Uansett om bedriften eller den personlige merkevaren din er avhengig av Facebook, Instagram eller YouTube, er din egen nettside et viktig element i din digitale tilstedeværelse. Nettstedet ditt fungerer som et sentralt knutepunkt for brukere som er interessert i produktet ditt … det beste stedet å lære mer, handle og utforske.
På samme måte som en dyktig snekker gjør sitt beste med riktig verktøy, det samme gjelder en bedrift og dens nettside. Du har kanskje et solid grunnlag for bedriftens image og språket for å representere kjerneverdiene, men uten den riktige nettstedsplattformen ville det ikke vært mulig å gjennomføre dem på nettet.
Dette er ditt valg av innholdsstyringssystem er så viktig. Riktig innholdsstyringssystem gjør det enklere for deg å bygge nettstedet og merkevaren din. Feil innholdsstyringssystem vil holde deg tilbake med sine begrensninger eller kompleksitet.
I denne guiden skal vi sammenligne to av de mest populære innholdsstyringssystemene: Drupal vs WordPress. I den følgende artikkelen utforsker vi alle likhetene mellom og Drupal og WordPress, samt klargjør viktige forskjeller i funksjoner, pris, kompleksitet og brukervennlighet. Målet vårt er å hjelpe deg med å ta det riktige valget for din bedrift eller merkevarenettside.
Likheter
Hovedlikheten mellom Drupal og WordPress er at de begge er åpen kildekode-innholdsstyringssystemer utgitt under en Gnu offentlig lisens (GPL). Dette betyr i hovedsak at du kan laste ned og bruke begge plattformene uten å betale noen lisensavgifter for å bruke selve plattformen.
Selvfølgelig trenger du et webhotell, og med mindre du er en webdesigner/utvikler må du ansette noen for å faktisk implementere plattformen for deg. Så det er egentlig ikke sant å si at de er gratis plattformer.
Forskjeller
Du kan være i en situasjon hvor du av alle innholdsstyringssystemene som er tilgjengelige på Internett kan velge mellom Drupal og WordPress. Hva er deres viktigste forskjeller? Hva er mindre forskjeller som kan påvirke bedriftens nettsatsing, men ikke andre bedriftseiere? Vi går mer i detalj i avsnittene nedenfor.
Egenskaper
For funksjoner pakker WordPress mer kraft sammenlignet med Drupal, spesielt for tilpasning og når det gjelder å få brukere i gang. Brukere kan velge fra et utvalg av nettstedsutvidelser som plugins og temaer for å enkelt tilpasse nettstedets utseende og brukervennlighet. Drupal-brukere, på den annen side, får ikke så mange alternativer, selv om brukere får fordelen av å ha tilgang til mer kompleks nettstedutvikling.
På toppen av dette, selv om vi er langt unna dagene da WordPress bare var et bloggnettsted, kan nye brukere fortsatt lage en strømlinjeformet blogg med WordPress i dag. WordPress gir støtte for et bredt utvalg av nettplattformer, fra blogger til e-handelssider; Drupal, på den annen side, krever spesifikke nettstedsutvidelser for en bloggfunksjon og har mer fokus på å være et innholdsstyringssystem så vel som et administrasjonssystem for nettapplikasjoner.
Pris
Selv om begge innholdsstyringssystemene er gratis å bruke, må visse kostnader tas med når det kommer til å bygge et nettsted generelt. Å finne en vertskilde og sikre et domenenavn for nettstedet ditt er noen av de få tingene de som ønsker å bygge en nettsatsing må vurdere. På toppen av dette trenger nettsider utvikling. For de som er mer teknologikyndige og ikke er redde for læringskurver, betyr ikke dette nødvendigvis en økning i utgiftene dine, men dette kan være en ekstra kostnad for de som foretrekker å sette ut nettstedsutviklingen til en tredjepart.
