Nettstedets ytelse er et mål på flere faktorer som er direkte relatert til nettsidens hastighet og brukeropplevelse. Generelt sett vil et nettsted med høy ytelse med raske lastetider ofte ha høyere konverteringsfrekvens og organiske søkemotorrangeringer enn konkurrentene.
Når du diskuterer nettsidehastighet og lasteytelse, er det viktig å forstå hvordan nettsidehastighet og lastetid måles.
Vi ser ikke bare på én faktor, men måler hvor raskt hver nettside lastes og lastehastigheten til alle elementene på siden, som tekst og bilder.
Det virker kanskje ikke som mye for det menneskelige øyet, men en lastetid på ett millisekund lenger enn konkurrentenes nettsider kan være nok til å overgå deg.
Hvilke faktorer påvirker nettstedets ytelse?
For bedre å forstå hvordan du kan øke ytelsen til nettstedet ditt, la oss grave dypere inn i de fem viktigste faktorene som påvirker nettstedets ytelse:
1. Dårlig strukturert kode: Det er tre former for kode på et nettsted, inkludert:
- HTML (Hypertext Markup Language)
- CSS (Cascading Style Sheets
- Manus
Når en nettsideutvikler strukturerer disse kodene feil, kan det ikke bare ha en negativ effekt på nettsidens hastighet og lastetid, men det forvirrer også søkemotorer og resulterer i dårlige organiske rangeringer.
2. Tilkoblingshastighet: Ikke forveksle tilkoblingshastighet med nettsidehastighet. Alle faktorene som er oppført påvirker nettstedets hastighet, men i denne delen diskuterer vi strengt tilkoblingshastigheten.
Tilkoblingshastighet er et problem for brukere, så hvis du er en nettstedeier som ønsker å forbedre nettstedets ytelse, fortsett å rulle.
På den annen side, hvis du er en bruker som konstant er frustrert over hastigheten på flere nettsider, kan det være på tide å bytte WIFI-leverandør.
3. Server/vertsplattform: Din webhotellleverandør og server er ansvarlig for å lagre alle nettsidedata.
Uansett hvor mye nettstedoptimalisering du gjør, vil du aldri være i forkant av spillet hvis nettstedet ditt ligger på en dårlig server. Når du ser etter en webvert, sørg for at de tilbyr en oppetid på 99,5 % – 99,9 %.
Nå, hvis nettstedet ditt genererer trafikk fra flere kilder, kan det være lurt å se på et Content Delivery System (CDS), som vil trekke innholdet ditt fra den nærmeste serveren til brukeren for å redusere lastetiden.
Til slutt kan webhotell også bremse nettstedet ditt hvis leverandøren ikke kan håndtere små økninger i HTTP-forespørsler, inkludert å legge til nye plugins.
4. Filtyper og størrelser: Jo større filstørrelser og jo flere filer det er på en nettside, jo lengre tid tar det å laste inn siden.
Når du laster opp filer som bilder til et nettsted, er det avgjørende å komprimere dem før du laster dem opp til nettstedet ditt for å minimere lastehastigheten.
5. Mobiloptimalisering: Med de fleste brukere som engasjerer seg i nettaktivitet via mobile enheter, har det aldri vært viktigere å sikre at nettstedet ditt er optimalisert for mobil.
For å optimalisere mobilytelsen bør du redusere ressurser som HTML, CSS og Javascript mens du minimerer omdirigeringer.
Siden 2019 har Google brukt mobilversjonen av et nettsted for å evaluere og bestemme hvor det rangerer.
Et mobiloptimalisert nettsted er avgjørende for å konkurrere på nettet, og en stor del av det er å sørge for at det er responsivt, tilgjengelig og lastes raskt inn på mobile enheter.
Hvorfor er nettstedhastighet viktig?
Nå som vi har dekket noen av hovedfaktorene som påvirker hastigheten på nettstedet ditt, la oss diskutere hvorfor det er så viktig og hvordan det er relatert til SEO.
