Den ultimate guiden til WordPress Dropshipping [2024]

Kjærlighet er å dele!

Vil du starte en billig dropshipping-bedrift? Da trenger du ikke lete lenger fordi WordPress dropshipping er det du faktisk trenger.

I motsetning til Shopify dropshipping, med WordPress/WooCommerce trenger du ikke å bekymre deg for de irriterende månedlige avgiftene. Men fokuser i stedet på hvordan du kan vokse virksomheten din og generere mer salg på daglig basis.

Komplett guide til WordPress Dropshipping

Så i denne artikkelen vil jeg lede deg gjennom hele kurset for å starte din egen lønnsomme dropshipping-virksomhet ved å bruke WordPress.

Når alt er sagt og gjort, vil den største kostnaden du kan pådra deg være å kjøre annonser for dropshipping-produktene dine.

Og ikke bekymre deg, den totale kostnaden bør være minimal hvis du kjenner veien rundt virksomheten.

Dropshipping i seg selv sparer noen kostnader fordi du som selger ikke trenger å bekymre deg for å holde varelager.

I stedet markedsfører du produkter på nett og når du foretar et salg videresender du bestillingen til din leverandør, som igjen videresender produktet til din kunde.

Kostnaden du pådrar deg er beløpet du betalte leverandøren din og kostnadene for å sende produktene til kunden din. Som kan være mindre eller gratis ved hjelp av ePacket-frakt.

Fortjenesten din vil imidlertid være forskjellen i kostnaden for produktet og hvor mye kunden betaler deg for produktene.

Som du kan se, er risikoen minimal.

Dette er fordi du kan teste hvor godt et produkt presterer gjennom annonser uten å måtte kjøpe produktet i bulk.

Igjen, i denne artikkelen vil jeg holde deg i hånden og lede deg gjennom alt som trengs for å sette opp dropshipping-virksomheten fra bunnen av ved hjelp av WordPress.

Men før vi fortsetter, for de som fortsatt ikke forstår hele konseptet bak drop shipping, la oss grave litt dypere, skal vi?

Hva er Dropshipping?

dropshipping forretningsmodelldropshipping forretningsmodell

Dropshipping-forretningsmodellen er en gren av e-handel som lar deg selge produkter på nettet uten å holde varelager over produktet.

Dette betyr at du enkelt kan lage et e-handelsnettsted eller nettbutikk med produktkataloger. Ikke bare det, det vil lede trafikk til nettstedet ditt.

Men før du setter opp nettsiden bør det være en leverandør som allerede har produktene du skal jobbe med.

Dette er fordi leverandøren vil være den som sender produktet til kunden din hver gang du har en bestilling på nettstedet ditt.

Slik fungerer det…

En kunde besøker nettbutikken din og han eller hun kjøper et produkt på nettsiden din. Og i kassen oppgir kunden sin kontaktadresse for å motta produktet.

Du, derimot, må da videresende den kontaktadressen til leverandøren din. Leverandøren sender deretter produktet til kunden din etter at du må ha betalt for produktene

I de fleste tilfeller viser jeg produkter på nettstedet mitt som gratis frakt. Men husk at produktkostnaden inkluderer fraktgebyret.

Og du kan også sette til side fraktgebyret og la kunden din betale for det i kassen. Men vanligvis øker det konverteringen når du spesifiserer produktet som gratis frakt.

Så i utgangspunktet er det det dropshipping er og hvordan det gjøres. La oss nå snakke om de vanlige mytene om dropshipping og viktigst av alt fordelene og ulempene.

Vanlige myter om dropshipping

Før du fortsetter, er det flere myter om dropshipping som flyr rundt på internett som ikke er sanne. Og i dag skal jeg kaste mer lys over det.

La oss avlive disse mytene, skal vi?

#1: Dropshipping er død eller mettet

Det er som å si at hele e-handelsmarkedet er dødt, og hvis dette er sant, vil den populære Amazon ikke være i virksomhet lenger også.

Så dette er veldig langt fra sannheten. Dropshipping er i live og vil være i svært lang tid.

Du bør forstå at dropshipping ikke er en trendy forretningsidé som nettopp ble til, den har eksistert i veldig lang tid og vil fortsette å være det.

