Fordeler med å utføre automatiseringstesting ved å bruke selen 4

Selen ble opprinnelig utviklet i 2004 av Thoughtworks for kun intern bruk. Det ble snart et av de mest brukte verktøyene for å utføre automatiseringstesting på nettapplikasjoner. I løpet av de første årene ble det integrerte utviklingsmiljøet Selenium brukt av ulike nettutviklerorganisasjoner og testere globalt.

Den første versjonen av Selenium IDE hjalp imidlertid utviklerne med å utføre automatisert kompatibilitetstesting på tvers av nettlesere bare på Mozilla Firefox-nettleseren. Så utviklerne måtte bruke Selenium-fjernkontrollen for å utføre automatisk testing på tvers av nettlesere med Selenium på andre nettlesere også.

Med utviklingen av teknologien blir nettlesere mer og mer kompliserte ved å legge til nye funksjoner. Nettleserutviklingsselskapene har også skiftet fokus for å sikre en mobilvennlig visningsopplevelse.

Kompatibilitetstestere på tvers av nettlesere må sørge for at nettapplikasjonen fungerer sømløst på skrivebords-, Android- og iOS-motparter.

Det var her Selenium-fjernkontrollen begynte å henge etter at den ikke støttet testing av nettapplikasjoner på flere nettlesere samtidig. Imidlertid oppdaget Selenium dette problemet og ga ut betaversjonen av Selenium 4. De la til Selenium WebDriver for å løse alle parallelle testproblemer med denne nye versjonen.

Forhåndsvisningstesting

Selenium WebDriver la til forskjellige nye funksjoner som mangler i de tidligere versjonene av Selenium. En av de viktigste funksjonene til Selenium WebDriver er at den kan teste funksjonen til et dynamisk nettsted. Dynamiske nettsteder kan endre utseende og funksjon med brukerinndata som et museklikk eller mobilberøring. Selenium WebDriver fullfører denne testprosessen ved å etterligne handlingene til en ekte bruker.

Dessuten lar den brukervennlige karakteren til Selenium WebDriver utviklerne raskt forstå funksjonen og implementere den i testmiljøet. Du kan også integrere Selenium WebDriver med andre ramverk for automatiseringstesting som JUnit for å maksimere effektiviteten til en testprosess. I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan Selenium WebDriver og andre nye funksjoner i Selenium 4 bidrar til å maksimere ytelsen til automatiseringstestmiljøet.

Forskjellen mellom Selenium WebDriver og Selenium IDE

Mange tror at de unike funksjonene til Selenium WebDriver bare er begrenset til tillegg av nye språk og noen mindre endringer. I virkeligheten er det flere andre viktige endringer i Selenium WebDriver som bidrar til å maksimere ytelsen til et automatiseringstestmiljø:

  • Selenium IDE var bare funksjonell i Mozilla Firefox. Selenium WebDriver støtter imidlertid forskjellige populære nettlesere som Google Chrome, Apple Safari og Microsoft Edge.
  • Verken Selenium IDE eller Selenium-fjernkontrollen hadde støtte for opptak og avspilling. Denne fantastiske funksjonen har nylig blitt lagt til Selenium WebDriver.
  • Utviklerne må starte en ny server med Selenium-fjernkontrollen før de utfører et testskript. Men med Selenium WebDriver kan utviklerne enkelt gjennomføre alle testprosessene uten å implementere noen ny server.
  • Det integrerte utviklingsmiljøet Selenium var bare et grafisk brukergrensesnittbasert plugin. På den annen side bruker Selenium WebDriver flerspråklig støtte for å muliggjøre bruk av flere programmeringsspråk ved hjelp av bindinger.
  • Kjernemotoren til Selenium IDE og Selenium RC er basert på JavaScript. Selenium WebDriver har imidlertid ingen kjernemotor, og du kan kjøre den naturlig ved å bruke nettleseren.
  • En av de betydelige ulempene med Selenium IDE er at den ikke støtter musepekerbevegelse. Selenium WebDriver har støtte for musepekerbevegelse og alle former for brukerinndata.
  • Når du konfigurerer Selenium IDE for førstegangsbruk, må du nevne hele XPath ved å bruke den angitte syntaksen. Med Selenium WebDriver kan du hoppe over denne prosessen helt.
  • Ved å bruke Selenium WebDriver kan du implementere alle lytterne som ikke støttes av verken RC eller IDE.
  • Til slutt støtter Selenium WebDriver testing av nettapplikasjoner på Android og iOS. Denne avgjørende moderne funksjonen mangler fullstendig fra det integrerte utviklingsmiljøet for Selenium og Selenium-fjernkontrollen.

