Google Domains: Vi har vurdert funksjoner, fordeler, alternativer

Vil du få en ærlig anmeldelse av Google Domains?

Google Domains har mye å tilby som domenenavnregistrator og de gjør det enkelt å starte et nettsted. Imidlertid er de relativt nye på domenemarkedet sammenlignet med langvarige spillere som Domain.com og Bluehost.

I denne anmeldelsen avslører vi alt du trenger å vite om Google Domains før du registrerer domenenavnet ditt hos dem.

Oversikt over Google Domains

Google har bygget et pålitelig navn som den ultimate søkemotoren i verden. Deres popularitet vokste så mye at ordet “google” ble synonymt med “online søk”.

Så da Google lanserte domenetjenestene sine i 2015, var det lett for brukere å stole på merkevaren og vite at de vil få god service.

I tillegg til det, hvis du allerede bruker andre Google-produkter og -tjenester som Gmail, GSuite og Google Search Console, blir det enkelt å koble domenet ditt til dem.

Den største ulempen her er at Google Domains bare tilbyr domener. De har ikke webhotellplaner. Så for eksempel kan du registrere deg for en webhotellplan med Bluehost og få domenet ditt gratis. Da kan du begynne å bygge nettstedet ditt med en gang.

Med Google Domains kan du bare kjøpe et domene. Da må du få en hostingplan fra for eksempel Bluehost eller Hostinger. Deretter må du peke domenet ditt til webhotelltjenesten.

Først etter det kan du begynne å bygge nettstedet ditt. Så hvis du er nybegynner, kan det hende at dette trenger mer teknisk kunnskap for å komme i gang.

Når det er sagt, la oss ta en titt på høydepunktene til Google Domains.

Høydepunkter fra Google Domains

Google Domains har mye å tilby. Her er hovedfunksjonene:

 • Kraftig domenenavnsøk
 • Enkel domeneregistrering
 • Enkel prissetting
 • Videresending av domene
 • Støtter 300+ domeneutvidelser
 • Forbedret sikkerhet og hastighet
 • Domeneoverføringstjenester
 • 24/7 support
 • Egendefinerte e-postkontoer med videresending av e-post

Som alle produkter eller tjenester der ute, kommer Google Domains med sine fordeler og ulemper. Dette vil hjelpe deg med å avgjøre om Google Domains er det riktige valget for deg. Så la oss ta en titt på fordeler og ulemper med Google Domains.

Fordeler med Google Domain

1. Enkelt grensesnitt

Når du besøker Google Domains-nettstedet, er det første du vil legge merke til at det er en veldig enkel plattform. Det er forklart med enkle ord og er så lett å forstå.

Hvis du er nybegynner, vil du finne det superenkelt å søke etter domenenavnet du ønsker ved hjelp av søkeverktøyet.

Å lese:  Hurtigguide for hvordan du bruker Bing Chat på Skype?

Du vil se om domenenavnet ditt er tilgjengelig sammen med populære utvidelsesalternativer. Du vil også se relaterte domenenavn som du kan være interessert i.

Nå kan du velge domenenavnet sammen med utvidelsene du ønsker.

Google gjør det enkelt å koble til andre Google-tjenester som Gmail. Men hvis du ønsker å koble nettstedet ditt til Google Analytics, må du fortsatt følge en teknisk prosess. Vi anbefaler å bruke MonsterInsights plugin for å koble til nettstedet ditt med bare noen få klikk.

2. Domeneinnsikt

Det som skiller seg ut med Google sammenlignet med andre domeneregistratorer er dette. Når du velger et domenenavn, dukker det opp en ny seksjon med innsikt i hvorfor domenenavnet er bra og hvorfor det ikke er det.

Den vil kommentere utvidelsen du har valgt, for eksempel .net-, .org- eller .com-domene.

Hvis for eksempel domenevalget ditt er for langt, vil Google fortelle deg at et langt navn er vanskeligere å huske. Dette er veldig nyttig når du kjøper et domene for å forstå verdien og potensialet.

3. Enkel utsjekking

Google gjør kassen din enkel og enkel. Du trenger bare å velge ditt nye domenenavn og deretter klikke på handlekurvikonet for å gå til kassen.

På betalingssiden vil du ikke se for mange tillegg og mersalg som blir presset på deg. Google foreslår bare å få en bedrifts-e-post med Google Workspace.

Deretter vil du også se personvern for domener lagt til domeneregistreringen din. Dette forhindrer din personlige informasjon fra å bli lagt til WHOIS-databasen som er en offentlig registrering av alle domeneeiere.

Du kan deretter foreta betalingen og domenenavnet er ditt. Du kan få tilgang til Google-domenet ditt ved å bruke din eksisterende Google-konto.

4. Kraftig domeneadministrasjon

Google lar deg dele tilgang til domenet ditt. Dette gjør det enkelt for byråer å gi tilgang til kunder. Eller du kan dele domenetilgang med kolleger, frilansere og teammedlemmer.

I tillegg kan du opprette opptil 100 underdomener med domenenavnet ditt. Dette lar deg kjøre flere undernettsteder som blog.example.com og news.example.com.