Det kan være en endring i mønsteret, slik som å kjøpe produkter fra AliExpress kan endres til andre produsenters nettsider.

Tanken er å finne et vinnende produkt og se etter en pålitelig leverandør som er villig til å jobbe med deg som dropshipper. Fordi det er kostnadseffektivt, tiltrekker det seg både oppstartsbedrifter og produsenter.

#2: Kunder kjøper ikke fra nye butikker

Dette er helt usant ettersom alle de populære e-handelsbutikkene der ute på et tidspunkt startet som nye butikker. Så hvorfor skulle din være annerledes?

Impulskjøpere bryr seg ikke om butikken din har vært tilgjengelig i århundrer. De vil bare kjøpe et produkt som fanger oppmerksomheten deres.

Jeg kan umulig huske navnene på butikker jeg har kjøpt et produkt fra før. Dette er fordi det er mange butikker der ute basert på flere produktnisjer.

Så i stedet for å tenke på populariteten til nettstedet ditt, se etter et virkelig godt produkt som kundene synes er vanskelig å motstå.

#3: Dropshipping er enkelt

Jeg er ikke her for å sukkerbelegge deg eller noe. Du bør spørre deg selv om dropshipping er enkelt, hvorfor gjør ikke alle det?

Å lese:  Hvordan bygge de beste tilbakekoblingene til nettstedet ditt

For som enhver annen virksomhet der ute, krever det engasjement og konsistens hvis du virkelig ønsker å se resultater.

Men sannheten er at det er en lønnsom virksomhet når du vet hva du driver med. Så ta deg god tid og samle all nødvendig informasjon du trenger før du hopper rett inn i det.

De fleste tror at siden du ikke trenger å ha en varebeholdning, er alt du trenger å gjøre å markedsføre produktet og videresende bestillinger til leverandøren din.

Det er så mange faktorer å vurdere når du starter din dropshipping-virksomhet. Et godt eksempel er en leverandør du jobber med.

Du bør forstå at kvaliteten på leverandøren din er lik kvaliteten på virksomheten din.

Så du må ta deg god tid når du velger leverandør eller produsent. Et annet eksempel er ditt valg av produkt. Du må gjøre en grundig research på produktet du skal selge.

Fordeler og ulemper med dropshipping

Nå som vi har ryddet opp i noen av de vanlige mytene om dropshipping, la oss snakke om fordeler og ulemper med virksomheten.

Dette hjelper deg å vite hva du går inn på. Det vil også hjelpe deg å bruke dem til din fordel for å drive en bedre dropshipping-virksomhet.

Pro for å starte en WordPress Dropshipping Store

  • Å starte en WordPress-butikk krever en lav oppstartsavgift sammenlignet med andre plattformer der ute
  • Du kan teste så mange produkter på nettet for å finne et vinnende produkt uten at det koster mye
  • Du kan jobbe med flere leverandører og selge ulike typer produkter i butikken din. Alt du trenger å gjøre er å opprette en ny kategori for produktet, og du er i gang
  • Det er ikke nødvendig å kjøpe produktet eller varelageret med dropshipping
  • Din leverandør håndterer frakt av produkter og alt du gjør er å motta og videresende bestillinger til din leverandør

Ulemper ved å starte en WordPress Dropshipping Store

  • Du er ansvarlig for kundene dine
  • Kunder kan være irriterende når du forsinker produktene deres
  • Du har ikke kontroll over produktkvaliteten slik leverandøren din har
  • Den enkleste måten å få trafikk på er å vise annonser
  • Fortjenesten på hvert produkt kan være liten sammenlignet med å kjøpe dem i bulk

Nøkkelen til suksess her er å finne et godt produkt og finne den rette interessen fra kjøpere. Skaler deretter markedsføringen din for å få mest mulig ut av den.

Men husk at det kan være en feil eller to langs linjen. Men når du er målbevisst og konsekvent, vil du få et lønnsomt resultat for virksomheten din.

Når det er sagt, la oss nå gå videre til hvordan du starter virksomheten på riktig måte. Primært ved å bruke WordPress til å bygge nettsiden vår.

