Første gangs WooCommerce-oppsett

Det er over 2,3 millioner e-handelsbutikker på WooCommerce-plattformen, og med god grunn. WooCommerce er et gratis WordPress-plugin som gjør det raskt og enkelt å lage din egen butikk. WooCommerce driver for tiden over 7 % av all e-handel på nettet og over 22 % av de 1 million beste nettbutikkene. Med tall som disse er det vanskelig å ignorere virkningen WooCommerce kan ha på virksomheten din.

Hva er WooCommerce? Hvordan det fungerer og 10 grunner til å velge WooCommerce

Med Hostinger kombinerer WooCommerce-løsninger god funksjonalitet, et intuitivt grensesnitt og en kraftig administrert vertsplattform for å gi selgere et e-handelsgrunnlag som driver vekst.

I tidligere innlegg har vi utforsket de viktigste årsakene til å velge WooCommerce for nettbutikken din, og fremhevet fleksibiliteten, kompatibiliteten og den enkle tilgangen til denne plugin-en. Spørsmålet gjenstår imidlertid: Hvordan kan du sette opp WooCommerce-butikken din til å begynne å selge raskt og effektivt?

I denne WooCommerce-opplæringen tar vi deg gjennom hele prosessen med å sette opp butikken din: fra å bestille din administrerte WooCommerce-løsning med Hostinger til å lage ditt første produkt og tilpasse butikkfrontens utseende og preg. Mot slutten vil du ha en fullt operativ butikk som gir inntekter og tiltrekker kunder.

Hva trenger du:

 • En vertsbasert WordPress- eller WooCommerce-løsning
 • En aktiv internettforbindelse (med mindre du skal teste på en lokal konto)
 • Rundt 20 minutter av tiden din
 • En brennende lidenskap for e-handel (valgfritt)

Trinn 1: Bestilling av en administrert WooCommerce-løsning

Hva er en WooCommerce-butikk uten en vertsplattform? For å komme i gang trenger du et sterkt grunnlag å bygge WooCommerce-butikken din på, da vertsleverandøren din vil hjelpe med å diktere hastigheten, sikkerheten og skalerbarheten til butikken din, og ha en direkte innvirkning på støtten du kan motta.

Det finnes en rekke forskjellige hostingløsninger tilgjengelig for selgere og frilansere. Vi anbefaler imidlertid å velge en WooCommerce-skyløsning. Start med å besøke vår WooCommerce-administrerte vertsside, og velg den riktige størrelsesløsningen for dine behov.

Når du velger en administrert WooCommerce-løsning, er det en rekke faktorer du må vurdere for å velge riktig størrelse for deg. Den viktigste av disse faktorene er antallet brukere som besøker butikken din til enhver tid. Som vertsleverandør kan vi fortelle deg en liten hemmelighet: verter graderer ofte skyløsninger basert på antall PHP-arbeidere de kan støtte, som refererer til antall samtidige brukere som kan utføre en handling på nettstedet ditt på en hvilken som helst måte. tid. Finn ut mer om hva PHP-arbeidere er og hvordan de påvirker nettstedets ytelse. Det er viktig å merke seg at informasjonen i denne WooCommerce-veiledningen vil gjelde for oppsettprosessen din, uavhengig av løsningsstørrelsen du velger.

Ikke sikker på hvilken størrelse som passer for butikken din? Snakk om det med et medlem av Hostinger-teamet. Vi gir råd om dimensjonering, integrasjoner og alt annet du trenger å vite.

Hvis dette er din første butikk, anbefaler vi å velge en mindre plan. En mindre plan vil hjelpe deg med å komme i gang, og når du begynner å se mer trafikk, kan du umiddelbart oppgradere planen din i kundeportalen med bare et klikk.

Å lese:  Hvordan jeg laget min første dollar online

Når du har fullført dette stadiet, vil du kunne logge på kundeportalen din og få tilgang til WooCommerce-administrasjonspanelet. Derfra er det første du må gjøre å sette opp butikkens hovedegenskaper med oppsettsveiviseren for WooCommerce.

For WooCommerce-oppsettdokumentasjon angående nettstedmigrering, besøk vår kunnskapsbase for å lære mer.

