E-handelstips: Hvordan sende store og tunge varer

Når det kommer til frakt, foretrekker forbrukere definitivt raskt og billig (eller gratis) – men det er vanskelig å bestemme hvordan du sender produktene dine og hvordan du passerer eller absorberer disse kostnadene. Og det blir en enda større utfordring hvis du selger store eller klumpete varer. Tungvektsfrakt er litt vanskeligere.

I denne artikkelen skal vi gi klarhet i:

 • Hvordan pakke esker og beregne fraktkostnader.
 • Hvordan spare penger mens du sender store og tunge varer.
 • Hva kvalifiserer som en stor vare.
 • Hvordan sende virkelig tunge gjenstander.
 • Beste frakt for tunge varer.
 • Og til slutt, hvordan du kan sende store varer med de tre store transportørene i USA.

Hvordan pakke esker og bestemme fraktkostnader

Produkter som er store (tunge eller ikke), kan være en utfordring å sende. Emballasjen din må ta hensyn til varens størrelse, samtidig som det er tillatt for emballasjematerialer og fyllstoff. I tillegg er det både vekt- og størrelsesbegrensninger. Hvis pakken din overskrider en av disse grensene, må du kanskje finne en annen operatør eller tjeneste.

Forstå dimensjonal vekt

Hvis du tenker på hvordan transportører flytter pakker rundt, gjør de det med lastebiler. Og disse lastebilene har to begrensninger:

Hvis en av disse er maksimalt, må transportøren bruke flere lastebiler og sjåfører, noe som er en av hovedutgiftene deres. For å ta hensyn til begge disse begrensningene bruker transportører nå en formel som kombinerer både dimensjonene og vekten som kalles Dimensjonsvekt.

Slik beregner du dimensjonsvekt:

 1. Mål pakkens dimensjoner i tommer.
 2. Multipliser pakkelengden etter vekt med høyde.
 3. Del med 139 for FedEx-frakt og UPS-daglige priser. Bruk 166 i stedet for UPS-forhandlerpriser.
 4. Resultatet er pakkens dimensjonale vekt.
Å lese:  Tilbakekoblinger fra Medium: Er de verdt det? & Hvordan få dem

Vanligvis lar transportørene deg veie pakken og sjekke dimensjonsvekten. De vil vanligvis belaste avhengig av hva som er høyest. Sørg for å sammenligne priser og anbefalinger fra transportører før frakt.

Billigste måten å sende store pakker på

Avhengig av fraktselskapet og deres spesifikke krav, kan kostnadene beregnes på forskjellige måter og pakker kan kategoriseres annerledes. Du kan gjøre dette i forkant av kundekjøp og sette opp nettstedet ditt for å beregne fraktkostnader.

Alle de store operatørene tilbyr gratis nettverktøy og API-er for å gjøre dette enklere. For eksempel, USPS lar deg tilpasse kundenes online fraktopplevelse med deres gratisverktøy. Både WooCommerce og Magento tilbyr programvare for å hjelpe deg med å beregne fraktkostnader med store transportører.

Du kan også holde fraktkostnadene så lave som mulig ved å:

 • Vei og mål emballasjematerialet ditt.
 • Prøv en rekke forskjellige emballasjetyper.
 • Bruk de letteste, mest kompakte og kostnadseffektive emballasjematerialene som er mulig.
 • Kunder liker rask levering, men vurder å tilby en rabatt eller et insentiv for lengre frakttider, siden dette kan spare deg for penger.

Se deg rundt og sammenlign transportørpriser for produkter du ofte sender. Husk at disse kravene er underlagt lokale forskjeller. Disse retningslinjene gjelder for de fleste pakker som sendes innen USA. For andre land, sjekk med transportøren.

Hvorfor er pakkens vekt viktig? Hva er tunge pakker?

Hvis du vet hvilken transportør du planlegger å bruke og de grunnleggende dimensjonene til varen du skal sende, kan du lage en plan og få et nøyaktig kostnadsestimat. Vekt og ytre pakkedimensjoner er en stor avgjørende faktor for hvor mye du skal betale for frakt.