Hvis du er en avansert bruker og vil migrere domenenavnet ditt eller laste opp DNS-informasjonen din til en annen server, lar Google deg laste ned DNS-postene dine (domenenavnsystem) til standardformater som BIND og YAML.

5. Domenesikkerhet

For å beskytte domenekontoen din mot uautorisert tilgang, kan du legge til 2-faktor autentisering. Dette betyr at du må skrive inn et sanntidspassord sendt til mobilen eller e-posten din for å logge på kontoen din.

Deretter får du også tilgang til One-Click DNSSEC. Dette beskytter domenene dine mot trusler som cache-giftangrep og DNS-spoofing.

Å lese:  Oversikt over Google Ads-utvidelser

6. Skalerbarhet

Google Domains inkluderer Cloud DNS-støtte. Dette lar deg skalere belastningen domenet ditt kan håndtere etter hvert som nettstedet ditt og trafikken vokser. Google tilbyr superrask DNS-oppløsning uten kostnad.

7. Støtte for Google Domains

Du kan få kontakt med Googles kundestøttepersonell via chat eller e-post for å få en løsning på hvilket som helst av domenene dine.

Det er også et hjelpesenter med massevis av opplæringsprogrammer, veiledninger og annen dokumentasjon. Du kan bruke dette som en selvhjelpsløsning for å løse ethvert problem du måtte stå overfor.

Det er alle fordelene med Google Domains. La oss nå se på hva som kan hindre deg i å registrere domenet ditt hos Google.

Ulemper med Goole Domains

1. Ingen webhotell

Google tilbyr kun domeneregistrering. For å få nettstedet ditt på nettet, må du kjøpe en webhotellplan fra et vertsselskap som Bluehost, SiteGround eller Hostinger.

Se våre toppvalg her: 11 beste webhotellfirmaer for små bedrifter.

Etter at du har kjøpt domenet og vertsabonnementet ditt, må du peke Google-domenet ditt til webvertstjenerne.

Du kan bruke Google-domenenavnet ditt med hvilken som helst nettstedsplattform som Wix, Shopify og Squarespace. Vi anbefaler imidlertid å bruke WordPress. Det er gratis å bruke og gir deg full kontroll over nettstedet ditt.

Du kan enkelt installere WordPress gjennom de fleste vertstjenester som Bluehost, Namecheap, GoDaddy og så videre.

Du må finne og oppdatere DNS-serverne dine. Det er ikke så vanskelig å gjøre det, men det kan være litt nervepirrende for nye brukere. For mer om dette, sjekk ut denne guiden fra Nameboy: Hvordan peke et domenenavn til en annen webvertsserver.

2. Høye domenepriser

Googles standardpris for domeneregistrering er $12. Dette er inkludert WHOIS personvern.

Den faktiske prisen på domenenavnet ditt kan variere avhengig av markedsverdi, merkevarepotensial, SEO-historie og så videre.

Du vil se denne veiledningen: Hvor mye koster det EGENTLIG å bygge et nettsted? (Ekspertsvar).

Vår anbefaling er å få en webhotellplan og domenenavn sammen. Med Bluehost kan du registrere deg for en webhotellplan for så lite som $2,75 per måned. Du får et gratis domenenavn (1-års registrering), SSL og CDN (nettverk for innholdslevering) inkludert.

Klikk her for å gjøre krav på dette eksklusive Bluehost-tilbudet

3. Begrensede domeneutvidelser

Google støtter 300 utvidelser (TLDer), og du får de fleste av de populære utvidelsene, inkludert .com, .org og .net. Imidlertid er det 1000+ domeneutvidelser tilgjengelig. Hvis du ser etter utvidelser som er utenom det vanlige, sjekk Domain.com.

Det er alle ulempene med Google Domains som vi vet om. Nå som vi har en god forståelse av Google Domains, la oss sammenligne det med de beste domeneaktørene på markedet.

Å lese:  AI i innholdsmarkedsføring: fordeler, ulemper, T...

Google Domains-alternativer

For sin brukervennlighet og konkurransedyktige priser får Google Domains en tommel opp fra oss. Men vi føler ærlig talt at det er mye bedre tilbud der ute.

Her er toppkonkurrentene til Google Domains:

1. Bluehost

Bluehost er det mest pålitelige webhotellfirmaet og er til og med offisielt anbefalt av WordPress.org.

Med Bluehost kan du komme i gang for så lite som $2,75 per måned, og du får alt du trenger for å sette opp nettstedet ditt med letthet. Dette inkluderer:

 • Web- og WordPress-hosting
 • Domenenavn
 • SSL-sertifikat
 • CDN (Content Delivery Network)
 • Egendefinert e-postadresse
 • WordPress installasjon
 • App-installasjonsprogram
 • SEO og markedsføringsverktøy

Det er det beste alternativet for nybegynnere så vel som erfarne utviklere. Enten du er blogger, bedriftseier eller har en nettbutikk, vil du finne en plan innenfor budsjettet som har alle funksjonene du trenger.