Trinn 2: Oppsettveiviseren for WooCommerce

Når du har installert og aktivert WooCommerce, må du fullføre en kort oppsettveiviser for WooCommerce. For å gjøre dette, finn det venstre panelet og finn WooCommerce. Trykk på det. Hvis WooCommerce ikke er tilstede, så oppdater siden og den skal vises.

Etter at du har navigert til WooCommerce-siden, finner du en knapp under sidetittelen som heter Kjør installasjonsveiviseren. Klikk på dette og forbered deg på å la WooCommerce få vite alt du vil at butikken din skal være (nesten).

Husk at alt du angir gjennom denne WooCommerce-oppsettsprosessen kan endres på et senere tidspunkt. WooCommerce er en utrolig fleksibel løsning for selgere, og det er nesten umulig å bli låst til en bestemt løsning.

Start oppsettet av WooCommerce Store

Den første informasjonsgruppen vi trenger for å la WooCommerce få vite er hvor vi er, hvem vi er, hvilken type produkt vi selger, og hvilken type valuta vi primært vil bruke for transaksjoner. Ikke bekymre deg hvis du har flere valutaer, vil du kunne oppdatere det med en plugin, som vi vil dekke senere. Foreløpig velger du din lokale valuta.

Informasjonen som legges inn på dette stadiet i oppsettsprosessen trenger ikke å være helt nøyaktig, selv om den vil forhindre at oppsettet gjenopptas på et senere tidspunkt hvis det er det. Klikk når du er ferdig Fortsette for å bli tatt til Betalingssiden (for å konfigurere hvordan folk skal betale deg).

Sett opp WooCommerce Payments

Betalingsporter er tredjeparts prosessorer som lar deg akseptere betalinger online. Disse er avgjørende for nettbutikken din, og du må sette dem opp med en gang. WooCommerce tilbyr noen kraftige og fleksible betalingsgateway-alternativer som standard. Både Stripe og PayPal lar deg akseptere kredittkort og PayPal-bestillinger. De synkroniserer også godt med dine eksterne kontoer.

Stripe og PayPal er imidlertid ikke de riktige løsningene for alle. Avhengig av om du allerede er vant til en alternativ betalingsgateway eller om du ikke liker transaksjonsgebyrene til standarden, er det flere alternativer tilgjengelig.

Å lese:  Googles første sammenleggbare kan lanseres i 2023; Skjermspesifikasjoner lekket

Kostnader kommer til å være en viktig faktor med hensyn til betalingsgatewayen din. Noen SaaS-plattformer, som tiltrekker seg selgere med lave månedlige abonnementer, blir raskt mye dyrere når du legger til dyre transaksjonsgebyrer i blandingen.

WooCommerce tar som standard ikke transaksjonsgebyrer. Fra et WooCommerce-prisperspektiv gjør dette det ofte mer kostnadseffektivt enn SaaS-alternativer.

Hvis du bestemmer deg for å endre fra standard betalingsgatewayer, sørg for at du undersøker transaksjonsgebyrer, sikkerhet og støtte. Det er 100+ betalingsgateway-alternativer tilgjengelig som WooCommerce-utvidelser hver med sitt eget sett med betingelser og funksjoner.

Hvis du er usikker på hvilket betalingsgateway-alternativ du skal velge, anbefaler vi at førstegangsbutikkeiere bruker Stripe og PayPal. Begge er bransjeledende virksomheter som garanterer betalingssikkerhet for kundene dine.

Det er viktig å huske at selv om betalingsgatewayer vil samle noen nyttige data, kan det være lurt å vurdere å legge til salgsplugins for å virkelig dykke inn i butikkens analyser. Men vi skal snakke mer om hvordan du setter opp WooCommerce salgsplugins litt senere. For nå, la oss snakke frakt.

Sette opp frakt

I tillegg til betalingsgatewayer, er et annet viktig trinn i vår WooCommerce-opplæring frakt. Når du har valgt betalingsgateway, er det nå på tide å konfigurere fraktinformasjonen din. Her må du angi fraktsonene dine for å hjelpe deg med å beregne fraktpriser. Hvis du er nybegynner, anbefaler vi å la disse være standardalternativene.