Grunner til å rettferdiggjøre bruken av Selenium WebDriver for automatiseringstesting

1. Åpen kildekode

Åpen kildekode-naturen til Selenium WebDriver er en av de største fordelene ved å bruke den til å utføre automatiseringstesting av nettapplikasjoner. Ved å bruke denne fantastiske teknologien kan du få tilgang til mye mer enn funksjonene til QTP uten kostnad. Du kan laste ned den nyeste betaversjonen av Selenium 4 fra den offisielle nettsiden. En annen fordel med enhver åpen kildekode-applikasjon er tilgjengeligheten til et fantastisk fellesskap av teknologientusiaster. Du kan konsultere dette fellesskapet når du står fast eller ønsker å finne en bedre løsning. Selenium-fellesskapet er også veldig entusiastiske for å utvikle nye verktøy for å forenkle testprosessen.

Å lese:  Hvordan bruke Wincher for å forbedre SEO-rangering i WordPress

Utvikler

2. Støtte for flere språk

Flerspråklig støtte er en av de største fordelene med Selenium WebDriver. Ved hjelp av denne teknologien kan Selenium WebDriver støtte alle programmeringsspråkene som utviklerne trenger å kunne. Dette betyr at utviklerne kan bruke JavaScript, Ruby og Python PHP, og C #for å utføre testprosesser med Selenium WebDriver. Utviklerne kan bruke det tilpassede skriptspråket som er naturlig tilgjengelig i Selenium 4. De kan også binde det med et hvilket som helst annet større programmeringsspråk. Denne fleksibiliteten gjør at utviklerne kan jobbe med spesifikke programmeringsspråk som de føler seg mest komfortable med. Dette er også en av de viktigste årsakene til at kvaliteten på en nettapplikasjon driver.

3. Støtter flere operativsystemer

Tidligere versjoner av Selenium tillot bare utviklerne å teste funksjonen til webapplikasjonen på ett enkelt operativsystem. Men med Selenium WebDriver kan utviklerne teste funksjonen til webapplikasjonen på Windows, Mac og Linux. De kan også bruke ulike verktøy og plattformer til å utføre kompatibilitetstesting på alle disse nettleserne samtidig. Utviklerne kan også lage en tilpasset testpakke som forblir funksjonell på enhver plattform. Du kan for eksempel lage en testsuite på Windows og bruke den til å teste kompatibiliteten til nettapplikasjonen på Mac.

4. Lar deg utføre kompatibilitetstesting på tvers av nettlesere

Testing av kompatibilitet på tvers av nettlesere er et av de essensielle elementene for å sikre at nettapplikasjonen forblir tilgjengelig for et bredere publikum. Utviklerne kan sikre at nettapplikasjonen opprettholder en optimal ytelse på alle nettlesere og operativsystemkombinasjoner ved å bruke denne funksjonen. Selenium WebDriver støtter testing av nettapplikasjoner på store nettlesere som Google Chrome, Safari, Firefox, Samsung nettleser, Microsoft Edge og mange flere. Den lar deg også teste kompatibiliteten til nettapplikasjoner på de eldre versjonene av nettleseren.

Å lese:  Bygg et publikum for WordPress-nettstedet ditt med nyhetsbrev på e-post

Denne prosessen er viktig ettersom en fersk undersøkelse antyder at mer enn 60 % av internettbrukerne sjelden oppdaterer nettleserne sine.

