Forbedre Google-rangeringene dine med søkeordsøkehensikt

Google ønsker å vise innhold som er verdifullt og relevant for brukerne – det er det hovedmålet for enhver søkemotor. Derfor, hvis du ønsker å se siden din i topprangerte posisjoner, må du ha samme mål. Det er her søkeordets hensikt kommer inn.

Finn ut hvordan du kan optimalisere innholdet ditt for søkehensikt for å øke organisk trafikk og rangeringer.

Hva er søkehensikt?

Forstørrelsesglass på tastatur

Hvis du skal optimalisere din SEO på siden for søkeordsøkehensikt, må du først forstå hva søkehensikten er. Dette vil påvirke din evne til å lage innhold leserne dine og forbedre Google-rangeringene som en konsekvens.

Søkehensikt refererer til brukerens formål med å legge inn et søk i en søkemotor. For eksempel, hvis noen søker på «hvordan lage bananbrød», leter brukeren etter en oppskrift og trinn-for-trinn-veiledning. De leter etter kafeer med det beste bananbrødet.

Hva er grunnen til at noen kobler noe til Google? Når du forstår denne grunnen, kan du optimalisere innholdet ditt for å tilfredsstille intensjonen og gi brukerne akkurat det de vil ha. La oss dykke litt dypere.

Typer søkeordhensikt

Det finnes ulike typer søkeordhensikt som er knyttet til en brukers kjøperreise. Disse typene søkehensikter er som følger:

  • Informasjonsmessig – brukeren leter etter informasjon om et emne (dvs. “hva er e-postmarkedsføring?”)
  • Kommersiell – brukeren ser etter produkt- eller tjenestealternativer (dvs. ‘beste programvare for e-postmarkedsføring)
  • Transaksjonelle – brukeren søker etter et spesifikt produkt eller merke (dvs. ‘Mailchimp programvare for e-postmarkedsføring)
Å lese:  Slik bygger du inn en værwidget for WordPress med Ventus

Hvis du kan bestemme hvilken type hensikt som ligger bak hvert søkeord, kan du optimalisere innholdet ditt som svarer på spørsmålene til brukerne dine. Dette er ikke bare relevant for brukeropplevelsen, men forbedrer rangeringen fordi Google liker innhold som er verdifullt for leserne.

Hvordan optimalisere for søkeordsøkehensikt

Person som bruker mobiltelefonen hennes

Nå som du forstår søkehensikten, hvordan kan du sørge for at SEO på stedet er optimalisert for å tilfredsstille intensjonen?

Når du har funnet ut hensikten med et spesifikt søkeord, er det på tide å dykke ned i søkemotorsidenes resultater. Hva gjør toppsidene, og hvordan er de strukturert for å tilfredsstille intensjoner?

Prøv å etterligne de tingene de gjør riktig og fylle hullene du legger merke til. Ta en titt på «folk spør også»-delen for å inkludere viktige spørsmål og svar i innholdet du lager eller optimaliserer.

Når du har laget perfekt kurert innhold, er det viktig å skrive metabeskrivelser og titler som matcher. Hva er en metabeskrivelse? Det er det lille utdraget som vises under tittelen på en side i SERP-ene. Sørg for at metabeskrivelsen og tittelen er beskrivende og samsvarer med søkehensikten.

Bli opptatt med å optimalisere

Er nettstedet ditt optimalisert for å tilfredsstille hensikten med søkeord? Det er verdt å dykke ned i det eksisterende innholdet ditt for å være sikker på at det gjør det. Hold også søkehensikten i forkant når du lager nytt innhold. Det er en viktig brukeropplevelse og rangeringsberegning.

Å lese:  Forenkle frakt i WooCommerce med ShipStation

Søkeordsøkehensikt er bare én av mange faktorer for et vellykket, godt rangert nettsted. Interessert i å lære mer? Fortsett å utforske for mer informativt innhold.

Nye publikasjoner:

Anbefaling