Definitiv e-handelsveiledning til Google Shopping 2024

Kjærlighet er å dele!

Lurer du på hvordan du kommer i gang med Google Shopping? Denne artikkelen vil være en grundig e-handelsveiledning til Google Shopping-annonser.

Ikke bare vil du kunne øke trafikken til e-handelsbutikken eller dropshipping-butikkene, du vil også kunne generere potensielle kunder og øke salget drastisk.

Det var bare 25 år siden da den første dokumenterte netthandelen ble gjort. Siden den gang har netthandel vokst til en industri med flere milliarder dollar. Med fremveksten av e-handel har det vært en daglig økning av digitale kunder.

Ifølge forskning forutsier statistikk at nettkunder forventes å nå 2,05 milliarder innen 2020 (som utgjør 26,28 % av de 7,8 milliarder menneskene på jorden).

Vi handler alle på nett. Det er utvilsomt den enkleste måten å kjøpe produkter på i dag. Og en av grunnene til at folk flest handler på nett er fordi de har muligheten til å velge mellom en lang rekke etiketter eller merker som selger det samme produktet.

Men har du noen gang lett etter et bestemt produkt og ønsket å se hva forskjellige merker og merker selger? Det kan være vanskelig å hoppe fra en e-handelsside til en annen.

Dette er grunnen til at e-handelsmarkedsplasser er veldig populære. Markedsplasser som Amazon, eBay, Etsy og Google Shopping gjør det enkelt for kunder å vurdere ulike selgere av samme produkt på én plattform.

Merk at i motsetning til Amazon og eBay, er Google Shopping teknisk sett ikke en online markedsplass. Det er mer en annonseringsplattform som lar kunder bla gjennom en rekke produkter basert på deres Google-søk.

Hvis du er en e-handelsbutikkeier, er Google Shopping veldig effektivt for å synliggjøre butikken din og øke produktsalget. Så vi har laget denne definitive guiden for å hjelpe deg med å komme i gang med Google shopping.

La oss begynne.

Hva er Google Shopping?

Google Shopping er en tjeneste fra Google som gjør det mulig for nettkunder å søke etter, sammenligne og kjøpe fysiske produkter fra ulike forhandlere som har betalt Google for å markedsføre produktene sine.

Google Shopping-resultater vises som miniatyrbilder i SERP-ene som viser forhandleren og prisen på produktene.

SERP – søkemotorresultatsider

Google Shopping er en gren av Google AdWords – som er en annen måte for forhandlere å markedsføre produktene sine på.

Hovedforskjellen er at Google Adwords er tekstbaserte annonser som vises basert på søkeord som forbrukere søker etter, mens Google Shopping bruker produktdata lastet opp av selgere for å vise annonser i søkeresultater.

Fun fact: Da Google Shopping først ble utgitt i 2002, het det Froogle.

Fordeler med å bruke Google Shopping

De siste årene har Google Shopping vist seg å være svært viktig for e-handelsmarkedsføring. De er også mer effektive enn tradisjonelle PPC Google-tekstannonser.

I følge forskning fra Merkel, økte annonseutgiftene på Google Shopping med 38 % i fjor, mens tekstannonser falt 12 %. Google Shopping står også for 65 % av alle Google Ads-klikk.

Denne statistikken viser den økende populariteten til Google Shopping-annonser. Før du foretar et kjøp, undersøker kundene først produktene og selgerne slik at de kan få de beste tilbudene.

De fleste starter sin forskning på Google. Så annonsering med Google Shopping-annonser vil øke synligheten til butikken din på nettet.

Å lese:  Hva er tilbakekoblinger? En endelig veiledning for nybegynnere i 2024

Google Shopping-annonser tilbyr muligheter for eksponering, økt merkevarebevissthet og vekst for bedriften din.

Sjekk ut noen av fordelene ved å bruke Google Shopping.

1. Øk synligheten til produktene og merkevaren din på Søk

Målet til alle e-handelsbedrifter er å øke produktsalget sitt. Den eneste måten du konsekvent kan selge på er hvis kundene finner produktene dine. Og den mest effektive måten å få øynene opp for produktene dine er gjennom Googles søkeresultater.

