En guide til Ace B2B TikTok Marketing Strategy 2024

Selv om TikTok er en relativt nykommer i sosiale medier, etter først å ha lansert i september 2016, har den allerede fått utbredt bruk. På grunn av sin visuelle stil og funksjoner som tillater innholdsskapere å samarbeide, har TikTok etablert seg som et effektivt markedsføringsverktøy i B2C.

For de fleste B2B-selskaper rangerer plattformen imidlertid lavt sammenlignet med andre markedsføringsplattformer for sosiale medier. LinkedIn er nettstedet mest assosiert med B2B-nettverk og bygging av profesjonelle relasjoner.

Selv om ankomsten av TikTok ikke har endret det, har dens skyhøye popularitet og
1 milliard aktive medlemmer over hele verden har gjort det til en verdig kandidat for nye B2B-strategier.

Her ser vi nærmere på viktigheten av en B2B TikTok-markedsføringsstrategi.

TikTok demografi?

TikTok demografi?

Noen ganger blir plattformen avvist som bare Gen Z. Statistikken viser imidlertid at brukerbasen er mye bredere enn du kanskje tror i utgangspunktet: over 30 % av medlemmene er 25–44 år gamle, og rundt 40 % er mellom 18–24 år gamle .

Den samme studien viser at 74 % av 21-40 åringene er aktivt involvert i kjøpsbeslutninger for sine bedrifter og allerede har en digital strategi for B2B-salg.

Disse tallene viser utvetydig at B2B-markedsføring fortsatt har god plass til å nå flere modne brukere på TikTok, og nå kan det være det perfekte tidspunktet for å dra nytte av kraften. Bare fordi plattformen ikke kryper med B2B-markedsførere, betyr det ikke at den forblir slik.

Fordeler med B2B TikTok-markedsføringsstrategi

1. Merkevarebevissthet

En populær kritikk av antagelser om B2B-markedsføringsstrategier er at følelser ikke har noen plass som fokus for en kampanje. Men ifølge LinkedIns B2B-institutt utkonkurrerer emosjonelle B2B-markedsføringsstrategier «logiske markedsføringsteknikker».

Mens rasjonell markedsføring på sosiale medier handler om å fortelle publikum hvorfor de bør bruke produktet ditt, fokuserer emosjonell markedsføring på «hvem», noe som øker merkebevisstheten eksponentielt. Å lede med et følelsesmessig element oppmuntrer til å bygge forbindelser, noe TikTok utmerker seg med. På denne måten er TikTok spesielt egnet til å hjelpe deg med å tiltrekke flere potensielle kunder til toppen av salgstrakten din.

Å lese:  Nettutvikling i Python - En omfattende guide

Et godt eksempel er TikToks annonseringsløsning for å øke merkevarebevisstheten. TikToks siste annonseringsalternativ kalles Branded Mission og lar merkevarer spesifisere sine annonseringsbehov, hvoretter skapere kan sende inn originale videoer som oppfyller disse behovene. Deretter aksepterer og promoterer merkevaren deres foretrukne video gjennom økt annonsetrafikk.

Det er en vinn-vinn: Skapere kan nå nye målgrupper med forbedret innhold, mens merkevarer kan utnytte innhold av høy kvalitet fra TikTok-fellesskapet som er i tråd med deres mål. Enhver vekst i skapernes publikum som et resultat bidrar også til suksessen til oppfølgingskampanjer.

2. Appell på tvers av plattformer

Å skape en flerkanalsopplevelse betyr at brukerne dine har tilgang til den samme informasjonen uavhengig av plattformen deres. TikTok gjør det enklere for brukere å dele innhold innenfor og på tvers av plattformer.

Hvis du allerede har informative videoer, kan du bruke TikTok til å markedsføre dem. Forkort lengre videoer du har distribuert på bloggen, nettstedet, YouTube og andre sosiale nettverk til forbruksartikler som fokuserer på å løse spesifikke problemer. Du kan også formatere en transkripsjon av lyden fra en video til skrevet innhold om nødvendig.

Gjennom denne kampanjen vil du ikke bare øke publikummet ditt, men du vil også sikre en større avkastning på investeringen ved å gjenbruke innhold som allerede er opprettet. Å gjøre det vil hjelpe deg med å etablere deg selv som en tankeleder og tilby din bransjeekspertise. Seere som ser den forkortede versjonen kan også klikke seg videre til hele videoen på nettstedet ditt, og generere mer kvalitetstrafikk.