Mann som bruker nettleser

5. Muliggjør bruk av flere rammer og språk

Utviklerne kan integrere Selenium WebDriver med ulike rammeverk som ANT eller Maven. Ved å bruke denne funksjonen kan de enkelt kompilere kildekoden for testprosessen. Testerne kan også integrere Selenium WebDriver med andre testrammeverk som TestNG for å utføre applikasjonstesting og rapportering. Dette er en av de vanligste fremgangsmåtene for å lette prosessen med å utføre automatiseringstesting med Selenium WebDriver.

Du kan også integrere Selenium WebDriver med Jenkins for å utføre kontinuerlig levering eller kontinuerlig testing av nettapplikasjoner. Dette er en av de mest effektive fremgangsmåtene for å implementere automatisert bygging og distribusjon. Enkelt sagt, Selenium WebDriver spiller en viktig rolle i å integrere testfasen med utviklingsfasen.

Rollen til verktøy og plattformer i testprosessen for automatisering

Mange tror at implementering av automatiseringstesting er en kompleks prosess. Dette er fordi du må opprette alle testsakene manuelt. Dette kan være en slitsom og kompleks prosess, spesielt for nybegynnere. Imidlertid kan bedrifter bruke ulike verktøy og plattformer som kan hjelpe dem med å forenkle prosessen med å lage testcase.

Som utvikler må du huske at du ikke kan velge noe verktøy tilfeldig og implementere det i testmiljøet ditt. Dette er fordi hvert verktøy er unikt og er ment å tjene et annet formål. Du må utføre grundige undersøkelser på alle faktorene før du konkluderer. Du kan også vurdere dine preferanser og prosjektkrav for å begrense listen. La oss vurdere eksemplet med Lamdatest for å analysere rollen til et verktøy i den automatiserte testprosessen på tvers av nettlesere:

Å lese:  BFCM Prepathon 2024: Live Event-oppdateringer

Lamdatest automatiseringstesting

Lamdatest er en plattform for å prestere automatisert testing på tvers av nettlesere av nettapplikasjonene dine. Den bruker et trygt og sikkert selennett. Ved å bruke Lambdatest kan du teste kompatibiliteten til nettapplikasjonen din på tusenvis av enheter, nettlesere og operativsystemer samtidig. Den parallelle testfunksjonen hjelper deg å kjøre ulike testtilfeller samtidig. Lambdatest opprettholder en aktivitetslogg for å lagre alle de endelige testrapportene for fremtidig referanse. Denne plattformen lar utviklerne også sjekke kompatibiliteten på tvers av nettlesere til de lokalt hostede nettapplikasjonene.

Ved å bruke Lambdatest kan utviklerne også teste de grafiske elementene i applikasjonen. Dette betyr at de kan verifisere at alle de visuelle elementene i nettapplikasjonen er på riktig plass.

Disse elementene inkluderer bokser, menyer og bilder. Til slutt hjelper skyplattformen utviklere med å teste kompatibiliteten til nettapplikasjonen fra hvor som helst i verden.

Det er ulike måter bedrifter kan finne ut mer om påliteligheten til et verktøy på. De kan for eksempel sjekke tilbakemeldingene til disse verktøyene på ulike brukerfora. I disse foraene kan du finne ærlige tilbakemeldinger og vurderinger fra alle kundene som bruker disse verktøyene.

Den endelige dommen

Så du kan enkelt konkludere med at Selenium 4 er en av de viktigste oppgraderingene innen automatiseringstesting. Den har lagt til forskjellige nye funksjoner som er svært viktige for den moderne webutviklingsbransjens standarder. Selv om den fortsatt er i betastadiet, kan du laste den ned fra den offisielle nettsiden.

Som utvikler må du huske at den perfekte kombinasjonen mellom manuell testing og automatiseringstesting er nøkkelen til et vellykket webutviklingsselskap. Mens vi implementerer Selenium 4 for automatiseringstesting, bør vi også se etter de moderne nettestrendene. Dette vil opprettholde din posisjon i denne konkurranseutsatte bransjen. Til slutt vil vi understreke rollen til verktøy og plattformer for å heve standardene dine for automatiseringstesting. Det ville være best hvis du betraktet alle disse faktorene som springbrettene til et vellykket webutviklingsselskap i de kommende årene.

Nye publikasjoner:

Anbefaling