Disse 9 digitale markedsføringsvanene kan holde tilbake virksomheten din

Digital markedsføring er en industri på 436 milliarder dollar (Wordstream), som også er en lukrativ investering for de fleste merker. Det er derfor det er viktig å gjøre det riktig og finne ut om du følger beste praksis for digital markedsføring.

Det er imidlertid så lett å falle tilbake til dårlige vaner som hindrer deg i å lykkes. Alt kan utgjøre en skuffende avkastning på investeringen, fra å overoptimalisere innholdet ditt til å ikke sette de riktige markedsføringsmålene eller til og med ta på seg for mye og bli overveldet.

Men ikke bekymre deg! Vi hjelper deg med å få din digitale markedsføringsstrategi tilbake i form ved å identifisere de vanligste digitale markedsføringsfeilene du bør unngå. Vi deler også markedsføringstips for å overvinne dem

Her er en oversikt over alle digital markedsføringsfeil du bør unngå:

1. Klarer ikke å utvikle en online markedsføringsstrategi
2. Pumper ut generisk innhold av lav kvalitet
3. Eier ikke et nettsted
4. Forsømmer tilbakemeldinger og anmeldelser
5. Ingen sosiale medier-kontoer
6. Med utsikt over SEO-muligheter
7. Ignorerer data og analyser
8. Utnytter ikke automatiseringsverktøy
9. Borderline Spammy Advertising Tactics

1. Unnlatelse av å utvikle en online markedsføringsstrategi

Ifølge en studie driver rundt 45 % av selskapene digital markedsføring uten en plan. Det er åpenbart en feil fordi det gjør deg retningsløs. Uten en online markedsføringsstrategi vil du ikke kunne fokusere på meningsfulle mål og måle suksessen din.

Bilde fra Smart innsikt

Hva du kan gjøre

Du kan starte med å utvikle dine mål og mål. SMART-rammeverket (Spesifikt, Målbart, Oppnåelig, Realistisk, Tidsbestemt) er den beste måten å sette mål for virksomheten din på.

Du kan for eksempel sette et mål om å øke trafikken til nettstedet ditt med 10 % i løpet av de neste tre månedene.

La oss bryte ned dette målet.

Spesifikk: Øk trafikken til nettstedet
Målbare: 10 %
Oppnåelig? Ja
Realistisk? Ja
Tidsbestemt: 3 måneder

Når du har satt deg mål, kan du jobbe med å lage strategier for å nå dem. Du vil deretter lage en digital markedsføringsstrategi som involverer nøkkelytelsesindikatorer (KPIer) som er verdt å spore, hvilke kanaler du bør bruke og hvilket innhold som er best for dine mål.

2. Pumper ut generisk innhold av lav kvalitet

Innholdsskaping er en massiv del av digital markedsføring. Men som de fleste merker, kan du bli fristet til å skalere raskt for å slå konkurrentene og risikere å bli dem: samme stemme, samme innhold og til og med det samme bildet.

Disse innholdsmarkedsføringsfeilene bør ikke plage merkevaren din. I følge Forrester er det mer sannsynlig at 77 % av forbrukerne velger, anbefaler eller betaler mer for et merke med en personlig opplevelse.

Å lese:  Topp 10 markedsføringsutfordringer som fortalt av markedsførere

Skjermbilde fra Slideshare

Hva du kan gjøre

Din digitale markedsføringsstrategi bør dreie seg mot personlig tilpassede opplevelser som respekterer en kundes personvern. Det betyr å utnytte nullparts- og førstepartsdata, ansett som de mest etiske måtene å samle inn kundedata på.

Du kan deretter bruke dine etisk hentede data til å lage skreddersydde ideer for digital markedsføring av høy kvalitet. Kvalitetsnivået bestemmes selvfølgelig også av andre aspekter, for eksempel:

Visuals: Lage fantastiske bilder som fanger oppmerksomheten til kundene dine.
Innhold: Lage unikt og informativt innhold med en distinkt stemme.
Segmentering: Å dele opp kundebasen din i mindre, målrettede grupper av mennesker basert på deres interesser.

Disse beste fremgangsmåtene for digital markedsføring lar deg maksimere rekkevidden og engasjementet ditt med publikum og gi verdifull innsikt i kundeatferd.

3. Ikke å eie et nettsted

I en studie av Zippia, 81 % av kundene undersøker en bedrift. Omtrent 47 % av disse brukerne ser etter et forretningsnettsted. Å ikke eie et nettsted er der oppe som en av de vanligste digitale markedsføringsfeilene å unngå.

