En komplett guide til SEO-analyse

AdobeStock 522732659En markedsfører holder en penn som peker på en graf og viser SEO-konsepter, optimaliseringsanalyseverktøy, søkemotorrangeringer, sosiale medier basert på resultatanalysedata.

Er du nysgjerrig på SEO-analyse? Hva er de, og hvordan kan de hjelpe nettstedet ditt til å rangere høyere på søkemotorresultatsidene (SERPs)? I denne omfattende veiledningen forklarer vi alt du trenger å vite om SEO-analyse og hvordan du bruker dem for å forbedre nettstedets ytelse.

Vi vil dekke flere av de vanligste og mest nyttige SEO-analysene og vise deg hvordan du kan tolke dataene de genererer for å forbedre nettstedet og SEO-strategien din. Så uansett om du er en nybegynner eller en erfaren SEO-utøver, les videre for å lære alt det er å vite om SEO-analyse!

Søk i Analytics

Søkeanalyse er data som hjelper deg å forstå hva som skjer før besøkende på nettstedet ditt kommer inn på nettstedet ditt. De gir deg en idé om hvordan nettstedet ditt fungerer i søkemotorer og hvordan du kan forbedre rangeringen din gjennom forbedret SEO-praksis.

Visninger, klikk og klikkfrekvens (CTR)

Visninger, klikk og klikkfrekvens (CTR) er tre analyser som gir deg informasjon om hvordan søkemotorbrukere oppfører seg når de velger å besøke nettstedet ditt.

Visninger er ganske enkelt antall ganger en lenke til nettstedet ditt har vist seg som et søkeresultat på brukerens skjerm. I hovedsak er visningene dine en telling av sjansene nettstedet ditt har måttet velges av brukere – enten de endte opp med å besøke det eller ikke.

Relatert til visninger er klikk antall ganger søkemotorbrukere begge så og valgte å besøke nettstedet ditt. Klikkfrekvens er andelen visninger som resulterte i et klikk (besøk på nettstedet ditt).

Ved å overvåke klikkfrekvensen din over tid og se om prosentandelen øker, synker eller forblir den samme, kan du få en nøyaktig måling av hvor attraktiv nettstedkoblingen din er for brukere av søkemotorer.

Å lese:  Din ultimate guide til den beste handlekurvprogramvaren for e-handel for 2024
AdobeStock 235464167 1Digital markedsføringsanalytiker som jobber med analysedata for nettannonseringskampanjer på dashbord for nøkkelytelsesindikatorer, beregninger og KPI på dataskjermen, forretningsstrategi, investering

Gjennomsnittlig plassering

Gjennomsnittlig plassering forteller deg den gjennomsnittlige rangeringen av nettstedet ditt fra alle Google-søkeresultater der nettstedet ditt vises. Siden nettstedet ditt vil rangere høyere for noen søkeord enn for andre, vil det å kunne se den gjennomsnittlige plasseringen til nettstedet ditt gi deg en generell ide om hvor godt det rangerer totalt sett.

Videre, sporing av gjennomsnittlig plassering over tid hjelper deg med å forstå hvor effektiv nettstedets SEO er i dag sammenlignet med for noen måneder/år siden.

Autoritetsscore

Authority Score er et mål på hvor “klarert” nettstedet ditt er av søkemotorer. Å beregne autoritetspoeng er ikke så empirisk som å finne CTR eller gjennomsnittlig plassering.

Det tar hensyn til mange forskjellige faktorer, så det blir ofte misforstått av folk som er nye innen SEO. Som en generell regel vil nettsteder med høyere autoritetspoeng foretrekkes av søkemotorer fremfor lignende nettsteder med lavere score.

En av de mest effektive måtene å forbedre nettstedets autoritetspoeng på er å få tilbakekoblinger fra andre nettsteder (tilbakekoblinger er når et pålitelig nettsted nevner nettstedet ditt og gir en lenke tilbake til det).

Sesjonsanalyse

Øktanalyse gir deg informasjon om hva som skjer når brukere kommer inn på nettstedet ditt. Det hjelper deg å forstå hvordan folk oppfører seg mens de ser på nettstedet ditt og gir deg innsikt i hvordan sidene dine presterer eller hvordan de kan forbedres.

Ved å kombinere søkeanalyse med øktanalyse kan du få et praktisk talt fullkomment syn på hvordan SEO-en din er effektiv på det moderne internett.

Sesjonsvarighet

Ikke alle nettstedsbesøk er skapt like. Bare fordi noen besøker nettstedet ditt, betyr det ikke at økten deres er produktiv eller gunstig for bedriften din. En av de beste måtene å overvåke hvordan brukere oppfører seg når de besøker nettstedet ditt, er øktvarighetsdata.

Å lese:  11 beste programvare for e-postmarkedsføring for Shopify [2024 Updated]

Sesjonsvarighet er den gjennomsnittlige tiden brukerne bruker på nettstedet ditt før de klikker seg bort og surfer andre steder. Generelt, jo mer tid brukerne bruker på nettstedet ditt, desto større er sjansen for at de vil engasjere seg meningsfullt med innholdet og utvikle en interesse for virksomheten din.

Standard øktvarighet for moderne nettsider er 2 – 3 minutter. Så hvis nettstedsøktene dine har en tendens til å være mye kortere enn denne referansen, betyr det at det er noen forbedringer som må gjøres.

Sider per økt (PPS)

Mens øktvarighet viser deg hvor mye tid folk bruker på nettstedet ditt, kan det også være lurt å spore hvor mange sider de besøker. For eksempel vil en fem-minutters økt brukt på å bla gjennom flere forskjellige sider sannsynligvis være mer produktiv enn en like lang økt brukt på bare én side.