Enten du er en ny e-handelsbutikkeier eller en etablert bedrift, vil det å vises i Google SERP-er hjelpe kundene dine med å finne deg raskere.

Det beste med Google Shopping er at kundene ikke trenger å være kjent med merkevaren din før de kjøper fra deg.

Nøkkelen er å målrette søkeordene kundene dine søker etter. Når søkeordet ditt samsvarer med søkerens søkeord, vil produktet ditt vises i resultatene.

Siden Google Shopping-annonser vises over de organiske søkeresultatene, kan du øke synligheten til butikken/produktene dine betraktelig.

I motsetning til andre annonseringskanaler, er Google Shopping-annonser svært effektive når det gjelder å matche kunder til produkter fordi resultatene vises basert på kjøperens søkeord. Så produktene vises til digitale kjøpere som er klare til å kjøpe.

2. Få kvalifiserte potensielle kunder fra Google Shopping-annonser

Google Shopping-annonser har en tendens til å tiltrekke seg flere salgsemner av høy kvalitet enn andre annonsekanaler. Det beste er at du bare betaler når noen klikker på Google Shopping-annonsen.

Hvis du driver en e-handelsbutikk og kun ønsker å betale for klikkene du ønsker, er Google shopping veien å gå.

Google Shopping-annonser får også flere klikk. Nettkunder ønsker å ta kjøpsbeslutninger gjennom visuelt tiltalende og informative annonser. Sammenlignet med tekstannonser som vanligvis ikke er informative, kommer Google Shopping-annonser med produktbilder, selgerens navn og prisen på produktet.

Så hvis en søker klikker på produktet ditt, viser det at de er litt interessert. På grunn av denne grundige produktbeskrivelsen tiltrekker Google Shopping-annonser potensielle kunder og ser også dobbelt så høy klikkfrekvens for tekstannonser.

3. Optimalisert brukeropplevelse som fører til bedre konverteringsfrekvenser

Sammenlignet med andre søkeannonser, tilbyr Google Shopping søkere en optimalisert brukeropplevelse. Når en bruker klikker på Google Shopping-annonsen din, føres de direkte til produktsiden din.

Prosessen er veldig enkel, slik at kunden ikke famler rundt på hele nettstedet ditt før de finner produktet de leter etter.

Denne Google Shopping-funksjonen bidrar til å forbedre konverteringsfrekvensen. Å komme til produktsiden betyr færre klikk før de foretar kjøpet.

Men hvis kunden må besøke flere sider før de kan kjøpe, er det mer sannsynlig at de hopper; som fører til et høyt tap av kunder og færre konverteringer.

Slik fungerer Google Shopping

Google Shopping-annonser fungerer annerledes enn vanlige søkeannonser.

Først gir du Google produktdataene dine i en produktfeed. Etter dette plasserer Google Shopping-oppføringer produktene dine øverst i Googles SERP-er, slik at du når millioner av seere med produktene dine. Denne annonsen vil inneholde data om all produktinformasjon i butikken din, for eksempel bilder, titler, beskrivelser, anmeldelser, spesialrabatter og priser.

Google vil deretter bruke denne produktinformasjonen for å matche relevante søk. Så når en kunde søker etter et bestemt spørsmål, viser Google relevante Shopping-annonser sammen med bildet av produktet, prisen og annen tilleggsinformasjon som selgeren la til da annonsen ble opprettet.

Så når en søker ser annonsene dine på SERP-ene og klikker på dem, vil de bli dirigert til produktsiden din. Google vil da belaste deg for det klikket.

La meg dele det ned i trinn for å hjelpe deg å forstå bedre.

1: Du gir Google produktdataene dine i en produktfeed

2: En kunde søker etter «Samsung touch portable SSD» i Google.

3: Googles algoritme vil søke i butikken din etter en Samsung touch bærbar SSD-produktbeskrivelse, opprette en Google Shopping-annonse for den og deretter vise den blant andre annonser i søkeresultatene.