3. Generering av kundeemner

Med leadgenerering-annonsering på TikTok kan brukere dele informasjon om seg selv når som helst uten å forlate appen. Denne prosessen er automatisert og dermed forenklet. Brukeropplevelsen blir ikke avbrutt av lange skjemaer eller venting på at landingssider skal lastes.

I stedet tilbyr Tiktok en umiddelbar form alternativer som kan ledsages av en video og informasjon om produktene eller kampanjen som kjøres. Ved å implementere lead gen på denne måten kan markedsførere dra full nytte av mobil-først-annonseringen som TikTok promoterer. Dette er veldig nyttig når du målretter mot potensielle kjøpere, spesielt Gen-Zers og Millennials, ettersom brukere fra disse aldersgruppene prioriterer mobil fremfor datamaskin.

Å lese:  Slik sletter du videoer på TikTok i 2024

TikTok lead gen integreres også sømløst i CRM-en din, slik at du kan ha en fullstendig oversikt over alle potensielle kunder fanget med plattformen, noe som gjør den til et perfekt tillegg til din
potensielle kampanjer.

4. Utnytt brukergenerert innhold

Du kan også generere en stor mengde brukergenerert innhold fra duetter eller skapere som dupliserer lyden din (hvis du lager din egen). Dette kan øke merkevarebevisstheten og bringe flere besøkende tilbake til nettstedet ditt.

I tillegg gjør TikToks store brukerbase og hurtigrullende videostil det enklere for andre å se innholdet ditt. Sannsynligheten for å nå rett publikum og bli viral øker når du optimaliserer innholdet ditt for algoritmen (mer om det senere).

5. Etterspørselsgenerering

Et viktig aspekt ved en vellykket etterspørselsgenerering innsats letter engasjementet med publikum, og TikTok er den perfekte plattformen for det.

Styrken til TikToks algoritme er det folk flest finner interessant. Det genererer en engasjerende og hyggelig opplevelse basert på respons på innhold som holder brukerne på plattformen.

Som et resultat har den en større brukerens oppbevaringsgrad enn de fleste andre sosiale medier. Faktum er at a
2021-studie av Kantar viser at 35 % av TikTok-brukere hevder at etter å ha lastet ned appen, ser de totalt sett mindre annet videomateriale.

Etterspørselsgenerering

TikTok bagatelliserer ikke bare andre sosiale medieplattformer. Færre mennesker henvender seg til TV og strømmetjenester, og flere foretrekker i stedet TikToks visuelle innholdsstrømmer. Den tilbyr også noen engasjementsfunksjoner, for eksempel:

Spørsmål og svar

TikToks Q&A-funksjon gjør hver video til en mulighet til å engasjere seg. TikTok identifiserer kommentarer merket som spørsmål og svar, noe som gjør det lettere for deg å identifisere og svare på dem.

Send til fansen din på TikTok Live

Du kan også engasjere følgerne dine i en live diskusjon. Direktestrømmer, i motsetning til TikTok-videoer, har ingen tidsbegrensning. Dine mest lojale følgere vil bli varslet når du går live, noe som gjør det enkelt å få et øyeblikksbilde av hvor mange personer som interagerer med innholdet ditt på en jevnlig basis.

B2B-merker bruker TikTok vellykket

TikTok er en raskt voksende plattform og markedsførere realiserer sakte potensialet. Noen av de største merkene i B2B-verdenen har allerede hoppet på bølgen og får mest mulig ut av denne plattformen, inkludert:

Å lese:  11 tips for å lage en vellykket markedsføringsplan for sosiale medier i 2024

Adobe Creative programvare

Verdens største merkevare for designprogramvare bruker TikTok for å demonstrere sine evner og skape merkebevissthet. De bruker også plattformen til å vise frem merkevarens personlighet.

Shopify

Den bruker hovedsakelig nettstedet til å dele forbrukertips og -teknikker og for å promotere videoer laget av andre brukere som en del av hashtag-kampanjene.

Grammatisk

følger samme strategi som Adobe og Shopify, noe som betyr at de bruker plattformen til å vise frem produktene sine og engasjere seg i fellesskapet og til å bruke videoer laget av brukerne deres som en del av hashtag-kampanjene deres.

Hvordan etablere en vellykket TikTok-markedsføringsstrategi

TikTok markedsføringsstrategi

1. Identifiser din målgruppe

Det tilgjengelige publikummet ditt vil være annerledes når du lager innhold for en plattform som TikTok. Ja, du bør målrette deg mot et B2B-publikum, men du bør målrette deg mot personene som er knyttet til eller direkte i innkjøpskomiteen.

