De viktigste funksjonene i CRM-programvare: Utvid virksomheten din og få mer fornøyde kunder

Hvis du noen gang har jobbet, eller muligens bare snakket med noen som jobbet direkte med kunder, har du helt sikkert hørt uttrykket “Kunden har alltid rett”. Dette er en overdrivelse, men det er sannhet i disse ordene. Kunden må alltid føle at de har fått det de ønsket ut av avtalen.

Customer Relationship Management, eller CRM for kort, er ikke noe nytt. Vi hadde sett det i økonomi for tiår siden. Men som alt annet, måtte det bringes til det 21. århundre – digitalisering, sanntids datainnsamling, omfattende datautvinning (ulike statistikker, grafer, rapporter osv.), for å nevne noen, har blitt standarder for internettalderen.

CRM-programvare er en fast del av annen e-handelsprogramvare eller kan finnes separat som integrasjoner, plugins eller apper.

Sjansen er stor for at du allerede har brukt aspekter av CRM uten å være klar over det, og det er nok for de fleste e-handelsadministratorer/-administratorer. Men hva om du nærmer deg problemet direkte, dvs. spesifikt retter deg mot CRM-programvare som vil hjelpe deg å utvide den delen av virksomheten din – hva ser du etter?

Vi har samlet noen av de viktigste funksjonene du bør se etter når du velger CRM-programvare, og har laget en praktisk nedsjekkingsliste du raskt kan gå gjennom før du tar den endelige avgjørelsen.

Uten spesiell rekkefølge, la oss komme i gang.

Automasjon

Hendene skriver på bærbar PC

Når du administrerer et nettsted, er du alltid i litt tid, så det flerårige målet er å jobbe mindre eller kondensere tiden som trengs for å få en bestemt jobb gjort. Det du bør se etter i en CRM-programvareløsning er å automatisere kunderelaterte prosesser.

Dette inkluderer automatiserte inndatakanaler, for eksempel skjemaer kundene dine kan fylle ut. På dem kan det gjøres et valg (fra for eksempel en rullegardinmeny) angående kategorien for henvendelsen. Meldingen blir deretter umiddelbart omdirigert til riktig person eller avdeling for behandling. I tillegg sendes en bekreftelsesmelding til kunden som bekrefter mottak av henvendelsen.

Å lese:  5 måter å bruke visuell historiefortelling i markedsføringen din

Når kontakten er opprettet, lagres korrespondansen for fremtidig referanse med spesifikke etiketter og tidsstempler automatisk, noe som eliminerer behovet for hver agent å registrere hver interaksjon manuelt.

Systematisering

Automatisering fører uunngåelig til systematisering. Uansett hvor du har klare retningslinjer for de involverte og en god infrastruktur (i dette tilfellet CRM-programvare), vil ting bli gjort mye mer effektivt. Likevel er systematisering også lik svarene over hele linja.

Du er alltid ute etter å sette høye standarder for nettstedet ditt, spesielt for kundeinteraksjoner.

Dette bør ikke være sjelden når kunden aldri vet hvem som tar den velkjente telefonen. Streb i stedet for fortsatt fortreffelighet, noe en CRM vil bidra til å gi.

Den enkleste måten å visualisere dette på er å tenke på McDonald’s – selvfølgelig vil tilbudene variere, akkurat som menyelementene. Men siden det er en franchise, vil du se den samme innredningen, de samme grunnleggende menyelementene, den samme kleskoden, osv. Dette er den typen standarder som systematisering tilbyr. Kvaliteten på den aktuelle tjenesten bør naturligvis holdes høy i tillegg til systematiseringen. Men, det sier seg selv.

Kundedatabase

Person som holder markør

En av tingene du ønsker å skape når du bygger opp en relasjon med kundene dine, er å samle inn data. Du får dem til å registrere seg, eller i det minste legge igjen grunnleggende informasjon når de fullfører en bestilling, selv som et oppdrag. Disse dataene kan deretter lagres og brukes til å ekstrapolere alt fra deres plassering, handlevaner, foretrukne produkter, etc.

En kvalitets CRM-programvare vil ta alle disse individuelle dataene og koke dem ned til kvantifiserbare tall som i stor grad hjelper deg med å bestemme handlinger for å øke konverteringene dine. Informasjonsinnsamlingen er imidlertid ikke én vei, noe som betyr at du ikke bare tar inndataene deres, men begge ender av interaksjonen. Hver e-post du har sendt (automatisert eller manuell), anrop du har foretatt, egentlig enhver form for kontakt som skjedde kan lagres og legges til individuelle eller gruppekundeprofiler.

Å lese:  TokUpgrade Review 2024: Hvordan få flere TikTok-følgere

Dokumentasjonsdatabase

Siden CRM handler om kunderelasjoner, er det forventet at du vil ha en kundedatabase, men hva med en database for alt annet? Over tid vil du ha massevis av data for å danne ditt eget dokumentbibliotek.

Fordi du har omfattende data til rådighet, kan biblioteket deretter brukes internt til noe som å lage pedagogisk materiale for dine ansatte eller organisere lager-/lagertendenser.
Ved å aktivere alles tilgang til dokumentasjonen og legge til den ofte sikrer du at alle prosessene dine gjøres på samme måte, noe som reduserer bortkastet tid og legger til den tidligere nevnte generelle systematiseringen.

Kundeservice

Fornøyd kunde

Kundedatabasen og dokumentasjonsdatabasen vil sammen være uvurderlig for å skape suveren kundeservice. Kombinasjonen av individuelle profiler til kundene dine, som gir en personlig tilnærming, og dokumentasjonsdatabasen som definerer denne tilnærmingen over hele linja er nøkkelen i denne forbindelse.