Hvordan starte en dropshipping-virksomhet ved å bruke WordPress

Dropshipping i seg selv er veldig enkelt, det eneste stresset med å starte en er å lage nettstedet ditt.

Det som er bra er at jeg har laget en artikkel om hvordan du lager et dropshipping-nettsted med WordPress fra bunnen av.

Klikk og åpne koblingen i en annen fane og les. Når det er gjort, betyr det at du er klar til å lage ditt dropshipping-nettsted.

Det er flere måter du kan starte din WordPress dropshipping-butikk på. Dette er fordi det er flere AliExpress dropshipping-plugins for WordPress.

Dette gjør imidlertid hele installasjonsprosessen veldig enkel å gjøre og grei. Men før vi setter i gang, er det andre enkle måter du kan komme i gang på.

Dette inkluderer å få en DFY (gjort for deg) dropshipping-side bygget på WordPress. En annen måte er å få en kopi av en allerede vellykket WordPress dropshipping-butikk.

Som inkluderer de samme vinnerproduktene på nettsiden, produktannonsekopi og også en installasjonspakke for å installere siden for deg.

Dette er flott hvis du vil spare tid og stress fra å tilpasse og installere den nye nettsiden selv. Også bra når du har liten eller ingen erfaring med WordPress-tilpasning.

Interessert i å få en kopi av det vellykkede dropshipping-nettstedet? Du kan lære mer om det her!

Bortsett fra det, la oss starte med hvordan du kan starte dropshipping-virksomheten din med WordPress.

Krav for å starte din WordPress Dropshipping-virksomhet

For å komme i gang trenger du et nettsted som er vert for deg selv på WordPress.org som inkluderer et merket domenenavn og en webhotellkonto.

For dette trenger du følgende:

  • Domenenavn (navnet på nettstedet ditt)
  • Webhotellkonto (det er her nettsteddataene dine lever på nettet)
  • SSL-sertifikat (for å sikre nettstedet ditt og gjøre det enkelt å akseptere betaling online)
  • WordPress Dropshipping Plugin (Dette er det som gjør nettstedet ditt til et dropshipping-nettsted. Mer om dette senere)
  • Et nettstedstema (dette er det som gjør nettstedet ditt vakkert)
  • Vinnende produkter (dette inkluderer produktene som skal selges i butikken din)
  • Trusted Supplier (Dette er leverandøren som eier produktene du skal selge, og de vil være ansvarlige for å levere produktene til kunden din)

Alt jeg listet opp ovenfor er kategorisert i TO ting som er WordPress-plattformen og Dropshipping-pluginen du skal bruke.

#1: WordPress-plattform

Til dette trenger du de tre første kravene som er;

  • Et domenenavn
  • Webhotellkonto
  • Og SSL-sertifikat for å sette opp nettstedet ditt på WordPress.

For mer informasjon, sjekk ut artikkelen min om hvordan installere WordPress på nettstedet ditt

Heldigvis for deg kan du få både et domenenavn og SSL-sertifikat gratis når du kjøper hosting fra Bluehost.

Domenenavnet koster vanligvis rundt $12 oppover og SSL-sertifikatet rundt $20 oppover. Men begge er gratis når du kjøper webhotellkontoen din hos Bluehost, som vanligvis er mindre enn $3 per måned.

Hvorfor Bluehost?

Vel, Bluehost er et stort anerkjent vertsselskap som har eksistert siden 2003, og de er for tiden vert for over 4 millioner nettsteder over hele verden.

De har også en spesiell pakke med WordPress.org og WooCommerce som gjør installasjonen med ett klikk veldig smidig.

Bluehost har en 99,9% oppetidsgaranti, noe som betyr at du kan glemme at nettstedet ditt går tregere.

Å lese:  Jekyll vs WordPress: Hvilken er å foretrekke for 2024?

Bruk av Bluehost vil spare deg for tid, penger og mye stress. Nedenfor er listen over andre grunner til at du bør vurdere Bluehost som ditt vertsselskap:

  • God kundestøtte 24/7
  • Etablert webhotell
  • Offisielt anbefalt av WordPress.org
  • Gratis domenenavn
  • Forhåndsinstallert WordPress
  • Gratis SSL-sertifikat
  • 30 dagers pengene tilbake-garanti

Nå som vi har det ute av veien, er neste trinn å sette opp domenenavnet og webhotellkontoen din hos Bluehost og bruke ett-klikks installeringsknappen for å installere WordPress på nettstedet ditt før du går videre til neste trinn.