4: Søkeren ser din egen annonse, foretrekker den og klikker deretter på den.

Å lese:  Slik legger du til Google Analytics til WordPress (den enkle måten)

5: Nettleseren føres til produktsiden din.

6: Google belaster deg for klikket.

Oppsummert er det slik Google Shopping fungerer.

Hvor mye koster Google Shopping-annonser?

Dette rapport fra WordStream viser gjennomsnittlig klikkfrekvens for Google Shopping-annonser.

statistikk for Google Shopping-annonser

statistikk for Google Shopping-annonser

Bildet ovenfor viser at gjennomsnittlig klikkfrekvens (CTR) for Google Shopping-annonser varierer fra nisje til nisje.

Totalt sett er gjennomsnittlig CPC for Google Shopping-annonser for e-handelsbutikker USD 0,66. Det er litt høyere enn Google Ads, som er i gjennomsnitt $1,16.

Annonseklikk på Google Shopping koster også mindre enn Google Ads. Gjennomsnittlig konverteringsfrekvens for Google Shopping-annonser for e-handelsbutikker er 1,91 %. Det er lavere enn Google Ads, som er i gjennomsnitt 2,81 USD.

Google Shopping Ads Clicks Cost Per Action (CPA) er også billigere enn Google Ads-klikk. Google Shopping-annonse-CPA er $38,87 sammenlignet med $45,27 for alle Google-annonseklikk.

Slik legger du til produktet ditt på Google Shopping

I denne delen vil vi se alle trinnene som kreves for å konfigurere Google Shopping manuelt.

 1. Opprett en Google Merchant Center-konto
 2. Optimaliser produktbildet på nettstedet ditt
 3. Konfigurer produktflyten din
 4. Koble til Google AdWords-kontoen din
 5. Opprett en Google Shopping-kampanje
 6. Angi budgivning og budsjett for Google Shopping-kampanjen din
 7. Opprett Google Shopping-annonsegrupper

1. Opprett en Google Merchant Center-konto

Du må registrere deg for en Google Merchant Center-konto før produktene dine vises i Google Shopping-resultater.

Google Merchant Center

Google Merchant Center

Merchant Center er der du legger til alle produktene du selger og produktdetaljene. Merchant Center er enkelt å sette opp og navigere.

2. Optimaliser produktbildet på nettstedet ditt

Google Shopping henter produktbildene på e-handelssiden din og viser dem i søkeresultatene. Derfor er det viktig at du optimaliserer produktbildet på nettsiden din før du markedsfører produktene dine på Google Shopping.

Den visuelle kvaliteten på bildene dine avgjør i stor grad antallet klikk annonsen din mottar. Google tar hensyn til dette og vil gjøre det nekte Google Shopping-kampanjene dine hvis kvaliteten på bildene dine er lav. Google utfører ofte kvalitetskontroller og vil suspendere kampanjen din hvis bildekvaliteten er dårlig.

For å sikre at produktene dine godtas i Google Shopping, følg deres anbefalte retningslinjer for bilder:

 • Bruk en solid hvit, grå eller lys bakgrunn
 • Vis produktet i klar og jevn belysning
 • Vis tydelig hvilket produkt som selges. Du kan bruke bakfra og nærbilder på flere bilder, men ikke som hovedbilde
 • Vis bildet i riktig skala. Et produkt bør ideelt sett ta opp 75 % og ikke mer enn 90 % av hele bildet
 • Pass på at bildene ikke har overdreven jpeg-artefakter eller andre artefakter som fringing, pikselering eller falming
 • Ikke legg til vannmerke, logo eller tekstoverlegg til bilder
 • Det skal ikke være noen rammer rundt bildene
 • Bakgrunnen til bildet skal ikke være flerfarget eller mørk
 • Mer enn ett produkt skal ikke vises på bildet. Hvis bildet er en pakke, må bildet inneholde alle produktene i pakken.

3. Sette opp produktflyten

Etter å ha optimalisert bildene på nettstedet ditt, vil neste trinn være å sette opp produktfeeden din. Produktfeeden din vil fortelle Google om alle produktene dine.