Husk, WooCommerce-fraktalternativer kan alle redigeres på et senere tidspunkt eller utvides med flere plugins hvis du trenger det.

Du må også legge inn vekt- og dimensjonsenhetene du bruker. Vi anbefaler å gå med den mest brukte enheten i din primære geografiske plassering. Hvis du for eksempel driver en butikk i USA, oz og tommer passer sannsynligvis best. Hvis du derimot driver en butikk i Storbritannia, er det bedre å velge kg og cm. Metrisk eller Imperial, du bestemmer.

Når du er ferdig med denne skjermen, klikker du igjen Fortsette.

Valgfrie plugins og tilleggsressurser


Den siste fasen av WooCommerce-oppsettet inkluderer å installere noen valgfrie plugins for å installere hvis du tror de passer til butikken din. Vi overlater dette til din bedre vurdering om du mener de er passende. Hvis du er usikker, anbefaler vi at du tar kontakt med en utvikler for å se hvordan disse pluginene vil være til nytte for deg.

Når du er ferdig, kan du aktivere WooCommerce-installasjonen på neste skjermbilde, og du er klar til å gå videre til trinn 3 i vår WooCommerce-veiledning.

Trinn 3: Lag ditt første produkt

Hvilken nytte er en nettbutikk uten produkter? Selv om du kanskje har produktene dine klare til bruk, enten de er digitale eller håndgripelige, har du ennå ikke lastet dem opp til nettbutikken din.

Dette trinnet hjelper deg med å lage ditt første produkt i WooCommerce-butikken din slik at det er klart til å gå live.

Å lese:  Vivos X90 Pro Plus blir den første telefonen som bruker Snapdragon 8 Gen 2

Vi vil dekke områdene:

 • Navn
 • Beskrivelse
 • Bilder
 • SKU
 • Inventar
 • Fraktkostnader

Husk at WooCommerce har mye ekstra funksjonalitet over bare vanlig WordPress. Denne funksjonaliteten er designet spesielt for e-handelsformål. For å mestre hvordan man bruker WooCommerce, kommer vi til å ønske å bruke så mye av dette som mulig.

Før du begynner med dette trinnet, er det et par ting du trenger:

 • Litt produktfotografering – WooCommerce har et flott blogginnlegg hvordan lage billig produktfotografering. Alternativt kan du bruke bilder av produkter fra leverandører.
 • Innhold og kopi for produktbeskrivelser og navn.
 • En idé om hvilke SKU-er du skal bruke (hvis du driver en stor butikk).

Nå som du har fått alt på plass, gå til WooCommerce ned i venstre sidefelt => Produkter => Nytt produkt.


Denne øverste delen av siden vil være veldig kjent for WordPress-brukere, da det i hovedsak er WordPress WYSIWYG-editoren.

Legge inn informasjon

Du kan skrive inn produktnavnet ditt øverst og en produktbeskrivelse nederst. Merk at produktbeskrivelsen her vil være den lange produktbeskrivelsen under produktet – ikke den korte beskrivelsen ved siden av bildet.

Når du er ferdig med å legge inn innholdet ditt, er du klar til å gå videre til noen av WooCommerces finere produktoppsettfunksjoner.

Avanserte produktdata gir deg en sjanse til å velge prisen for varen din, angi beholdning, organisere SKU og mer.

Langs toppen vil du legge merke til to avmerkingsbokser for Virtual og Nedlastbar. Hvis du selger varer som ikke krever frakt, kan du krysse av for disse og WooCommerce vil ignorere fraktpriser.

“Kort produktbeskrivelse”-boksen er der du kan angi den korte beskrivelsen som vist ovenfor. Det er tilrådelig å holde denne delen kort, da den vil fungere som en av de første tingene en potensiell kjøper vil se. Hold det fengende og morsomt – produktspesifikasjonene passer bedre for den lange beskrivelsesdelen.

Nå som du har etablert det grunnleggende om ditt første produkt i nettbutikken din, la oss gå videre til trinn 4 i vår WooCommerce-veiledning.