For mer informasjon, sjekk ut artikkelen min om hvordan du setter opp domenenavnet ditt, webhotellet og installerer WordPress på nettstedet ditt

#2: Dropshipping-plugin (for å transformere WordPress-nettstedet ditt)

De resterende kravene som;

  • Temaet for nettstedet ditt
  • Vinnende produkt å selge
  • Og pålitelige leverandører…

Kan alle kategoriseres under dropshipping-pluginen jeg skal introdusere som ikke er noen annen plugin enn AliDropship-plugin for WordPress.

Med AliDropship kan du lage et fullverdig WordPress dropshipping-nettsted som automatisk integreres med AliExpress.

AliDropship-pluginet hjelper deg med å automatisere dropshipping-virksomheten din ved å gi deg tilgang til vinnende og utprøvde produkter som allerede dreper den på markedet.

Ikke bare det, de tilbyr også annonsetekst og interessemålretting for å markedsføre produktene på Facebook.

Jeg mener… hva kan være enklere enn det?

Og når du begynner å selge, kobler plattformen produktene dine til noen av de beste pålitelige leverandørene på AliExpress.

Til slutt kommer plugin også med gratis og betalte temaer som du enkelt kan bruke for å tilpasse dropshipping-nettstedet ditt.

For mer informasjon, sjekk artikkelen min om hvordan du installerer Dropshipping-plugin på WordPress-siden din

Det inkluderer hvordan du installerer og tilpasser butikktemaet ditt for å forskjønne nettstedet ditt også. Du kan også se vår lister over WordPress Dropshipping-temaer her …

Nå som vi nå vet hvordan vi setter opp dropshipping-siden vår med WordPress, er den neste tingen å gjøre nå å begynne å legge til produkter på nettstedet ditt og oppfylle dem på AliExpress.

Men før det, la meg lede deg gjennom prosessen med å oppdage og finne vinnende produkter som er HOT etterspurt i markedet.

Hvordan finne vinnende produkt for din dropshipping-butikk

Jeg tror du hører dette ofte at produktet du velger å selge avgjør hvor vellykket butikken din kan bli. Men hvordan vet du vinnerproduktet?

Vel, dette har vært årets mest stilte dropshipping-spørsmål, og jeg vil gi et svar på det i denne artikkelen.

Til å begynne med er det to måter å gjøre dette på. Den første er via manuell produktforskning mens det andre alternativet bruker vinnende produktforskningsverktøy, noen gratis og noen betalte.

La oss nå snakke om de to alternativene.

#1: Manuell produktforskningsmetode

Det er faktisk ikke nødvendig å finne opp hjulet på nytt, og jeg personlig går med noe som allerede fungerer. Det samme gjelder vinnerprodukter.

De fleste sier at det er dårlig å selge det alle andre selger, men det de ikke skjønner er hvorfor alle selger det hvis de ikke tjener penger?

Det er ikke nødvendig å være en produktpioner fordi du vanligvis vil tape mer penger enn du burde tjene ved å presse et nytt produkt til markedet.

Men med allerede selgende produkter kan du raskt koble til og få din egen andel av markedet veldig raskt.

Så hvordan finner du det som allerede er solgt?

Det er veldig lett…

Bare se etter populære e-handelsbutikkers bestselgerlister, så får du en gullgruve med produkter.

Her er noen eksempler på populære e-handelsbutikker med en offentlig bestselgerliste hvor du kan bruke et vinnerprodukt til din butikk.

Amazon bestselger

Dette bør åpenbart være nummer én på listen din fordi Amazon tilfeldigvis er nummer én e-handelsbutikk der ute.

Amazon har en enorm liste over bestselgere bokstavelig talt for enhver kategori du kan tenke på, og det beste er at de oppdaterer dem hver time.

Denne listen inkluderer merkede og umerkede produkter som du kan utforske for inspirasjon til å finne vinnende produkter å selge på e-handelssiden din.

