Fire tilgjengelighetsvennlige WordPress-temaer for nettstedet ditt

adrien olichon v0KyvB3J TI unsplash

Nettstedseiere og utviklere over hele verden begynner å innse verdien av tilgjengelige nettsteder.

Eksperter anslår at 16 % av verdens totale befolkning har en funksjonshemming; Imidlertid er bare rundt 3 % av nettstedene fullt tilgjengelige for dem.

Som nettstedeier må du sørge for at alle har tilgang til nettstedet ditt. Du må også kjøre en nettsteds tilgjengelighetskontroll for å se etter potensielle ADA-tilgjengelighetsbrudd.

Heldigvis tilbyr WordPress et bredt spekter av tilgjengelige temaer for å hjelpe deg med å skape en inkluderende nettleseropplevelse.

I denne artikkelen vil vi diskutere fire tilgjengelige WordPress-temaer og hva som gjør dem ideelle for nettstedet ditt.

1.) Astra

Astra er det eneste ikke-standard WordPress-temaet som går forbi antall installasjoner på én million og kan skryte av en upåklagelig 5-stjerners rangering på WordPress.org.

Det fakturerer seg selv som et tilgjengelighetsklart tema som overholder WCAG 2.0 nivå AAinkludert en høykontrastmodus, tastaturnavigasjon og støtte for skjermlesere.

Å lese:  Kaspersky effektiviserer administrasjonen av sosiale medier med Buffer

Den siste versjonen av Astra, versjon 3.5, bygger på det som allerede er et favoritttema for tilgjengelighetsorienterte utviklere over hele verden.

Den nye versjonen har økte kontrastforhold for bakgrunns- og forgrunnsfarger, en fullt tilgjengelig søkeskjemaknapp og aria-etikettattributter på byggherrens sosiale ikoner.

Bortsett fra å være tilgjengelig, er Astra også lett. Den er optimalisert for hastighet, noe som betyr at nettstedet ditt vil lastes raskt.

Den tilbyr også en rekke tilpasningsalternativer, slik at du kan endre temaet for å passe dine behov. Astra er et godt valg for alle som leter etter tilgjengelighet og fleksibilitet.

Fordeler med å bruke Astra-temaer

Lett og rask

Astra er designet for å være lett og optimalisert for hastighet, noe som betyr at nettstedet ditt vil lastes raskt og gi gode resultater.

Tilpassbar

Astra tilbyr en rekke tilpasningsalternativer, inkludert forhåndsdesignede maler, tilpassbare topp- og bunntekster og ulike fargevalg.

Mottakelig

Astra er fullstendig responsiv, noe som betyr at nettstedet ditt vil se flott ut og fungere sømløst på alle enheter, enten det er en stasjonær, nettbrett eller mobiltelefon.

SEO-vennlig

Astra er designet med SEO i tankene, med funksjoner som schema.org-integrasjon, optimalisert kode og innebygd kompatibilitet med populære SEO-plugins.

Gratis og premium-alternativer

Astra tilbyr både gratis- og premiumversjoner av temaene sine, noe som betyr at du kan velge det alternativet som passer best for dine behov og budsjett.

Å lese:  Hvorfor konverteringssporing er viktig for WordPress-nettstedet ditt
stephen phillips hostreviews co uk zs98a0DtKL4 unsplash

2.) GenererTrykk

GeneratePress-temaet beskrives best som “enkelt”. Til tross for – eller på grunn av – sin enkelhet, samsvarer den med WCAG 2.0-standardene.

GeneratePress tilbyr en rekke tilgjengelighetsfunksjoner, inkludert høykontrastmodus, hopp over koblinger og tastaturnavigering.

Den støtter også hjelpeteknologier som skjermlesere og stemmegjenkjenningsprogramvare.

Imidlertid er GeneratePress foreløpig ikke merket som en tilgjengelig tema på WordPress.org mest fordi skaperne ikke ønsker å understreke lenker som standard.

Når det er sagt, anbefales det sterkt for utviklere som leter etter et tilgjengelig tema.

Fordeler med å bruke GeneratePress-temaer

Hastighet

GeneratePress er designet for å være lett, slik at den laster raskt og ikke senker nettstedet ditt. Dette kan forbedre brukeropplevelsen og SEO-rangeringer.

Tilpasning

GeneratePress tilbyr en rekke tilpasningsalternativer, inkludert layoutalternativer, typografi, farger og mer.

tilgjengelighet

GeneratePress er bygget med tilgjengelighet i tankene, med funksjoner som en hopp over til innhold-lenke, støtte for skjermlesere og mer.