Hvis folk ikke finner nettstedet ditt, vil de ha problemer med å bli kjent med merkevaren din og se hva du tilbyr.

Nettsteder fungerer også som leadgenereringsverktøy hvis de brukes riktig.

Du kan bygge en blogg, vise kontaktskjemaer og oppfordring til handling. Du vil gå glipp av disse potensielle mulighetene hvis du ikke eier et nettsted for disse verktøyene.

Hva du kan gjøre

Begynn å lage et tilpasset nettsted ved å bruke plattformer som WordPress og Squarespace. Hvis du er et e-handelsmerke, kan du bruke Shopify eller WooCommerce. Hvis du er usikker, kan du se på plattformens funksjoner og bestemme hvilken som fungerer best for deg.

Her er de tre viktigste beste praksisene for digital markedsføring for webdesign og utvikling:

• Enkel navigering: Sørg for at nettstedet ditt har en klar og kortfattet menynavigasjon og søkefelt.
• Respons: Design for mobile enheter så vel som stasjonære datamaskiner.
• Sikkerhet: sørg for at nettstedet er sikkert med et SSL-sertifikat.

Dette energispareselskap er det perfekte eksempelet på en flott nettside:

Bilde fra casestudie

Du kan tydelig se nettstedets forskjellige seksjoner gjennom topp- og bunnmenyene deres, sikret med et SSL-sertifikat og sett på stasjonære og mobile enheter.

Fargene som brukes på nettstedet deres, stemmer også overens med retningslinjene for bedriftens merkevarebygging med sosiale bevis og klare oppfordringer til handling.

4. Forsømmelse av tilbakemeldinger og anmeldelser

Hvis du hyperfokuserer på innholdsskaping og når nye målgrupper, er det lett å glemme kundeanmeldelser. Verre, noen merker sletter og eller ignorerer dem!

Disse aktivitetene er lett noen av de mest avgjørende markedsføringsfeilene for småbedrifter, spesielt hvis du er en merkevare som er sterkt avhengig av jungeltelegrafen. I følge en undersøkelse stoler 46 % av forbrukerne like mye på anmeldelser på nettet som anbefalinger fra en venn eller familie.

Bilde fra Local Consumer Review Survey 2024

Å ignorere eller slette anmeldelser er feil i markedsføring av merkevarer som er forpliktet til å opprettholde et godt rykte på nettet. Å ikke reagere (faktisk på noe) skader din digitale markedsføringsstrategi i det lange løp. Bedrifter som ikke svarer på anmeldelser har en 15 % høyere kundeavgang.

Å lese:  YouTube tilbakekoblinger: Hvordan få legitime koblinger fra videogiganten

Publikum vil tro at du ikke lytter og at du ikke bryr deg om de er fornøyd med merkevaren din.

Hva du kan gjøre

Utnytt online verktøy for omdømmestyring, for eksempel vurderingsovervåking, vurderingssvar og til og med verktøy for reparasjon av omdømme. På denne måten holder du deg på toppen av omdømmet ditt og holder det intakt til tross for at du får negative tilbakemeldinger. Ved å overvåke tilbakemeldinger kan du også samle inn digitale markedsføringsideer for å forbedre kampanjene dine.

Her er noen verdifulle markedsføringsråd: Du kan også bruke gode kundeanmeldelser som sosialt bevis.

Du kan bruke kundeanmeldelser og attester på følgende:

Din nettside og blogg
Kontoer for sosiale medier
E-postmarkedsføringskampanjer
Annonsekampanjer

Slik bruker et nettbasert markedsføringsbyrå anmeldelser for å gi sosiale bevis rett fra hjemmesiden sin:

Skjermbilde fra et fullservice-nettbasert markedsføringsbyrå

Folk ser umiddelbart at byrået gir resultater for kundene sine samtidig som de leverer eksepsjonell kundeservice og opplevelser.

Her er et annet tilfelle av effektiv bruk av sosial bevis rett fra hjemmesiden til et online omdømmeadministrasjonsselskap:

Skjermbilde fra selskap for forvaltning av omdømme på nett

Nettstedet har to av sine beste kundeanmeldelser, mens det har hyperkoblingstekst som fører til flere anmeldelser. På høyre side av skjermen vil du se en klikkbar anmeldelseswidget som følger deg mens du blar gjennom nettsiden deres, noe som gjør det enklere for kunder å sjekke anmeldelsene dine hvis de føler for det.