Ønsker vinnende produkter

Wish er en annen enorm e-handelsplattform som du kan bruke til å utforske vinnende produkter til dropship på nettstedet ditt.

En av de beste måtene å gjøre dette på er å se etter produkter med ekstremt høye bestillinger. Nå skal du ikke trenge noen til å fortelle deg at et produkt gjør det bra når de har en enorm mengde bestillinger.

La oss ta en titt på produktet nedenfor. “Rivjern i rustfritt stål” dette produktet har over 300 000 bestillinger allerede og stadig.

finn vinnende dropshipping-produkter på ønskenettsidenfinn vinnende dropshipping-produkter på ønskenettsiden

Dette er åpenbart et godt produkt å selge. Så når du blar gjennom den populære listen på Wish, se etter produkter med mange bestillinger og anmeldelser.

AliExpress Dropshipping Center

AliExpress Dropshipping Center er opprettet for hovedformålet med dropshipping. Inne i senteret har du tilgang til de bestselgende produktene på AliExpress.

finn produkter på aliexpress dropshipping centerfinn produkter på aliexpress dropshipping center

Derfra kan du også finne produkter du har funnet på andre plattformer som Amazon og Wish ved å bruke bildet av produktet.

Du kan også analysere produkter etter selger og deres logistiske vurdering. Dette gir deg et mål på hvor godt en leverandør på AliExpress gjør det før du begynner å selge med dem.

#2: Vinnende produktforskningsverktøy

Denne forskningsmetoden innebærer å bruke vinnende produktverktøy for å finne produkter som er etterspurt. Det de gjør er å kuratere disse produktene og gi dem tilgang til brukerne sine.

Det viktigste her er at de sparer tid og de fleste også gir annonseinnsikt i hvordan man markedsfører produktene gjennom sosiale medier.

La oss snakke om noen av dem;

AliDropship Premium-produkter

AliDropship premiumprodukter er en liste over populære produkter som er testet av AliDropship-teamet i deres egne dropshipping-butikker.

alidropship premiumprodukteralidropship premiumprodukter

De velger ut potensielle vinnerprodukter og kjører testannonser for å finne vinnere blant disse produktene ved å bruke forskjellige annonsetekster.

Når de har funnet vinneren, legger de den til listen over premiumprodukter hver uke. Så brukere som abonnerer på det vil få tilgang til produktene og den vinnende annonsekopi for å markedsføre produktet.

Til slutt blir disse produktene gjort tilgjengelige i WordPress-dashbordet ditt, slik at du enkelt kan publisere dem med et klikk på en knapp.

Å lese:  9 beste flerbrukstemaer å bruke i WordPress for 2024

Ecohunt

Et annet populært produktforskningsverktøy for dropshipping er Ecomhunt. I motsetning til AliDropship, tillater Ecomhunt automatisk import av disse vinnerproduktene til Shopify-butikker mens førstnevnte jobber med WordPress.

ecomhunt produktfilterecomhunt produktfilter

Ecomhunt gir også en liste over populære produkter for sine brukere daglig. De tilbyr minst 2 vinnende produkter daglig.

Og disse inkluderer annonsevideoer og annonseinnsikt som interesse og demografi om hvordan du markedsfører produktene på Facebook.

Dropship spion

Dette er nok et vinnende produktverktøy som gir produkter til brukere på daglig basis.

Det gir også et verktøy som lar deg laste ned ekte brukeranmeldelser av produkter på Amazon. Du kan deretter laste dem opp som produktanmeldelser på nettstedet ditt.

Dropship-spion fungerer omtrent på samme måte med Ecohunt. De er begge like verktøy som kan brukes til å se etter produkter å selge.

Legge til produkter til din WordPress Dropshipping Store

Nå som nettstedet ditt er satt opp og opprettet på WordPress, er sjansen stor for at du vil legge til produkter på nettstedet ditt selv.

Fordi AliExpress er en av de største plattformene for å kjøpe billige produkter og nesten alle dropshippere bruker plattformen. Dette gjør det lettere å komme i gang, i motsetning til andre engrossider.

Men for at dette skal fungere, trenger du AliDropship-pluginen og dens krom-utvidelse. Disse to vil gjøre hele prosessen enkel.

