Fremtiden for mobilsikkerhet: Hva bedrifter trenger å vite

telefon gec98b3a8b 1280

Mobilsikkerhet er en viktig komponent for å holde data og systemer sikre, men den er i økende grad under angrep av ondsinnede aktører.

Etter hvert som mobile enheter blir kraftigere og har større tilgang til bedriftens nettverk og ressurser, øker risikoen som utgjøres av trusler som skadelig programvare, phishing-angrep og datainnbrudd eksponentielt.

Bedrifter må begynne å vurdere fremtiden for mobilsikkerhet nå for å beskytte sine eiendeler mot ondsinnede angripere.

I kjernen må fremtiden for mobilsikkerhet fokusere på å redusere trusler og samtidig opprettholde brukeropplevelsen.

Bedrifter må prioritere teknikker som gjør dem i stand til sikker tilgang til bedriftsapplikasjoner uten å ofre brukervennlighet eller bekvemmelighet.

Dette krever en omfattende tilnærming som inkluderer alt fra opplæring av ansatte i potensielle risikoer og beste praksis for sikker bruk av mobile enheter, til utplassering av sofistikerte autentiseringsprotokoller som multifaktorautentisering.

Ved å vurdere fremtiden for mobilsikkerhet nå, kan bedrifter ligge i forkant av angripere og sikre dataene, nettverkene og systemene deres mot ondsinnede aktører.

Dette vil bidra til å beskytte kundeinformasjon og holde konfidensielle forretningsdata sikre, samtidig som ansatte kan bruke sine mobile enheter produktivt på en sikker måte.

Med det i tankene, nedenfor er 10 ting bedrifter bør vurdere når de planlegger fremtiden for mobilsikkerhet.

Reevaluering av brukerautentiseringsprotokoller

Ansatte trenger sikre måter å autentisere seg selv på sine mobile enheter uten å ofre bekvemmelighet.

passord g161593f19 1280

Bedrifter bør vurdere å implementere robuste autentiseringsprotokoller som multifaktorautentisering (MFA) som krever ytterligere former for identitetsbevis for å få tilgang.

I tillegg bør bedrifter begynne å vurdere de mange fordeler som tilbys av eSIMinkludert muligheten til å enkelt bytte operatør og mer sikkert lagre SIM-kortinformasjon.

Ved å ta disse trinnene kan bedrifter sikre at mobilsikkerheten deres er oppdatert og kan bedre beskytte viktige data mot potensielle trusler.

Viktigheten av å investere i sterke MDM-løsninger (Mobile Device Management).

For å ligge i forkant av angripere, må bedrifter investere i løsninger for mobil enhetsadministrasjon (MDM) som gir dem kontroll over enhetene som er koblet til nettverkene deres.

MDM-løsninger gjør det mulig for organisasjoner å overvåke enheter for mistenkelig aktivitet, låse tilgang til bedriftsressurser og fjernslette tapte eller stjålne telefoner.

Viktigheten av en BYOD-policy

Ettersom flere og flere ansatte bruker sine egne enheter på jobb, er det viktig å ha en Bring Your Own Device (BYOD)-policy som beskriver riktig bruk av mobile enheter på arbeidsplassen.

Retningslinjene bør spesifisere hvordan data sikres på personlige enheter, skissere akseptabel bruk av bedriftsnettverk, og gi retningslinjer for fjerntørking av tapte eller stjålne telefoner.

Å lese:  Pingdom Speed ​​Test Tool – Hvordan forbedre ...

Utnytte administrasjon av mobilapplikasjoner

Løsninger for mobilapplikasjonsadministrasjon (MAM) gjør det mulig for bedrifter å kontrollere hvilke applikasjoner som kan brukes på bedriftseide enheter og sikre at bare sikre apper er installert.

MAM-løsninger lar organisasjoner raskt distribuere applikasjoner på tvers av flere plattformer samtidig som de sikrer at de oppfyller sikkerhetsstandarder.

Inkorporerer løsninger mot skadelig programvare

Det er avgjørende for bedrifter å distribuere anti-malware-løsninger for å beskytte mot skadelig kode, virus og ormer som kan kompromittere data eller forstyrre normal systemdrift.

Anti-malware-løsninger skal kunne oppdage mistenkelig aktivitet og blokkere skadelige applikasjoner fra å bli installert på enheter.

Oppmuntre brukere av mobilenheter til å forstå risikoer

Bedrifter må utdanne sine ansatte om de potensielle risikoene ved bruk av mobile enheter på arbeidsplassen.

Ansatte representerer de største truslene til cybersikkerhet bør være oppmerksomme på vanlige trusler som phishing-angrep, skadelig programvare og sosial ingeniørsvindel, slik at de kan ta informerte beslutninger når det gjelder å beskytte seg selv og sine data.

Overvåke enheter for sårbarheter

Organisasjoner bør kontinuerlig overvåke nettverket sitt for potensielle sårbarheter som kan føre til datainnbrudd.

Dette inkluderer å skanne enheter for ondsinnede applikasjoner og holde operativsystemer, programvare og sikkerhetsoppdateringer oppdatert.

Regelmessig sikkerhetskopiering av data

Datatap kan ha en betydelig innvirkning på driften til enhver virksomhet.

Å lese:  WordPress-temaer for lokale bedrifter

Organisasjoner bør sikre at de regelmessig sikkerhetskopierer dataene sine enten gjennom skytjenester eller lokale lagringsløsninger i tilfelle et angrep eller en ulykke.

Sikre sikre tilkoblinger med VPN-er

Når ansatte har ekstern tilgang til bedriftsnettverk, er det viktig å sikre disse forbindelsene ved hjelp av virtuelle private nettverk (VPN).

iphone g05c36da25 1280

Disse krypteringsteknologiene bidrar til å beskytte konfidensiell informasjon samtidig som de sikrer at brukerne forblir anonyme på nettet.

Implementering av funksjoner for fjerntørking

Hvis en mobil enhet blir borte eller stjålet, må bedrifter være i stand til det fjerntørk all data fra den.

Dette forhindrer at konfidensiell informasjon kommer i gale hender og bidrar også til å beskytte mot potensielle juridiske ansvar knyttet til datainnbrudd.

Videre bør bedrifter ha muligheten til å fjernlåse enheter hvis de mistenker mistenkelig aktivitet.

Konklusjon

Ved å forstå disse nøkkelhensynene for mobilsikkerhet, kan organisasjoner lage omfattende strategier som vil hjelpe dem å ligge i forkant av angripere og beskytte deres sensitive data.

Med de riktige retningslinjene på plass og riktige investeringer i sikre løsninger, kan bedrifter sikre at nettverkene deres forblir sikre når de utvider driften til mobile enheter.

Nye publikasjoner:

Anbefaling