Det neste trinnet for å legge til ditt første WooCommerce-produkt i katalogen din er å inkludere bilder og kategorier. For å gjøre dette trenger du bare å gå til høyre side av din WYSIWYG-lignende WooCommerce-editor.

Her finner du dine eksisterende kategorialternativer og har muligheten til å legge til nye hvis du ønsker det. Å bruke kategorier er utrolig nyttig for å hjelpe kunder i deres konverteringsreise og sørge for at de får en enkel og intuitiv brukeropplevelse, siden de lar deg gruppere lignende varer. Å inkludere vanlige tagger på produktene dine kan også hjelpe kundene dine med å finne lignende produktgrupper. Tagger kan også bidra til å øke nettstedets SEO-ytelse og legge til et nytt lag med navigasjon for kundene dine. Vi anbefaler på det sterkeste at du bruker begge – spesielt hvis du driver en stor butikk.

Når du har lagt til aktuelle kategorier og tagger, er du klar til å laste opp bilder av produktet ditt. Som et av de viktigste sideelementene som er involvert i å påvirke konverteringer, bør produktfotograferingen din være av høy kvalitet. WooCommerce har satt sammen en flott guide for hvordan du kan forbedre produktfotografering for nettbutikken din.

Å lese:  Hva kan du forvente av innholdsmarkedsføring i løpet av de første 90, 180 og 365 dagene

For å legge til ditt primære produktbilde, rull til der det står Produktbilde og last opp og velg bildet ditt. Under dette kan du legge til flere bilder som skal vises i produktgalleriet. Muligheten til å legge til flere bilder er flott, siden du kan vise frem forskjellige aspekter av varen din. Ved å lage en side for den utrolige Hostinger swag-notisboken, har vi vist hvordan den ser ut fra forsiden i produktbildet, og deretter en titt på innsiden i produktgalleriet.

Trinn 5: Utforsk WooCommerce-temaer

Så du har satt opp WooCommerce, du har laget dine første produkter, og du er klar til å virkelig ta nettbutikken din til neste nivå. Det siste trinnet i vår WooCommerce-opplæring tar en titt på hvordan du bruker temaer til din fordel.

Det er viktig å tilpasse utseendet og følelsen til nettstedet ditt slik at det skiller seg ut før du tar WooCommerce-butikken din live. For å gjøre dette, vil du utforske de beste WooCommerce-temaene som allerede er tilgjengelige – eller muligens tilpasse dine egne.

Denne veiledningen vil ikke gå inn på hvordan du lager dine egne WooCommerce-temaer – det er for en annen artikkel – men vi vil lede deg til hvor du kan gå for å endre temainnstillingene og velge fra et utvalg forhåndsbygde temaer.


For å gjøre dette, gå ned til venstre på WooCommerce-dashbordet. Herfra kan du velge å se på en rekke forskjellige forhåndsbygde WooCommerce-temaer, eller du kan velge å tilpasse for å enkelt endre elementer på nettstedet ditt. Disse tilpasningene inkluderer gjentatte elementer som nettstedstitler, logoer og mer. Du kan også ta en titt på Pluginsnedenfor Utseendefor en liste over utvidelser du kan legge til i WooCommerce-butikken din for å utvide funksjonaliteten.

Fullfør WooCommerce-oppsettet ditt med riktig hostingstiftelse

Når du setter opp WooCommerce-butikken din, er det siste du ønsker å oppleve nedgang og konfigurasjonsproblemer. Selv om det er flere måter å øke hastigheten på WooCommerce-butikken på, er den mest pålitelige løsningen å velge riktig hostingfundament.

Bygget på en plattform som er pålitelig av eksperter, lar StoreBuilder by Hostinger deg høste all fordelen av vår administrerte WordPress og WooCommerce uten kompleksiteten.

Ingen erfaring med koding? Ikke noe problem.

Det er ingen grunn til å starte fra bunnen av eller føle seg overveldet av en tom skjerm. Bare svar på noen få spørsmål, og i løpet av minutter vil du ha din egen nettbutikk med en intuitiv, lett-å-navigerbar hjemmeside som er optimalisert for å konvertere dine besøkende til kunder. Sjekk det ut!

Nye publikasjoner:

Anbefaling