Det er to tilnærminger du kan bruke for å sette opp produktflyten din. Du kan bruke en app, utvidelse eller verktøy, eller konfigurere den manuelt ved å lage et regneark.

Jeg vil vise deg hvordan du bruker en app og også manuelt opprette et regneark.

Bruk en app for å sette opp produktflyten din

For å konfigurere produktfeeden din, gå til Google-selgerkontoen din.

klikk Produkter > Feed klikk deretter opprette produktflyt.

lage produktfeeder for google shopping

lage produktfeeder for google shopping

Deretter skriver du inn ditt land og språk. Dette vil bidra til å avgjøre hvilken demografi som vil se produktannonsene dine. Sørg for å fylle inn riktig informasjon.

konfigurer produktfeedene dine i Google Merchant Center

konfigurer produktfeedene dine i Google Merchant Center

Det neste trinnet er å navngi produktfeeden din og velge hvordan du vil sette opp feeden.

konfigurer produktfeedene dine i Google Merchant Center

konfigurer produktfeedene dine i Google Merchant Center

Hvis du bruker en stor e-handelsplattform som Shopify eller Magento til å drive e-handelsbutikken din, kan du laste ned en app for å sette opp produktflyten din.

Jeg vil dele koblingene til de beste appene for hver e-handelsplattform nedenfor.

Shopify

Google Shopping-appen – LINK

bruker shopify til å konfigurere Google Shopping-produktfeeden din

bruker shopify for å konfigurere Google Shopping-produktfeeden din

Shopify-appen fungerer perfekt med Google Shopping-tjenesten. Det gjør det enkelt for deg å legge til alle produktene i butikken din i produktfeeden.

Å lese:  Google debuterer Pixel Pass fra $45 per måned for Pixel 6

Når du har lastet ned appen, følger du alle instruksjonene for å konfigurere feeden din. Det samme gjelder de andre e-handelsplattformene.

Nedenfor er lenker til ulike Google Shopping-apper for de beste e-handelsplattformene.

Magento
 • Google Shopping-feed – M1 (betalt – Magmodules)
 • Google Shopping – M2 (betalt – Magmodules)
 • Enkel Google Shopping – M1 (betalt – Wyomind)
 • Enkel Google Shopping – M2 (betalt – Wyomind)
BigCommerce
 • Salg og bestillinger (BigCommerce-partner) – link
 • DataFeedWatch – link
 • GoDataFeed – link
WooCommerce
 • WooCommerce Product Feed PRO – link
 • Og WooCommerce Google Feed Manager – link

Hele prosessen er automatisert, og appene eksporterer produktene dine til feeden. Men hvis det er noen feil, må du ta hånd om det manuelt i Merchant Center.

Bruk et regneark for å sette opp produktflyten din

Hvis du velger å bruke Google Regneark til å sette opp produktflyten din, kan du enten bruke malen du finner i Google Merchant Center eller laste opp ditt eget regneark.

bruk Google Regneark til å konfigurere produktfeeden din for Google Shopping-annonser

bruk Google Regneark til å konfigurere produktfeeden din for Google Shopping-annonser

I dette trinnet må du opprette og laste opp en tidsplan som avhenger av hvor ofte du oppdaterer beholdningen din.

I regnearket skriver du inn produktattributter som Google vil bruke til å indeksere og vise produktene dine.

Her er noen obligatoriske produktattributter du må oppgi for at Google skal kunne lage Google Shopping-annonsene dine.

 • id – Produktets unike identifikator. (Bruk produkt-SKU hvis mulig.)