Generelt er WordPress billigere sammenlignet med Dupral da mange WordPress-brukere har fordelen av å bruke WordPress sitt system. Selv om bare bruk av gratisverktøyene som tilbys av WordPress ikke vil tillate deg å maksimere nettstedet ditt til dets fulle potensial, er det mulig å lage et løpende nettsted med bare bein med WordPress. Drupal, til sammenligning, er mer rettet mot å bygge nettsteder uten kode, og for de som ikke er kjent med koding, vil en tredjepartsutvikler være nødvendig, spesielt hvis du vil ha noe mer komplekst og fancy. På toppen av dette er Drupal et mindre brukt innholdsstyringssystem, noe som betyr at utvalget av tilgjengelige utviklere vil være mindre og muligens dyrere sammenlignet med det tallrike antallet tredjepartsutviklere som kan hjelpe til med å bygge WordPress-nettsteder.
Popularitet
En grunnleggende sjekk av bruksstatistikk viser at WordPress er overveldende mer populært sammenlignet med Drupal. Til tross for at de ble lansert tre år senere enn Drupal, er omtrent 35 % av nettstedene på nettet drevet av WordPress, mens Drupal kun driver 2,3 % av World Wide Web. For å sette dette i solide tall, drives rundt 75 millioner nettsteder av WordPress og omtrent 500 000 nettsteder bruker Drupal.
Vi oppdaget også at nettsteder drevet av WordPress har en tendens til å tilhøre private bedrifter så vel som mindre bedrifter. Nettsteder som drives av Drupal tilhører vanligvis offentlige etater, ideelle organisasjoner eller utdanningsinstitusjoner.
Brukervennlighet
For denne veiledningens formål graderer vi brukervennlighet på et innholdsstyringssystems læringskurve. Når du sammenligner Drupal vs WordPress, har WordPress en mer skånsom læringskurve, mens Drupal har en høyere. Hovedårsaken til at Drupal har en høyere læringskurve er på grunn av nødvendigheten av koding. WordPress har på sin side innebygde verktøy for å hjelpe nye brukere med å lage sin egen nettside. Men hvis brukere ønsker mer komplekse funksjoner og funksjoner, må de investere i plugins eller en dyktig koder.
Uansett om bedriften din er en stor bedrift eller om du er en lokal bedriftseier, er læringskurver også viktige å vurdere når du ansetter nye ansatte for å bygge nettstedet ditt. Akkurat som når du kjører ny bil, selv om føreren er veldig dyktig, tar det tid å tilpasse seg nytt utstyr. På lignende måte kan selv å ansette en koder med avanserte ferdigheter, men som aldri har brukt Drupal før, ende opp med å ta mer tid, spesielt med Drupals brattere læringskurve.
Hvis det er innenfor budsjettet ditt, er det også mulig å ansette en utvikler som har god erfaring med innholdsstyringssystemet du har valgt for nettstedet ditt. Men, avhengig av hva du ønsker å legge til funksjonen til nettstedet ditt, kan dette komme til en ekstra kostnad.
Kompleksitet
Kompleksitetsmessig tar Drupal kaken med sin brattere læringskurve. På toppen av dette har nyere brukere rapportert Drupals grensesnitt som mer komplekst og fylt med koderelatert sjargong. Selv om dette ikke betyr at WordPress ikke er helt komplekst, ettersom brukere kan bygge sin egen nettside ut av kode på WordPress også, er det lettere for brukere å skreddersy hvor kompleks de vil at WordPress-opplevelsen deres skal være. For Drupal-brukere er det mindre fleksibilitet på dette området – den vanlige konsensus for Drupal er enten å være villig til å brette opp ermene og lære eller ansette noen til å bygge nettstedet for deg.
Tilpasning
Både WordPress og Drupal har en grad av strømlinjeformet tilpasning når det kommer til å endre nettstedets utseende samt legge til ekstra nyttig programvare. Med WordPress kan du endre nettstedets utseende med temaer og legge til nyttige funksjoner som ellers ikke er tilgjengelige med plugins. Drupal har lignende nettstedsutvidelser – temaer justerer nettstedets utseende og moduler har i hovedsak samme funksjon som plugins.