Kom i gang med Bluehost

2. Domain.com

Domain.com er en av de eldste domeneregistratorene og webhotellleverandørene i verden. De har en enorm portefølje av webtjenester, inkludert domeneregistreringstjeneste, webhotell, profesjonelle tilpassede e-postkontoer, domenevern, nettsikkerhet og mer.

På Domain.com kan du registrere alle toppnivådomenenavnutvidelser (TLDer) og til og med dusinvis av landskode toppnivådomener (ccTLDs).

Se vår komplette Domain.com-anmeldelse.

Du kan komme i gang med en gang for $3,75 per måned for en webhotellplan med disse funksjonene:

 • Ubegrenset lagringsplass
 • Skalerbar båndbredde
 • 10 MySQL-databaser
 • 5 FTP-pålogginger
 • Gratis SSL-sertifikat av Let’s Encrypt
 • Gratis domene det første året

Kom i gang med Domain.com

3. Hostinger

Hostinger er en av de raskeste og mest pålitelige webvertene, spesielt for WordPress-nettsteder. De tilbyr en rekke hostingplaner som passer til forskjellige budsjetter og nettstedsbehov. Det er et godt valg for nybegynnere siden du får en håndfull administrasjonsverktøy for å komme i gang med ditt første nettsted.

Du kan komme i gang for så lite som $1,99 per måned for 1 nettsted med Single Shared Hosting-planen.

Vi anbefaler imidlertid Premium Shared Hosting-planen. Du kan være vert for opptil 100 nettsteder for bare $2,99 per måned.

Du får gratis domeneregistrering i 1 år. I tillegg vil planen din inkludere:

 • Gratis e-post
 • Ubegrenset gratis SSL
 • Ubegrenset båndbredde
 • Daglige sikkerhetskopier
 • Ubegrensede databaser
 • Administrert WordPress
 • WordPress akselerasjon

I tillegg til alt dette vil nettstedene dine være beskyttet med Cloudflare-beskyttede navneservere.

Kom i gang med Hostinger

Det kan også være lurt å sjekke ut listen vår over de 11 beste domeneregistratorene og hvordan du velger en.

Nå som du vet de beste alternative alternativene, hvis du har bestemt deg for Google Domains, viser vi deg hvordan du registrerer domenenavnet ditt hos Google.

Å lese:  Hvorfor IT-prosjektarbeid krever riktig strategi

Hvordan registrere et domene med Google Domains

Søk etter domenenavnet ditt på Google Domains-nettstedet.

Google vil vise deg en liste over tilgjengelige domenenavn som samsvarer med søket ditt. Du vil også se domeneutvidelser og priser for det domenenavnet. En ting å huske på er at fornyelsesprisene nesten alltid forblir de samme. Så når du fornyer ditt eksisterende domene, trenger du ikke å bekymre deg for store kostnader.

Hvis du ønsker å kjøpe flere domener, kan du fortsette å legge til de du ønsker i handlekurven.

Hvis du ikke er klar til å kjøpe domenenavnet, men ønsker å lagre domenenavnideen til senere, kan du bruke hjerteikonet for å legge til domenenavnet i favorittlisten din.

Trenger du hjelp til å finne et godt domenenavn? Prøv vår gratis domenenavngenerator for å brainstorme ideer om domenenavn.

Når du har lagt til domenenavnet ditt i handlekurven, kan du gå til kassen.

På betalingssiden tilbyr Google Domains noen alternativer her:

For det første er personvern for domenenavn automatisk aktivert for deg. Vi anbefaler å la dette stå. Det koster deg ingenting.

Hvis denne funksjonen er deaktivert, støttes ikke personvern for domenet for domenet du har valgt.

Deretter slår Google seg også på ‘Automatisk fornyelse’. Dette betyr at domenenavnet ditt vil bli fornyet når det nærmer seg utløpsdatoen, og du vil bli belastet automatisk. Dette er et anbefalt alternativ hvis du vil være sikker på at du aldri mister domenenavnet ditt fordi du har glemt å fornye det.

Etter dette vil Google la deg bestemme om du vil abonnere på en Google Workspace-konto.

Klikk nå på Sjekk ut knappen og du vil se et informasjonsskjema.

Du må oppgi navn, e-post og telefonnummer. Denne kontaktinformasjonen legges til WHOIS-databasen slik at hvem som helst kan finne ut hvem som eier et gitt domenenavn. Dette er gjort obligatorisk av ICANN, det styrende byrået for Internett.

Men med domenebeskyttelse aktivert, trenger du ikke å bekymre deg for dette. Google vil erstatte dine personlige opplysninger med bedriftsinformasjonen deres.

Etter at du har skrevet inn detaljene dine, klikker du på Lagre og fortsett knapp.

Deretter kan du gjennomgå kjøpet og fullføre betalingen for domenenavnsregistreringen.

Det er det! Du har kjøpt domenet ditt fra Google.

Det er alt vi har for deg. Vi håper du syntes denne Google Domains-anmeldelsen var nyttig. I neste omgang har vi flere veiledninger og guider for å hjelpe deg:

Disse veiledningene vil hjelpe deg med å komme i gang med nettstedet ditt og få de riktige verktøyene for å vokse og tjene penger på det.

Nye publikasjoner:

Anbefaling