Selvfølgelig er emballasjen du bruker til frakt også en del av kostnadene. Store og tunge produkter kan være dyre å transportere og kan også kreve spesiell emballasje som er slitesterk og designet for tunge eller klumpete gjenstander. Dette kan kreve spesialdesignet demping eller forsterkede boksmaterialer.

Tilpassede materialer kan koste mer og kan også øke vekten og bulken av forsendelsen. Den ekstra massen betyr til slutt mer drivstoff og ressurser som brukes av transportøren for å transportere produktet ditt. Transportører overfører disse kostnadene til forhandlere som høyere fraktkostnader.

Å lese:  Midlertidig blokkering av tilgang til et WordPress-nettsted for vedlikehold

Hver transportør har sine egne definisjoner for en “stor” pakke. Tunge varer må pakkes riktig før transportører kan sende dem, så sørg for å lese kravene deres nøye.

USPS-fraktkrav tillater ikke pakker tyngre enn 70 pund. Så hvis du har en vare over denne terskelen, bør du kanskje vurdere å bruke en privat operatør som FedEx eller UPS. UPS har spesielle emballasjekrav som starter på 70 pund mens FedEx starter på 75 pund.

Hvordan pakke tunge varer for forsendelse og bestemme fraktkostnader

Hver transportør har forskjellige retningslinjer og krav for tunge og klumpete varer. Med dette i tankene, her er hvordan du pakker disse varene og bestemmer kostnadene dine.

Få fullt administrert WooCommerce-hosting

Styr nettstedet ditt med bransjens mest optimaliserte WooCommerce-hosting

FedEx retningslinjer og priser for tunge varer

Vektgrenser

FedEx Home Delivery sender pakker opp til 70 pund. Pakker som er tyngre enn dette anses som “tunge” og kan sendes gjennom FedEx Ground hvis de veier under 150 pund. For varer over 150 pund, vurder å bruke FedEx Express Freight eller FedEx Freight i stedet – disse tjenestene aksepterer forsendelser som er opptil 20 000 pund.

Ytre boks

Bruk bølgepapp til den ytre boksen og pakk ikke-bølgepapp bokser inn i stedet for å sende disse boksene på egen hånd. For eksempel, hvis en gitar du sender kom i en ikke-bølgepappeske, bør du plassere hele esken i en bølgepappeske for frakt. Bruk doble bokser hvis varen du sender er tung, men under 150 pund.

Innerbokser

Separer gjenstander inne i esken i deres egne forseglede bokser hvis de kan bli skadet under normale håndteringsforhold.

Sikkerhetsmerker

Esker som veier over 70 pund må sendes via FedEx Ground, eller FedEx Express Freight eller FedEx Freight. Hvis en boks veier over 75 pund, er du pålagt å feste en FedEx gul og svart tungvektssikkerhetsetikett. Disse plasseres over de diagonale hjørnene på pakken. For å få disse etikettene, kontakt FedEx eller besøk et FedEx-sted.

Filler

Hvis du bruker fyllmateriale for å dempe gjenstander, sentrer gjenstandene bort fra boksens hjørner og pakk inn gjenstandene forsiktig med dempingsmateriale.

Prissetting

Prisene for frakt er basert på vekt, FedEx-tjenestene du velger og destinasjonen.

Å lese:  Den komplette guiden for å sette opp et hjemmefotografistudio

For å få den mest oppdaterte informasjonen om vekter og standarder, se generelle retningslinjer for emballasje fra Fedex.

FedEx-krav for store pakker

Størrelse

FedEx Home Delivery og FedEx Ground-tjenester krever at pakkene er under 165 tommer både i lengde og omkrets. For større forsendelser kan du bruke FedEx Express Freight-tjenester eller FedEx Freight. Ved å bruke FedEx Freight kan du sende pakker på opptil 21 fot.

Store pakker som er lette

Sammenlign den sanne vekten av pakken med den beregnede dimensjonale vekten. FedEx lader den tyngre av disse to.

UPS-krav og priser for tunge pakker

Boksstyrke

Pakker som veier mer enn 70 pund må oppfylle kravene UPS-boksstyrkeretningslinjer. Bruk sterk emballasje designet for tunge gjenstander. Velg splitter nye bokser som ikke har vært utsatt for fuktighet.

