Fordeler og ulemper med å tillate bloggkommentarer

WordPress statistikk

Spørsmålet om å aktivere kommentarer eller ikke er et stridspunkt for mange bloggere.

Mens noen mener at blogging handler om fellesskap og samtale – og hva ville i det hele tatt vært vitsen med å blogge hvis du ikke oppfordrer folk til å engasjere seg? – andre er godt plantet i no-comments-leiren, der spammoderering er et fjernt minne.

Hvis du tviler på om du skal slå kommentarer på bloggen din på eller av, bør du vurdere noen av kommentarene fordeler og ulemper før du åpner slusene, eller avviser genuint entusiastiske fans.

Innholdsfortegnelse

Fordeler

Kommentarer fremmer en følelse av nettsamfunn. Engasjement på sosiale medier er flott, men det er også atskilt fra det originale innholdet. Hvis du ønsker å skape ekte engasjement akkurat der handlingen er, og fremme en samtale fullpakket med forskjellige stemmer og meninger, alt på den ene lett tilgjengelige plassen, tillat kommentarer til innleggene dine.

Kommentarer skaper lojalitet. Hvis du vil gjøre sporadiske lesere til ekte fans, må du gi dem muligheten til å dele synspunktene sine og legge til samtalen.

Kommentarer gir verdi for leserne dine. Din er ikke den eneste meningen og stemmen som betyr noe – å åpne kommentarer fra andre stemmer gir leserne et bredere, mer komplekst og til tider enda mer balansert syn på et emne.

Å lese:  20 nettsteder for betalte og gratis appillustrasjoner

Kommentarer gir sosiale bevis. Hvis nye lesere kan se at det siste innlegget ditt fikk 20 kommentarer, vil de umiddelbart få en følelse av at det du skriver om ikke bare er tankevekkende, men så interessant at det oppfordrer andre til å dele historiene sine.

Kommentarer gir stoff til ettertanke … og mat til videre innlegg. Du kan være en ekspert på emnet ditt, men det betyr ikke at du ikke kan mene en ting eller to fra leserne dine. Samtalen du oppretter med publikummet ditt kan bringe frem ideer og fakta som inspirerer til nytt innhold – og hver blogger elsker å finne ny inspirasjon til innlegg.

Ulemper

Ja, det er 50,7 millioner nye kommentarer lagt ut av lesere på WordPress-nettsteder hver måned (for tallene på dette, og et ganske kult globalt sanntidsbilde, sjekk ut disse WordPress-statistikkene), men det er fortsatt bare et mindretall av leserne som vil noen gang faktisk kommentere innleggene dine. Noen eksperter peker på det som omtales som 90-9-1 regel – Anslår at 90 prosent av leserne aldri kommenterer, 9 prosent kommenterer av og til, og en bitteliten prosent vil stå for flertallet av kommentarene.

Kommentarer oppmuntrer til impulsresponser i et miljø med anonymitet. Eller, i det minste for noen lesere, gjør de det. Problemet med dette er at kommentarer kan invitere til språk og toner som spenner fra det reserverte og vagt frekke til det direkte fornærmende. Hvem ønsker å forholde seg til det?

Å lese:  Hvordan ChatGPT-design kan transformere merkevaren din

Kommentarer bærer byrden av moderering for deg, bloggeren. Å legge igjen kommentarer som ikke er moderert er risikabelt for bloggere, og uten råd. Med mindre du vil ha en mengde spam og stygge lenker som roter opp webområdet ditt. Det er noen flotte systemer og widgets tilgjengelig for å administrere kommentarer, men enhver form for moderering er tidkrevende – spesielt hvis du er heldig å ha et stort antall ekte kommentarer, i så fall er det bare høflig å svare.

Fortsatt usikker på hvilken side av gjerdet du lener deg mot? Dette Tenk Trafikkdebatt mellom bloggerne Pat Flynn og Everett Bogue tilbyr noen interessante innsikter fra begge synspunkter.

Hva er ditt syn på bloggkommentarer?

Nye publikasjoner:

Anbefaling