Din redaksjonelle kalender

Redaksjonell bloggkalender

Hvis du er seriøs med å blogge og du vil oppmuntre leserne til å besøke nettstedet ditt regelmessig, er det viktig å opprettholde en jevn strøm av kvalitetsinnhold. Å opprettholde momentum uke etter uke kan være vanskelig, men å lage din egen redaksjonelle kalender er en fin måte å blokkere litt bloggingstid på, holde deg på sporet med kommende emner og styrke tiden du bruker på blogging som en viktig del av din vanlige rutine.

Redaksjonelle kalendere har lenge vært brukt i redaksjoner og av skribenter. I hovedsak, når det gjelder blogging, er en redaksjonell kalender ganske enkelt en tidsplan med innleggsideer og emner, sammen med tid som er blokkert gjennom uken eller måneden for å skrive. Mange suksessrike bloggere er avhengige av redaksjonelle kalendere for å organisere og prioritere tankene sine, planlegge betimelige nyheter og minne dem om å dedikere tid til den enkle handlingen å skrive når alt annet ser ut til å være like viktig.

Så hvordan går man egentlig frem for å lage en redaksjonell kalender? Vel, den gode nyheten er at du gjør det så komplekst og mangefasettert, eller holder det så enkelt som du vil.

Vurder først måtene du planlegger og holder styr på virksomheten og personlige anliggender på. Hvis du foretrekker en dagbok i journal-stil fremfor digitale versjoner, vil du mest sannsynlig gjøre god bruk av en trykt redaksjonell kalender: kanskje en enkel notatbok med emner og tidsplan for publiseringsdatoer, eller en kalender i plakatstørrelse på veggen som du kan fyll ut med tavlemarkører og Post-its.

Å lese:  Hvorfor bruke WordPress for bedriftsbloggen din?

Hvis du derimot avskyr et papirspor og foretrekker å holde alle oppgavene og hendelsene dine låst i digitalt format – komplett med praktiske varsler – vil sannsynligvis en online eller digital redaksjonell kalender passe dine behov bedre. Bruk Googles gratis nettkalender for å holde deg på sporet, og del den med andre medlemmer av teamet ditt hvis du blogger for bedrifter.

Alternativt, hvis livet ditt er klemt inn i smarttelefonen din og du har en app for omtrent alt, bruk en mobil kalenderapp slik at du kan planlegge og planlegge mens du er på farten – med den ekstra bonusen at du kan fjernsynkronisere all informasjon med din stasjonær eller bærbar datamaskin når det er på tide å sette ideene dine inn i innlegg.

Du kan ha et regneark på skrivebordet ditt, eller skrive ideene dine ned på papir og ha dem i en perm med en liste over planlagte publiseringsdatoer foran. Du kan inkludere bare potensielle emner og planlagte datoer, eller du kan inkludere informasjon som ytterligere leseressurser og lenker til relevant eksisterende innhold. Du kan til og med fokusere emnene dine på produkter og tjenester du planlegger å selge på den tiden av året.

Det kan virke som ekstra arbeid til å begynne med, men når du først har satt opp den redaksjonelle kalenderen din og kommer inn i rytmen med å bruke den, vil det gjøre bloggeprosessen så mye enklere. Spesielt på de dagene står du overfor et tomt innholdsvindu og finner ikke inspirasjonen til å fylle det. Å ha en liste over potensielle emner alltid klar kan være en virkelig livredder, så å vedlikeholde den redaksjonelle kalenderen din og fylle den opp med nye utbrudd av glans hver gang de slår til er rent bloggegull.

Å lese:  Opprette et lokalt WordPress-utviklingsmiljø på din Mac

Sjekk ut Redaksjonskalender, Rediger flyt og Betaout ContentCloud WordPress-plugins som eksempler på redaksjonelle kalendere designet for å passe sømløst med bloggopplevelsen din.

Nye publikasjoner:

Anbefaling