Forseglingsbokser

Ideelt sett bør sømmer stiftes eller sys sammen. Lim kan rive eller gå i stykker under frakt, og rive pakken din fra hverandre. Bruk kraftig, forsterket tape med tre strimler over topp- og bunnsømmen og forsegl også midt- og kantsømmene helt.

Sikkerhetsmerker

UPS sikkerhetsmerkeprogrammet begynner ved 70 pund. Over denne vekten skal pakkene ha gule og svarte advarselsetiketter levert av UPS. Advarselen skal plasseres rett til høyre for adresseetiketten. Skriv ned totalvekten på den hvite delen av sikkerhetsetiketten.

Filler

Unngå boksfyll som forskyver seg eller ikke beskytter tunge gjenstander. For eksempel kan det hende at emballasje av peanøtter og isoporbiter ikke demper skjøre forsendelser nok hvis varene også er tunge nok til å knuse fyllbitene. UPS anbefaler at du vurderer alternativer som er mer passende for frakt av noe tungt, for eksempel papp som er spesialutviklet for frakt.

Prissetting

Prisen din avhenger av UPS-tjenesten du velger, pakkens endelige destinasjon og pakkens vekt. En “Stor pakke” eller “Over maksimumsavgiften” kan påløpe.

Gjennomgå UPS retningslinjer for pakking av tunge forsendelser.

UPS retningslinjer for store pakker

Størrelse

Maksimal pakkestørrelse for UPS er 165 tommer både i lengde og omkrets. Frakttjenester kan tillate større maksimumsverdier, så det er verdt det å finne ut hvilke spesifikke krav som gjelder for det du sender og hvor du sender det.

Store pakker som er lette

Sammenlign den faktiske vekten med den dimensjonale vekten. UPS vil belaste deg for det som er høyest.

Å lese:  Hva er administrert WordPress-hosting?

Stor pakketillegg

UPS krever en tilleggsavgift for pakker som overskrider en lengde pluss omkrets som er over 130 tommer. Med mindre du bruker Ground Freight Pricing, betaler du for minst 90 pund.

USPS retningslinjer for tunge gjenstander.

Vekt

Pakker over 70 pund er ikke tillatt. Så enhver pakke du sender gjennom USPS vil teknisk sett ikke være en tung pakke. Under denne vektgrensen kan pakkene dine fortsatt virke tunge, så du må kanskje pakke deretter og være oppmerksom på hvordan du fyller eskene og beskytter varene dine.

Esker

Velg en slitesterk boks som er stor nok for varen og passende fyllstoff. Hvis du gjenbruker en boks, sørg for at alle logoer og skrift er krysset ut.

Lukking

Lukk boksen med alle klaffer ned og forsegl med tape. Emballasjetapen du bruker bør være minst 2 tommer bred.

Prissetting

Vanligvis bestemmes prisene gjennom USPS Flat Rates eller gjennom pakkens vekt og destinasjon.

For å få den mest oppdaterte informasjonen om vekter og standarder, se de generelle emballasjeretningslinjene fra USPS.

USPS retningslinjer for store pakker

Størrelse

Posttjenesten vil sende pakker opp til 130 tommer lengde og omkrets kombinert gjennom deres Retail Ground-tjeneste. Normalt er grensen deres 108 tommer.

Store pakker som er lette

Flat Rate-priser gjelder for pakker opp til 70 pund, som lar deg bruke størrelse til å bestemme priser. Hvis du er usikker, sjekk med ditt lokale postkontor.

Les mer om USPS retningslinjer.

Ved å kontrollere kostnadene og være smart med frakt, kan du øke fortjenesten. Ikke vær redd for å eksperimentere med frakt og se etter de riktige fraktforbedringene for deg.

Er du klar til å utvide e-handelsbedriften din?

Hvis du selger på nettet, må produktene dine nå ut til kundene dine på en eller annen måte. Å vite hvordan du sender effektivt er bare én side ved å drive en vellykket e-handelsvirksomhet.

Du vil ha en rask og sikker side. Du trenger også tilgang til god støtte hvis noe skulle skje. Hostinger hosting-løsninger kombinerer lynraske hastigheter med førsteklasses sikkerhet, sammen med ekspertstøtte 24/7/365.

Ser du etter en hostingløsning? Prøv Managed WooCommerce fra Hostinger.

Nye publikasjoner:

Anbefaling