Begge disse nettstedene bruker beste praksis for digital markedsføring når det kommer til anmeldelser og attester og effektivt utnytte dem for deres digitale markedsføringsstrategi.

I Sprout Social’s 2022 State of Social Media Report43 % av forbrukerne bruker sosiale medier for å finne nye merkevarer. I tillegg forventer 63 % av kundene at merkevarer bruker sosiale medier som en primær kanal for å nå ut til dem.

Det betyr at uten sosiale medier har du mindre sannsynlighet for å bli oppdaget og svikte kommunikasjonsforventningene. Faktisk fungerer sosiale medieplattformer som Facebook (nå Meta) og TikTok som pseudo-søkemotorerog Instagram er hjemsted for mange merker som bruker det som en digital butikk.

Hvis du fortsatt ikke er på sosiale medier, går du veldig glipp av et enormt potensial for organisk og betalt trafikk.

Hva du kan gjøre

Lag en bedriftsprofil på dagens største sosiale medieplattformer, som Facebook, Instagram og LinkedIn. Og lag deretter organiske innlegg og betalte reklamekampanjer for å hjelpe folk med å finne deg

For organiske innlegg kan du dele innhold øverst i trakten og midt i trakten som genererer potensielle kunder og engasjement, for eksempel:

Markedsføringsråd
Slik gjør du det
pressemeldinger

For betalte annonser kan du velge ulike målrettingsalternativer som:

Publikum
plassering
Enhet

En STEM-utdanningsleverandør hadde som mål å øke kurskjøp gjennom markedsføring i sosiale medier. I løpet av to uker satte de opp lookalikes, konverteringssporing og Adobe Experience Manager.

Å lese:  Kan du bruke Magento som CMS?

Dette resulterte i en konverteringsverdi på 19 000 USD og en økning på 150 % i konverteringsfrekvensen. Her er andre positive resultater som selskapet ga bare på grunn av en bedre tilstedeværelse på sosiale medier:

Bilde fra casestudie

Sosiale medier er koblet til alle dine andre digitale eiendeler, som e-poster, nettsteder og e-handelsbutikker, så det er avgjørende å inkludere det i strategien din.

6. Overse SEO muligheter

Hvis du har brukt telefonen eller datamaskinen mer enn én gang i dag, så er det sannsynlig at du har brukt en søkemotor for å lete etter noe.

Ifølge Statista utføres rundt 5,9 millioner Google-søk hvert minutt. Imidlertid klikket bare 0,63 % av brukerne på noe på den andre siden med søkeresultater. Tenk deg om du er på tredje og fjerde side eller enda lenger.

Bilde fra Tilbakelinko viser et bratt fall i klikk for varer utover de 10 beste resultatene

Hvis nettstedet og innholdet ditt ikke er søkemotorvennlig, risikerer du å gå glipp av en del av de millioner av søk som skjer hvert minutt. Selv om det finnes flere markedsføringsfeil for små bedrifter, høres en ingen SEO-strategi ut som en digital katastrofe for ethvert merke.

Hva du kan gjøre

Søkemotoroptimalisering (SEO) kombinerer innholdsoptimalisering og webdesignstrategier. Den beste måten å optimalisere nettstedet ditt på er å revidere nettstedet ditt og dine eksisterende digitale eiendeler grundig.

Er det raskt nok?
Bruker du nok søkeord med brukerintensjon?
Er innholdet ditt spesifikt og relevant for søket?
Bruker du interne koblingsteknikker?

Når du har identifisert eventuelle problemer, kan du prioritere og implementere korrigerende tiltak.

Et byggefirma brukte SEO for å øke merkevarebevisstheten og generere flere potensielle kunder. For å nå disse målene skrev de innhold av høy kvalitet, optimaliserte sin tekniske SEO og sørget for at nettsiden deres ble bygget med brukeropplevelse i tankene.

Slik ble det:

Skjermbilde fra casestudie

Ved å implementere søkevennlige beste fremgangsmåter for digital markedsføring kan du nå målgruppen din når de søker etter noe, for eksempel markedsføringstips, veiledninger, tilbudene dine og mer.

Å ha en SEO-strategi kan også hjelpe deg med å generere digitale markedsføringsideer for blogger, kampanjer og innlegg i sosiale medier. På denne måten kan du lage innhold som målgruppen din vil være interessert i.

