Få det beste fra Magento & WordPress med FishPig

Hvis du spurte hvilken som helst nettutvikler hvilken e-handelsplattform som har de mest innebygde funksjonene – de ville fortelle deg at det er Magento. Og hvis du spurte den samme nettutvikleren hvilken plattform som gjør det enkelt å redigere blogginnhold i lang format, ville de fortelle deg at det er WordPress.

Det er en grunn til at WordPress driver 40 % av de beste nettstedene og Magento driver noen av de største og mest komplekse nettbutikkene.

Så det burde ikke komme som noen overraskelse at noen ønsket å kombinere disse plattformene og ta de beste delene fra hver.

https://gifer.com/en/MwX6

Full kontroll over innhold

I fjor startet vårt partnerbyrå Bytes.co et nytt e-handelsprosjekt for deres klient Swan Island Dahliaer. Klienten ønsket å ha full kontroll over innholdet. De ønsket å legge til innhold på bloggen, og de ønsket også å redigere frittstående sider som Om oss-siden.

Dette er mulig innenfor Magento innholdsstyringsløsning, og en av Bytes sine utviklere kan enkelt legge til alt innholdet for klienten. Men det er ikke idiotsikkert, og en ikke-teknologisk kunnskapsrik bruker kan bryte en side. Det er her WordPress kommer inn.

Å lese:  FPTraffic-anmeldelse: Er det beste planleggingsverktøyet for sosiale medier?

Den fortsatt veldig nye Gutenberg blokkredigerer i WordPress gjør det enkelt for alle å legge til eller redigere innhold på sider og blogginnlegg.

Enkelt domene > Flere underdomener

Hvis du noen gang har prøvd å bruke flere applikasjoner for virksomheten din, var den eldgamle visdommen å bruke underdomener:

 • Blog.yourwebsite.com – dette vil kjøre WordPress og håndtere all innholdsmarkedsføring for butikken din
 • Store.yourwebsite.com – dette ville kjøre Magento

Å ha flere underdomener er absolutt en løsning. Den lar deg kjøre flere applikasjoner for en enkelt bedrift. Men det er ikke perfekt. For det første – klienten ønsker å kontrollere alt innholdet. Og mens WordPress inneholder bloggen for innholdsmarkedsføring, vil siden Om oss og andre kritiske sider fortsatt være i Magento-editoren.

**Bilde av et forenklet Dahlias-nettstedskart og vis hvilke sider som kontrolleres av WP eller Magento**

For det andre, så snart du legger til flere underdomener, må du bekymre deg for to nye problemer:

 • Analytics – sørg for at du vet hvem som kjøper og hvorfor
 • Søkemotoroptimalisering (SEO) – sørg for at Google rangerer nettstedet ditt høyt og viser brukerne den rette siden for søket deres

Analytics

Jeg er en stor datasnobb. Jeg vil heller samle dobbelt så mye informasjon som jeg noen gang trenger enn å gå glipp av viktige data. Og en av de viktigste aspektene ved analyse er å vite hvor brukerne kommer fra og hvilke deler av innholdet som genererer konverteringer.

Å lese:  Liste over BESTE PayPal-alternativer for Dropshipping

Begge disse beregningene blir mer utfordrende å avdekke når du bruker flere underdomener som spores ved hjelp av forskjellige Google Analytics-implementeringer.

SEO

Hvis noen søker etter «dahliaer», bør Google sende dem til bloggen eller butikken? Når du deler opp nettstedet ditt, får du søkemotorer som Google til å bestemme hvilken de anbefaler som topplink.

**vis bilde av butikkside til Dahliaer sammenlignet med et blogginnlegg side ved side**

Begge sidene tilbyr svært forskjellige alternativer for brukere, og selv om det for Google kan være en toss-up hvilket underdomene de gir topplasseringen – det er veldig viktig for bunnlinjen din. Én side kan ha en konverteringsfrekvens på 0,5 % og den andre en konverteringsfrekvens på 1 %.

Og selv om det finnes løsninger og koblingsstrategier, vil du ha mye mer kontroll når du har et enkelt nettsted som kan fortelle Google hvilke sider som bør ha preferanse.

Mellom disse to nye problemene synes mange butikkeiere ikke at det er verdt bryet med å kombinere forskjellige plattformer, og de vil heller bruke en enkelt plattform med de svakhetene de har.

WordPress og Magento møter peanøttsmør og sjokolade

Heldigvis er begge disse plattformene åpen kildekode og åpen kildekode-prosjekter har mange unike og spesialiserte funksjoner som lukkede kildekode-prosjekter bare ikke har fordi de er låst.

Å lese:  Caching for WordPress

Ben Tideswall laget et stykke teknologi kalt FishPig som kombinerer WordPress og Magento for å fungere på ett enkelt domene.

Det betyr at WordPress kan kontrollere hjemmesiden, bloggen og alle frittstående sider som Om oss-siden. Magento kontrollerer butikksiden, produktsidene og betalingsflyten. Og begge disse eksisterer samtidig https://www.dahlias.com/.

Hvilken funksjonalitet bør hver app kontrollere

FishPig gir utviklere mye kontroll over hva du vil at hver app skal gjøre. Partneren vår Bytes brukte følgende på deres kundeside:

 • De kjernemodul la oss kombinere WordPress og Magento
 • De Rotmodul la oss bruke WordPress på hjemmesiden til nettstedet ditt
 • De Kortkoder og widgets-modul lar deg bruke vanlige WordPress-kortkoder, samt gir en ny kortkode for å vise produkter fra Magento-butikken din på en hvilken som helst WordPress-side eller -innlegg
 • De Yoast SEO-modul lar deg kontrollere nettstedets SEO med Yoast-plugin i stedet for gjennom magento

I tillegg til det ovennevnte er det mange andre funksjoner du kan bruke på nettstedet ditt:

 • Enkel pålogging – synkroniserer dine kunder og brukere mellom begge applikasjonene
 • Relaterte produkter – lar deg legge til anbefalt innhold eller produkter til enten WordPress eller Magento
 • Integrert søk – når noen søker på nettstedet ditt, vil de motta en kombinasjon av WordPress-innlegg og Magento-produkter i søkeresultatene
 • Og mange flere
Å lese:  Hva er WordPress? Den ultimate nybegynnerveiledningen

FishPig gir webutviklere en mengde alternativer og valg. Du kan velge hvilken applikasjon som styrer hva og under hvilke omstendigheter. Og siden din analyse og SEO ikke ble forvrengt av å ha separate underdomener, kommer det til å bli mye enklere for klienten å lage og administrere innhold, se resultatene av markedsføringen og justere kursen. Til syvende og sist gjør dem mer smidige og lønnsomme.

Nye publikasjoner:

Anbefaling