisasjonssystem er de såkalte “kortene”. Tilordne en oppgave, fargekode den for å vite hvilken kategori den passer inn i, del den med lagkamerater og få en hel rekke nyttige samarbeidsfunksjoner som; teamchatter, co-op redigering og mye mer.
Ikke bare kan Trello hjelpe deg med å organisere, men det er også enkelt å integrere det med ethvert annet verktøy teamet ditt trenger for å fullføre prosjektet effektivt. En av hovedgrunnene til at dette tilfeldigvis inntar vår førsteplass, bortsett fra bare funksjonene den tilbyr, er at den har gode prissetting for et prosjektstyringsverktøy. Selvfølgelig er det betalte planer som større team kan trenge, men selv i så fall er det ganske rimelig.
2. Jira
Jira er et samarbeidsverktøy laget spesielt med dedikerte programvareutviklere i tankene. Som mange andre verktøy som Smartsheet, lar Jira deg planlegge oppgaver ved å tilordne dem til teamet ditt. Men det tilbyr også ganske mange tilleggsfordeler som hjelper utviklere spesifikt. Du kan bruke den til å holde øye med aktive spurter og sortere prosjektene dine etter utviklingsstadium. En spesiell fane er inkludert der du vil kunne se all programvaren du jobber med, samt spore utgivelsesdatoer og fullføringsgrad.
Siden teamet bak denne programvaren er godt klar over det faktum at hvert team har en unik måte å sende programvare på, har de inkludert noen forhåndslagde arbeidsflyt-“maler” samt muligheten til å importere dine egne. Ved å bruke Jira vil du kunne sende programvare raskere og koble hele arbeidsflyten til et eksisterende veikart. Det er til og med separate kodelagre som følger med verktøyet, så du vil aldri miste oversikten over noe, og heller ikke vil en kodelinje bli merket av.
Basic-versjonen er også helt gratis, men den begrenser deg til ti brukere og mangler noen av funksjonene som kan gjøre den til et perfekt valg for din bedrift. Men når ting går opp, vil selv de betalte planene ikke koste deg en arm og et ben.
3. GitHub
GitHub er åpen kildekode programvare som egentlig ikke trenger noen introduksjon. Ved siden av Trello er det sannsynligvis et av de mest kjente samarbeidsverktøyene for utviklere. Med GitHub kan team raskt legge til medforfattere til en forpliktelse, samt angre tilfeldige, og se hvem som tilskrev hva hver del av programvaren som utvikles. Det er dedikerte dashbord der du kan se alle åpne trekkforespørseler, selv om de er fra oppstrøms grener eller gafler som om de var en del av en lokal avdeling. Ganske pent, ikke sant?
Et av de nyeste tilleggene til GitHub er syntakshøydepunktet. Denne funksjonen lar teamet ditt fremheve når de ser på diff, og den fungerer også på forskjellige programmeringsspråk. Bortsett fra bare disse alternativene, har GitHub også en rekke andre nyttige funksjoner som muligheten til å automatisk oppdatere sårbarheter, skallintegrasjoner, utvidet bildediff-støtte og mange andre.
Tatt i betraktning det faktum at GitHub er åpen kildekode-programvare, kan den mangle noen premium samarbeidsfunksjoner som andre verktøy tilbyr. Men siden det først og fremst ble bygget for utviklere, har det også noen funksjoner som ingen andre verktøy kan tilby. I tillegg blir den stadig oppgradert, så uansett hva den måtte mangle nå, vil den sannsynligvis ha i fremtiden.
4. Sammenløp
Det fjerde verktøyet på listen vår er Sammenløp, og det kommer fra de samme sinnene som ga oss både Trello og Jira, så det er ingen tvil om at dette vil være det perfekte verktøyet for mange lag der ute. Det grunnleggende grensesnittet er intuitivt og lar brukerne virkelig utnytte kraften til teamene sine ved å samle kunnskapen deres på ett sted og lage et brett med enkle svar som alle kan få tilgang til. Ved å bruke det blir det enklere enn noen gang å lage møter og veikart, siden det hele kan gjøres med bare noen få klikk.
Confluence er veldig allsidig og har forhåndslagde maler for prosjektledelse, strategisk planlegging og produktivitet. Dette verktøyet jobber hardt, så du trenger ikke. Ved å eliminere alle de kjedelige små oppgavene du vanligvis må gjøre selv, vil du spare tid og kunne bruke den andre steder – antagelig å lage programvare.
Arbeidsnarkomane som rett og slett ikke klarer å få tankene vekk fra jobben, vil også gjerne vite at Confluence tilbyr en mobilversjon, så det er en måte å fortsatt være aktiv og samarbeide med teamet ditt selv på farten. Integrasjon med andre verktøy er heller ikke noe problem hvis du velger denne programvaren. Det er mange klare tilgjengelige som Slack, Google Drive, Dropbox, Trello, etc.
Hederlige omtaler
Selv om disse verktøyene er de beste, er det etter vår mening mange andre som kan gjøre arbeidet for et utviklingsteam mer håndterbart, men de er mindre i skala og er ikke allrounder.
Vi synes fortsatt de er gode for det de gjør, men når det gjelder fullstendig samarbeid, bør de brukes sammen med et annet verktøy.
Google Suite – Dette verktøyet tilbyr ganske mange nyttige funksjoner for fagfolk som jobber i team og kan hjelpe deg med å skape en mer effektiv, godt administrert arbeidsflyt. Det er enkelt å koble det til andre Google-verktøy du sannsynligvis allerede bruker, og det tilbyr noen flotte sikkerhetsalternativer.
RingCentral – RingCentral er først og fremst et godt avrundet kommunikasjonsverktøy, men å integrere det med et verktøy som Trello kan virkelig gjøre det til en fullverdig samarbeidsplattform.
Bitbucket – Bitbucket er litt mindre i skala, og hovedoppgaven er å gjøre samarbeid enklere når man jobber med kildekode. Selv om den er ganske hendig, er den sannsynligvis best brukt i forbindelse med andre verktøy som Jira.
Siste tanker
Å jobbe med et team er alltid enklere når det planlegges riktig og med de riktige verktøyene på plass. Uansett hvor gode jobbene deres teamet ditt kan være, hvis du jobber i en konstant tilstand av kaos, er sjansen stor for at ting ikke blir gjort i tide. Derfor er det viktig å velge et godt samarbeidsverktøy; på den måten kan du få produktene dine ut i tide, og alle kan jobbe med et sunt sinn og vite nøyaktig hva de må gjøre og når de må gjøre det.