Nettstedshastighet, eller mangel på sådan, har stor innvirkning på din organiske rangering. Et viktig SEO-signal er belastningsytelse. Lastehastighet og fluktfrekvens er to velkjente SEO-signaler som Google bruker når de rangerer nettsider og er ofte direkte relatert.
En nettside som laster sakte vil ha en høyere fluktfrekvens enn en som ikke gjør det og omvendt. Hvis det å forbedre organiske rangeringer og øke konverteringsfrekvensen er en del av målet ditt, må det å forbedre hastigheten på nettstedet ditt være en del av løsningen.
Hvordan påvirker nettstedets ytelse virksomheten din?
Sett deg selv i brukerens sted – hvis innholdet de leter etter tar betydelig lengre tid å få tilgang til enn konkurrentene dine, hvorfor skulle de bli på nettstedet ditt?
Å ha en sterk nettsideytelse hjelper deg med å bygge troverdighet og gi en positiv brukeropplevelse for besøkende på nettet.
Dette bidrar til å holde dem på nettstedet ditt lenger, noe som øker sjansene for at de vil foreta et kjøp eller kontakte merket. Hvor lenge brukere blir på nettstedet ditt er også en SEO-rangeringsfaktor; jo lenger de blir, jo større sjanse har nettstedet til å forbedre sin rangering.
Hvis folk blir på nettstedet ditt lenger enn konkurrentene dine, er det et godt tegn på at du har nyttig innhold eller tjenester som folk liker.
Dermed, jo raskere nettstedet ditt kan lastes, jo lenger vil folk bli på det, og jo større sjanse har du for å overhale konkurrentene dine i Google-søk, noe som er avgjørende for å øke trafikken og generere potensielle kunder.
De fleste bransjestudier viser at fluktfrekvensene øker eksponentielt for hvert ekstra sekund lastingen blir forsinket etter de første fire sekundene noen besøker et nettsted.
Forbrukere i det 21. århundre har begynt å forvente hurtiglastende nettsteder når de surfer på nettet. Hvis du ikke er fokusert på lasteytelsen til nettstedet ditt, vil du sannsynligvis miste kunder til konkurrentene dine.
Tips og triks for å forbedre ytelsen og hastigheten til nettstedets lasting
Det er en rekke måter du kan forbedre nettstedets lasteytelse på. Å optimalisere sidehastigheten din vil hjelpe deg å rangere høyere, noe som fører til færre avvisninger og høyere konverteringsfrekvens.
Her er noen gode tips for å forbedre nettstedets ytelse og hastighet:
Gode fremgangsmåter for å øke hastigheten på nettstedets ytelse
- Optimaliser bildestørrelser
- Reduser antall HTTP-forespørsler
- Bruk et innholdsleveringsnettverk (CDN)
- Velg riktig vertstjeneste
- Forminsk og kombiner CSS-, JavaScript- og HTML-filer
- Reduser antall plugins
Toppverktøy for å måle nettsideytelse
Mange verktøy kan brukes til å måle nettsidens ytelse og faktorene som påvirker ytelsen. To av de mest effektive verktøyene som er lett tilgjengelige er:
GT-målinger
GT-målinger er et gratis tredjepartsnettsted som gir en klar bokstavkarakter for den generelle ytelsen til nettstedet ditt, samtidig som det gir innsikt i faktorer som nettstedstruktur, sidehastighet og individuelle lastetider (som vist på bildet nedenfor).
Hvis du ser et delmål eller synkende ytelse, er det en god indikasjon på at det er på tide å prioritere å optimalisere nettstedet ditt.
Google fyrtårn
Google fyrtårn er en gratis utvidelse utviklet direkte av Google for å gi brukere innsikt i nettsideytelse som ikke ellers er tilgjengelig.
I likhet med GT Metrix gir Google fyrtårn en poengsum for nettstedytelse (som vist på bildet nedenfor), men går også dypere inn i faktorer som tilgjengelighet, beste praksis og SEO på både stasjonære og mobile enheter.