På den ene siden har du alle dataene du trenger for vellykket kommunikasjon, og på den andre en forsikring om at hver kunde vil bli kontaktet på samme måte. En god CRM-programvare vil tillate en strømlinjeformet forbindelse mellom de to databasene, noe som gjør det lettere for deg som administrator å kombinere dem til en helhet som er større enn summen av delene.

Avanserte rapporter

Hver CRM-programvare du vil bruke vil ha noen rapporteringsfunksjoner, men de avanserte løsningene tilbyr mye mer enn rene tall. Du kan bli tilbudt forslag basert på dataene som er gitt for å forbedre aspekter ved virksomheten din. Jada, når du har nok erfaring med statistisk analyse, vil du sannsynligvis kunne bruke rådataene uten hjelp. Imidlertid kan programvaren opprette tilkoblinger som brukere noen ganger ikke kan.

To glade mennesker

Gode ​​rapporter kan være til nytte for deg over hele linjen. Ting som intern organisasjonsstruktur, fokus på produkter, markedsføringstaktikker, kundetrender osv. vil være mye mer tilgjengelig å tolke ved hjelp av en god rapport. Jo større datapoolen er, jo mer trenger du programvare fordi å sile gjennom store mengder rådata manuelt kan være en uendelig oppgave. Samtidig gir et stort databasseng deg de mest nøyaktige resultatene, som du forventer med enhver statistisk analyse.

Å lese:  Drupal 10: The New Digital Experience – B...

Tilpasning

Som all annen programvare du bruker, bør CRM-programvare modifiseres for å passe deg og ikke omvendt. Derfor bør du se etter programvare som lar deg gjøre endringer som avviker fra standardpakken. Det kan være muligheten til å endre backend-dashbordet, lage tilpassede rapporter, legge til egendefinerte felt på frontend, etc.

Poenget er at du knapt kan finne to virksomheter som er like tvers igjennom, og tilpasningsalternativer, uansett hvor små, er ikke bare velkommen, men nødvendige. Selvfølgelig, for de med den nødvendige kunnskapen, ville den ultimate friheten være kodetilgang.

Hvis leverandøren lar deg rote med basiskoden til CRM-programvaren, er det praktisk talt ingenting du ikke ville kunne endre og modifisere.

Dette vil være en veldig spesifikk funksjon som bare noen få sluttbrukere vil kunne dra nytte av, så den er ikke så utbredt som noen andre er. Men hvis du er så tilbøyelig, vil det gjøre deg i stand til å lage noe helt unikt.

Integrasjoner

I likhet med tilpasningsalternativer, vil du bruke CRM-programvare som lar deg integrere annen programvare du bruker i kjernefunksjonene. Du kan bruke programvare som Mailchimp, Outlook eller Dropbox i tillegg til CRM. Men det kompliserer ting hvis det er en løsning der ute som har tilgang til alle disse fra samme sted – som backend-dashbordet.

Sjansen er stor for at du ikke finner den perfekte programvaren som dekker absolutt alt siden nettsteder i dag bruker dusinvis av nyttige verktøy for å gjøre virksomheten enklere. Men komplementære programmer fungerer vanligvis sammen, så hvis du bekymrer deg for bare et par av de som er avgjørende for deg, bør det finnes en CRM der ute som passer for deg.

Å lese:  Hvordan få sponsede innlegg til bloggen din (ultimate guide)

Enhetsstøtte

Nettbrett og mobiltelefon på sofaen

En arbeidsdag for nettstedadministratorer slutter ikke etter en 8-timers skift. I stedet er det en forpliktelse hele døgnet. Det betyr ikke nødvendigvis at du trenger å være limt til skrivebordet ditt, bundet til datamaskinen. Med høyhastighetsforbindelser tilgjengelig overalt, gjøres mye av arbeidet på farten ved hjelp av telefoner og nettbrett.

Derfor må en CRM støtte disse enhetene gjennom dedikerte apper eller en justert versjon av hovedproduktet. Realistisk sett, hvis det ikke gjør det, burde det være en veldig god grunn til å hoppe over det som din løsning helt.

Sosiale medier

Fordi sosiale medier spiller en så stor rolle i måten du gjør forretninger på, hjelper det å ha en CRM med innebygde overvåkingsfunksjoner. Disse funksjonene trenger ikke å være omfattende på noen måte. En enkel tracker (liker, delinger, kommentarer osv.) med mulighet til å gjøre rudimentære handlinger (innlegg, kommenterer osv.) er ofte nok. Du vil mest sannsynlig ha andre apper eller trenger å få tilgang til sosiale mediekontoer direkte for mer avanserte kontroller.

Hovedgrunnen til at du vil at CRM skal ha sosiale medier-relaterte funksjoner er bekvemmelighet – du kan holde styr på alt uten å måtte gå gjennom faner, apper eller plattformer.

Sammendrag

De som søker etter CRM-programvare er ute etter å heve sin tilnærming til sine kunderelasjoner. Fordi dette er en så individuell tilnærming der du må vurdere virksomheten din som helhet, produktene dine og til slutt kundene selv, er det ganske vanskelig å finne alle mulige funksjoner du kan bruke. Derfor bør de som er oppført her sees på som de viktigste, men ikke de eneste. Grav gjerne dypt og gå utover før du forplikter deg til programvare for virksomheten din.

Nye publikasjoner:

Anbefaling