Google XML Sitemap for WordPress

XMLSitemap

Som navnet antyder, er et nettstedskart som et kart for å hjelpe deg med å navigere på sidene på nettstedet ditt. Mens nettstedskart opprinnelig ble designet med brukere i tankene, for å hjelpe dem med å navigere i alt innholdet som er tilgjengelig på et nettsted, har de utviklet seg enormt fra de første dagene som HTML-punktlister. Nå publiseres nettstedskart i XML, og er designet for å målrette søkemotorer i stedet for folk.

Hvorfor ha et områdekart?

Kort sagt er et XML-nettkart et middel til å la søkemotorer få vite om alle sidene som finnes på nettstedet ditt – og for å indikere hvilke lenker på nettstedet ditt som er de viktigste. Selv om det ikke er designet spesielt for å hjelpe øke søkemotorrangeringer, vil et XML-nettstedskart tillate søkemotorer å bedre gjennomsøke nettstedet ditt.

Dette er viktig fordi det sikrer at alle sidene på nettstedet ditt er indeksert – noe som er spesielt viktig for nye nettsteder og blogger som ennå ikke har bygget mange linker.

Lag et XML-nettkart i WordPress

Det finnes en rekke plugins tilgjengelig for å hjelpe deg med å bygge et XML-nettstedskart for WordPress-nettstedet eller bloggen din.

Å lese:  Hvordan se hvem som delte TikTok-videoen din i 2024

Google XML-nettkart

Designet spesielt for å generere et XML-nettkart, Google XML-nettkart støtter alle typer WordPress-genererte sider, så vel som egendefinerte URL-er. Denne plugin-en har blitt lastet ned mer enn 11 millioner ganger, og har en gjennomsnittlig brukervurdering på 4,7/5 stjerner.

Bedre WordPress Google XML Sitemaps

Denne raske og kraftige plugin-modulen har BWP GXS, som lar brukere omgå standardgrensen på 50 000 URL-adresser ved å gruppere flere nettstedskartfiler. Bedre WordPress Google XML Sitemaps har blitt lastet ned mer enn 282 000 ganger og har en gjennomsnittlig brukervurdering på 4,4/5 stjerner.

WordPress SEO av Yoast

Designet for å forbedre WordPress SEO, har denne plugin-en fra Yoast også avansert funksjonalitet for nettstedkart, automatisk opprettelse av XML-nettkart når du har aktivert nettstedskart-alternativet, og varsler Google og Bing om nettstedskartets eksistens. WordPress SEO av Yoast har blitt lastet ned mer enn 6 millioner ganger, og har en gjennomsnittlig brukervurdering på 4,7/5 stjerner.

XML-nettkart

Laget for enkel bruk, XML-nettkart genererer automatisk nettstedskart for nettstedet ditt, og varsler søkemotorer når de er oppdatert. Denne plugin har blitt lastet ned mer enn 78 000 ganger og har en gjennomsnittlig brukervurdering på 3/5 stjerner.

Google XML-nettkart for videoer

Spesielt nyttig for nettsteder med mye videoinnhold, vil Google XML Sitemap for Videos generere et XML-nettstedskart for WordPress-bloggen din ved å bruke alle YouTube-videoer som er innebygd i blogginnleggene dine. Denne plugin har blitt lastet ned mer enn 95 000 ganger og har en gjennomsnittlig brukervurdering på 3,7/5 stjerner.

Å lese:  WordPress Tilgjengelighetsdag, september 2024

Etter at du har laget nettkartet ditt

Søkemotorer er ganske geniale når det gjelder å finne nytt innhold på nettet, og mange plugins vil varsle dem automatisk etter at nettstedskartet er opprettet, men for å gi dem best mulig sjanse til å finne innholdet ditt er det best å sende inn nettstedskartet til Google ved å bruke Googles verktøy for nettredaktører.

For å gjøre dette, gå ganske enkelt til Googles verktøy for nettredaktører etter at du har logget på Google-kontoen din, og velg “Legg til et nettsted”-knappen. Du vil bli bedt om å bekrefte eierskapet ditt via en av de tilgjengelige bekreftelsesmetodene, men når denne prosessen er fullført, vil du ha muligheten til å “Legg til/teste nettkart” og oppgi nettadressen til nettkartet, som vil vises som ventende frem til Google har gjennomsøkt nettstedet ditt.

Når Google har gjennomsøkt nettkartet ditt, vil du kunne se statistikk om nettstedkartet ditt via Googles verktøy for nettredaktører, inkludert antall lenker som ble funnet, og hvor mange av disse koblingene som ble indeksert.

Nye publikasjoner:

Anbefaling