Men når man teller med antall nettstedsutvidelser begge innholdsstyringssystemene har, har WordPress en større fordel med mer enn 53 000 typer gratis plug-ins og over 5000 gratis temaer som brukerne kan velge mellom. Til sammenligning har Drupal bare rundt 39 000 moduler og 2500 temaer tilgjengelig for brukerne. Hvis du er interessert i å bruke det siste tillegget av Drupal, Drupal 8, synker antallet tilgjengelige moduler og temaer ytterligere: brukere har bare tilgang til 4000 moduler og 250 temaer.
Sikkerhet
Sikkerhet er et must når du vurderer utviklingen av nettstedet ditt. Spesielt hvis nettstedet ditt omhandler sensitiv informasjon som for eksempel personlige data til kunder, forårsaker et sikkerhetsbrudd mer enn bare hodepine og en lang dag – kunder kan miste tilliten til tjenestene dine.
Sikkerhetsmessig har Drupal bedre sikkerhetstiltak sammenlignet med WordPress. I en 2018-rapport publisert av nettstedsikkerhetsselskapet Sucuri, er flertallet av kompromitterte nettsteder WordPress-nettsteder. Videre, når det gjelder nettsteder drevet av et innholdsstyringssystem, var 90 % av hackede nettsteder WordPress-sider. Til sammenligning ble bare 3,6 % av Duprals nettsteder hacket i samme tidsperiode.
Selv om det kan hevdes at WordPress er et av de vanligste innholdsstyringssystemene der ute, er det som gjør WordPress så sårbart for hackere og cyberangrep også dens største styrke: mangfoldet i tilpasning. Da de undersøkte et hacket WordPress-nettsted, oppdaget sikkerhetsselskapet Sucuri også at WordPress-nettsteder er hacket på grunn av en utdatert plugin, tema eller programvare. WordPresss appell ligger i dens fleksibilitet for tilpasning ettersom brukere har tilgang til tusenvis og tusenvis av forskjellige temaer og plugins for å lage et unikt nettsted. Imidlertid er dette også et tveegget sverd i det lange løp, og de som tenker på å bruke WordPress bør være sikker på å oppdatere plugins, temaer og WordPress innholdsstyringssystem.
Når det gjelder Drupal å opprettholde sikkerheten til nettstedet ditt, har Drupal et system som genererer hyppige sikkerhetsrapporter for sine brukere og anses som mer transparent når det kommer til sikkerhetsproblemer sammenlignet med WordPress. For eksempel, når et Drupal-drevet nettsted opplever et sikkerhetsbrudd, blir alle Drupal-brukere ikke bare informert om bruddet, men også potensielle årsaker så vel som mottiltak. Dette gir Drupal-brukere mer makt til å ta de nødvendige skrittene for å optimalisere nettstedet sitt mens Drupal-sikkerhetsteamet jobber med en langsiktig løsning for å forhindre lignende sikkerhetsbrudd.
Programvareoppgraderinger
Når du vedlikeholder sikkerhetstiltakene for nettstedet ditt, er et annet aspekt å se etter hvor ofte innholdsstyringssystemet oppgraderes og hvor gjennomførbart er oppgraderingen. WordPress har en tendens til å gi ut en systemoppgradering hver 3-4 måned, og oppgradering av WordPresss system er sømløs. Du trenger ikke å justere kodingen av nettstedet ditt da oppgraderingen skjer i bakgrunnen.
Drupal, derimot, har en oppdatering en gang i måneden, og vanligvis er dette feilrettinger. Tidligere var store systemoppgraderinger for Drupal ikke sømløse. Mange brukere måtte skrive om koden til nettstedet deres når de oppdaterte fra Drupal 7 til Drupal 8, men med den kommende Drupal 9 i 2020 ser det ut til at Drupal-brukere vil ha en enklere overgang denne gangen.