SKU står for Stock Keeping Unit. En produkt-SKU er en streng som representerer den unike identifikatoren til produktet i e-handelsbutikken din: SKU-en for bøker kan for eksempel være ISBN-identifikatoren for denne boken, for eksempel 8120725247. (Kilde)

 • tittel — Produktets tittel. Produkttittelen din skal samsvare med tittelen på landingssiden. Du bør også legge til spesifikke detaljer som kunden vil søke etter; som farge, størrelse eller stil. For eksempel. iPhone trådløs lader, svart
 • beskrivelse — En nøyaktig beskrivelse av produktet ditt. Beskrivelsen må samsvare med beskrivelsen på landingssiden.
 • link – URL-en til produktets landingsside. Merk at lenken alltid skal starte med https eller http.
 • bildelenke — URL-en til produktets hovedbilde. Det bør også starte med https eller http. For eksempel. https://www.techstore.com/iphone-wireless-black.jpg
 • Tildele — Produktets pris. Prisen skal også samsvare med prisen på landingssiden.
 • tilgjengelighet — Tilgjengelighet av produktet ditt. Den skal være den samme som landingssiden.
 • varemerke – Produktets merkenavn. Sørg for at du bruker et merke som kundene dine lett gjenkjenner.
 • google_product_category — Produktkategorien definert av Google for produktet ditt. For eksempel. Seksjon > Trådløse ladere

Det er flere produktattributter du må legge til for å konfigurere produktflyten fullstendig. Jeg kan ikke skrive dem alle i denne artikkelen. Les hele listen ovenfor Googles produktdataspesifikasjoner her.

PROTIPS: Hvis du bruker malen fra Google, vil regnearket automatisk gjenspeile produktattributtene som kolonner og overskrifter. Hvis et attributt ikke gjelder for produktet ditt, la det stå tomt.

Hvis du vil laste opp ditt eget regneark, skriv inn dine valgte attributter som kolonner og overskrifter.

Etter å ha fullført regnearket laster du opp dokumentet til Google Merchant Center.

For å få tilgang til produktfeeden, gå til Google Merchant Center, klikk Produkter > Fôr > Primærfôr.

4. Koble til Google AdWords-kontoen din

Google Shopping er en reklametjeneste. Så for å få produktene dine på Google Shopping, må du koble Google AdWords-kontoen din til Merchant Center.

Merchant Center er hvordan Google får tilgang til produktinformasjonen din, mens Google AdWords er hvordan kundene dine ser produktene dine Shoppingkampanjer (Vi diskuterer dette senere i artikkelen).

For å koble til Google AdWords, logg på Google-selgerkontoen din. Klikk på innstillingsikonet øverst i hjørnet på siden, og klikk deretter kontokobling.

koble Google Adword-kontoen din til Google Shopping

koble Google Adword-kontoen din til Google Shopping

Hvis du ikke har en Google AdWords-konto, må du opprette en. Hvis du allerede har en konto, klikk Koble sammen kontoer og skriv inn din Google AdWords-kunde-ID.

5. Opprett en Google Shopping-kampanje

Du må opprette en Google Shopping-kampanje før du kan markedsføre produktene dine.

Det er to måter å lage en Google Shopping-kampanje på – gjennom Google Merchant Center eller via Google AdWords.

Å lese:  Prosjektledelse: Får IT-prosjekter til å krysse av

Via Google Merchant Center

Når du har koblet Google AdWords-kontoen din til Merchant Center, kan du få tilgang til den via Kontotilknytning side. Klikk deretter Opprett Shopping-kampanje.

koble annonsekontoen din til google shoppingkoble annonsekontoen din til google shopping

Angi deretter kampanjenavn, dagsbudsjett og salgsland. Klikk deretter Skape.

Via Google AdWords

Du kan også opprette Google Shopping-kampanjen din direkte fra Google AdWords.

Logg på Google AdWords-kontoen din.

Åpne i menyen til venstre Kampanje fanen. Klikk på det blå “+”-ikonet og velg Ny kampanje.

lag annonsekampanjen din fra google ads wordlag annonsekampanjen din fra google ads word

Deretter velger du kampanjemålet ditt. Målet ditt kan være enten Salg, Ledendeeller Nettstedtrafikk.

velg kampanjemålet ditt for Google Shopping-annonser

velg kampanjemålet ditt for Google Shopping-annonser

Når du har valgt et kampanjemål som best passer bedriftens behov, velger du kampanjetypen som Handling.

PROTIPS: Sørg for at Google Merchant Center-kontoen din er oppført slik at Google vet hvor du kan hente produktdataene dine.