Å ha en høy PPS-poengsum betyr at brukerne engasjerer seg med nettstedet ditt og utforsker hva virksomheten din har å tilby utover bare landingssiden.

Det er vanskelig å sette et tall på hva som definerer en sunn PPS-score. Avhengig av et nettsteds layout og design, kan god PPS variere fra bare en håndfull sider til 10+. Som en generell regel bør nesten alle nettsteder ha som mål å ha en gjennomsnittlig PPS på to sider eller mer.

Fluktfrekvens

Fluktfrekvens måler prosentandelen av besøkende som forlater nettstedet ditt etter å ha sett bare én side. Det er en måte å måle seernes engasjement på, ettersom en høy fluktfrekvens betyr at det store flertallet av besøkende på nettstedet ditt ikke engasjerer seg på nettstedet ditt.

En høy fluktfrekvens (alt over 70 %) kan indikere at nettstedet ditt når feil publikum – folk klikker på nettstedet ditt, men innser raskt at det ikke er relevant for deres behov.

Å lese:  Hashtag Hjelp: Din komplette guide til Instagram Hashtags

For å løse dette problemet, må du kanskje revurdere SEO-søkeordstrategien din for å sikre at nettstedet ditt vises i målgruppens søk.

austin distel wD1LRb9OeEo unsplash

Målfullføringer

Målfullføringer er beregningen som sporer hvor mange brukere som har fulgt nettstedets målrettede oppfordring til handling (CTA). For eksempel vil et forsikringsselskaps CTA sannsynligvis være noe sånt som “Få et tilbud” eller “Snakk med en megler!”

Målfullføringsdata er også nært knyttet til målkonverteringsfrekvensen, som er prosentandelen av økter som resulterer i vellykket måloppnåelse.

Siden forskjellige bedriftsnettsteder har forskjellige CTAer, er målkonverteringsfrekvensen en mye bedre indikator på nettstedets meldingseffektivitet. Alt over en målkonverteringsfrekvens på 5 % er utmerket.

Andre nyttige analyser

Du har sett på både søke- og øktanalyse, og du er fortsatt ivrig etter å lære mer om ytelsen til nettstedet ditt. Her er fire uvurderlige SEO-analyser som ofte blir oversett, men som kan utgjøre en utrolig forskjell i hvordan virksomheten din presterer.

Enhetsinnsikt

Enhetsinnsikt gir deg informasjon om hvilke elektroniske enheter som brukes for å få tilgang til og bla gjennom nettstedet ditt. Dette kan gi uvurderlig informasjon når du leter etter måter å optimalisere brukeropplevelsen på.

Hvis du for eksempel ser at de fleste besøkende på nettstedet ditt bruker mobile enheter i stedet for stasjonære datamaskiner, kan det være lurt å designe nettstedet ditt på en måte som er lett å bla gjennom ved hjelp av berøringsskjermenheter.

Sideanalyse

Sideanalyse sporer hvilke sider besøkende ofte har og kan gi deg innsikt i reisen brukere tar mens de er på nettstedet ditt.

Hvis du ser at en av nettsidene dine gir betydelig bedre resultater enn andre, kan det være lurt å prøve å replikere noen av teknikkene som brukes på den siden, gjennom andre sider på nettstedet ditt.

Det kan også være lurt å se på å utnytte trafikken til den siden ved å inkludere en sterk CTA som driver brukere mot målfullføringer.

Å lese:  5 strategier for å få mest mulig ut av din WooCommerce-butikk

Brukerdemografiske data

Demografiske brukerdata er noe av den mest verdifulle informasjonen du kan få fra nettstedets analyse. Den gir deg detaljer om de besøkende, som deres alder, plassering og så videre. Brukerdemografi lar deg sjekke om nettstedet ditt tiltrekker seg den rette målgruppen.

pexels negativt mellomrom 110078

For eksempel kan et nettsted som annonserer for rugbytimer, være lurt å unngå å tiltrekke seg eldre brukere som neppe vil være interessert i å spille sport med høy effekt. Demografiske analyser kan også gi deg innsikt i emnene som kan interessere brukerne dine og hjelpe deg med å bygge relevant innhold.

Konkurrentinnsikt

Å forstå nettstedets SEO-ytelse er avgjørende, men det er også viktig å vite hva konkurrentene dine gjør. Konkurrentinnsikt gir deg informasjon om hvilke søkeord konkurrentene dine retter seg mot, hvordan de rangerer, deres autoritetspoeng og mye mer.

Å holde et øye med konkurrentenes ytelse kan hjelpe deg med å utvikle markedsføringsstrategien din og vurdere nettstedets styrker og svakheter sammenlignet med konkurrentene dine.

Konklusjon: Bruk SEO Analytics for å få virksomheten din til å vokse

SEO-analyse er en avgjørende del av enhver effektiv SEO-strategi. Ved å spore nettstedets data og ytelse kan du identifisere områder der nettstedet ditt trenger forbedringer og gjøre de nødvendige endringene for å øke rangeringen din i SERP-er.

Hvis du er en kanadisk bedriftseier som leter etter et SEO-byrå som kan hjelpe deg å utnytte kraften i SEO-analyse, trenger du ikke lete lenger enn Toronto SEO-byrå, WebSuitable.

Ekspertteamet deres har mange års erfaring med å hjelpe bedrifter som din med å oppnå toppsiderangeringer i Google og andre ledende søkemotorer. Kontakt dem i dag for en gratis konsultasjon og se hvordan de kan forbedre nettstedets ytelse med deres banebrytende SEO-tjenester!

Nye publikasjoner:

Anbefaling