Før du begynner å legge til produkter fra AliExpress, må du installere AliDropship Google Chrome-utvidelsen i nettleseren din.

Med Chrome-utvidelsen kan du importere produkter direkte fra AliExpress og også oppdatere dem. Du kan også samle sporings-ID-er og behandle bestillingene dine automatisk.

Her er hva du må gjøre…

Når utvidelsen er installert, må du begynne å importere produktene dine. For å gjøre det logg inn på din WordPress =>> AliDropship =>> Importer produkter.

importer produkt med alidropship wordpress dropshipping pluginimporter produkt med alidropship wordpress dropshipping plugin

Klikk på “Direkteimport”-knappen for å legge til produkter direkte fra AliExpress. Når du klikker på knappen, vil du bli omdirigert til AliExpress i en ny fane.

Pass imidlertid på at du ikke lukker AliDropship-importseksjonen. Det er fordi den må være åpen hele tiden mens du importerer produkter.

Innstillingene for Chrome-utvidelsen finner du i den svarte linjen på toppen av AliExpress. Du kan angi søkefiltre etter leveringsland, leveringsmetode og produktbeskrivelsestype.

alidropship chrome-utvidelsesinnstillingalidropship chrome-utvidelsesinnstilling

Du kan også velge kategorien du vil at produktet skal importeres til på nettstedet ditt fra chrome-utvidelsen.

På AliExpress-kategorisiden vil chrome-utvidelsen vise deg behandlingstiden og leveringsmetoden som er tilgjengelig for hvert produkt.

For å importere produkter klikker du bare på AliDropships oransje logo for å importere produkter én etter én.

importer produkt fra alipress med alidropship wordress dropshipping-pluginimporter produkt fra alipress med alidropship wordress dropshipping-plugin

Du kan bruke denne prosessen til å importere så mange produkter du vil, det er gratis og det er ubegrenset når du bruker AliDropship-plugin.

Utfylle bestillinger på AliExpress

Den neste tingen å gjøre etter å ha lagt til og promotert produktene dine er å begynne å oppfylle bestillinger på AliExpress.

Det som er bra her igjen er at AliDropship-pluginen gjør prosessen enklere.

Alt du trenger å gjøre er å klikke på “legg inn bestilling automatisk” og pluginet vil omdirigere deg til AliExpress og alle fraktdetaljer for kunden din vil bli lagt til automatisk.

kundebestillingsdetaljer kundebestillingsdetaljer

Fra dashbordet ditt kan du også overvåke bestillingene dine og se de som allerede er behandlet og de som blir sendt.

Du kan også få sporingsdetaljene deres direkte fra bestillingen og se hvordan produktet sendes til kunden din.

alidropship produktbestillingslistealidropship produktbestillingsliste

AliDropship-pluginet vil spare deg for tid, stress og energi som du ville ha brukt hvis du velger å gjøre det manuelt.

Til slutt, når produktene dine er sendt, vil den oransje runde prikken endres til grønn farge og prosessknappen vil også endres til “levert”.

Markedsfør produktene dine for mer salg

Når du må ha opprettet butikken din, er det neste du trenger trafikk og mye av det.

Å få trafikk gratis vil ta lengre tid, og for øyeblikket er den beste og enkleste måten å kjøre annonser.

Jeg har listet opp noen av de beste måtene å komme i gang på:

#1: Facebook-annonser

En av nøkkelfaktorene som gjør en Facebook-annonsekampanje til en vellykket en er ved å ha en klar forståelse av budsjettet ditt eller hvor mye du allokerer til å markedsføre et produkt.

Sørg for at annonseringsbudsjettet ditt er proporsjonalt med produktet du selger. Dette er fordi jo dyrere produktet ditt er, jo mer bør du forvente å bruke.

Likevel er Facebook fortsatt en av de beste plattformene for å markedsføre dropshipping-produktene dine til en haug med kjøpere som er klare til å kjøpe på impuls.

Men den beste tommelfingerregelen her er å starte med en testannonse og deretter bruke informasjonen du får til å kjøre en mer strømlinjeformet annonse for produktet på Facebook.

Du sparer unødvendige kostnader når du har samlet inn nok data til å skalere annonsen din.

