Facebook-triks og hemmelige hacks du ikke visste om i 2024

Facebook er uten tvil den største sosiale nettverkssiden i verden, med milliarder av brukere globalt. Facebook slipper regelmessig nye eiendommer for sine brukere. Nå er alle klar over Facebook-funksjoner som chat, deling, fansider, liker, kommenterer osv. Den har imidlertid noen fantastiske funksjoner som er mindre kjent blant brukerne. For å hjelpe deg med å finne disse skjulte perlene, har jeg satt sammen en liste over Facebook-triks og andre mindre kjente funksjoner som kan hjelpe deg å nå forretningsmålene dine på Facebook.

Skjulte perler av Facebook

1. Lagre lenker for senere lesing:

Å søke etter innhold kan noen ganger være en tidkrevende del av administrasjonen av sosiale medier. Når du finner innhold på Facebook, visste du om et kult Facebook-triks som hjelper deg med å lagre innhold for senere lesing? Dette vil hjelpe deg å utnytte tiden din bedre, spesielt når du er opptatt med å søke etter flere former for innhold.

Når du liker en historie som noen har delt i nyhetsstrømmen din, kan du enkelt lagre lenker for å lese dem senere. På Facebook vil du finne”lagre“-alternativet i rullegardinmenyen under øvre høyre hjørne. Det kan være flere innlegg, inkludert videoer, musikk, nyheter og mer på feeden din.

Hvis du ikke har tid til å lese akkurat nå, er det ikke nødvendigvis en lett oppgave å komme tilbake til innlegget du ønsket å lese senere. På det første bildet kan du se at lagringsfunksjonen lar deg legge bort varene dine. I det andre Facebook-bildet kan du se dine lagrede lenker for å lese senere i henhold til dine preferanser.

Lagre lenken for senere lesing

For å se hva du har lagret, gå til hjemmesiden din og klikk på “Lagret ved siden av Liker, Følg og Meldinger-knappene øverst på siden. Når du har lagret noen, vil du legge merke til et nytt menyalternativ i venstre sidefelt på startsiden din. Bare klikk på “Lagret” og du vil få opp alle innleggene og sidene du har lagret.

Å lese:  Ethernet fungerer ikke, men WiFi er: Quick Fix

Dette er en av dem mest undervurderte Facebook-hacks på listen.

2. Følg folk i stedet for venner:

Spesielt denne kan noen ganger være et av de mest snikende Facebook-verktøyene. Ved å bruke denne funksjonen på Facebook kan du følg noen uten å bli venner med dem og andre kan følge deg uten også å bli din venn. Du trenger ikke alltid være noens “offisielle” venn for å se hva de legger ut på Facebook. Noen ganger kan du bare følge den personen. Men hvis profilen deres er åpen for offentligheten, vil du kunne engasjere deg i innleggene deres.

Når du følger noen, kan du se innleggene deres i nyhetsstrømmen din, akkurat som når du blir venn med noen. Hovedforskjellen mellom venn og følger er at det ikke trenger å være gjensidighet fra den andre personen. Hvis du for eksempel vil se hva Jeff Bullas legger ut, men Jeff Bullas ikke returnerer venneforespørselen din, kan du følge med i stedet.

Vil du vite hvordan det fungerer? Når du er på profilsiden til noen som har denne funksjonen aktivert, vil du se en “Følg”-knapp å klikke på, sammen med alternativet “Legg til som venn”.

Følg folk i stedet for venner

For å aktivere følgende funksjon for din egen profil, gå til Facebook-innstillingene dine. Klikk på Følgere-koblingen i menyen til venstre og endre «Hvem kan følge meg» fra «Venner» til «Alle». Hvis profilen deres er åpen for offentligheten, vil du kunne engasjere deg i innleggene deres.