TikTok handler om å utveksle ideer, meninger og erfaringer for B2B-fellesskapet. Som et resultat bør markedsføringen din snakke med personene som er ansvarlige for å informere teamene deres om informasjonen.

Identifiser nøkkelbeslutningstakerne i din sektor som sannsynligvis vil engasjere seg med Tiktok og baser innholdsstrategien din rundt dem og deres interesser.

2. Bruk Verktøy

En av de mest tidkrevende delene av sosiale medier er sporing og planlegging av innlegg, spesielt når du orkestrerer kampanjer på tvers av flere kanaler.

Derfor er verktøy som f.eks SocialPilot, et sosial automatiserings- og planleggingsverktøy for publisering og deling av innhold på sosiale medier, kan være uvurderlig. Den lar deg også dykke inn i sosial analyse fra hver plattform på ett sted, og gir deg en bedre oversikt over kampanjeresultater.

3. Samarbeid med influencere

TikTok influencer marketing er en effektiv type markedsføring på sosiale medier som fokuserer på å markedsføre virksomheter eller tjenester gjennom plattformens populære innholdsskapere. Denne snøballmarkedsføringen gjøres vanligvis gjennom utfordringer som danser, kosmetikk og hashtags, og søker publikumsengasjement for å produsere trender og figurer.

Ifølge Adweek overgår influencer-markedsføring 11 ganger typiske bannerannonser. Du bør også vurdere å bruke mikro-influencers, som har en nisje, men mer engasjert og engasjert publikum. De er også betydelig billigere enn influenser på toppnivå, noe som kan føre til høyere avkastning.

4. Optimaliser for TikTok-algoritmen

TikTok-algoritmen kontrollerer hvilke videoer som vises på «For deg»-siden. Den viser hvert brukerinnhold kuratert i henhold til preferansene og interessene de har angitt gjennom sin oppførsel i appen, slik at de kan finne og se flere TikTok-videoer de liker.

Å lese:  6 velprøvde Pinterest-markedsføringsverktøy for å utvide rekkevidden din

Her er noen TikTok-algoritmeanbefalinger for å øke synligheten til innholdet ditt.

Velg passende Hashtags

Hashtags hjelper TikToks algoritme å gjenkjenne konteksten til videoene dine og vise dem til relevante personer slik at du kan nå målgruppen din.

Sørg for at du bruker videoopptak av høy kvalitet

For bedre å optimalisere innholdet ditt for TikTok-algoritmen, sørg for å lage videomateriale av høy kvalitet. Du trenger ikke noe fancy utstyr til dette. Telefonen din og god belysning vil gjøre susen.

Bruk trendlyder

Siden TikTok-algoritmen favoriserer videoer med populære lyder og deres trender, sørg for å identifisere og utnytte trender og lyder før de mister relevans. Å følge kontoer som diskuterer trender er en måte å finne trendlyder på.

Konklusjon

TikTok er et fantastisk sosialt medieutsalg som mange selskaper har undervurdert og oversett siden starten. Hvis du ikke utvikler en strategi som er spesifikk for bedriftens mål, vil du dra nytte av dens mange fordeler.

Det kan gi bedriften din tilgang til et publikum som andre plattformer ikke har. Å investere tid nå i å etablere publikum og følge vil utvilsomt lønne seg i fremtiden med jevnlig innsats og godt innhold. Velger du å bruke den til din bedrift, lønner det seg å bruke den i kombinasjon med Linkedin.

vanlige spørsmål

Er TikTok bra for markedsføring?

Ja, TikTok er effektivt for markedsføring siden det for tiden er en av de mest populære sosiale medieplattformene. Med 1 milliard månedlige aktive brukere per september 2021, er plattformen et utmerket område for engasjement og for å nå et bredt publikum.

Er TikTok bra for engasjement?

TikTok er kjent for å ha en høy organisk interaksjonsrate. Faktisk viser forskning at TikTok-engasjementet er 15 % høyere enn på andre plattformer.

Hvordan kan merkevarer bruke TikTok-utfordringer for å utvide virksomheten?

Å delta i en pågående utfordring er den enkleste og mest typiske metoden for markedsførere å dra nytte av TikTok-utfordringer for bedrifter. Du må identifisere ideer for å utnytte populariteten til en trendende TikTok-utfordring som fungerer for din merkevare og løsning.

TikTok-utfordringer fungerer også som et insentiv for brukere til å lage sine videoer om virksomheten din. Denne typen brukergenerert innhold øker merkevarens troverdighet og hjelper deg med å tiltrekke kunder.

Nye publikasjoner:

Anbefaling