#2: Google Ads

Forskjellen mellom Google og Facebook er at Google setter annonsene dine foran folk som allerede er klare til å kjøpe. Mens Facebook utnytter interesse og impulskjøp.

Det er noen måter du kan markedsføre produktet ditt på med Google Ads, dette inkluderer; Google AdWords og Google shopping.

Adwords viser produktsøkeordene dine som en annonse til folk som søker etter det spesifikke produktsøkeordet du prøver å markedsføre.

alidropship Google Merchant-pluginalidropship Google Merchant-plugin

Google shopping er også lik, men denne viser hele bildet av produktet sammen med søkeordet de søker etter.

#3: Pinterest-markedsføring

Pinterest er en visuell søkemotor og den har blitt stadig mer populær i det siste.

Du kan også markedsføre produktnålene dine på Pinterest eller utvide Pinterest-kontoen din til et stadium der du kan nyte gratis kjøpertrafikk på daglig basis.

AliDropship-pluginet har også en utvidelse (Social Rabbit) som hjelper deg med å automatisere Pinterest-kontoen din ved automatisk å dele produktbilder på dine vegne.

Dette kan hjelpe deg med å øke tilhengerskaren i løpet av kort tid og generere mer trafikk på samme tid.

Å starte dropshipping-virksomheten din er bare den første delen av hele prosessen, og det alene vil ikke opprettholde virksomheten din.

Du trenger mye trafikk og strategi for å konvertere dem til kjøpende kunder og få dem til å komme tilbake igjen og igjen.

Å lese:  Hvordan lage en Facebook-bedriftsside

Dessverre vil ikke bare det å ha et nettsted garantere det, du trenger andre verktøy, ressurser og tillegg for å hjelpe deg med å nå forretningsmålet ditt og forbli i virksomhet i lang tid.

Heldigvis var jeg i stand til å kurere de beste du trenger for å komme i gang. De fleste av dem er tillegg til AliDropship-pluginet du trenger for å bygge nettstedet ditt.

#1: Google Analytics

Google Analytics er et gratis verktøy fra Google for å overvåke nettstedstatistikk som trafikk, konvertering og hvor godt nettstedet ditt presterer sammenlignet med de besøkende.

Med dette vil du kunne vite hvor og når mesteparten av konverteringen finner sted, og også hvor størstedelen av trafikken kommer fra.

Dette er også nødvendig for SEO da det i utgangspunktet er hvor godt nettstedet ditt yter. Dette er et must hvis du ønsker å ta virksomheten din til neste nivå.

#2: SEO for e-handel

Du trenger SEO for den langsiktige verdien av ethvert e-handelsnettsted. Det lar deg få mer organisk trafikk og øke salget for virksomheten din.

Heldig for deg, AliDropship-teamet har et SEO-startsett for nye dropshippere som prøver å optimalisere nettsiden deres for SEO

SEO-startpakken inkluderer SEO-vennlige artikler for blogger i butikken din eller til og med nettstedet ditt. Den kommer også med diversifiserte tilbakekoblinger for å rangere nettstedet ditt høyere.

En SEO-optimaliseringsbutikk vil tillate Google å indeksere nettstedet ditt raskere og la internettbrukere finne butikken din raskere.

#3: AliDropship Gjenopprett forlatte vogner

AliDropship forlatte handlevogn hjelper deg med å samle e-poster fra potensielle kunder. Dette gjøres for senere å videresende e-poster for å minne og oppmuntre dem til å komme tilbake for å fullføre kjøpet.

Det er et kraftig handlingsfremmende verktøy som tar sikte på å bringe tilbake oppfattede tapte kunder eller inntekter.

Faktisk viser forskning at 67 % av handlekurvene på nett blir forlatt før kunden fullfører salget.

Ved å automatisere arbeidsflytene dine for forlatte handlevogner, blir det lettere for deg å få kontakt igjen med kunder som har forlatt handlekurvene sine.

Beste delen? Plugin-en er gratis så lenge du bruker AliDropship-plugin.

#4: Pop-up for nylig salg

Pop-up for nylig salg er et annet flott verktøy du trenger for dropshipping-nettstedet ditt. Pluginet lar deg menneskeliggjøre nettbutikken din og bygge verdifull tillit hos kunden din.