Følgerinnstillinger

3. Administrer “innlegg til side”:

Andre personer kan legge ut innlegg på bedriftssiden din ved å merke navnet ditt i oppdateringene deres. Du kan se dette innlegget fra andre i sidefeltet under bildene dine som “Besøkende innlegg”. Hvis dette innlegget er riktig tilpasset, kan det være en fordel for nettstedet ditt.

Andre personer kan legge ut innlegg på bedriftssiden din, selv om de ikke er administratorer for den. Denne typen innlegg hjelper deg med å finne måter å samhandle med folk som omtaler deg. Kanskje du også finner noe verdt å dele på hovedsiden din.

Å lese:  Hvorfor rangeres ikke nettstedet mitt? 6 Link-baserte svar

Administrer innlegget ditt til side

Ved å bruke dette alternativet på Facebook-siden din får du verdifull informasjon som hjelper deg å forstå hvordan folk bruker siden din og hva som fungerer best for bedriften din.

4. Interesselister:

Vil du ha full kontroll over nyhetsstrømmen du ser på Facebook? I så fall kan du begynne å sortere venner og sider med tilpassede Facebook-interesselister. Det er den beste måten å administrere tingene du trenger for å holde styr på hver dag. Du kan faktisk utvide rekkevidden din ved å bruke en interesseliste på Facebook.

Hvis du liker en fanside, men du merker at du ikke ser noen oppdateringer fra den siden i nyhetsstrømmen din, kan en interesseliste være nyttig. Når du oppretter en interesseliste og fyller den med fansider du har likt, vil listen vises i venstre sidefelt på Facebook-hjemmesiden din. Hvis du liker noe, kan du legge det til listen over favoritter slik at det er lett tilgjengelig.

Lag interesselister

På Facebook kan du gruppere personer og sider i interesselister slik at du kan skjerpe og fokusere oppmerksomheten. På den måten vil du ikke bli sittende fast i den evige rullingen av nyhetsstrømmen.

I tillegg kan du velge sider du vil legge til i den nye listen. Dessuten, når du vil se oppdateringer fra fansidene du liker, klikker du bare på navnet på listen, og disse oppdateringene vil være direkte i nyhetsfeeden din. For å legge til sider i en eksisterende liste, gå til den siden og klikk “Legg til i interesselister” i rullegardinmenyen.

5. Bygg inn Facebook-innlegg:

Visste du at ethvert offentlig innlegg, enten det er på en side eller en personlig profil, kan bygges inn på nettstedet ditt? For det første er det enklere enn du tror å bygge inn faktiske Facebook-innlegg på nettstedet og bloggen din. Du trenger bare å bruke Facebooks innebygde kode på nettstedet ditt.

Bare se etter den lille rullegardinmenyen til høyre for et Facebook-innlegg. Klikk deretter på alternativet “Bygg inn innlegg”. Facebook vil da generere en kode som du kan slippe inn på nettstedet ditt.

6. Omorganiser sidedelene:

Du kan enkelt endre rekkefølgen på sidedelene på Facebook-siden din. Jeg forklarte i tipsene ovenfor at “post til side” vises under bildene dine som standard. Vel, de trenger ikke hvis du ikke vil at de skal. Facebook-sideadministratorer kan endre rekkefølgen på sidefeltelementene. På Facebook forblir «Personer» og «Om» forankret i de to øverste delene, men de resterende sidedelene kan dras og slippes i ønsket rekkefølge.

Å lese:  Starlink Ethernet-adapter fungerer ikke: Quick Fix

Hvis du vil se dette alternativet, filtrerer du tittelen på noen av sidefeltet og klikker på det grå ikonet for å administrere.

7. Sjekk de beste dagene eller tidspunktene for å legge ut:

Tenk deg at du legger ut daglige oppdateringer på Facebook, men ikke har sjekket hvilke tider og dager de fleste fansen din er på nett. Du går glipp av god informasjon! Det lønner seg å vite når fansen din er online før du tenker på å planlegge eller publisere innlegg. Å vite når de vanligvis bruker Facebook kan hjelpe deg med å bestemme når det er best å legge ut innlegg. I tillegg kan denne informasjonen hjelpe deg med å bli sett oftere og øke din organiske rekkevidde.
For å sjekke tidspunktene/dagene for innlegget ditt, gå til sidens innsikt og se etter innleggsmenyen.

