Flerspråklige WordPress-nettsteder

Flerspråklige WordPress-nettsteder

Hvis du driver en blogg eller et nettsted på WordPress CMS og du ønsker å nå et internasjonalt publikum, er det et must å gjøre nettstedet ditt flerspråklig. Selv om WP for øyeblikket ikke har en innebygd evne til å aktivere flere språk, er det noen kvalitetsplugins – gratis og premium – for å hjelpe deg med å nå lesere eller kunder over hele kloden.

Hvorfor flerspråklig?

Noe av det beste med å være på nett er muligheten til å nå potensielle kunder, lesere og fans på global skala. Denne umiddelbare, verdensomspennende rekkevidden har redefinert måten vi driver forretninger på – men ikke alle medlemmer av publikummet ditt snakker språket ditt.

For å få mest mulig ut av nettets kraft til å koble til eller selge til folk praktisk talt hvor som helst på jorden, er det viktig å engasjere potensielle nøkkelmarkeder på deres morsmål. Mens dette tidligere kan ha betydd å måtte gjenskape nettstedet ditt fullstendig og betale for kostbar oversettelse av alt innholdet ditt, gir flerspråklige plugins WordPress-brukere muligheten til å kjøre et flerspråklig nettsted med en enkelt WP-installasjon.

Så hvilke flerspråklige WP-plugins bør du prøve ut?

Å lese:  5 beste verktøy som kan hjelpe med å administrere store WordPress-nettsteder

WPML

WPML er en førsteklasses flerspråklig plugin, designet for å gjøre det enkelt å bygge og kjøre flerspråklige nettsteder og blogger, og oversette sider, innlegg og annet innhold. Standardinstallasjonen tilbyr mer enn 40 språk, og brukere kan ordne forskjellig språkinnhold i samme domene via språkkataloger, i underdomener eller i helt andre domener.

En av de andre kule funksjonene til WPML er muligheten til å oversette kommentarer, så når internasjonale besøkende kommenterer på språk du ikke snakker, kan du lese dem og svare. Som en premium plugin, koster det mellom $29 for blogger og $79 for nettsteder.

qOversett

qOversett legger til brukervennlig flerspråklig innholdsadministrasjon og oversettelsesstøtte til WordPress, og støtter uendelig mange språk, som kan endres via konfigurasjonssiden. Denne gratis plugin-en har innebygde språk, tilgang til profesjonell menneskelig oversettelse, ett-klikks bytte mellom språk og ett språk for hver URL.

qTranslate har blitt lastet ned mer enn 896 000 ganger, og har en gjennomsnittlig brukervurdering på 3,7/5 stjerner.

Polylang

Polylang er en annen gratis plugin via WordPress Plugin Directory, og legger til flerspråklig innholdsadministrasjonsstøtte til frittstående WordPress-nettsteder. WordPress-språkfiler lastes ned og oppdateres automatisk, slik at du kan oversette innlegg, sider, media, kategorier, posttagger, meny-widgets og mer.

Polylang har blitt lastet ned mer enn 117 000 ganger, og har en gjennomsnittlig brukervurdering på 4,9/5 stjerner.

Å lese:  Er WordPress-nettsteder sikre nok? Bør du bekymre deg?

Språkbytter på flere steder

Språkbytter på flere steder er en enkel, gratis plugin, designet for å hjelpe deg med å administrere innholdet ditt i en flerspråklig installasjon på flere nettsteder. Støttede språk inkluderer tysk, spansk, fransk, italiensk, russisk og mer.

Multisite Language Switcher har blitt lastet ned mer enn 50 000 ganger, og har en gjennomsnittlig brukervurdering på 4,8/5 stjerner.

Kan du anbefale en flerspråklig plugin eller verktøy for WP-brukere? Del dine favoritter i kommentarfeltet nedenfor, eller via Twitter eller Facebook.

Nye publikasjoner:

Anbefaling