Popup-vinduer vil holde besøkende engasjert med de nyeste popup-vinduene fra andre som har kjøpt fra nettbutikken din.

Dette vil imidlertid gi nettbutikken din den tradisjonelle fysiske følelsen av en travel butikk. Fordi det er bevis på at andre kjøper fra butikken din, vil salget fortsette å øke.

Dette verktøyet anbefales stort sett for butikken din fordi du nettopp har startet med mindre tillit fra kundene.

Det vil holde atmosfæren opptatt, og få dem til å tro at favorittproduktene deres blir raskt utsolgt.

#5: Social Rabbit Plugin

Social rabbit-plugin er et Social Media Marketing (SMM)-verktøy som automatiserer dine sosiale mediekontoer og dermed genererer gratis organisk trafikk til nettstedet ditt fra de sosiale nettverkene.

Dette verktøyet bidrar til å skape bevissthet ved å spre ordet om butikken din på ulike sosiale medieplattformer, som Facebook, Instagram, Twitter og Pinterest.

Den lar deg også nyte automatiserte menneskelige innlegg, følge og kommentere kontoen din på flere sosiale medieplattformer.

Programtillegget vil spare deg for tid og penger og få butikkkontoene dine på sosiale medier til å se ut som om du har brukt timer på å planlegge hvert innlegg.

Ofte stilte spørsmål om WordPress Dropshipping

La oss raskt gå gjennom noen av de vanligste spørsmålene om dropshipping og gi svar på dem. Kanskje du har en selv.

Er dropshipping lovlig?

Når folk tenker på hvor enkelt dropshipping-konseptet er, tenker de lett at hele forretningsideen kanskje ikke er lovlig. Men det er veldig langt fra sannheten. Dropshipping er bare en e-handelsvirksomhet der leverandøren oppfyller frakten av produkter.

Hvor mye tjener Dropshipper i gjennomsnitt?

Gjennomsnittsinntekten til hver dropshipper varierer fra en selger til en annen. Avhengig av ulike faktorer som produkter, markedsstørrelse, sesong osv. Men generelt sett bør du forvente å tjene mellom 20% – 60% fortjeneste på hvert produktsalg og også tjene rundt $1000 til $100.000 på månedlig basis.

Kan du Dropship uten penger?

Teknisk sett kan du starte på hvilken som helst plattform med en gratis prøveversjon for å sette opp dropshipping-siden din. Men de er ikke evig gratis. Så mitt klare svar her er NEI! Du trenger fortsatt penger for å kjøre annonser og vedlikeholde nettstedet ditt, klienter kan til og med belaste deg for refusjon, så du må være forberedt.

Hvem betaler for frakt i Dropshipping?

“De fleste ganger oppgir vi produktene som gratis frakt, men teknisk sett betaler kundene for det. Dette er fordi fraktgebyret allerede er inkludert i den faktiske kostnaden for produktet og det overføres til kundene.

Er Dropshipping død?

Dropshipping er ikke dødt og vil ikke være det på veldig lenge. Denne forretningsmodellen er ikke bare en ny trend. Det har eksistert veldig lenge. Dropshipping er bare en form for e-handel som lar deg markedsføre produkter og leverandøren din håndterer frakten.

Konklusjon

Hvis du virkelig ønsker å starte en billig dropshipping-virksomhet, vil det å starte med WordPress dropshipping bidra til å redusere de unødvendige kostnadene du kan ha pådratt deg.

Det er flere gratis verktøy på WordPress som du kan komme i gang med, og å betale for hostingen din er bare én gang i året i motsetning til den månedlige gjentakende avgiften på plattformer som Shopify.

Dropshipping er en ekte forretning som kan tjene tonnevis med penger hvis du virkelig kjenner veien rundt det.

Men som enhver annen virksomhet krever det konsistens og besluttsomhet å se de ønskede resultatene.

Rask oppsummering av hva som trengs;

Så det er alt, jeg håpet du kunne lære hvordan du starter din egen WordPress- eller WooCommerce Dropshipping-virksomhet.

Nå for deg, hva er din største utfordring med å sette opp din WordPress dropshipping-virksomhet?

Gi meg beskjed i kommentarene!

Nye publikasjoner:

Anbefaling