Opptreden
Et viktig aspekt ved søkemotoroptimalisering (SEO), eller å få nettstedet ditt høyere opp i søkemotorresultater, er lastehastigheten til nettstedet ditt. Sammenlignet med WordPress, presterer Drupal svært godt på dette aspektet. På grunn av mindre avhengighet av utvidelser på stedet og eksterne ressurser, kan Drupal betraktes som et lett innholdsstyringssystem, og mange brukere viser den robuste ytelsen i boksen. Dette betyr imidlertid ikke at WordPress-nettsteder ikke kjører raskt.
WordPress har muligheten til å drive nettsteder med raske lastehastigheter, men det krever litt optimalisering fra utviklingsslutt. Vanligvis takler de fleste nye brukere ikke dette aspektet før de har lagt grunnlaget for nettstedet sitt. Imidlertid har WordPress-brukere en rekke verktøy til rådighet, for eksempel anerkjente plugins og temaer som kan hjelpe med nettstedets ytelse. WordPress-brukere har også alternativer som WordPress administrert hosting for å få nettstedets lastehastigheter opp.
Flerspråklig støtte
Begge innholdsstyringssystemene er relativt bundet når det gjelder flerspråklig støtte. Med Drupal og WordPress kan brukerne endre språket de kjører siden på. Brukere kan også legge til oversettelser til nettsiden deres, noe som er nyttig for de som driver nettsatsinger med en mer internasjonal rekkevidde. Drupal har støtte for 94 språk, mens WordPress oppgir at de støtter mer enn 65 språk.
Administrasjonserfaring
Spesielt for de som har et team av nettstedsutviklere og innholdsskapere for sin virksomhet, er det viktig å kunne fordele roller og begrense administrativ tilgang. Drupal har høyere terreng med dette aspektet sammenlignet med WordPress, ettersom WordPress bare tillater fem typer forskjellige administrative roller. For Drupal er det mer fleksibilitet involvert – for hver ny administrativ rolle kan du angi individuelle tillatelser for hver rolle annerledes, noe som gir en bred grad av fleksibilitet.
Støtte for mobilenheter
En annen måte å øke nettstedets SEO er å tilby en mobilenhetsversjon av nettstedet ditt. Gitt det faktum at over 50 % av Internett-brukere surfer på nettet med telefonen sin, er det viktig å ha en mobilenhetsversjon av nettstedet ditt for å treffe denne målgruppen. Du får også et SEO-boost med en mobilversjon av nettstedet ditt, som er en generell vinn-vinn-situasjon.
WordPress og Drupal har begge startpakker for de som ønsker å lansere en mobilversjon av nettsiden deres; WordPress gir imidlertid flere ressurser for mobilbrukere. For eksempel kan brukere dra nytte av WordPresss mobilapp for å justere innhold mens de er på farten. Spesielt for brukere som reiser mye eller trenger å oppdatere bloggen sin i sanntid, er dette en stor velsignelse. Mens Drupal 8 foreløpig ikke har noen mobilapp for redigering underveis, krediterer brukere Drupal 8s administrasjonsteam som responsive og hjelpsomme når det kommer til å lage en mobilversjon av et Drupal-drevet nettsted.
Søkemotoroptimalisering (SEO)
Søkemotoroptimalisering er et aspekt alle utviklere må vurdere når de bygger et nettsted. Tross alt kan du ha en ren, velutviklet nettside, men hvis du ikke høster resultatene du trenger for bedriftens mål, er det verdt det på slutten av dagen?
Mellom Drupal og WordPress har begge innholdsstyringssystemene en rekke ressurser for å hjelpe med nettstedets SEO. Den eneste lille forskjellen mellom de to er at Drupal har mer innebygd SEO-støtte. For WordPress-brukere er nedlasting av plugins nødvendig for å aktivere funksjoner som caching.