Til slutt velger du kampanjeundertypen. Du kan enten velge Smart Shopping-kampanjer eller Standard Shopping-kampanjer.

Vær oppmerksom på at Smart Shopping-kampanjer krever konverteringssporing. Dette vil tillate AdWords å spore når potensielle salg blir til salg på nettstedet ditt.

6. Angi budgivning og budsjett for Google Shopping-kampanjen din

Det neste trinnet ditt er å angi budgivning og budsjett for Shopping-kampanjen din.

Budgivning er beløpet du betaler for at søkere skal se, klikke og samhandle med annonsene dine.

Det første trinnet er å velge budstrategi.

Angi budgivning og budsjett for Google Shopping-kampanjen din

Angi budgivning og budsjett for Google Shopping-kampanjen din

Du kan enten bruke manuell CPC eller en automatisk budstrategi.

Å bruke en manuell CPC betyr at du manuelt angir kostnaden per klikk for annonsene dine. Det beste er å la Google konfigurere dette for deg automatisk.

Hvis du velger alternativet “Maksimer klikk”, vil Google optimalisere budene dine for å få så mange klikk som mulig innenfor budsjettet ditt.

Neste steg er å angi kampanjebudsjettet ditt.

Kampanjebudsjettet er beløpet du vil bruke daglig på annonsene dine.

Vær oppmerksom på at Google administrerer budsjettet ditt hver måned. Dette betyr at du ikke vil bruke mer enn det daglige budsjettet ditt ganger antall dager i hver måned.

La oss for eksempel anta at dagsbudsjettet ditt er $50 for juli måned. Google vil indikere at du vil bruke $50 x 31 = $1550 i juli. Google kan bruke mer enn $50 per dag, men de vil ikke bruke mer enn $1550 på annonser for juli måned.

Deretter angir du leveringsmetoden for annonsene.

Standard leveringsmetode bruker budsjettet ditt jevnt over tid, mens den akselererte leveringsmetoden bruker det raskere.

7. Opprett Google Shopping-annonsegrupper

Når du er ferdig med kampanjeinnstillingene, er neste trinn å velge en annonsegruppetype.

Opprett Google Shopping-annonsegrupper

Opprett Google Shopping-annonsegrupper

Det er to alternativer du kan velge mellom; Produkt Shopping-annonsegrupper eller fremhevede Shopping-annonser.

Shopping-produktannonser markedsfører ett enkelt produkt, mens Shopping-annonser med fremhevede produkter lar deg markedsføre flere produkter som en del av et produkt. Det kan også være en livsstilsannonse som representerer merkevaren din.

Hvis du velger Shopping-produktannonser som annonsegruppetype, må du angi et høyeste CPC-bud. Google vil da opprette en stor annonsegruppe for alle produktene dine.

TIPS: Du kan også strømlinjeforme produktene dine ytterligere ved å opprette forskjellige annonsegrupper for hver kategori.

Hvis du velger fremhevede Shopping-annonser som annonsegruppetype, må du angi et høyeste CPE-bud (kostnad per engasjement). Det neste trinnet er å velge hvilke produkter du vil markedsføre i Shopping-utvalgte annonser.

Når du har konfigurert dette, klikker du Lagre.

Hvis du har nådd dette stadiet, har du opprettet din første Google Shopping-kampanje.

Konklusjon

Google Shopping gjør det enkelt for nettkunder å raskt søke etter ulike typer produkter fra flere merker. Tjenesten gir også eiere av e-handel en mulighet til å markedsføre produktene sine til millioner av kjøpere med letthet. Det beste med plattformen er at du kun deler for klikk på annonsene dine.

Hvis du eier en e-handelsbutikk og ikke har benyttet deg av dette verktøyet, foreslår jeg at du gjør det nå. Ikke bare vil du øke trafikken til butikken din, men du vil også øke antallet potensielle kunder og salg du genererer.

Bruk denne definitive veiledningen til å lage din Google Shopping-kampanje i dag. Lykke til.

Les mer:

Nye publikasjoner:

Anbefaling