8. Fest innlegg:

Å feste innlegg til toppen av Facebook-siden din er en enkel og veldig nyttig markedsføringsstrategi for sosiale medier for å peke publikum på viktige innlegg, kunngjøringer og hendelser. På tidslinjen din finner du innleggsmenyen du vil feste og klikker bare på nedoverpilen i hjørnet av innleggene. Deretter klikker du bare “pin to top”; Så enkelt som det!

Dette er imidlertid noe som er viktigst å huske på når du fester innlegg til toppen av siden din. Hold disse innleggene oppdatert ved å endre festede innlegg ofte, spesielt hvis de er tidssensitive. Du vil ikke legge igjen et stillestående innlegg øverst på siden din der du diskuterer noe som for lengst er utløpt.

Du kan blande alle innleggene regelmessig. Som et resultat lar dette deg vise et mye større utvalg av innlegg. I det minste anbefaler jeg at du endrer de festede innleggene dine en gang annenhver uke eller så.

Å lese:  PHP-økter og -objekter

9. Søk i tidligere innlegg med spesifikke ord:

Når det gjelder markedsførere av sosiale medier, er mange kjent med standard postytelsesdata under innsikt-fanen. Det er et flott verktøy for å måle ytelsen til tidligere innlegg med statistikk, lenker, klikk, delinger, sideliker, reaksjoner, misliker, skjulte innlegg og mye mer.
Men noen markedsførere vet kanskje ikke om en annen flott Facebook-markedsføringsfunksjon kalt «Published Post search»-verktøyet under sidens «publiseringsverktøy»-fane.

Det er en flott funksjon. Du kan enkelt søke etter innlegg om bestemte emner og se hvilke formuleringer, bilder eller en kombinasjon som har fungert tidligere. Det er mest nyttig for de merkene som har lagt ut innhold mer enn én gang i løpet av året. Det bidrar også til å unngå duplisering av innhold med dårlig ytelse.

Før du legger ut en eldre artikkel, må du sjekke om dette innholdet har blitt lagt ut før? Hvis den ikke har det, bør du spørre deg selv: “Hvilke andre typer innlegg har vært vellykkede, og hvordan kan jeg få den suksessen”? Hvis det har blitt publisert før, spør deg selv: “Hvordan kan jeg gjenbruke dette innlegget for å sikre at det når ut til flere mennesker eller merkevarer?

10. Rask avansert statistikk for alle innlegg på siden:

Nå kan du få en rask titt på hvordan det siste innlegget ditt på Facebook-siden fungerer. Facebook viser statistikk for rekkevidde og sideklikk og nyhetsfeednivå.

Du vil sannsynligvis allerede være kjent med “antall personer nådd”-kommentaren nederst i alle sideinnleggene dine. Har du noen gang klikket på den? Hvis du klikker på den, åpnes en annen dialogboks som viser nåværende rekkeviddestatistikk for det innlegget. På bildet under kan du se at 1209 personer nådde.

Denne innsikten, som du muligens også kan hente fra Facebook-analysen, viser deg alle slags statistikker som fordelingen av likes, kommentarer og delinger. I tillegg kan du se hvordan innlegget ditt vises i feeder og hvilke handlinger folk foretok på innlegget.

Hva er din favoritt skjulte perle?
Det er få flotte Facebook-funksjoner som var igjen fra denne listen, og det ville uansett ikke føles komplett uten ditt bidrag. Så del dine favoritt “skjulte Facebook-funksjoner” i kommentarene nedenfor.

Nye publikasjoner:

Anbefaling