7. Ignorerer data og analyser

Gjetninger og antagelser er to av de verste feilene i markedsføring. Og i digital markedsføring er dette utilgivelig. Kampanjene dine har tross alt målbare data og analyser du kan stole på.

Og hvis du legger merke til, er det meste av det du ser gjennom dette blogginnlegget forsterket av en slags statistikk. Disse dataene forteller oss hva vi skal gjøre videre og om vi fortsatt er på rett spor.

Hva du kan gjøre

Denne listen over de vanligste digitale markedsføringsfeilene du bør unngå kan rettes opp med data. Du kan implementere datadrevne strategier på tvers av kampanjene dine ved å bruke verktøy og teknikker som:

A/B splittesting
Markedsundersøkelser
Varmekart
Analytics-dashbord

Å lese:  7 beste WordPress Survey Plugins for bloggen din (2024)

Disse verktøyene hjelper deg å få en bedre forståelse av kundereisen, publikummet ditt og til slutt hvordan du kan forbedre markedsføringstaktikkene dine.

I følge Oracle, reduserer markedsføringsautomatisering markedsføringskostnader med så mye som 12,2 %. Siden digital markedsføring er en aktivitet som drives over flere kanaler og plattformer, er det lett å begå feil i markedsføringen og pådra seg ekstra kostnader.

Hvis du ønsker å skalere og lykkes på nettet, forhindrer automatisering av oppgaver deg fra å begå innholdsmarkedsføringsfeil.

Hva du kan gjøre

Noen beste fremgangsmåter for digital markedsføring for automatisering inkluderer:

Sette opp dryppkampanjer
Automatisering av blypleie
Planlegging av blogger og innlegg i sosiale medier

Ta en titt på dette produksjonsselskapet for 3D-bilderuller. Som en del av deres digitale markedsføringsstrategi brukte de automatiserte arbeidsflyter for å generere mer inntekter via e-postmarkedsføring. Dette hjalp dem med å levere over 100 000 e-postermed over 55.000 blir åpnet.

Her er en side-ved-side-sammenligning av analysene deres før og etter e-postautomatisering:

Uten e-postautomatisering (april til juni 2019)


Med e-postautomatisering (april til juni 2020)

De har også redesignet e-postene sine for å være mer tiltalende, lastes raskere og være mobilvennlige:

Bilder fra casestudie

Det er viktig å huske at automatisering i seg selv ikke løser konverteringsproblemer. Ved å utnytte flott design og andre beste praksiser innen digital markedsføring, kan du skape herlige kundeopplevelser som driver dem nærmere kjøp.

9. Borderline Spammy Advertising Taktics

Det siste markedsføringsrådet for merkevarer er å aldri være for aggressiv bare for å foreta et salg. Påtrengende salgstaktikker driver folk bort fra deg. Tross alt, ingen ønsker å være med et merke som bare ønsker å tjene penger på deg.

Her er noen digital markedsføringsfeil du bør unngå:

Spammer e-post til potensielle kunder.
Overbruk av visse ord som «gratis», «tidsbegrenset tilbud» eller «kjøp nå». Slike fraser kan føre til at innholdet ditt blir flagget som spam.
Bruker for mange popup-vinduer som forstyrrer en kundes nettleseropplevelse.

Hva du kan gjøre

Du må bruke kundens sko og tenke på hvordan de ville føles hvis du brukte bestemte taktikker i markedsføringstiltakene dine. Dette vil hjelpe deg å unngå å gjøre digital markedsføringsfeil som skader merkevarens omdømme.

Lag innhold som tilfører verdi, løser problemer og posisjonerer merkevaren din som en pålitelig ressurs eller verktøy for publikum. Selv om konverteringer tar lang tid, er en mer kundesentrert strategi alltid den sikreste, etiske og mest bærekraftige tilnærmingen til salg.

Digital markedsføring gjort riktig med Attentive

Så der har du det: alt du ikke bør gjøre innen digital markedsføring og hva du skal gjøre i stedet. Å få den riktige blandingen av strategier innen digital markedsføring er en stor oppgave, så hold disse markedsføringstipsene i bakhodet hvis du ønsker å komme nærmere perfeksjon.

Og hvis du trenger ekspertråd og tjenester, kan du ikke gå galt med Attentive Internet Marketing Agency. Vi er et digitalt markedsføringsteam med full service med erfaring fra flere bransjer.

Trenger du et byrå med den rette digitale markedsføringsmiksen, kontakt oss. Vi hjelper deg med å sette deg opp for suksess på Attentive-måten!

Nye publikasjoner:

Anbefaling