Støtte og dokumentasjon

GeneratePress tilbyr en rekke dokumentasjons- og støttealternativer, inkludert en kunnskapsbase, fora og e-poststøtte.

Kompatibilitet

GeneratePress fungerer godt med ulike plugins, inkludert populære som WooCommerce, Yoast SEO og Elementor.

3.) Eimear

Selv om det er mange tilgjengelige temaer tilgjengelig for WordPress, er det vanskelig å finne et designet spesielt for e-handel.

Eimear-temaet, utviklet av WebMan Design, kombinerer tilgjengelighet med estetikk. Den tilbyr en fullt tilgjengelig opplevelse som samsvarer med WCAG 2.1 AA.

Å lese:  9 måter å tjene penger på bloggen din i 2024

Det viktigste salgsargumentet for dette temaet er at det ikke trenger en sidebygger. I stedet bruker den WordPress-blokkredigereren, som hjelper webdesignere med å gjøre nettsidene deres lett tilgjengelige.

Sjekk ut dette temaet hvis du er en e-handelsutvikler som ønsker å nå mennesker med funksjonshemminger.

Fordeler med å bruke Eimear-temaer

Enkel tilpasning:

Eimear WordPress-temaer er svært tilpassbare og kommer med forskjellige farger, fonter og layoutalternativer.

Responsiv utforming

Eimear WordPress-temaer er designet for å være responsive, noe som betyr at de vil se bra ut på alle enheter, inkludert stasjonære datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner.

Søkemotoroptimalisering (SEO)-vennlig

Eimear WordPress-temaer er designet med SEO-beste praksis i tankene, og sikrer at nettsteder bygget med disse temaene har større sjanse for å rangere godt på søkemotorresultatsider (SERP).

Innebygde funksjoner

Eimear WordPress-temaer har flere innebygde funksjoner, for eksempel tilpassbare widgets, kontaktskjemaer og integrasjon av sosiale medier.

Regelmessige oppdateringer og støtte

Eimear WordPress-temaer oppdateres jevnlig for å sikre kompatibilitet med den nyeste versjonen av WordPress og for å fikse eventuelle feil eller problemer.

luke sørlige 9yCYGgPe5Kg unsplash

4.) Periode

Hvis du vedlikeholder et nettsted for en liten bedrift eller institusjon, kan Period være det ideelle WordPress-temaet for deg.

Det er gratis, responsivt, enkelt å implementere og har estetikk som eldes godt. Vi er imidlertid mer begeistret for tilgjengelighetsfunksjonene, som inkluderer full tastaturnavigasjon og innebygde tekstkontrastnivåer som overstiger 4,5:1-forholdet.

Å lese:  5 teknikker for å få fart på WordPress-nettstedet ditt

Med disse tilgjengelighetsfunksjonene overholder Period WCAG 2.0 AA. Den er også merket som “tilgjengelighetsklar” i WordPress.org, noe som betyr at alt du trenger å gjøre er å gjøre innholdet ditt tilgjengelig for å komplementere temaets tilgjengelige designelementer.

Fordeler med å bruke periodetemaer

Profesjonelt design

Periode-temaer er designet av erfarne utviklere som forstår nettsteddesign godt.

Responsiv utforming

Temaene er designet for å være responsive, noe som betyr at de kan tilpasse seg forskjellige skjermstørrelser og enheter, inkludert mobile enheter.

Tilpasningsalternativer

Periodiske WordPress-temaer tilbyr ulike tilpasningsalternativer som lar deg tilpasse nettstedet ditt til din smak.

Støtte og oppdateringer

De fleste periodetemaer kommer med løpende støtte og oppdateringer fra utviklerne, noe som kan bidra til å sikre at nettstedet ditt forblir oppdatert og sikkert.

Tidssparende

Siden Periode WordPress-temaer kommer med forhåndsdesignede maler, kan du spare mye tid og krefter på å designe og bygge nettstedet ditt.

Velge et tilgjengelig WordPress-tema

Å oppnå nettstedtilgjengelighet bør nå være standard på tvers av nettstedene du bygger og vedlikeholder.

Å velge et tilgjengelig nettstedtema vil gjøre jobben mye enklere.

Forhåpentligvis vil denne listen over tilgjengelige WordPress-temaer hjelpe deg med å nå målet ditt om å overholde tilgjengelighetsstandarder og gjøre nettstedet ditt tilgjengelig for alle.

Nye publikasjoner:

Anbefaling