Hvis du er interessert i å holde deg oppdatert med de beste fremgangsmåtene for å hjelpe nettstedet ditt med å vokse, World Wide Web Consortium (W3C) er en flott organisasjon å følge.
Siden grunnleggelsen i 1994 har W3C vært den internasjonale standardorganisasjonen for verdensveven. De gir konsekvent ut ny informasjon om alle standarder som må oppfylles når du driver en nettvirksomhet.
Ikke vent med å forbedre hastigheten på nettstedet ditt
Uavhengig av din bransje eller virksomhet, vil nettstedet ditt sannsynligvis være det første kontaktpunktet for potensielle kunder og klienter. Nettsteder er hvordan moderne forbrukere gjør sine undersøkelser og vurderer om produktet eller tjenesten din er verdt tiden og pengene.
Og selv om det kan ta bare noen få sekunder lenger før nettstedet ditt lastes inn enn konkurrentene dine, kan disse sekundene like gjerne være en levetid i dagens tidsalder med umiddelbar tilgang.
Frustrerte brukere vil sannsynligvis ikke holde seg til å sjekke ut innholdet og sidene du har lagt ned så mye krefter på, noe som ikke bare betyr at du mister virksomheten deres, men søkerangeringen din vil også bli negativt påvirket av en høy fluktfrekvens .
I tidene med AOL og oppringt Internett var det ikke uvanlig å vente flere minutter eller lenger på at en enkelt nettside skulle lastes, men med begrensede alternativer hadde brukerne ikke mye valg.
Disse dagene er for lengst forbi, og du har nå omtrent fire sekunder på deg til å gjøre et godt inntrykk på besøkende. Det er derfor det ikke bare er en god idé å optimalisere nettstedets hastighet og ytelse; det er en absolutt nødvendighet.
Hvis arbeidet med nettstedoptimalisering virker skremmende, er det greit; du ville tross alt ikke prøve å bygge om bilmotoren din selv.
Vanlige spørsmål om nettsideytelse
1. Hva påvirker hastigheten på nettstedet?
Mengden innhold og ressurser et nettsted trenger å laste har ofte den største innvirkningen på nettsidens hastighet, selv om det ikke er å si at store nettsteder ikke vil ha en høy nettsidehastighet.
Så lenge den interne koden, vertsplattformen, filopplastingene og alle andre faktorer følger beste praksis, bør hastigheten på nettstedet ditt ikke være et problem.
2. Hva er en god sideinnlastingstid?
I følge en studie fra 2019 fra nettstedet Auspice0-4 sekunders lastetid har den beste konverteringsfrekvensen. Selv om gitt den raske veksten av konkurranse på World Wide Web, vil nettstedet ditt sannsynligvis trenge en lastetid på under 2 sekunder for å redusere avvisninger.
De mest konverterende nettstedene på Google har vanligvis lastetider på under 1 sekund.
3. Hvordan forbedre nettstedets ytelse?
Selv om det finnes en rekke måter å forbedre nettstedets ytelse på, er mange av de viktigste faktorene listet opp nedenfor.
- Optimaliser bildestørrelser
- Reduser antall HTTP-forespørsler
- Bruk et innholdsleveringsnettverk (CDN)
- Velg riktig vertstjeneste
- Forminsk og kombiner CSS-, JavaScript- og HTML-filer
- Reduser antall plugins
4. Hvordan påvirker webserverkapasiteten nettstedets ytelse?
Nettserveren du velger å være vert for nettstedet ditt vil lagre alle data, inkludert HTML-kode, CSS-sideelementer, JavaScript-filer, bilder, videoer og mer.
Jo flere datapunkter som er lagret på serveren, desto lengre tid tar det å laste de nødvendige dataene. Det er avgjørende å sikre at serveren du velger regelmessig fjerner foreldede data fra serveren.