Gjør sosiale medier til en del av SEO-strategien din: Del I

forstørrelsesglass
Sosiale medier har fullstendig omformet måten folk kobler til og engasjerer seg med vennene sine – men det har også hatt en betydelig innvirkning på måten vi deler og absorberer informasjon og tar beslutninger.

Det er ikke så rart at søkemotorer – selve portvokterne til nettet – følger nærmere sosiale nettverk når de bestemmer hvordan nettsteder og innhold skal rangeres.

SEO, kunst og vitenskap

Hvis du har en tilstedeværelse på nettet har du sannsynligvis i det minste hørt av SEO, eller søkemotoroptimalisering. For noen brukere er det en avgjørende del av deres nettstrategi. For andre er det den tingen (samme det det er) som bare de mest hardcore nettnerdene fiffler med. For en primer om grunnleggende SEO, se et tidligere innlegg, Viktig WordPress SEO.

La oss anta, gitt at du leser dette, at du i det minste har en grunnleggende forståelse av SEO. Du vet at det er visse strategier som brukes av nettutviklere og digital markedsføringseksperter og bloggere etc etc, i håp om å presse en nettside eller sides rangering høyere i søkemotorer. Du vet også at søkemotoroptimalisering er like mye kunst som det er vitenskap – og det stadig utviklende beistet som er internett tvinger SEO-strategier til å refokuseres og reformeres kontinuerlig.

Å lese:  8 feil å unngå når du gjør søkeordundersøkelser

Sosiale medier og den nye lenkegrafen

Gå inn i sosiale medier og nettverk, som i løpet av mindre enn et tiår radikalt har endret måten brukerne engasjerer seg på, ikke bare med internett og informasjon, men også sine jevnaldrende. Som en anerkjennelse av dette kraftige skiftet, har søkemotorer i økende grad begynt å bruke anbefalinger via plattformer som Facebook, Twitter og (duh) Google+ for å avgjøre hvilke nettsteder og sider som skal gis den mest fremtredende rangeringen.

Gitt sin rekkevidde, utbredte og hyppige bruk, og evnen til å drive mange linker til nettstedet ditt, blir sosiale medier kunngjort som et raskt og effektivt middel for å øke “popularitetspoengene” som påvirker SEO. Dette infografikk fra Adept Marketing tilbyr et forenklet øyeblikksbilde av hvordan innholdsmarkedsføring, sosiale medier og SEO fungerer sammen.

Lenker er grunnleggende for SEO. Tradisjonelt har søkemotoroptimaliseringsteknikker vært basert på prinsippet om at jo mer kvalitetslenker det er som leder brukere til en bestemt nettside eller side på nettet, jo mer sannsynlig er det at nettsiden eller siden vil bli rangert i søkemotorene. Hvorfor? Fordi søkemotorer ser disse kvalitetslenkene, og antar at koblingene er der fordi den siden eller siden er av interesse.

I hovedsak, når en kobling deles av en bruker, vurderer søkemotorer at de deler en “stemme” for den koblede nettsidens kvalitet, relevans og popularitet. Dette betyr at store søk som Google og Bing tar hensyn til antall delinger, likes og retweets koblingene og innholdet ditt mottar. Ettersom de sosiale nettverkene dine deler mer av innholdet ditt, jo flere søkemotorer vil anse innholdet ditt som viktig og verdig.

Å lese:  Hvordan lykkes med markedsføring i sosiale medier

Søkemotoralgoritmer sies også å være mer oppmerksomme på sosial søkeatferd – det vil si at folk som søker etter spesifikke søkeord, virksomheter, navn og produkter direkte på sosiale nettverk.

Så hva betyr alt dette for nettstedet eller bloggen din? Og hva kan du gjøre for å gjøre sosiale medier til en del av SEO-strategien din?

Sjekk ut del II av dette innlegget.

Nye publikasjoner:

Anbefaling